הדבר היחיד שישראל צריכה להצהיר זה שהפלסטינים מסכנים, ומגיעה להם מדינה, אבל הלקח של ה-7/11 הוא שזה לא יכול להתקיים לצד ישראל. איפה זה יכול להתקיים? עם אחיהם הפלסטינים פה ממש ליד, במדינה שבמקרה גדולה פי 4 מישראל. שיעשו שם פתרון שתי המדינות, ויחלקו ל-2 את המדינה של המצמצן. הוא הרי כל הזמן תומך כל כך במאבק של הפלסטינים למדינה, לא?
יצא לך פאשלה בסגנון של ביבי.
אני רוצה למנוע צעדים חד צדדיים כאלה נגד ישראל. מדיניות ברורה ובהירה יכולה לעשות את זה. כרגע מה שישראל עושה הוא הכל חוץ מברור
המצב כרגע:
- מבצע מרכבות גדעון אשר מטרתו המוצהרת הייתה יצירת תנאים לביצוע עסקת חטופים - נכשל. נתניהו רוצה עסקה אבל חמאס מרגיש חזק כעת
- משאיות סיוע זורמות בהמוניהן לרצועה, על אף הצהרתו של בצלאל סמוטריץ׳ מחודש אפריל לפיה ‘לא יכנס גרגר חיטה’
- הממשלה מבקשת מצה"ל לכבוש את הרצועה
- צה"ל מתנגד. הוא אף נקט לא מזמן בצעד של ביטול הארכת השירות הסדיר
- ישראל לא באמת טיפלה באיום המנהרות עד כה, הנכס האסטרטגי של חמאס
- גורמים בממשלה מגדירים את החטופים כ’שבויים’, נתפנה לטפל בהם כשתיגמר המלחמה
- חמאס מוכה צבאית אבל עדיין שולט צבאית ואזרחית ברצועה. לוחמיו מצויים במרכזי האוכלוסיה
דעתי:
- ‘הגענו לנקודה שבה צריך לקבל החלטה’… הזוי לגמרי
- העובדה שהדרג המדיני חושב להרחיב משמעותית את הפעולה ולא מעביר שיוויון בנטל היא מבישה
- נניח שכובשים את הרצועה, ברור לגמרי שזה לא יגמר בכיבוש עצמו אלא ימשך שנים. הבעיה היא שהשיח הוא כרגיל פופוליסטי ולא כולל את הכוונות של ישראל או את השלכות מעשיה. לא כלפי פנים ובטח שלא כלפי חוץ
- ישנה טענה שזה נעשה כדי להימצא בעמדה טובה יותר במשא ומתן מול החמאס. זה כמובן הגיוני אבל לאויב תמיד יש תוכניות אחרות
- לא סומך על הממשלה שהרוויחה את זה ביושר
-
המטרה של מרכבות גדעון הייתה “הסקרים עוד לא מובילים לבחירות”. המבצע הצליח כי הוא העביר חודשיים בשלטון.
-
המטרה בכיבוש עזה הוא זמן נוסף כי הסקרים עדיין לא מובילים לבחירות.
-
ההתנגדות של צה"ל היא נהדרת כי אם הכיבוש לא ימוטט את חמאס זה יהיה בגלל צה"ל ואם הכיבוש כן ימוטט זה יהיה למרות צה"ל. נתניהו לא אשם.
-
המטומטמים שילכו למות בעזה במלחמת “עוד לא בחירות” יודעים בדיוק על מה נלחמים ועל מה מתים.
-
המוות של החטופים יהיה נהדר לנתניהו. הפחד שערב בחירות, חמאס יעלה סרטון של מוזלמן מהמנהרות מדיר שינה מעיניו של נתניהו.
הרמטכ"ל הוא לא אחד שהדרג המדיני אומר לו ‘תעשה’ והוא משתחווה, הוא לא שם בתפקידו ולדעתו יש משקל גם אם ראש הממשלה\השרים\קבינט הם הקובעים. אוי ואבוי שהדיבור המסתמן הוא “לכבוש את הרצועה” וזה ייקח ים זמן ויביא אבדות בנפש וכמובן פגיעה בחטופים.
מה שהרמטכ"ל אגב הציע כרגע - “כיתור” שלושה אזורים אחרים ברצועה וכדומה - קשה לי להאמין שזה יספיק, ואנחנו במלחמה כבר כמעט שנתיים ולא ממש התקדמנו.
אגב גם כשנכנס סיוע הומניטרי רחב לרצועה - החטופים נמצאים בתת-תנאים ואני חושב שכולנו ידענו שהם שלדים חיים עוד לפני הסרטונים המזעזעים מהימים האחרונים. למה אנחנו לא יכולים להרעיב את מחבלי הנוחבות ושאר האסירים הפוליטיים בכלא ולהחזיר באותו המטבע?
אין לי עוד משהו חכם לומר מעבר לזה שכל החלטה היא נוראית וכשאני שומע את בן גביר וסמוטריץ’ וטלי גוטליב ושמחה רוטמן וכל מיני כאלה - כאילו כל טמבל יכול להיות שר בממשלת ישראל, עצוב לי
*אינסטגרם לא משקף דבר אבל אני רואה המון - בעיקר תגובות ‘רעות’ נגד מיכל פעילן כתבת קשת 12 - שיש הרבה-הרבה-הרבה תומכים לערוץ 14 ולביבי. אני כן חושב שיש חלק גדול בעם שהוא מטומטם ועלול לבחור בו שוב
מאותה הסיבה שאותם “טמבלים” מגיעים לשלטון מבלי כל יכולת אופרטיבית לשלוט.
גרמניה הודיעה שהיא עוצרת משלוחי הנשק “שמיועדים לעזה”.
כשבריטניה, צרפת, ספרד ואירופאיות אחרות עושות לנו אמברגו נשק, זה רק מילים. זה בולשיט. אנחנו לא קונים מהם, אפילו להיפך.
אבל גרמניה מספקת לנו 30% מיבוא הנשק, זה רציני מאוד.
אני לא יודע האם יש רעב בעזה או לא, ובגדול זה גם לא מעניין אותי. אבל ניכר שכל העולם חושב שיש, ואם אפילו ידידה מספר 2 יוצאת נגדנו, במעשים ולא במילים, זה רציני מאוד.
זה ועוד דיווחים שטראמפ צעק על ביבי כשניסה להכחיש שיש רעב בעזה.
-
מצוין לישראל שגרמניה עוצרת משלוחי נשק. לצערי לא מספיק. גרמניה לא יוצאת “נגדנו” היא יוצאת נגד הממשלה שיוצאת נגדנו.
-
יש רעב בעזה והסיבה היחידה שאפשר להתכחש לזה היא שאין כניסה לעיתונאים. כלל אצבע - אם מונעים כניסה של עיתונאים סימן שיש מה להסתיר. כל מי שהקשיב לתושבי עזה בשנה האחרונה יודע שיש שם רעב (והרעבה למי שמעוניין להתפלפל).
אני רואה ילדים עור ועצמות וההורים נראים די שמנים.
מה שהם אומרים בתקשורת שלהם עובר לידי. אני מגדיר את זה פרופגנדה ולא מקשיב. אני גם לא מקשיב למה שצגאונקר אומרת על ביבי, או מה שבן גביר וסמוטריץ’ אומרים בכל נושא שהוא.
לא מאמין לאף אחד, כולם שקרנים בעלי אינטרסים.
שיזדיינו מקרון וסטארמר, אבל נושא הנשק הגמני הוא חשוב מאוד. גם העצבים של טראמפ.
להורים יש 30-50 שנות אחסון שומן. לילדים אין.
למה? תקשיב. סומך עליך שתדע להבחין מתי מישהו משקר ומתי הוא מספר אמת.
אה, חשבתי שאתה כותב ברצינות.
הקשבתי בתחילת המלחמה. כולם שקרנים.
אני רציני לגמרי
בן כמה אתה ליאור?
אם ירעיבו אותך שנה, עדיין תיראה רגיל?
ראית את הסרטונים האחרונים של החטופים? בוודאי שראית. לא לקח להם 30 שנה כדי להיראות מורעבים. מה הקשר ל 30 שנה?
תלוי באיזה משקל אני נכנס להרעבה. אם אני סובל מהשמנת יתר ייקח לי המון זמן עד שאני אראה מוזלמן. אם אני אוביס אז בכלל. קח גם בחשבון שהמזון העיקרי שכן אוכלים ברצועה בשנתיים האחרונות הוא מזון מנפח ולא מזין (עדשים, קמח…).
הרעבה לא הייתה שנה אלא בעיקר במרץ-יולי 25 וזה אחרי שבמשך השנה שקדמה לזה הסחורות היחידות שנכנסו היו בעיקר פחמימות (וגם אין גז/חשמל/הסקב לבישול).
החטופים בסרטונים האחרונים נכנסו רזים והורעבו במשך כמעט שנתיים. כמה זמן היה לוקח לאדם ששוקל 120 קילו להיראות מוזלמן? אין לי מושג אבל המון זמן. אם היה שורד בכלל.
מציע לך לקרוא את הכתבה הבאה.
זה לא סמוטריץ’ כתב, זה כתב ה BBC לענייני עזה. BBC הם לא בדיוק תומכי ישראל.
אני קראתי פעם שבן אדם, אפילו שמן, מסוגל לחיות בלי אוכל 7-10 ימים. זה נמדד בימים, לא בשנים.
יש גם תמונות אמיתיות של רעב באפריקה. הילדים נראים אחרת לגמרי. בטן נפוחה למשל. כל הילדים האלה או שרזים בצורה לא נורמלית, כשהסובבים נראים אחרת. או שהם צועקים שאין להם אוכל אבל עם המון אנרגיה.
בכל מקרה, אני לא מאמין לא להם ולא לאלה שאומרים שאין רעב. כולם שקרנים ואין לי מושג אם יש רעב או אין.
מה שמעניין אותי בסיפור הזה הוא הנשק שישראל לא תקבל מגרמניה ושטראמפ לא יפנה לנו עורף. ממשלת ישראל צריכה לרצות את שני אלה.
י
מה עם הנשק שגרמניה לא תקבל מישראל?
קראתי ואין שום סתירה בין מה שכתוב שם למה שאני טוען. ברור שחמאס אשם בהרעבה (יחד עם ישראל…) אין אדם אחד על הגלובוס שטוען אחרת.
הרעבה מוחלטת תוביל למוות תוך שבועיים-שלושה עד כמה שאני יודע. כשמדברים על רעב לא מדברים על חוסר מוחלט במזון. אלא על מחסור קיצוני ומתמשך שמוביל לתת תזונה, מחלות ואפילו לסכנת מוות.
הנפיחות של הילדים באפריקה (אגב ילדים בעיקר. פחות קורה למבוגרים), אני מניח שהיא תוצאה של זמן ארוך יותר. לא באמת יודע.
ברור שיש. רבים במיינסטרים השמאלי. רוב תודות כמובן לממשלה השלומיאלית שלנו שביזבזה כל good will שהיה (והיה).
לא שמעתי אף ישראלי במיינסטרים השמאלי (או בכלל) שטען שישראל לבדה אשמה.בהרעבת העזתים.