הסכסוך הישראלי פלסטיני :: מה יהיה עם עזה?

לא כל מי שחי בעזה מקדש/תומך רצח. זו הטענה הגזענית. המחשבה לפיה כל מי שגר בעזה הוא נחות מוסרית ממך.

יש הבדלים בין גזעים. חלקם פיזיולוגיים (אורך שריר, צורת עיניים, גובה, צבע עור). וחלקם גיאוגרפיים/היסטוריים (מתמטיקאים אירופאיים). אתה לא יכול לטעון לאותו דבר על תכונות אישיות, מוסר או אופי.

גזענות על בסיס גזע היא דוגמא. אדם בהחלט יכול להיות גזען כלפי דת. מסכים איתך ששורש המילה גזענות שגוי ומעביר את בקשתך לאקדמיה ללשון.

היו שחגגו והיו שהשתתפו. אם אתה טוען שכולם בעזה או השתתפו או חגגו אתה גם משקר וגם מתגזען. זה לא נכון.

ודאי

חמאס נבחר ברוב מוחלט של קולות בעזה. עדויות של חילים שסיפרו על שמצאו את המיין קאמפ בבתים שהם נכנסו אליהם. חטופים שסיפרו על אזרחים ששמרו עליהם אני יכול להמשיך.

לא כל עזתי הוא חמאסניק אבל רובם כן. אתה יכול להאמין באיזה שקר שתספר לעצמך.

זה לא אומר שאני חושב שצריך להשמיד אותם או משהו כזה חס וחלילה, זה אומר שאני מבין שלנצח יהיה איתם מלחמה שבאמצע יש הפסקות מידי פעם.

המטרה שלי לגרום להם לכמה שיותר סבל כתגובה על ה-7/10. שיצרב להם(ולמי שעוד חושב שאפשר יהיה להתהנהג בצורה הזו בעתיד) בתודעה המשותפת מהן ההשלכות לפעולות מהסוג הזה.

ב2006 ואז עשה הפיכה צבאית ב2007… ממש נבחר. יש להם בערך שליש תמיכה בסקרים שראיתי.

אף אחד לא טוען שאין מיין קאמפף בעזה ואף אחד לא טוען שאין אזרחים מעורבים.

חמאס נבחר בעזה בבחירות דמוקרטיות בזמנו ואז עשה ממשלת אחדות עם הפתח.

ברגע שהוא צבר מספיק כח צבאי הוא גילח לפתח את הזקנים זרק אותם מהמגדלים בעזה ועשה הפיכה צבאית ועלה לשלטון יחיד בעזה.

אתה צודק לא כולם תומכים בחמאס שם, יש כאלו שתומכים בדעאש גיאהד ובעוד כל מיני תנועות קוקיניות ששונאות יהודים.

אם אני הייתי גזען הייתי אומר שמבחינה גנטית העזתים הם חארות, אבל זה לא הטענה שלי, אם אני נולד למשפחה שמכריחה אותי לקרוא את המיין קאמף שהייתי ילד אחרי זה במערכת החינוך הייתי לומד שהיהודים הם קופים וחזירים ומשתלטים על העולם ובטלויזיה היתי רואה נונסטוף תעמולה אנטי יהודית כנראה שגם אני היייתי הופך לשונא יהודים…

תיקח את התינוק העזתי (סתם דוגמה ) ותוציא אותו מעזה ותחנך אותו באורח חיים המערבי והפלא ופלא רוב הסיכוים שהוא יהפוך להיות אדם שתורם באופן חיובי לסביבה ולעולם. תיקח תינוק מערבי ותשים אותו במערכת החינוך המוסלמית ובדרכי האיסלם במזרח התיכון וסיכוי לא קטן שהוא יפוך להיות המתאבד הבא …

זה לא גזענות זה פשוט להסתכל על עמי הסביבה ולהביט למציאות בעינים ומבלי לשקר לעצמך ולאחרים “שכל התרבויות זה אותו דבר” , אני ממליץ לך לראות מה המוסלמים עושים לנוצרים בניגריה למשל… טובחים בהם על בסיס יומ יומי ואין שם שום קשר ליהודים או לכיבוש…

ליאור - זה הציטוט שלי.

המספרים בעזה של כאלו המקדשים מוות גבוהים מאוד. על כן הם - להלן ‘המספרים הגבוהים’ - בני מוות.

לא אמרתי כולם.

אני גם לא מנסה לטעון. אני טוען שהתרבות שלהם היא בעייתית. למה כשאתם טוענים שהתרבות של החרדים בעייתית זה בסדר, אבל כשעולה טענה שהתרבות של המוסלמים בעייתית זו גזענות?

אתם פשוט מספחים את האג’נדות שלכם למילים. כמו שהיום יש אנשים שטוענים שאשה היא כל אדם שמרגיש כמו אשה. זה שאנשים מסוימים החליטו שהמילה גזענות כוללת בתוכה את כל האג’נדות הפוליטיות שלהם - לא הופכת את זה לכזאת.

בכל מקרה, אם המילה גזענות כוללת בתוכה דברים כמו דת - אז כולנו גזענים, כולל אותם שמאלנים רעולי שנאה כלפי החרדים והדת היהודית.

אני לא טוען כזה דבר. אני טוען שהמדינה לא צריכה לממן את אורח החיים החרדי או לכפות עליי לקיים חלק ממנו. יש המון גזענות כלפי חרדים במקום ממנו אני בא ואני מאוד לא אוהב את זה.

אם אני אטען ש90% מהיהודים (שים לב - לא כולם) הם עכברים רודפי בצע האם זה גזעני?

אומר כך, אם זה יהיה רוב מיוחס (משהו כמו 2/3 או 3/4) אז בהחלט תוכל לטעון את זה. אם כמובן יש לך ראיות וגיבוי לדברים.

התרבות האיסלאמית בעברה הייתה הרבה יותר פתוחה לחכמות. גדולי היהודים בתקופת הגאונים פרחו בעיקר תחת שלטון איסלאמי בספרד בתור הזהב הרבה יותר מאשר הנוצרים הבורים דאז. אני בכלל לא נגד האיסלאם ודווקא כדתי חרדי אני מוצא גם קווי דמיון. סבתותי התעסקו עם ערביות מוסלמיות וקנו מהם תאנים וענבים, אני זוכר את המראות בתור ילד. אבל העם שנמצא בעזה ומורעל מגיל 0 לקדש מוות בטח של האלו מעבר לגדר - גם אם הם לא אשמים באירוע הם רוצחים פוטנציאלים. לא כולם, 70%. (זרקתי מספר)

כוונתי המקורית לא הייתה לקחת את הדיון לכיוון של גזענות.

במלחמה יש הרבה מאד מקרים של שחור או לבן (איש לבוש בגדי חמאס וחמוש שיורה לעבר חיילי צה״ל, סבתא בת מאה שיושבת לה בצל), אך אלה ממש לא כל המקרים. במלחמה יש הרבה מאד אפור. לוחם שחושב ש׳אין חפים מפשע בעזה׳ (ולא, זה לא אומר שעזה איננה אוכלוסיה עוינת ובחלקה הגדול אויב) - זה לכל הפחות מקליל מעט את ידו על ההדק. אחרי שנה וחצי בעזה, קל מאד להפוך להיות כהה חושים. זה מגיע גם לאזרחים, אני בטוח שחלק ניכר בעם יטען שצריך היה לבחור בפיתרון סטייל אליהו יוסיאן ו׳להוריד׳ 50 אלף.

אסור אסור לנו שתמיד התשובה תהיה ווטאבאוטיזם. אסור לנו לרדת לרמה של האויבים שלנו, אחרת לא נדע על מה אנחנו נלחמים.

האפור הזה מתקיים גם בסקר הזה אבל…
אין לי איך לבדוק את זה אבל אני מניח שרוב האנשים השגיבו שאין חפים מפשע בעזה עושים את ההפרדה בהנחת המוצא שלהם שתינוקות הם לא מחבלים וגם לוקחים בחישוב את האידיאולוגיה הרצחנית שהילדים האלה גדלים לתוכה.

היא הנותנת.
54% אחוז ממצביעי הקואליציה בחרו באופציית השחור-לבן.

ככה אתה רואה את זה…
אני טוען שאחוז גדול מאוד מה54 האלה הם אלו-

ושם האפרוריות

אני חושב שזה קצת סותר.
מצד אחד האפרוריות מגולמת בסקאלה של הסקר ובאותה נשימה אתה מניח שהמשיב מקיים סקאלה פנימית משלו, שמאלה לסקאלה של הסקר?
לא חושב שאתה צודק וזה בטח לא מתאים לאקלים שיש כרגע בישראל. זה לא אומר תינוק שהרגע נולד אבל זוהי עדיין הפללה נרחבת מדי.

יש לנו אחלה דוגמא של משתמשים פה שהגיבו שהם לא רואים את הבעיה באמירה שאין חפים מפשע ואצלם גם אפשר לראות שכן יש סקאלה פנימית לגבי האמירה.
אני חושב שיותר סביר שזה גם המצב בכללי.

לגבי ההכללה הנרחבת מידי, אני גם לא מסכים. אנחנו כישראלים צד בנושא וככזה הגיוני שמבחנתנו במדינת האויב אין חפים מפשע, כולם חלק מהאויב.
אני מניח שאם תצא לרחוב (או אפילו לכנס של הקואליציה) ותשאל אנשים אם צריך לאסוף את כל תושבי עזה ולשים במחנות השמדה תקבל יותר לא מכן.

אתה אומר אין חפים מפשע אבל לא צריך להרוג את כולם… אז מה זה בעצם אומר?

הטענה שלי היא ששיח כזה מעיד ומוביל ליד קלה מדי על ההדק בצה"ל ובכלל

אכיפה בררנית, כמובן. הרי ישנם דוכני הנחת תפילין בכל מקום

אני מבין שבמעוז הגזענות הזה המשפט הזה לא יתקבל כאמת אבל זו האמת.

שהם לא חפים מפשע אבל לא צריך אקטיבית לחפש ולחסל אותם.
אתה חושב שכל מי שפשע כלפיך צריך להרוג אותו?

מה שכן אם הם מתים כנזק עקיף במלחמה נגד הרוצחים מבינהם בגלל קירבה (פיזית,אידיאולוגית) אז באסה אבל לא סוף העולם. עונש קולקטיבי (כן כן זה אסור ולא הוגן..) זה המציאות וזה קורה לכולנו בחיים כל הזמן.

יכול להיות ליאור, אני אישית אמשיך להניח שלא (או שנקבל תשובות של “אם רק יעזבו את השטח שלנו לא נצטרך להרוג אותם”)
אם אתה רוצה להחליט שרק אתה יודע את האמת על בסיס שום דבר כמו שאתה עושה תמיד (כי בוא, אין לך חצי מושג אפילו) אז תפאדל.

ברור שתמשיך… הרבה יותר קל לחלק את העולם לטובים ורעים ולחשוב שאתה בצד של הטובים.

רגע? Are we the badies?

ועכשיו ברצינות, איזו תגובה של גמל עיוור ממי שלקח פה משתמשים עם ים של ניואנס וקיטלג אותם כגזענים.