הסכסוך הישראלי פלסטיני :: מה יהיה עם עזה?

מישהו מכיר את המקרה? אני מקווה מאד שיתברר שאין בזה כלום או שזו תוצאה של אלימות מצד אותם פלסטינים

באמת נוראי, אם וכאשר יתברר כנכון ואמיתי.

מה שכן -
מדברים לא מעט על האחריות שיש לממשלה הנוכחית לעלייה הזאת באירועים מהסוג הזה, שנותנת להם לגיטימציה בשל האכיפה הלא מספקת כנגד פורעים יהודים (שלא לומר אף מעודדת.. אם כי גם בחברה הערבית, לדוגמה, הפשיעה משתוללת, ואני לא חושב שהממשלה “מעודדת” אותם אקטיבית לכך. “סתם” אוזלת יד ורשלנות פושעת של אנשי ציבור לא מקצועיים ולא מוכשרים).

עם זאת, יש אשמים ישירים נוספים לאכשרה הזאת של פשיעה לאומנית מהסוג הזה - כל השאר.
למה הכוונה?
כשצעירים (יהודים, במקרה הזה) עם נטייה לבריחה ושבירה של מסגרות ואף לפשיעה ממש (לרוב נטייה שנולדה בשל נסיבות החיים בהם גדלו, משפחות שבורות וכדו’), רואים את “מקביליהם” הפלסטינים שמהצד השני רוצחים, הורסים, אונסים ובוזזים, והעולם כולו בסופו של דבר “מקבל” את זה ונותן לכך לגיטימציה במידה כזאת או אחרת - אז הרמז נקלט היטב.
והרמז הוא כפול, עבור חבר’ה מהסוג הזה:
א. אפשר לפעול כך, ובסוף העולם ייתן לך לגיטימציה כיישות, יישות שמנהלים מולה מו"מ, שמנרמלים שחרור של גדולי הפושעים שלה כנגד תינוקות וקשישים תמימים, ששמים בשורה אחת את המעשים שלה יחד עם פעולות התגוננות לגיטימיות של מדינה דמוקרטית ריבונית, שלוחצים על היריבים שלה להפסיק את המאבק בה ואף לספק מזון וציוד עבורה, שלציבור כולו נמאס בסוף מהמאבק מולה, ושאפילו רוצים לתת ליישות הזאת פרס, בדמות של מדינה.
ב. ‘אם אין אני לי מי לי’. אם העולם כולו נותן לגיטימציה ליישות הזאת אחרי המעשים שהיא עשתה, ולא מתכוון לטפל בה כמו שצריך - אז אנחנו נעשה זאת, ובאותם הכלים והשיטות כמו שלה.

ואגב, אם נשמע מדבריי אחרת, בטעות -
כשאני אומר ‘העולם כולו’ - אני מדבר על העולם כולו, ולא רק על העולם המערבי, הצבוע. אני מדבר גם על שאר העולם האדיש עד כדי עויין, מן הסתם, אבל גם ואולי בעיקר על חלקים גדולים בציבור הישראלי, בתקשורת, באקדמיה, בפוליטיקה, ובממשלה.

אז בפעם הבאה שמאשימים את הממשלה בפשיעה העצובה מהסוג הזה - חשוב לזכור שיש עוד לא מעט אחראיים ואשמים להתגברות שלה.

לפעמים מדהים אותי הפער בין הרגישות והעדינות שיש לך ליאור לגילויי “גזענות” כלפי המוסלמים, לעומת הקלילות שבה אתה משחרר ביטויים מקבילים כאלה כלפי יהודים.

למה? אי פעם טענתי שאין טרוריסטים מוסלמים?

אתה לעומת זאת, אם היית שומע על ערבים שעשו פוגרום ביהודים לא היית מדבר על “אכשרה” על “צעירים עם נטייה לבריחה ושבירה של מסגרות” על “נסיבות חיים” ועל “משפחות שבורות”. נכון?

משהו שכמובן לא קורה אף פעם למיעוטים במדינות ערביות. נכון?

דווקא כן היה מדבר, כי ידוע מאיפה הם מקבלים את האוקיי לעשות את זה למיעוטים.

ברור שהוא לא היה אומר את זה, כי מה שהם יעשו מקובל מלמעלה, מלמטה ואידיולוגית.
הם לא שוברים שום מסגרת. הם עושים בדיוק את מה שהמסגרת דורשת.

שום נסיבות חיים. אידלוגיה מגיל אפס.

אני בטוח ששמעת את השיחה בין המחבל וההורים הגאים שלו כשהוא סיפר בגאווה עצומה ואקסטזה מוחלטת על עשרות היהודים שהוא שחט ועל זה שהם חייבים לפתוח וואטסאב ולראות את הדם על הידיים שלו.
הם לא עושים את זה בגלל המשפחות השבורות, אלא המשפחות המאוד מאוד גאות.

המונח טרוריסטים יהודים בכלל מצחיק אותי. זאת תופעה כזאת מינורית ביחס לחברה היהודית, לעומת הערבית. בכל העולם.

ישראל כץ מעלה סרטון של בניין מופצץ וכותב ׳התחלנו׳. זה אפילו לא התרברבות בפני מנהיג זה כדי להראות שאתה גבר. אני באמת באמת תוהה מה אני מפספס כאן. הם רוצים לקחת אותנו איתם למטה או מה?

אם ׳כל השאר׳ אשמים בהתנהגות המתנחלים, אז איך זה שאין אשם תורם לכך שאוכלוסיית עזה מגבה את חמאס באקלים בו היא חיה? שם אין ׳כל השאר׳? הרי אתה עלול לאבד את העבודה שלך ואת חייך אם אתה עושה טעות קטנה. הדבר לא נכתב כדי להגן על הפלסטינים או להתחיל (כלומר לחדש) את הדיון בנושא החפים מפשע אלא להראות שההסתכלות שלנו על עצמנו איננה אובייקטיבית. המבחן שלנו צריך להיות האם התופעה הולכת וגדלה ומהו הטיפול לו היא זוכה.

אגב, ׳העולם כולו׳ לא נותן לגיטימציה למעשי חמאס. יש כאלה שכן, אבל באופן כללי המדינות כמדינות לא. קיים הבדל בין לתת לזה לגיטימציה לבין לפעול כפי שהם פועלים. לא תמיד אתה מוכן לשלם מחירים כדי להתנהג לפי העקרונות שלך. לדוגמה, תוקפנותו של פוטין לא מקבלת ׳לגיטימציה׳ באירופה, אבל היא כן ממשיכה לקנות ממנו גז. כל יישות צריכה לבחור את המלחמות שלה ובאופן טבעי חמאס מפריע לנו הרבה פחות ממה שהוא מפריע לאירופאים. נכון שעוד לא נפל להם האסימון ולכן המסקנה של ׳אין אני לי מי לי׳ היא נכונה בהרבה מובנים.

טראמפ מציע הפסקת אש שבשלב הראשון כל החטופים החיים והמתים ישוחררו בתמורה ישראל לא תבצע את כיבוש עזה וכל חידוש בלחימה יהיה באישור ארהב בלבד

אני לא מאשים את טראמפ גם הוא מבין שביבי מאריך את המלחמה בגלל סמוטריץ ובן גביר.

אני אישית הופתעתי לטובה מהתמיכה של ארה"ב (שלטון טראמפ) חשבתי שמזמן הם יחדלו הכל..

זה הסכם רע שאני מאשים בו רק את ביבי .

ישראל “שוקלת ברצינות”. חמאס עדיין שוקל את ההצעה.

בקיצור תלוי בחמאס עכשיו

דיי, תכבשו את עזה. ממילא אנחנו עם כובש, אז בואו נכבוש באמת ואז נמצא פתרונות.

"הישראלים למעשה כבר הסכימו להצעה - שתכליתה שחרור כל 48 החטופים ביום הראשון לעסקה, לצד שחרור אלפי מחבלים - ולאחר מכן מו"מ שבמהלכו צה"ל לא יוכל לחזור ללחימה. "

זו לא פעם ראשונה שטראמפ מכריז משהו שתנאיו לא ברורים. מי דן עם מי על מה ומי מחליט.

אין לזה היתכנות כי חמאס לא יסמוך על המילה של טראמפ וכל ההצעה הזו מבוססת על משהו שלא קיים בין הצדדים - אמון. טראמפ מתגלה בעליבותו ובאימפוטנטיותו פעם אחר פעם. הוא מהמר שאחת לחודש זורק את הז’יטונים שלו בתקווה לתפוס משהו. בינתיים לא תפס כלום.

כל פעם אנחנו חוזרים לאותו לופ, החטופים תקועים, לחמאס לא אכפת מה קורה לעיתים ובסוף העולם יצא נגדינו. זה חוסר למשפט ההוא של גולדה שנוגע לחףכמה לערבים אכפת מהילדים שלהם. כנראה שזה לנצח יהיה ההבדל המנטאלי בינם ליתר העולם.

אין דבר ציני יותר מלראות חמאסניק מצלם ילד כדי לקבל תרומות בשביל נשק אוכל לעצמו. מעניין מתי יבינו את זה.

“חמאס לא יסמוך על המילה של טראמפ”

מה אני יגיד כולנו פה יכולים לסמוך על המילה של הארגון שטבח אנס והתעלל בגופות…

כרגיל חמאס אף פעם לא יהיה אשם זה תמיד יהיה גורם אחר. אף פעם לא היה אחראי למעשיו.

בגדול חמאס בדילמה עצומה, מצד אחד זה הסכם מאוד טוב עבורו שיציל את התחת שלו אבל מצד שני הוא יאבד את כל “הקלפים” שלו.

מצד אחד בטווח הקצר אפוד מגן בדמות חטופים ומצד שני כנראה סוף המלחמה.

לפני כמה שבועות הייתי בטוח שחמאס ידחה הצעה כזו, אבל ששומעים באמת את חמאס ומתעלמים משטיפת המח הצפון קוריאנית של התקשורת בישראל מבינים כמה החמאס בפנאיקה מכיבוש עזה. עצם זה שהוא שוקל הצעה כזאת של שיחרור כל החטופים במכה זה מראה שהוא תחת לחץ צבאי מתקפל.

איך הגעת מזה

לזה

ולזה

תזכור שאתה לא מדבר עם בוט

יש לחמאס הצעה שלמעשה מבשרת על סופה של המלחמה, אם הוא יסרב זה בגלל שהוא לא מאמין לטראמפ .

כל פעם הוא מסרב להצעה אחרת וכל פעם נותנים לו תירוץ אחר.

משה אנחנו יכולים לספר לעצמנו מה שאנחנו רוצים אבל זה לא יהפוך את זה לנכון. מהיום הראשון חמאס מאוד עקבי בדרישתו וההצעות שאתה מדבר עליהן הן אותה הצעה. ישראל רוצה לשחרר כמה שיותר חטופים בלי להתחייב לכלום מלבד שחרור אסירים והפסקת אש זמנית וחמאס רוצה הפסקת מלחמה.

ההצעה של טראמפ היא “תנו לנו את כל הקלפים מראש” ואז ננהל מו"מ על הדרישה שלכם. אם חמאס יסכים לה זו בעצם תהיה התאבדות של הארגון.

אני כמובן תומך נלהב של התאבדות חמאס. אני פשוט לא תומך נלהב של שקרים עצמיים.

כן אני יודע שחמאס מהתחלת המלחמה רוצה שיחרור של אלפי מחבלים נסיגה מוחלטת של צהל הישארות בשלטון וזה כהכנה לטבח הבא שיגיע אלינו לרעה.

זה התאבדות שלנו.

עכשיו לפחות קנינו לעצמנו כמה שנים של שקט, אם היינו נענים לדרישה הזו אפילו את זה לא היינו מקבלים.

ברור שהוא עקבי בדרישות שלו, כי הוא הוכיח מצד אחד עמידות גבוהה לנסיונות הכתישה המתמשכת שלנו (בעיקר בגלל אימפוטנטיות שלנו, בחוסר הנכונות “ללכת עד הסוף” - אם זה בכיבוש והשמדה, ואם זה במצור אמיתי ומוחלט - יחד כמובן עם העובדה שהוא לא מושפע כמעט בכלל מלחצים “פנימיים”); ומצד שני הוא מרגיש (וגם אובייקטיבית כך אכן נראה) שהלחץ עלינו דווקא הוא זה שהולך ועולה - אם אלו לחצים בינלאומיים חיצוניים, ואם אלו לחצים פנימיים - בשחיקה, בחוסר הסבלנות, ובהאשמות ב’שיקולים פוליטיים’ בכל פעם שמתקשים שלא להיכנע.

ההצעה של טראמפ היא אמנם “תנו לי את כל הקלפים מראש”, מצד שני היא גם “ישראל תיתן גם היא את כל הקלפים מראש”. טראמפ וארה"ב עצמם ערבים לסיום הלחימה - וזה הרי בכל מקרה מה שחמאס דרש ודורש. זה לא אידיאלי מבחינתו, אבל אין לו יותר מידיי ברירות (בדיוק כמו שלנו אין יותר מידיי ברירות מול מי אנחנו מנהלים מו"מ). ארה"ב היא היחידה שבאמת יכולה לערוב לזה שישראל לא תחזור למלחמה.
ה"מתקפה" הזאת של גורמים מסויימים בשמאל על ההצעה החדשה של טראמפ, היא מין שילוב (קבוע וצפוי מראש, יש לומר) של אלרגיה לא ברורה מעסקאות שבהן ישראל לא נותנת בהן “מספיק”, לטעמם, יחד עם רתיעה מכל מה שמגיע מכיוונו של דונאלד טראמפ.

הכל, הרי, תלוי בפרטים. האמת שציפיתי לתגובה מהימין… אם העסקאות שהוצעו קודם לכן לא היו מספקות, מדוע זו לא ׳עסקת כניעה׳?

נכון

לא נכון. בתחילת המלחמה היו פה לא מעט שהיו משוכנעים שהלגיטימציה הבינלאומית תחזיק חודש חודשיים. שנתיים אחרי ועוד לא נפרע הצ’ק.

טראמפ לא ערב לשום דבר אף פעם. אין שום עדות לערבות של טראמפ בשום עניין. ברגע שחמאס יוותר על הנכסים שלו טראמפ יוכל להפנות להם גב בשנייה. אין שום ערך למילה שלו ונתניהו הרבה יותר חכם וסבלני ממנו.

אין אמון בטראמפ הזה. נוכל.