הסכסוך הישראלי פלסטיני :: מה יהיה עם עזה?

מה הקשר משה, לא זה מה שטענתי.

מה שהוא יבחן עליו עוד כמה שנים - שבנקודת הזמן שהוצגו עקרונות אלה היה ברור לכל בר דעת שיקח זמן - הוגדר כמשהו שצריך להשיג כתנאי לסיום המלחמה. זה למכור לציבור שטויות.

אז שנהיה מאופסים, שאלה לי אליך, אתה מאמין שהוא היה יכול לקבל את אותה עיסקה באותם תנאים לפני שנה והוא סירב מסיבה פוליטית?

שנהיה מאופסים.

כמובן (פחות משנה אם אתה קורא לזה שיקולים פוליטיים, הערכה לא נכונה של המציאות או מיקס כלשהו). פשוט כתבתי את דעתי בנושא בדיון לפני יומיים בערך ואין לי שום דבר לחדש בנושא.

אין קשר בין זה לבין מה שכתבתי על העקרונות לסיום המלחמה. כתבתי שזה ספין כי הוא מספיק לכם להבין שזה תהליך ארוך

אז בסוף לא.

הסיבה הרשמית: בגלל החג.

לא כל-כך הבנתי מראש איך הוא נוסע כשנשיא אידונזיה מגיע מחר.

מתי הפיסגה הזאת בכלל?

מתחיל בעוד חצי שעה.

והם לא בעניין לחכות לטראמפ?

כי נראה שהוא נהנה פה ולוקח ת׳זמן.

• נתניהו מדבר עם סיסי בטלפון.
  • מצרים מודיעה רשמית שנתניהו יגיע לפסגה.
  • נתניהו מבטל את השתתפותו בפסגה, כנראה בגלל החרדים.

אני לא יכול עם האיש המביך הזה. איך ביום שכל כולו ביבי הוא מצליח לפשל ככה?

(שלא ילך אם הוא חושב שזה לא טוב, אבל אל תתן להם להודיע רשמית שאתה מגיע ואז תחזור בך)

נשמע מאוד תמוה למען האמת.

איך בכלל מאבטחים אירוע כזה?

החרדים מכחישים כל קשר.

לדעתי הוא לא רצה לנסוע כדי לא ללחוץ יד לאבו מאזן ואולי גם לא להוא מעיראק ומצא תירוץ בדמות החג.

שום סיכוי שזה קשור לחרדים

אסור לערבים ולתומכי ערבים להפריע לאנס לדבר

כנסת ישראל

לא ידעתי שאצילי חבר כנסת (סליחה)

האמת, מבאס אותי מאוד שהוא בסוף לא נוסע (וכמה שמחתי בשעתיים שחשבתי שהוא כן). אני מניח שזה נובע בשל לפחות אחת משתי הסיבות הבאות:

• ביבי לא רצה לתת לגיטימציה לאבו מאזן ולהחלטות שייתכן ויתקבלו שם.
  • מנהיגים אחרים לא רצו לתת לביבי לגיטימציה ואיימו לבטל אם הוא מגיע.

אם הראשון נכון, לטעמי טעות היסטורית של ביבי שמפספס הזדמנות להשפיע על העתיד שלנו ולא לתת לאחרים להחליט עבורנו.

אם השני נכון.. נו שוין, מה אני אגיד. גם כן ועידת שלום. העיקר שהפלסטינים שם ואנחנו לא. לא ככה עושים שלום וזה גורם לי מאוד לאבד אמון בועידה הזו.

אתה חושב שיש אפס סיכוי שמעורב השיקול לפיו העובדה שהוא יראה לוחץ יד לאבו מאזן תזיק לו פוליטית?

אני חושב שהסיכוי שזו הסיבה נמוך בהרבה מאשר 2 האפשרויות האחרות שציינתי. לא פוסל על הסף, אבל לדעתי סיכוי נמוך בהרבה.

נתניהו באיבוד שליטה מוחלט ואתם רוצים שיילך לועידה שאין לו שום שליטה על מה שיהיה בה? שאין לו רבע דקה להתכונן אליה? זו תהיה התאבדות פוליטית מבחינתו.

הפסגה נסגרת עוד איזה רבע שעה לא?

האי הגעה לפיסגה זה כל כך מביך. וזה ברור שהוא מפחד מבן גביר.

הוא הסכים לפיסגה למרות שהוא ידע שזה חג. פשוט איש מביך.

אף אחד לא שואל את המנהיגים מי בא ומי לא. אם טראמפ רוצה שישתתף אז הוא ישתתף

לגבי לגיטימציה לאבו מאזן - בנוסף למה שכתבת, זה כבר מעוגן בהסכם

מה צריכה לדעתכם להיות מדיניות ממשלת ישראל מול:

1. עזה
  2. טורקיה סוריה
    ?

ברצועה:

1. הפרות ההסכם כבר בעיצומן. ישראל ממשיכה לעשות לבנוניזציה ולא נוצרת לגמרי את האש
  2. פירוק חמאס - גם אם הוא יפורק מנשקו הכבד, את הרובים לא יקחו להם, כנראה, וזה מספיק כדי לשלוט על האוכלוסיה. שמעתי שאינדונזיה/פקיסטן מועמדות לשלוח כוח בינלאומי. זו כמובן בדיחה
  3. אין באמת תוכנית שעונה על הפרטים. למשל: מי יחזיק במונופול על הכוח? אם רואים חמוש מהחמאס, יורים בו? חמוש מהחמולות? אם הם יורים אחד על השני? צריך ממשלה, כלכלה, כוח חמוש… את טראמפ זה פחות מעניין, אפשר להבין למה
  4. ארדואן צפוי גם הוא להיכנס לואקום
  5. נראה שהרש״פ לא נלקחת ברצינות כרגע, לפי המקום המשני שקיבלה בועידת השלום
  6. האירופאים עסוקים בצרות שלהם ולכן הכסף שצפוי לשקם את הרצועה יהיה בעיקר ערבי

סוריה-טורקיה:

1. סוריה - דיקטטור נאור (יחסית), חלש ולא מסוכן לישראל הוחלף באחר. ההשפעה האיראנית התחלפה בזו הטורקית
  2. טורקיה רוצה כמה שיותר כוח חמוש בשטח סוריה. האמריקאים יצטרכו לאזן בין האינטרס הישראלי לזה הטורקי
  3. טורקיה עויינת מצד אחד, מצד שני זו לא איראן עם תוכנית גרעין שמכוונת לתל אביב. מצד שלישי נאטו והעובדה שהיא הרבה יותר מקובלת וכו׳

הבעיה עם שתי המדינות האלה (ובכלל) היא שאנחנו במבוא להזנחה: חמאס יהיו ילדים טובים, אותו דבר א שרע, ארדואן יעשה כאילו הוא משכין שלום ומקבל את ישראל למשפחה… אני לא רואה למה לא כדאי להם ׳להתנהג יפה׳ שנתיים שלוש, לקבל מטראמפ הסרת סנקציות, חימושים וכו׳, להתחזק, ואז לחדש את העימות בזמן נוח להם.