האנקדוטות שלי כמובן לא טובות יותר מהאנקדוטות שלך, אבל יש לי כמה וכמה חברים שעשו מילואים שנים, עשו סבב-שניים-שלושה-חמישה במלחמה הנוכחית, והפסיקו יחסית לאחרונה כי לא יכלו עוד. למרות שהכירו מצוין את הצוות שלהם (חלקם אותו צוות מהסדיר) ושברמת ה-״רעות״ זה היה אירוע לא פשוט בכלל.
לא מתווכח, לכן התגובה הראשונה שלי בדיון הנוכחי התחילה ב"בפריזמה הצרה של הפלוגה שלי". לא יכול להכליל ולא רוצה להכליל על יחידות אחרות, או מקומות עבודה/קבוצות חברים/סביבות חברתיות אחרות.
ככה זה נראה מהזווית שלי, וזו גם ההרגשה הכללית אצל לא מעט חבר’ה אצלנו ביחידה. לא מתוך מרמור(*), אגב, אלא כמצב והרגשה נתונים.
(*) - המרמור, אגב, הרבה יותר מופנה לגרפים הצה"ליים-מטכ"ליים-מדיניים של זה שבמקרה המקסימלי קיבלנו צווים לשבוע קדימה, ולחלוקת העומס אצל אלו שכבר כן מתגייסים והתגייסו. בקטע של “איך יכול להיות ששוב אנחנו, והחטיבה הזו והזו עשתה הרבה פחות”. אבל גם זה, כמו דברים אחרים, לא אובייקטיבי.
45:10
ד’'ר סבסטיאן בן דניאל מסביר איך מייצרים בנק מטרות, מה תפקיד הבינה המלאכותית, כמה זה באמת מדויק, למה הספירה של מי חף מפשע היא מלכתחילה בעייתית, מדוע זה בעקיפין גורם ליותר הרס ולמה העתיד מפחיד
17 פוסטים אוחדו לנושא קיים: מלחמת ישראל - איראן ::מעל 10 הרוגים בפגיעות במבני מגורים ברחבי הארץ
https://www.wsj.com/opinion/new-palestinian-offer-peace-israel-hebron-sheikh-emirate-36dd39c3
אני כבר שנים מקשיב למרדכי קידר והרעיון שלו.
מדהים לראות את זה קורם עור וגידים. הלוואי.
אני חושב שהכלל צריך להיות פשוט: רק תחת הכרה מלאה. עם הפלסטינים, עם הסעודים, עם הסורים, עם כולם. הלקח מהשביעי לאוקטובר צריך להיות שנגמרות הקריצות ונגמר ה’אחד בפה אחד בלב’.
כשזה קורה אז הצורה, כמו שאומרת עינת וילף, הופכת להיות בעיה משנית. ימצאו פתרונות מדיניים והלכתיים למכביר.
מה שכן, צריך לדאוג שהמהלך יצליח במידה ומשהו אצל הפלסטינים יחליט לבדוק את הטמפרטורה של המים.
כולי תקווה שישראל לא תיהיה לחוצה להביא הישג מה שיכול לדחוף אותה להתפשר עם סוריה. אסור למכור בזול לרוצח הזה.
Radical Israeli settlers are once again attacking a village in the West Bank.
I don’t care how many times I have to say it: we must have zero tolerance for these terroristic acts.
The government must stop letting these radicals get away with these despicable acts of violence.
כמות המקרים הולכת ומתגברת והממשלה לא נוקפת אצבע. לא מתעכב על המקרה הזה ספציפית, מיותר לגמרי. אבל כמובן שהבעיה היא במחלקה היהודית בשב"כ. אנחנו צריכים להבין - העובדה שאנחנו חוקרים ובמידת הצורך מענישים היא חלק חשוב בליגימציה שלנו. אחרת, ההבדל בין ישראל וחמאס קטן מיום ליום
@Paco-Pavon איפה הנאצית הזאת ממוקמת בסולם הנזק אצל פירס?
אצפה בהמשך אבל אני חושש מראש.
ראיתי, ואני מבטיח לך שאתה לא חושש מספיק.
אני בהלם מהאטימות המוחלטת.
הנזק שאנשים כאלה עושים הוא עצום. בדיוק כמו סרטוני היריקות מיורשלים, סרטונים כאלה עושים נזק בלתי הפיך. מי בכלל יאמין שלא כולם מדברים כך? מי יאמין שלא מחפשים להרוג ילדים?
זה לא רק מה היא אמרה, אלא הצורה בה דיברה.
יש דרכים להגיד גם דברים קשים, אבל יש לדעת לשחק את המשחק.
אין מילים.
הנזק הוא שמתו 20 אלף ילדים או שמתנחלת אחת לא מצטערת על זה?
הנזק הוא שדברים כמו פירס מורגן זה מה שנחשב “עיתונאות” בימינו.
ממליץ להקשיב
עדות קשה, מעניין מי יאזין. התמונות שמסתובבות בעולם לא נעימות ועיתון הארץ זה עליזה בארץ הפלאות לעומתן.
יש דרך ישרה, רגילה ונכונה שהיה צריך לנקוט בה מיום המלחמה הראשון. תכבוש, תחזיק בשטח ותנהל אותו אזרחית. זה מה שצבאות יודעים לעשות. במקביל, לקחת כמה קילומטרים ולהקים שם איזה מאחז כדי לשים את עצמך בעמדת מו"מ טובה כדי להחזיר חטופים.
הדרכים העקומות האלה מובילות אותנו לאן שהגענו עכשיו.
אמנסטי אינטרנשיונל מגנה את איראן על שימוש בפצצות מצרר כנשק נגד אזרחים
https://x.com/SharonaMazalian/status/1948232308877664302?t=ccPT7QMf4ggS-zTwa8BXsA&s=19
גם גרמניה בדרך להכיר במדינה פלסטינית. זה כמובן רחוק מלהיות הישג בזירה המדינית, אבל צריך לשים לב לנוסחים.
למשל זה (מקור):
“עבור גרמניה, הכרה במדינה פלסטינית צפויה להיות סוף התהליך, אך תהליך כזה חייב להתחיל כעת. גרמניה לא תסטה מיעד זה. גרמניה תיאלץ להגיב לצעדים חד-צדדיים”
הפתרון של ישראל יכול להיות קל. להצהיר שאנחנו מכירים בזכותו של העם הפלסטינאי לעצמאות ולגלגל את הכדור לחמאס: אתם מכירים בכך שלא תיהיה זכות שיבה? ושלל שאלות נוסח עינת וילף
אנחנו כמובן לא נעשה את הצעד הפשוט הזה, ולו למראית עין. ביבי לא יכול לזוז בלי להרגיז את שותפיו הקואליציונים.
ההתנהגות שלנו מתחילה להזכיר את הסצנה הזו.
עד מתי?
לצערי החשיבות של הכרה בפלסטין שוות ערך להכרה של טראמפ בירושלים בירת ישראל
מה אתה מצפה לקבל בתמורה?