הסכסוך הישראלי פלסטיני :: הפסקת האש קרסה שוב

אז טראמפ עושה אאוטינג לביבי ומושיב אותו בכסא הנהג. רוביו נוסע לסעודיה, וזה (ספקולציה) יכול להיות חלק מהטקטיקה האמריקאית שמזהה הזדמנות לסגור דיל. כל אחד יתפשר ויקבל משהו בתמורה.

ישראל תקבל את החטופים והבטחה לחזור ללחימה אם תנאים כלשהם לא מתקיימים. היא תוכל לחזור לנורמליות. בתמורה חמאס ישאר בתמונה בקונסטלציה כלשהי, וישראל תצא עם חצי תאוותה בידה. הטעם יהיה כמו לסיים ב- 0:0 בחוץ נגד אינטר בלג הנוקאאוט הראשון. איך? אם רוצים אז ימצאו הדרכים, למשל בלוף סטייל לבנון. בצפון תיהיה הכרה, לפחות לעת עתה, בכיבוש. אולי תמורת הכרה שלנו במשטר החדש. כדאי להתעקש על מרחב פעולה שם כי עוד לא התבהרו הדברים ובמקביל מבצבצים איומים מדאיגים. השטח ישאר, השלטון יתחלף מתישהו. משם כמובן לסעודיה, שתוותר על ‘מדינה פלסטינית’ ותקבל מה שקיבלו באמירויות ובתקווה יותר מכך. המענה לאיום הטילי עושה את שלו והופך את השותפות הזו לאינטרס בטחוני, מה שכנראה דואג לסגור את הקצוות. מצרים תורגע, בתקווה, תמורת הסכום הנכון. לא שולל שהשרירים שהם עושים כרגע נועדו לשפר עמדה במו"מ. כאמור ספקולציה. תוקם דרך מסחר מהודו דרך ישראל ומשם לים התיכון. ישראל לא מסירה את האיומים אבל משפרת עמדות ומקבלת במזומן עוד שטח והסכם עם סעודיה.

כמובן שהסיכוי שהתחזית תתממש במלואה לא קיים. עם זאת, זו פעם ראשונה שאני מרגיש התכנסות לכיוון כלשהו. האם זה טוב? לא יודע. העובדה שאני קצת פסימי לגבי האפשרות שהכוכבים יסתדרו לנו בעזה טו פוינט או, אומרת שיש מצב שעכשיו זה זמן טוב לצאת תמורת התנאים הנכונים.

קצת סותר את ההצהרות האמריקאיות (ולא משהו חד פעמי אלא בכל פעם שהנושא עולה) שחמאס לא יוכל להישאר בעזה (כגורם שולט).

הייתי ממשיך בויכוחים הטיפשים האלו בפורום אבל לפעמים המציאות מטלטלת חזק.

כפיר אריאל ושירי ביבס ז"ל

עודד ליפשיץ ז"ל

נקמה

לרגע לא האמנתי שהם הצליחו לשרוד ועדיין זה שובר. מסכן האבא, מה כבר נשאר לו?

הם אשכרה עשו טקס וחגגו רצח של קשיש אישה ושתי תינוקות.

זה די מפתיע, כי הם יודעים שזה עושה להם PR רע בעולם, אבל לא אכפת להם.

לא קיים בעולם דבר שהם יעשו או יגידו ויעשה להם pr רע בעולם.
אנחנו חיים בהוכחה של זה כבר מעל שנה.

הטיעון שלהם הוא שאנחנו “רצחנו” אותם, לא הם.

תתפלאו אבל יש טמבלים שזה עובד עליהם (גם בארץ, בהמוניהם).

זה לא באמת עובד על אנשים בארץ. אם כבר הם מתכוונים שהביבסים ספציפית נהרגו לכאורה מאש צה’'ל, או שהתנגדו לעסקה והניחו להם למות.

הטיעון “שלהם” הוא שבסבירות לא נמוכה ה"לחץ הצבאי" (כלומר התקפות חיל האויר הישראלי) גרמו למותם הישיר.

יש הרבה “טמבלים” שחושבים שמחר השמש תזרח.

בן 87 עודד ליפשיץ בודאות נרצח ע"י גיהאד איסלמי לפי המכון לפקלוטה משפטית.

אצלו הטענה שיכלו להחזירו בעסקה.

את הביבסים צה’'ל הרג בטעות לכאורה, כל העולם יודע את זה כבר חודשים

אני מקווה שהתמונות שראינו היום יעשו שירות הסברתי, לפחות זה. ושוב ושוב לראות את שירי ביסס מחזיקה את שני ילדיה, מבוהלת. אי אפשר להשתחרר מזה.

אף אחד לא טען אחרת… הוא נפצע ב7.10 ומת אחרי 20 ימים. כנראה כי לא טופל כמו שצריך. ככה לפחות אני הבנתי.

זה לא משנה, הלחץ של המפגינים בקפלן פוגע בסופו של דבר בחטופים ובטח באלה שסומנו כסמלים כמו הילד של האימא שמופיעה בכל מקום. הילד שלה ישוחרר אחרון אם בכלל.

אין לי ספק שביבס שוחררו כי הם מתו. אם הם היו בחיים היו משחררים אותם אחרונים.

למפגינים בקפלן חשוב יותר להרגיש טוב עם עצמם שהם אנשים טובים מאשר להפעיל את המוח. נרקסיסטים חולי שנאה לביבי, שבין אם היא מוצדקת או לא, היא פוגעת בחטופים ובמדינה. העסקה קרתה למרות ההפגנות שרק פגעו ביכולת של ביבי לנהל משא ומתן.

זה פשוט קשקוש מוחלט. הלחץ בישראל לטובת עסקת חטופים לא משפיע אפילו טיפה על העובדה שחמאס יודע היטב מה דעת הקהל בישראל.

מזכיר לי סצינה מדוגוויל שאחד המקומיים רוצה להעניש את ניקול קידמן על משהו ואז הוא שובר לה בובות פורצלן מהאוסף שלה ואומר לה שאם היא לא תבכה הוא לא ישבור את הבובה הבאה. היא מן הסתם בוכה כי זה יקר לליבה. אתה טוען שהעם בישראל יכול להסתיר את זה. זה הזוי משלוש בחינות:

1. איך עם יכול להסתיר רגשות? עם זה אורגניזם מאורגן שיש עליו שליטה?

2. אם העם יסתיר את רגשותיו חמאס לא ידע?

3. בלי לחץ הממשלה הייתה עושה מילימטר בשביל מישהו?

אני טוען שעם ישראל נרקיסיסט שמכור לעצמו ולדרמה במדינה והוא מוכן לעשות הכל בשביל להאכיל את הצורך בהרגשה עצמית טובה, אז הוא פועל ללא מוח ולא באמת אכפת לו מהחטופים כמו שאכפת לו מההרגשה העצמית שלו.

כל מה שאני כותב כאן לא תקף למשפחות החטופים. אותם אני ממש לא יכול לשפוט. את החולי נפש בקפלן שרוכבים על החטופים אני הייתי זורק לצינוק. חבורה של אנרכיסטיים טיפשים.

הפוך, גוטה, הפוך.

התגובות בעולם מאוד מדאיגות. כולם מזועזעים מעצם החזרה בארונות. כי זה שחטפו תינוקות למשך 500 ימים, זה סבבה אם מחזירים אותם בחיים.

מה אמרנו לגבי זה שעסקאות לא מסכנות חיי ישראלים?

מעניין אם זה היה קורה חלילה - המגה פיגוע שתוכנן - אם מישהו היה מתעורר או שאם 7.10 לא עזר כלום כבר לא יעזור… הם ממש רוצים לחיות בשלום אתנו, וזה לא עזה, יהודה ושומרון.

ורק כדי להוסיף, את הלוזר שנקרא רונן בר חייבים להעיף על טיל ללא פנסיה, רמת הכשלונות של השב"כ תחתיו רמה מחפירה ביותר.

חמאס עזה לקח אחריות.

שוב חזרנו לזה שהם חושבים שהם יכולים לשלוח מחבלים לרצוח יהודים בגוש דן אבל בעזה הפסקת אש.

חזרנו לטרום שביעי באוקטובר…

חמאב טול כרם לקח אחריות. בינתיים.