הסכסוך הישראלי פלסטיני :: מה יהיה עם עזה?

הוא לא צריך לרדת לפרטים של כמה יחידיות ואם הם עושים נוהל כמו כוננות עם שחר.

זה לא שהוא לא אחראי, אלא שביום שזה קרה יש לו את מינמום אשמה מבחינתי.

סעיף 4 פה לא קשור למה שכתבתי.

משה, עניתי לדוד.

הוא לא צריך לקבוע את הפריסה הצבאית. הוא צריך לשאול שאלות ולוודא שהצבא שלו ערוך לכל איום (בדיוק כמו שכשמציגים בפניו מבצע הוא סוקר את המידע ושואל שאלות). אם במשך שנים כנראה שמחפפים - אז יש לו אחריות ישירה. להגיד לך שבריק הזהיר אותו שהם מתנהגים כמו גבעת חלפון והוא התעלם? אפשר גם ללכת לשם

אגב, יש כאן סתירה לוגית כלשהי (לא אומר שאצלך, משה)

אי אפשר לטעון שזה:

1. מחדל צבאי נטו
  2. היה קורה גם תחת ממשלה אחרת

ואז לטעון גם שאין אחריות לביבי ספציפית. כמו שאלישע ציין - הבאת משך 15 שנה את הצבא למצב שבו הכשל הזה היה מתרחש תחת כל ממשלה? יש לך חתיכת אחריות

גנץ לפיד ובנט הם התוצאה של נתניהו. אני לרגע לא מסיר מהם או מבוחריהם אחריות, אבל תחת שום מנהיג אחר לא היה נוצר כזה ואקום רעיוני שבו הקריטריון היחיד לראשות ממשלה הוא “לא ביבי”.

המציאות היא דבר מתגלגל. כל ראש ממשלה אחר שהיה עומד בראש המדינה ב20 השנים האחרונות היה פועל לכיוון כלשהו. רעיונות חדשים היו נולדים. מהלכים היו קורמים עור וגידים.

שחיתות פוליטית שמקדשת הישרדות היא שהובילה למציאות הביביסטית הזו והיא אחראית ישירה ל7.10

ואגב, אפילו במלחמה הנוכחית בכל החזיתות - היעדר הכרעה זה סימן ההיכר. הקונספציה הביביסטית עדיין שולטת בכל.

אתם מתבלבלים קצת בין אמצעים למטרה. להאריך ולהאריך את המלחמה לא שווה כלום אם זה לא כדי להשיג את מטרות המלחמה. יותר מזה - כל בן אדם עם קצת שכל בין האוזניים אמר שלהאריך את המלחמה רק יזיק לנו ויפגע בסיכויים שלנו לנצח.

בפועל הפסדנו בכל החזיתות, מכיוון שחזרנו לשישה באוקטובר - והאויב לא שילם שום מחיר. לא האויב שביצע את הטבח הגדול ביותר ביהודים מאז השואה, ולא רק שלא חוסל אלא גם תכף יקבלו בחזרה את השטח “שלהם”. לא האויב שירה על הצפון במשך שנה, וגם אותו לא השכלנו לחסל אלא כרגיל עשינו חצי עבודה. “הרתענו אותם“. לא האויב שמימן את ציר הרשע, והרופס התקשר להתנצל בפניהם. לא ראש התמנון שהרופס התחנן בפני טראמפ שלא יתערב למרות שהייתה שם הזדמנות היסטורית.

זו הייתה מלחמה גרועה ומזעזעת - וזה שההתבטאויות של גנץ ולפיד היו עלובות ומביכות - לא אומר שביבי הוא כן טוב בניגוד אליהם. הוא קיבל קרדיט אינסופי מהעם להילחם וגמל לנו בכישלון עצום.

אתה צודק לגמרי עם הנקודה של להאריך את המלחמה

אבל האלטרנטיבה לביבי רצתה לסיים את המלחמה שדף סינואר נסראללה ואיראנים עדיין בחיים

ובתור בונוס לתת להם אלפי מחבלים משוחררים…

הכל עניין יחסי

פשוט חרא של מערכת פוליטית אין פה אפילו צדיק בסדום

הפסדנו במלחמה בכל מקרה. מה שביבי עשה זה להחליש את חמאס וחיזבאללה, ולדחות את הסבב הבא בעוד כמה שנים. האם ההרג של דף, סינוואר ונסראללה היה שווה את הפגיעה הכלכלית, את האבדות בנפש ואת הדה-לגיטימציה שעשו לנו בעולם?

כן לחלוטין

תבדוק מה קורה עם חיזבאללה ותגיד לי שזה אותו ארגון לפני נסראללה או אחרי נסראללה

זה אפס לזכות ביבי ורק לחובה נגד האלטרטיבה

רק לתת הקשר הם רצו לסיים את המלחמה ש 4000 רוצחי רדואן יושבים על הגבול…

או שהם היו מפעילים את הביפרים ב-8/10 ומחסלים את חיזבאללה מבלי לתת להם לטווח את ישובי הצפון במשך שנה שלמה. אולי הם היו משטחים את עזה עוד באותו הלילה, ומוחקים את המקקים האלה מעל פני האדמה?

זה ממש עלוב ליפול לספינים של ביבי, שמחליט מה X היה עושה, והופך את זה למציאות. אין לנו דרך לדעת מה הם היו עושים, ואם הם היו מפסידים גם את המלחמה הזאת, או שאולי לא. אנחנו כן יודעים מה ביבי עשה - והוא משך זמן במקום לנצח. וזה הביא להפסד.

בעקבות הצהרת נתניהו אתמול התחיל ויכוח לגבי תמיכתו של ביידן בישראל.

בשרשור הזה ברק רביד (מסקר מאמריקה וידוע במקורותיו בבית הלבן) ודני זקן (עיתונאי מכובד) מגיבים אחד לשני אודות מה שקרוי ׳אמברגו הנשק׳ שהטיל ביידן. מה שמעניין פה הוא שהם חלוקים על העובדות הבסיסיות: רביד טוען שהייתה עצירה אחת של משלוח פצצות במשקל טון. זקן טוען שהרבה יותר מזה.

רביד הוא תעמולן ויחצן של ממשל ביידן.

הם לא עשו לנו שום טובה בהתחלת המלחמה, מלחמה איזורית זה היה פוגע בארהב לא פחות מישראל. שום טובה ביידן לא עשה לישראל. אני כתבתי את זה בזמן אמת פה שהיו פה כאלו שהשתפכו מהתרגשות על הנאום שלו בהתחלת המלחמה.

הנזק שביידן עשה לישראל זה DONT המפורסם וזה שהוא התעלם מכל מיני תהליכים כמו ההליך הפלילי שבית המשפט הבנלאומי פתח נגד ישראל, שאין לי ספק שאם זה היה בזמן כהונת טראמפ, טראמפ היה מצליח לבלום את זה

הגזלייטינג שהשמאל עושה בשביל ביידן זה כזה שקוף ומרתיח. כולנו פה יודעים איך ממשל ביידן עבד בשביל לבלום אותנו מלנצח. כפיה של הסיוע ההומניטרי והDONT שלו האריכו את המלחמה וגרמו להרבה דם משתי הצדדים להישפך.

דרך אגב היהודון הזה הוכשטיין עבד במרץ בשביל לבלום אותנו מלחסל את חיזבאללה והוא אחד השושובינים של הסכם הגז עם חיזבאללה בממשלת בנט לפיד. טוב שנפטרנו מעונשו של זה.

בכל מקרה זה מגוחך התעומלן רביד למעשה מסכים שביידן הטיל עלינו חרם נשק. ועכשיו רק מתוכחים עד כמה החרם היה.

אני גם לא רוצה לדבר על מה שביידן ואובמה עשו בקדנציה שלהם ואיך הם עזרו לאירן אז.

אולי ביידן באופן אישי הוא חובב ישראל, אבל אחרי הדימנציה שלו הממשל שלו היה אחד העוינים לישראל.

בקשר להודעה למעלה

ביבי אומר שהוא מתכנן בתור עשור לסיים את הסיוע הצבאי האמריקאי

זה ביבי והכל ואני ציני כמו כולם לגביו, אבל אם זה יהיה נכון זה המורשת הכי גדולה שהוא עשה בתור ראש ממשלה.

לא מאמין לו אבל הלואי שאני טועה

יותר מזה, הטענות לגבי תפירת התיק של שדה תימן הן שזה נעשה כדי לגרום לעצירת המלחמה תוך הטלת אמברגו נשק בגלל טענות שווא לאלימות מינית (חוק leahy).

המטרה היא לא לעצור עסקאות נשק עם האמריקאים, אלא למנוע מצב שאנחנו תלויים בהם על חיינו, כמו העסקה שחתמנו עם אובמה לפני שיצא מהבית הלבן.

תבדילו בין אמברגו נשק לבין הסיוע - כלומר מי משלם על אותו נשק. שני דברים שונים. זה שגרמניה החליטה להטיל עלינו אמברגו נשק לא אומר שהם חשבו באיזשהו שלב לתת אותו בחינם

למה לא?
זה אינטרס ישראלי ולא מדובר בכל כך הרבה כסף כמו שנהוג לחשוב.

אגב, משה, נניח שביבי צודק באותה האשמה אודות אמברגו הנשק - מדובר במהלך דיפלומטי מטופש מאד. בערך כמו שגם השמאלנים בישראל שונאים את ראש ממשלת ספרד - כך גם כשאתה מאשים את נשיא של מדינה אחרת אתה עשוי לקומם עליך הרבה דמויות חשובות שמבינות עם מי יש פה עסק. לטעמי זה גם כפוי טובה.

לא כתבתי ביבי צודק או לא אני גם יוצא מנקודת הנחה שהוא משקר כל פעם שהוא פותח את פיו

התייחסתי לגיזלטיינג שעושים לגבי ממשל ביידן.

כל מי שעיניו בראשו זוכר מה הממשל הזה עשה בזמן המלחמה וזה לתקוע לנו מסמרים בגלגלים.

הם דאגו שלא נפסיד אבל וידאו שלא חס וחלילה ננצח

פשוט הזיכרון קצר וברק רביד תעמולן שאוהב לגנוב דעת

משה, זה נכון שממשל ביידן לא רצה שננצח. אבל נשאלת השאלה - האם הוא לא רצה שננצח, או שביבי ביקש ממנו שלא ננצח וזה התאים לאינטרסים שלו?

אני מזכיר לך שכשהגיע ממשל טראמפ - הוא דחק בנו לגמור את העניין כמה שיותר מהר - לא משנה איך. יותר מזה - הוא הסכים ללכת איתנו על תוכנית טרנספר על מלא. רק היינו צריכים לעשות את העבודה. התגובה של ביבי הייתה להמשיך למשוך זמן עד שלטראמפ יימאס.

ביבי הוא מניפולטור ברמה בינלאומית. אבל הוא כבר זקן, והמניפולציות שלו שקופות. אל תיפול בהן.

מסכים איתך לגבי הבעיות של ממשל ביידן והדמוקרטים לדורותיהם.
אני העליתי את הנקודה של אמברגו הנשק בלבד (ואז את כפיות הטובה והטעות לטעמי). מזכיר לך שאמינותו של ביבי היא לא בדיוק נר לרגליו. מעניין איפה נמצאת האמת בויכוח הזה.

לגבי לא נותנים לנו לנצח וכו׳ - חוסר ההבנה/רצון של הדמוקרטים ידועה. בינתיים אצל טראמפ, מזמין אותך לראות את הקטע הבא ולהגיד לי מה היו אומרים אם היו אלה השמאל או הדמוקרטים שמובילים לתוצאה כזו:

והנה ביבי מצטרף למועצת השלום

https://www.ynet.co.il/news/article/rkxkifcpbg#autoplay?utm_source=ynet.co.il&utm_medium=Share&utm_campaign=copy_url

תקן אותי אם אני טועה, אבל זה התחיל כגוף שאמור להיות אחראי על עזה, ואז עשה הסבה/התגלה כסופרליג של האו’'ם.

לא יורד לסוף דעתך

נראה שהרשות מעורבת ביום שאחרי בעזה

והנה עוד בשורה נהדרת