הסכסוך הישראלי פלסטיני :: מה יהיה עם עזה?

מה איתו? ישראל תמשיך למכור. זה כסף , וכסף מממן את המלחמה. כמו שישראל מוכרת למדינות עוינות כמו בריטניה וצרפת.

אה, קודם לא הזכרת שגם חמאס אשמה.
בכל מקרה, אני שונא פוליטיקה, לא משתתף בדיוני המלחמה. התעניינתי רק כי גרמניה קיבלה החלטה דרמטית.
אותי לא מעניין הילדים העזאתים. אותי מעניין שגם הידידות הגדולות ביותר כבר לא מאמינות לנו, ועושות צעדים נגדינו. כשאני אומר “לנו”, אני מתכוון לממשלה הנוכחית. ואני פחות או יותר ימני

כי אנחנו לא מפסיקים לשקר… ממש כמו חמאס.

אם זה אני מסכים, ולכן , כמו שאמרתי קודם, כולם שקרנים ואי אפשר להאמין לאף אחד.

אי אפשר לצפות מאף אחת שתבין מה אנחנו עדיין עושים בעזה כשאנחנו בעצמנו לא ממש מבינים.

פלסטלינה אולי נמחקה במהלך התהליך הזה אבל חמאס בסופו של דבר בדרך להשיג את המטרה שלו, בכך שהוא גרם להפחית בלגיטימציה של ישראל.

היינו צריכים לחתור לעסקה מזמן, הרעיון של השמדת חמאס היה גרוע מלכתחילה. חמאס מעבר להיותו ארגון טרור הוא רעיון, רעיון שאותו אתה לא יכול להשמיד. תשמיד חמאס אחד, מחר יקום חמאס אחר בשם שונה.

המחיר שאנחנו משלמים, הכלכלי, הפוליטי, התדמיתי, שחיקת הלוחמים וחיי הרבה מהם, פשוט לא שווה את העוד כמה עכברים שנהרוג שם.

אני מאוד חרד לעתיד. הציבור הישראלי משוסע, אנחנו מונעים על אדים, המצב הכלכלי בקאנטים, המצב בשוק העבודה בקאנטים, וכרגע אנחנו נתפסים כגרמניה הנאצית של המאה ה21 בלא מעט מדינות. אני מאוד פסימי, על סף הדיכאון.

ההחלטה על כיבוש הרצועה היא ספין של נתניהו. הפסדנו בשבועות האחרונים את המלחמה, אין דרך אחרת להסתכל על זה. אנחנו בסוף, וצר לי להגיד את זה - אבל שביום שאחרי חמאס ישאר לשלוט בעזה, והוא ימשיך להחזיק בחטופים.

הסיבה שהפסדנו את המלחמה היא ביבי נתניהו. ב-8/10 היו לנו שתי מטרות, והיו לנו כמעט שנתיים להשיג אחת מהן. במקום לחתור להכרעה מהירה של האויב והחזרת החטופים בכוח, חיים או מתים, או לחלופין לחתום על עסקת כניעה שתחזיר את כל החטופים - ביבי, שהוא ראש הממשלה הגרוע בכל הזמנים, החליט לתת לחמאס את הדבר שהוא הכי רצה - זמן.

חמאס המשיך לעשות עוד ועוד קמפיינים, וככל שהתרחקנו מה-7/10, ככל שהזיכרון העולמי הלך ודעך, ככל שהצטברה מסה קריטית של קמפיינים, ככל שמתנגדי ישראל צברו עוד ועוד אידיוטים שימושיים - קמפיין ההרעבה השקרי היה הקש ששבר את גב הגמל (ליאור, אני אוהב אותך מאוד, אבל השנאה העיוורת שלכם לנתניהו, יימח שימו וזכרו, גורמת לכם להיות 100% פרו חמאס. כל ההפגנות שלכם, כל הצידוד השיקרי שלכם בקמפייני הג’נוסייד… אם ביבי הוא הסיבה הראשונה שהפסדנו את המלחמה הזאת אז אתם הסיבה שנייה. אי אפשר לנצח מלחמה כשחצי עם מצדד באויב).

אם נחזור לתחילת ההודעה, אז הסיפן של נתניהו הפעם הוא: הנה, תראו, אל מול כל הלחץ העולמי והאיומים שלהם שיכירו במדינה פלסטינית, אני רציתי לכבוש את עזה! אבל היועמ"שית המרושעת עשתה יד אחת עם פרידריך הנאצי וסטארמר השמאלני. לכן, כולם חייבים לבחור ביבי כי רק הוא יוכל להתנגד ללחץ העולמי.

רק אניח זאת כאן.
תמשיכו ליהנות :face_blowing_a_kiss:

זה לא נכון. הייתה רק מטרה אחת. להישאר בשלטון והמטרה הושגה.

אין סתירה בין תיעוב נתניהו (אמן ימות) ובין רעב בעזה.

יש רעב בעזה. חמאס משתלט בעזרת המשתפים שלו באו"ם על המשלוחים ומונע מהאוכלסיה האזרחית את הסיוע. הוא אשם. בכלל אני לא חושב שיש איזה מלחמה בעולם שמצפים מהצד שהותקף שיספק את הצרכים ההומנטרים של הצד שאנס ורצח אותו.

מסכים עם כל מה שטל רשם.

הניהול של המלחמה הוא כל כך פושע ורשלני. אני כבר לא יודע מאיפה להתחיל.

תשימו לב שכל הודעת הקבינט של ביבי זה “תחזיקו אותי חזק אחד גדול” הם מתכננים להקים מקומות לשנע בהם אוכלסיה. זה יקח חודשים. בנתיים לא יקרה כלום ושום דבר, אבל אנחנו נאכל את כל החרא שבעולם. בידוד וסנקסציות בינלאומיות.

איך אפשר לדרוש גיוס של עוד שלושה אוגדות ובאותו זמן לחוקק את חוק ההשתמטות אין גבול לבושה.

החט הקדמון של המלחמה היה בהנחה שיש לנו את כל הזמן שבעולם.. ברגע שחיכו כל כך הרבה זמן חמאס ניצח.

ביבי בן זונה. אין לי יותר איך להגן על האפס. אני יצביע ליברמן רק בתקווה להפיל אותו.

מה שאני אוהב בביבי זה שהוא מאחד את העם
גם מימין וגם משמאל יש הסכמה שהמלחמה מתנהלת מחריד :smiling_face_with_three_hearts:

רק להבהיר, ומתנצל מראש על גסות הרוח, לא כואב לי על המצב בעזה - כולם שם טרוריסטים בפוטנציה, כולל הילדים. כואב לי על מה שנהיה מהמדינה.

אני בניגוד לאחרים מאשים את פעילות השמאל בהתדרדרות למצב הזה. לדעתי, מה שהוביל אותנו לתהום הזה הוא מדיניות ההכלה שהשמאל הנהיג, וגם עכשיו ההפגנות הבלתי פוסקות שנותנות את כל הלגיטימציה לחמאס להקשיח את עמדותיו. הלחץ של השמאל ומשפחות החטופים וההפגנות שלהם נותנות לחמאס טוב טוב להבין שהקלפים בידיים שלו והזמן משחק לטובתו.

תסביר לי כמו ילד קטן באיזה מלחמה שלא מעורבים בה יהודים מצפים מהצד הקורבן לספק אוכל שתיה ועוד לצד שאנס רצח ותקף אותו?

אני מוכן ללמוד.

מלחמה אחת תספק לי.

תסביר לי אתה כמו לילד קטן באיזה מלחמה מותר למדינה להרעיב במכוון אוכלוסיה אזרחית? באיזה מלחמה מותר למדינה לבצע מצור מוחלט במשך שנתיים, להרוס 70% מהבניינים, להרוג עשרות אלפי בני אדם, לסגור הרמטית את כל היציאות?

כתבת ״אף אחד בגלובוס״. לא חשבתי שאתה מתכוון רק לישראלים.

ישראלים בכלל - יש גם יש, שמעתי, ראיתי וקראתי. לא במיינסטרים זה נכון.

שקר. הם יכולים לצאת למצרים. אם כבר אז מצרים היא פושעת נגד האנושות כשהיא לא צד במלחמה ולא מוכנה לעזור לאנשים המתים מרעב, לטענתך.

מצטער אחי, אבל אתה שופר של חמאס.

הודו- פקיסטן. הודים לקחו לפקיסטנים את המים, לא יהיה להם מה לשתות וגם לא יהיה יבול לאכול.
זאת הייתה העילה למלחמה.

לא היה מצור מוחלט וגם עכשיו אין. כל מיני חולים , אקדמאיים יחד עם המלווים שלהם יוצאים משם.
אחד הילדים “הרעבים” בעצם יצא ביוני ונמצא באיטליה. וול סטריט ג’ורנל שאכל את הפייק הזה נאלץ לפרסם התנצלות. איך הילד יצא ביוני? כי אין מצור מוחלט.

בדרזדן הרסו 100% מהמבנים ועד עכשיו לא התנצלו.
בבלגרד בשנות ה 90 היה הרס גדול. לא יודע באחוזים, אבל זוכר את מיאטוביץ’ חושפ גופיה של stop the bombs אחרי כל גול.

אתה יודע שהמלחמה שלנו הייתה מספר 3 מבחינת ההרוגים האזרחיים ב 2024? לא 1 ולא 2 אפילו.

זאת מלחמה ליאור. נהרגים אזרחים, כמו תמיד. הבעיה שלנו היא שאנחנו לא יודעים למכור אותה, ועל זה מגיע לממשלה לעוף על טיל. לא על עצם ההרוגים, לאף אחד לא אכפת מהם. אם היה אכפת, כל המלחמות היו מקבלות יחס פרופורציונלי להרוגים.

דימה ענה במקומי

אני מבין שקשה לך למצוא תקדימים לזה

מי שאחראי להרס האזרחי בעזה זה הצד שפתח במלחמה נסוג לבתים של האזרחים שלו והלך ומילכד כל בית בחומרי נפץ וניהל מלחמה משם

איך אני יודע בין היתר בגלל חבר שלי ואח של גיסתי שלי ששלחו לי תצלומים שצילמו ברפיח וחאן יונס, בין היתר שלחו תמונות של טילי אר פי ג’י בתוך עריסה של תינוקות..

איך עידן עמדי אמר “אין בית פלסטיני שאין בו את המיין קאמף”

הרעבה? איך מרעיבים אותם אם גם בשעה הזו יש טונות של סיוע במעברים שהאום מסרב למסור אותו?

לא הם לא.

תפתח מפה ותראה את ההבדלים. אי אפשר לעשות מצור על פקיסטן.

זה שפה ושם מפנים ילד חולה מוכיח שאין מצור? איך בדיוק? ישראל הרסה את כל בתי החולים בעזה.

לא 100% אבל יותר מ70%. ההפצצה נמשכה 3 ימים. לא שנתיים.

כן ויש גבול כמה זמן מדינה יכולה לתקוף ישות אחרת, אזרחית ברובה, חסרת הגנות לגמרי, בלי שום תוחלת.

זאת הייתה תשובה שלי לעניין ההרעבה. לא צריך לעשות מצור כדי להרעיב. מספיק לקחת את המים.

אין מצור הרמטי. יוצאים קצת בשושו. כמה בדיוק אני לא יודע, לישראל יש אינטרס שייצאו כמה שיותר. הילד החולה התפרסם כי עשו ממנו פייק ניוז, אבל זה אומר שעזתים יוצאים .

נכון. צריכים לעשות משהו שונה.
ושביבי האידיוט לא יכריז על מבצע כיבוש או מבצע אחר, אלה פשוט יעשה את זה. ככה לא יצאו נגדינו כל פעם. כשאנחנו הורגים אותם בלי להכריז, זה כבר שגרה, עוד מספר. כשביבי מכריז, זה כביכול התעללות חדשה ומעיר את כל המערב.
אבל יותר חשוב לו לרצות את בן גביר.

אני חושב שליאור נוגע כאן בנקודה מהותית: מלחמה כל כך ארוכה עם פערי כוחות כל כך גדולים כמו שיש בין ישראל לעזה/חמאס היא לא חסרת תקדים? אי אפשר להצדיק דבר כזה מבחינת PR (ואולי גם לא מבחינה מוסרית אבל זה דיון אחר).

קיבלנו תמונת ניצחון מטורפת מול איראן. חבל שלא למדנו מאיניגו למנף את זה לאקזיט סעודי.

על זה תבוא בתלונות למצרים העולם הערבי והקהילה הבינלאומית… לא לישראל…

אז זה לא בגלל סיבה מוסרית, אלא לוגסיטית…

גם המלחמה הזו יכלה להימשך שלושה ימים. חמאס צריך היה לחתום על העיסקה להתפרק מנשקו ולעזוב את עזה…

אותה ישות היתה צריכה לעשות חושבים אם להתחיל את המלחמה הזו בכלל אם אין לה יכולת להגן על עצמה.

אי אפשר להילחם באף מדינה או אף ארגון צבאי או טרור ליאור בכללי המוסר שלך. ברגע שאתה מאפשר להם חסינות אם הם משתמשים באזרחים בתור אפוד המגן שלהם אתה למעשה מאפשר להם להרוג בך בלי הבחנה

דרך אגב, @dmitrys לא הוסיף את פאלוגה שבעירק. תבדקו מה האמריקאים עשו שם. רמז בתי החולים שם לא קיבלו חסינות…

אף אחד לא זוכר את זה אפילו.