אז איך מרגיש לישראלים להיות הכלב ברצועה של טראמפ? מתגעגעים לביידן או שמעדיפים לנבוח?
אתה רציני או מטריל?
טראמפ פי מאה יותר עדיף עליו. אין פה אפילו ויכוח, ביידן עשה לנו את המוות רק על כניסה לרפיח
מי שמתגעגע לביידן , לפחות מהמחנה של הימין יש לו זיכרון ממש קצר ואולי מגיע לו איזה קדנציה של קמלה בתור עונש..
שלא לדבר שהבחירה האמיתית היא בין קאמלה לטראמפ לא בין ביידן קשישא לטראמפ…
האכזבה היחידה שלי מטראמפ שהוא “התלהב" יותר מידי לקבל את ה"כן אבל" של חמאס בזמנו
פספסת את העניין משה… הכלב לא מתווכח איזה בעלים הוא מעדיף… הכלב כופר בהיותו כלב.
הכלב תמיד היה כלב כי הוא ה”תמכר” לאוכל חינם שהבעלים מביא לו…
אני כבר מזמן אמרתי פה שחייבים למצוא דרך להפוך להיות , לא רוצה לכתוב 100 אחוז עצמאים אלא לפחות עצמאים ביצור תחמושת.
ההבדל הוא שלפחות עכשיו הבעלים של הכלב לפחות נותן לך מידי פעם לשחרר קיטור, שהבעלים היה ביידן הוא שם עליך מחסום פה ונתן לכל הפרעושים לעקוץ אותך, אז מבחינת מי עדיף:
מסטר טראמפ או ביידן מבחינתי התשובה ברורה וזה טראמפ.
מדינת ישראל הפכה להיות מזמן מדינת חסות של האמריקאים וזה רק באשמתה. וביבי יכול להאשים רק את עצמו, כולנו פה כתבתנו על זה מזמן. פעם ביבי היה מצטיין בהבנת האמריקאים ומדיניות חוץ היום לא נשאר מזה כלום.
שזה בדיוק מה שכתבתי…
מבחינתך עדיף שביידן היה הבעלים
אני פשוט מעדיף את טראמפ בתור הבעלים
אתה שאלת אם אנחנו מתגעגעים לביידן בתור הבעלים…
מבחינתי עדיף שישראל תשמור על עצמאותה.
מסכים איתך 200 אחוז
זה לא יקרה כל עוד יש סיוע בנשק וכל עוד נשענים ב100 אחוז על ארה"ב…
פה אני חושב שאתה טועה. סיוע בנשק היה תמיד. ההתייחסות של טראמפ לישראל היא חסרת תקדים. מסוכן מאוד לישראל נשיא אמריקאי כזה.
אם ההתערבות היא בנושא הזה בעיקר, והוא מתערב לשני הצדדים, אז זה לא בהכרח דבר רע.
ביידן ניסה למנוע מהלך הכרחי לכיבוש רפיח ועשה אמברגו חימושים בתור מנוף לחץ ואני עוד יכול להמשיך אז זה מבחינתך עדיף?
טראמפ לא מושלם, אבל ביחס לאלטרטיבה הקיימת (בשתי מפלגות כן) הוא הכי פרו ישראלי שיש.
וצריך להבין שהמחליף שלו יגיע או ממחנה maga (ואנס לדוגמה) שהפך לבדלני ועל סף העוינות לישראל או ממחנה “אני אוהב את חמאס" במפלגה הדמוקרטית
אנחנו בצרות
כמו הרבה מאוד דברים אחרים שקשורים בהבדלים שבין ימין לשמאל, ההבדל העיקרי כאן הוא בסגנון בלבד.
גם אצל ביידן והדמוקרטים אנחנו דה-פקטו מדינת חסות מהרבה מאוד בחינות, ולא באמת יכולים להחליט לגמרי בעצמנו, רק שאצלם זה עטוף באריזה נאה של כסף זר, תדרוכים נגדיים, ומילים מנומסות. אצל טראמפ הוא פשוט אומר את הדברים בצורה מפורשת ובוטה, אבל ההשפעה היא אותה השפעה.
מה שבאמת מסוכן זה התוכן - האם הלחצים החיצוניים האלה מופעלים לכיוון של משהו שאנחנו יכולים לחיות איתו (שלא לומר: הכי טוב שיכולנו להשיג בסיטואציה), או לכיוונים שמשרתים ישירות את האינטרסים של האויבים הגרועים ביותר שלנו.
אנחנו צריכים להודות בפני עצמנו שיש לנו בעיה. התמונות האלה מתרבות והן לא הגיוניות בשום צורה.
אני לא ממעיט בערך הידיעה, חילופי מכות ונזקי רכוש יש שנים ביהודה ושומרון בין ערסים יהודים לערסים מוסלמים. המצב ביהודה ושומרון טעון הרבה יותר מאשר רצועת עזה - ובצדק.
השאלה מתי הפורעים היהודים יהפכו למחבלים הרוצחים גם. משום מה פה יש פער עצום לטובת הערבים המוסלמים. עצוב ככל שזה יישמע לא כל אדם המפרק מכות ערבייה בת 50 הוא מחבל.
אלה לא מכות בין ערסים יהודים לערסים מוסלמים.
לא זה, לא נזק לרכוש, לא לפרק אנשים במכות ולא לפגוע בחקלאות.
מתי הם ׳יהפכו׳ לרוצחים? להזכירך שרצח כבר היה. האם זה יהפוך למשהו המוני יותר? מקווה מאד שאף פעם.
זה חרפה, אין לי איך להגן על זה. ופה בן גביר צריך לעמוד לדין על זה.
אני מקווה שהוא יעוף וכמה שיותר מהר מהחיים שלנו.
הניצחון המוחלט
ההסבר היחידי שלי למה ביבי בשלב הזה לא מפזר את הכנסת זה או
רוצה לקבוע חברי ועדת חקירה בעצמו
סקרים שמנבאים לו תבוסה
ללא זה, אי אפשר להסביר את החוסר ביצים שלו מול סמוטריץ ובן גביר
מה שהם מעוללים למדינת ישראל זה כבר לא נתפס
נניח שהוא הולך לבחירות ויש לו ניצחון מוחלט (בבחירות), עם מי הוא יקים ממשלה?
האופציות הן שוב רק סמוטריץ, בן גביר והחרדים.
אין לו מישהו נוסף שיישב איתו במקומם.