אז טראמפ עושה אאוטינג לביבי ומושיב אותו בכסא הנהג. רוביו נוסע לסעודיה, וזה (ספקולציה) יכול להיות חלק מהטקטיקה האמריקאית שמזהה הזדמנות לסגור דיל. כל אחד יתפשר ויקבל משהו בתמורה.
ישראל תקבל את החטופים והבטחה לחזור ללחימה אם תנאים כלשהם לא מתקיימים. היא תוכל לחזור לנורמליות. בתמורה חמאס ישאר בתמונה בקונסטלציה כלשהי, וישראל תצא עם חצי תאוותה בידה. הטעם יהיה כמו לסיים ב- 0:0 בחוץ נגד אינטר בלג הנוקאאוט הראשון. איך? אם רוצים אז ימצאו הדרכים, למשל בלוף סטייל לבנון. בצפון תיהיה הכרה, לפחות לעת עתה, בכיבוש. אולי תמורת הכרה שלנו במשטר החדש. כדאי להתעקש על מרחב פעולה שם כי עוד לא התבהרו הדברים ובמקביל מבצבצים איומים מדאיגים. השטח ישאר, השלטון יתחלף מתישהו. משם כמובן לסעודיה, שתוותר על ‘מדינה פלסטינית’ ותקבל מה שקיבלו באמירויות ובתקווה יותר מכך. המענה לאיום הטילי עושה את שלו והופך את השותפות הזו לאינטרס בטחוני, מה שכנראה דואג לסגור את הקצוות. מצרים תורגע, בתקווה, תמורת הסכום הנכון. לא שולל שהשרירים שהם עושים כרגע נועדו לשפר עמדה במו"מ. כאמור ספקולציה. תוקם דרך מסחר מהודו דרך ישראל ומשם לים התיכון. ישראל לא מסירה את האיומים אבל משפרת עמדות ומקבלת במזומן עוד שטח והסכם עם סעודיה.
כמובן שהסיכוי שהתחזית תתממש במלואה לא קיים. עם זאת, זו פעם ראשונה שאני מרגיש התכנסות לכיוון כלשהו. האם זה טוב? לא יודע. העובדה שאני קצת פסימי לגבי האפשרות שהכוכבים יסתדרו לנו בעזה טו פוינט או, אומרת שיש מצב שעכשיו זה זמן טוב לצאת תמורת התנאים הנכונים.
זה לא משנה, הלחץ של המפגינים בקפלן פוגע בסופו של דבר בחטופים ובטח באלה שסומנו כסמלים כמו הילד של האימא שמופיעה בכל מקום. הילד שלה ישוחרר אחרון אם בכלל.
אין לי ספק שביבס שוחררו כי הם מתו. אם הם היו בחיים היו משחררים אותם אחרונים.
למפגינים בקפלן חשוב יותר להרגיש טוב עם עצמם שהם אנשים טובים מאשר להפעיל את המוח. נרקסיסטים חולי שנאה לביבי, שבין אם היא מוצדקת או לא, היא פוגעת בחטופים ובמדינה. העסקה קרתה למרות ההפגנות שרק פגעו ביכולת של ביבי לנהל משא ומתן.
זה פשוט קשקוש מוחלט. הלחץ בישראל לטובת עסקת חטופים לא משפיע אפילו טיפה על העובדה שחמאס יודע היטב מה דעת הקהל בישראל.
מזכיר לי סצינה מדוגוויל שאחד המקומיים רוצה להעניש את ניקול קידמן על משהו ואז הוא שובר לה בובות פורצלן מהאוסף שלה ואומר לה שאם היא לא תבכה הוא לא ישבור את הבובה הבאה. היא מן הסתם בוכה כי זה יקר לליבה. אתה טוען שהעם בישראל יכול להסתיר את זה. זה הזוי משלוש בחינות:
איך עם יכול להסתיר רגשות? עם זה אורגניזם מאורגן שיש עליו שליטה?
אני טוען שעם ישראל נרקיסיסט שמכור לעצמו ולדרמה במדינה והוא מוכן לעשות הכל בשביל להאכיל את הצורך בהרגשה עצמית טובה, אז הוא פועל ללא מוח ולא באמת אכפת לו מהחטופים כמו שאכפת לו מההרגשה העצמית שלו.
כל מה שאני כותב כאן לא תקף למשפחות החטופים. אותם אני ממש לא יכול לשפוט. את החולי נפש בקפלן שרוכבים על החטופים אני הייתי זורק לצינוק. חבורה של אנרכיסטיים טיפשים.
מעניין אם זה היה קורה חלילה - המגה פיגוע שתוכנן - אם מישהו היה מתעורר או שאם 7.10 לא עזר כלום כבר לא יעזור… הם ממש רוצים לחיות בשלום אתנו, וזה לא עזה, יהודה ושומרון.
ורק כדי להוסיף, את הלוזר שנקרא רונן בר חייבים להעיף על טיל ללא פנסיה, רמת הכשלונות של השב"כ תחתיו רמה מחפירה ביותר.