הסכסוך הישראלי פלסטיני :: מה יהיה עם עזה?

עכשיו הוא כמו ברווז שתולשים לו נוצה אחרי נוצה

ההצבעה על ריבונות זה בשעה שסגן נשיא ארה"ב בארץ…

ואני לא רוצה אפילו לדבר על סמוטריץ

אובדן שליטה מוחלט

סמוטריץ ושאר השותפים מריחים בחירות ולכן מתנהגים בהתאם.

זה כבר עבר לדעתי את נקודת האל חזור, הבחירות מוקדמות זה רק שאלה מי יזם את זה

אני כן רוצה לתת חיזוק חיובי לכל המעורבים בדבר, שנראה שמפנים את החצים לקואליציה ולא לאופוזיציה.
מודה, ציפיתי לפחות.

זה שאולי הוא יילך לבחירות מחוסר ברירה זה עניין אחד, שאלת למה הוא לא מקדים.
תשובה: כי במקרה הכי טוב הוא יחזור לאותה נקודה.

במקרה הפחות טוב הוא יאבד את השלטון ויצטרך לתת דין וחשבון על 07/10, להעיד כאחד האדם במשפט שלו וכו’ וכדו’.

החרדים לא ירוצו לשבת איתו אחרי שכל מה שהבטיח להם (תקציבים וגיוס בחורי ישיבות) ולא קרה ובינתיים גם לא קורה. גם סמוטריץ ובן גביר לא בהכרח ירוצו לשבת איתו (אם כי להם, בניגוד לחרדים, אין עוד אופציות).

עדיף לו ציפור ביד מ2 על העץ.

חבורת הזויים

אני חושב שאין בעיה עם העמדה עצמה של סמוטריץ’ שהוא לא צריך את סעודיה ולא רוצה נורמליזציה אם זה מחייב מדינה פלסטינית.

הבעיה היא הדרך. ההתבטאות בזלזול ‘שימשיכו לרכב על גמלים’ ממש לא במקום.

יש בעיה כי זה מעיד על העובדה שהממשלה לא מסוגלת להחליט על כיוון, להעמיד את כל חבריה מאחוריו ולהתקדם לאן שצריך.

אנחנו נראים כמו שכונה, לא כמו מדינה אמינה

אגב,

הספיק לקבל בראש ולהתנצל:

תראה, אנחנו לא המדינה היחידה ובטח לא הראשונה שיש אי הסכמות בתוך הממשלה.

מבט קצר למדינות אירופה כמו למשל צרפת, אנגליה והולנד, יסביר טוב את הנקודה.

לא חושב שאנחנו נתפסים שונים או פחות אמינים מהשאר.

חנינה

שאלה חנינה תמורת יציאה מהחיים הפוליטים אתה בעד?

לא. כולם שווים בפני החוק.

העיתון תיאר את השתלשלות האירועים אחרי שישראל תקפה, בלי ידיעת ארה"ב, את כינוס הבכירים של חמאס בקטאר. “זה היה נורא”, הסביר טראמפ, שעודכן בפרטי התקיפה כשהיה על סיפון “אייר פורס 1”. הוא כינה את ההחלטה לתקוף “טעות טקטית” של נתניהו. עם זאת, בעיתון הובהר כי התקיפה יצרה הזדמנות - והיוותה אזהרה למנהיגי מדינות ערב.

טראמפ, כך נכתב, ראה הזדמנות להשתמש בזעם על התקיפה כדי לשדל את מנהיגי האזור לחזור לשולחן המו"מ. “זה היה אחד הדברים שקירבו את כולנו”, אמר, “זה היה כל כך לא קשור שזה גרם לכולם לעשות את מה שהם צריכים לעשות”.

אני לא קונה את זה שהאמריקאים לא ידעו

האמריקאים ידעו. אי אפשר לתקוף בקטאר מבלי שהם ידעו.

פשוט התקיפה נכשלה. אני לא שולל שהכל גם מתואם מראש בין ביבי וטראמפ.

זה מקרה קלאסי של להיות חכם ולא צודק. לישראל יש מילארד אחוז הצדקה לתקוף בקטאר את הנהגת חמאס אבל שבודקים את התועלת מול הנזק זה נראה לי ברור מה גובר.

ביבי פשוט היה שיכור מהצלחות נגד חותים חיזבאלה ואירן. שילם את המחיר על יהירות שלו בסוף.

אין סיכוי. אין סיכוי.

כשישראל יש לה מודיעין, יחד עם יכולות בגיבוי פצצות חודרות מארה"ב, אין סיכוי שאתה מפספס. ההפצצה של הבונקר של נסראללה, לפני כן של פואד שוכר והחיסול של איברהים עקיל עם כל סוללת המפקדים שהיו איתו, כמו כן החיסולים בבונקרים בעזה של מוחמד סינוואר ושל מוחמד דף, בקיצור, כשיש מודיעין יחד עם פצצות הסיכויים לפאשלה הם קטנים כי לא לוקחים בכלל ריזיקה, ההפצצה היא הרבה יותר ממה שדרוש.

אני לא מאמין שהכל לא מתוזמר פה יותר בתור אזהרה לקטאר ובעיקר אזהרה לחמאס שם, מאשר חיסול לא מוצלח. חיסול כל הצמרת הארגונית היה גוזר מוות על החטופים בעיקר בגלל שהמערב לא מדבר עם הצמרת הצבאית של החמאס אלא עם אלו המדיניים.

67 פוסטים אוחדו לנושא קיים: פוליטיקה וזה :: ישראל במלחמה

22 פוסטים אוחדו לנושא קיים: פוליטיקה וזה :: ישראל במלחמה

מעניין אותי להבין משהו. הימין שטען שטראמפ טוב לישראל וכו’ ושביידן חיבק אותנו חיבוק דב. מה הטיעון עכשיו, אחרי שהוא דה פאקטו הפקיע מאיתנו את הריבונות שלנו? הרי, זה או זה או שאתה מאמין שהוא בעצם הציל את ישראל מעצמה או שאתה מודה שביבי התברבר בניווט בואך לא באמת רצה לסיים את האירוע.

הטענה היא שטראמפ יותר טוב לישראל מביידן.

אני חושב שבנקודה הזו להתכחש לזה זה כבר להכחיש את המציאות.

אם ההסכם היה מתקיים בזמן של ביידן הוא היה כופה על ישראל לסגת מכל השטח ונכשל בללחוץ על חמאס להחזיר את כל החטופים החיים.

אני לא מרוצה מטראמפ, אבל אי אפשר להשוות אותו לביידן, או האריס. זה בעיני זיכרון של דג.

הכישלון העיקרי של נתניהו זה ניהול כושל ומתמשך של מלחמה. שאתה חושב שיש לך את כל הזמן שבעולם בסופו של דבר העולם כופה עליך הסכם לא טוב. זה בעיקר על ביבי. הוא ניהל פה מלחמה כאילו הזמן הוא לטובתנו וזה התוצאה.

אני מסכים, הנקודה שלי היא שהימין צריך לבחור: או שביבי התברבר או שטראמפ בגד…

דעתי ברורה. טראמפ נתן לישראל את החבל הכי ארוך שאפשר היה לתת פחות או יותר…

אם זה אני לא מסכים, אגב. ביידן היה מכבד את ישראל הרבה יותר בהסכם שהיה מגיע אליו. זה לא אומר כלום לגבי תוכנו, אבל לא היינו רואים את ההצגה במצרים שישראל לא חלק ממנה, לא ‘אמרתי לו שזה נגמר’ על סף המזלזל ולא מפקדות אמריקאיות בקריית גת בצורה כל כך בוטה. שוב - זה לא אומר משהו על המהות, שלא יתקפו פה את מה שאני לא טוען.