הסכסוך הישראלי פלסטיני :: מה יהיה עם עזה?

מנסה להחיות קצת את הדיון, כיוון שאנחנו באמת חיים בתקופה היסטורית וחבל לבזבז את כל הזמן רק על כן ביבי לא ביבי.

Saudi Arabia, the UAE, and Bahrain reportedly sent a message to the Trump administration warning that Qatar can’t be trusted in its role in Gaza, and that they won’t put any money toward Gaza’s reconstruction until Hamas is actually disarmed.

אני כמובן לא יודע אם זה נכון. לדעתי ישראל חייבת להוביל את הגוש ה׳שפוי׳. האמירתים ו- mbs לא מטומטמים. הם מבינים שהאמינות של אמריקה מוטלת בספק בזמנים אלה ושטראמפ מוכר את כל עקרונותיו לדיקטטורים כארדואן ואמיר קטאר. הם יודעים שאי אפשר לסמוך עליו. הייתי מגדיל ואומר שחובתנו להתנגד לציר של טורקיה-קטאר-מצרים (סוריה…) שמבקש את רעתנו. אין שום סיבה לא להציב עוצמה נגדית מול המדינות האלה. רכה וקשה.

השאלה אם ערב הסעודית, בחריין ואיחוד האמירויות קנו לטראמפ מטוס במתנה. כי קטאר כן.

קושנר התארח בהארוורד וטען דברים כאלה לפני שנה.
שאף אחד לא רוצה להשקיע במקום שנשלט ע’‘י ארגוני טרור ובכל רגע נתון ההשקעה שלו יכולה מילולית להתפוצץ.
החבר’ה ה-’‘מתונים’’ רוצים ‘יציבות’ כדי להשקיע כסף.

אני התכוונתי בהקשר הביטחוני (הקיצוניים מקבלים מטראמפ מטוסים והסכמי הגנה), אבל כמובן שאתה צודק גם כן.

בסוף הערבים הפרגמטים יצילו אותנו מלבנות מדינה עבור טרוריסטים. ממש עבודת צדיקים נעשית בידי אחרים…

שפת הגוף של וויטקוף כשהוא אומר non whatsoever

האנשים שלא גינו את ה-7.10 הם the peace makers לפי המראיינת, רק אומר

חמאס מצהיר שהוא לא מתכוון להתפרק מנשקו. ישנו בקע בין הסעודים והאמירתים מצד אחד לקטארים והתורכים מצד שני.

מה ישראל צריכה לעשות?
לטעמי, ישראל שוב מקבלת הזדמנות למדיניות ׳פוזיטיבית׳, כלומר להראות מה כן אפשר לעשות ושהיא הצד הטוב. מאה אחוז ניצחון מוחלט כבר לא יהיה, כנראה (אפשרי שטראמפ מתכוון לתת לישראל לחדש את הלחימה לאחר כישלון המו״מ מול חמאס, אבל זה נגד המומנטום), אך אין זה אומר שלא צריך לעשות את הטוב ביותר במסגרת מה שיש עכשיו. כרגע 53% (?) מהרצועה נמצאים בשליטה ישראלית. לא באמת שליטה כיוון שהנסיגה היא אחורנית יותר, אבל לצורך העניין. אפשר ליצור אזורים נקיים מחמאס בחסות סעודיה והאמירויות. מי שנכנס לאזורים האלה יחתום שהוא נכנס בברית אברהם. בנוסף, זה יהפוך את פקטור הזמן לכזה שמשחק לטובת ישראל: ככל שיתבהר הפער בין מי שחי תחת ברית אברהם לבין מי שנטבח על ידי חמאס בעיר עזה, כך ייטב לנו. בקרוב מאד חמאס יצליח להסתיר מעיני העולם את העובדה שהוא יורה בעזתים בלי הכרה ואת זאת שהוא לא באמת מתפרק מנשקו, ויחזור לשחק את הקורבן כמו תמיד. אפשר וצריך להפוך עליהם.

מי שקרא את הפסקה הזו וחושב שזה בוודאי יכול להשתבש - צודק לחלוטין. מצד שני, כמו שראינו הן עם חמאס והן עם טראמפ - המשמעות של האמת בזמנים אלה הולכת ופוחתת. הגיע הזמן שישראל תנהל את ההצגה.

כנראה הפסקת אש התפוצצה . חמאס ירה נט על צהל ברפיח.

לביבי אולי היה הזדמנות לקרוא למלחמה הבאה בשם שהוא רוצה.

אסור לשחק לידיים שלהם. אם הם מפרים את הפסקת האש יש סיכוי טוב מאד שזה חלק מטקטיקה מסוימת (בדיוק כמו שיש סיכוי שזה סתם איזה טרוריסט…). לשאול את עצמנו טוב טוב מה הם מנסים להשיג ולא לתת להם

ואם ארה”ב נותנת לנו לגיטימציה? זה משנה אם “נשחק לידיים שלהם?”

נ.ב

מסתבר שהיה כריש לוייתן בחופי ישראל, הגיע לעזה ושחטו אותו שם. איפה את יא גרטה?

זה ברור מה הם מנסים להשיג, הם מרגישים שטראמפ רציני באיום שלו עליהם והם לא רוצים להתפרק מנשק

האופציה היחידה שלהם זה לחזור למלחמה.

לא תגיב להם הפעם זה יחמיר.

זה לא פעם ראשונה שהם יורים על צהל מהפסקת האש החלה. לצערי לפי השפה שהכתבים הצבאים מדברים הפעם יש גם נפגעים.

לאורך השנתיים האחרונות אני טענתי שאחרי שיחזרו החטופים חמאס יפר את ההסכם כי זה בטבע שלו ואז ישראל תוכל לחדש את הלחימה ו”למוטט” את החמאס. עכשיו לטענת ישראל חמאס הפר את הפסקת האש ותקף את צה”ל. עכשיו ישראל מגיבה. כלומר נגמרה הפסקת האש אלא שעכשיו החטופים אצלנו. כלומר רק הרווחנו מהעסקה.

עכשיו השאלה האם ישראל מכילה את האירוע כמו בעבר? מייצרת מחירון תגובה כמו בעבר? מתרגלת בהדרגה לטפטופים כמו בעבר?

אם התשובה היא כן אז לא למדנו כלום וחזרנו לנקודת ההתחלה.

החשש שלי הוא שישראל גילתה בשנתיים האחרונות שאין בכוחה הצבאי למוטט את חמאס ובהיעדר מדינאות עזה לא תשקוט. עכשיו המבחן.

ניסו לחטוף חיילים.

ואו מעניין מה גרם להבין שחטיפה זה משתלם.

כשאני מפעיל את ההיגיון, קשה לי להאמין שזו איזו פעולה יזומה מכוונת של חמאס שכל מטרתה זה להרוג ישראלים כי “הם לא מצליחים להתאפק”. הפסקת האש בשלב הנוכחי היא אינטרס חמאסי הרבה יותר מאשר אינטרס ישראלי, בהינתן המטרות של כל צד.

ההנחה שלי, וממה שאני קורא בתקשורת הישראלית, הוא שמדובר באיזה אירוע טקטי לא מכוון בהכרח. חמאס כבר הוכיחה שמטומטמת היא לא. היא תשבור את הפסקת האש, בהחלט. אבל ממש לא תרצה לעשות את זה עכשיו.

כל זה לא אומר שישראל לא צריכה או יכולה להשתמש בזה.

והנה ההודעה הרשמית של חמאס:

"אנו מאשרים את מחויבותנו המלאה ליישום כל מה שהוסכם, ובראשו הפסקת האש בכל אזורי רצועת עזה. איננו מודעים לאירועים או עימותים המתרחשים באזור רפיח, שכן אלה אזורים אדומים הנמצאים תחת שליטת הכיבוש, והקשר עם אנשינו שנותרו שם נותק מאז שנפתחה מחדש המלחמה במרץ השנה. אין לנו מידע האם הם נהרגו או עדיין בחיים מאז תאריך זה.

לפיכך, אין לנו קשר לאירועים המתרחשים באזורים אלה, ואיננו יכולים לתקשר עם אף אחד מהלוחמים שלנו שם אם מישהו מהם עדיין בחיים."

לא הייתי פוסל בכלל שהם דוברים אמת פה. זה מסתדר לי הרבה יותר מאשר עם מתקפה מתוכננת ומכוונת.

עד עכשיו לא הצלחתי להסביר לעצמי את הויתור על החטופים.

הקונצנזוס מליאור ועד לבן גביר ב”להיכנס בהם” בעקבות ההפרות כמעט חסר תקדים בעקבות אותה עיסקה.

לדעתי זה שילוב של 2 גורמים מרכזיים (שכל אחד מהם בנפרד כנראה לא היה מספיק):

• מרכבות גדעון 'ב’ וזה שישראל הצליחה לייצר איום אמין שהיא מוכנה לסכן את החטופים על מנת לסיים את העבודה.
  • הלחץ מצד קטאר וטורקיה שכנראה הבהירו להם שזה סוף המשחק ושאם הם לא יתקפלו הם יאבדו תמיכה לחלוטין.

זה, לצד איזושהי תקווה שמחויבות של טראמפ להפסקת אש והעובדה שהחטופים החיים יחזרו יגרע מישראל את מעט מהלגיטימציה הבינלאומית שעוד איכשהו היה לה (פחחח), כנראה הוביל אותם לסיכון מחושב ולהחלטה שקיבלו. אני מודה, זה הפתיע גם אותי, אבל אני מניח שזה היה הסיפור.

אני לא באמת בעד להיכנס בהם. זה רק לטובת הטיעון שטענתי שנתיים. אני חושב שמיטוט חמאס ייתכן רק בהינתן הנהגה חלופית.

אז בעסקה שכפו עלינו, בגלל שהאמריקאים חשבו שישראל ‘‘איבדה שליטה’’, לא באמת עצרו את המלחמה?