האמת שנראה לי שאתם (מודה, גם אני) קצת לא מבינים מה זה אומר 6-7 אלף טונות של פצצות.
בפרק זמן של עשרה ימים.
אני חושב שאפילו החמאס, שהגיעו מוכנים מאוד מאוד למערכה הזו, לא הבינו, לא העריכו ולא התכוננו לתופת שעוברת כעת על עזה.
כן, אנחנו מתקשרים לאזרחים ואומרים להם לפנות בתים, ועדיין הם סופרים מעל ל 3,000 הרוגים (אני אגב רוצה פי שלוש מהמספר הזה, ואם אפשר לחצות את ה 10,000 אני מעדיף). בינתיים יש בסביבות חצי מיליון פליטים שעזבו את בתיהם (המופצצים כנראה) על דעת עצמם, ועוד בין 200 ל 500 אלף פליטים נוספים בעידוד צה"ל שכנראה גם להם לא יהיה לאן לחזור.
זה לא דומה לשום דבר שנעשה פה בעבר. עם או בלי פלישה קרקעית.
עזה תצטרך למצוא פתרון לבערך מיליון פליטים חסרי בית גם אם מחר מקפלים את הכל, חמאס מחזיר את חטופים ומסכימים על הפסקת אש. ברצינות, גם אם מחר הכל נגמר, הכאב ראש שכבר יש לחמאס יחזיק אותו ל 15 שנים לפחות.
וזה לא נגמר מחר.
אני בכלל לא רוצה למהר עם הפלישה הקרקעית, כל זמן שחמאס מופגז ונחלש כשהוא בבונקרים שלו עם עצבים מרוטים זה לטובתינו. כל שיטוח נוסף של בניינים ושכונות בעזה זה עוד בלבול וחוסר התמצאות לעזתים שסומכים על היכרות עם שטח ותוואי שכבר לא קיימים.
רוצים להבין אותי יותר טוב? תעשו ניסוי מחשבתי. עצמו עיניים ותנסו לנווט בעיר שאתם גרים בה או העיר שאתם מכירים כמו את כף היד שלכם אם עברתם עיר לאחרונה. עכשיו תעידו בפני עצמכם אם הייתם יודעים בדיוק איפה אתם נמצאים ללא התוואי העירוני. נדמה לכם שכן? הסתכלו טוב טוב לתוך התמונות שאתם מחזיקים בראש, הן לא כוללות בניינים עדיין? בעזה חסרים כרגע המון בניינים. זה מוריד מהיתרון של חמאס מעל פני הקרקע.
וכנראה שגם בגזרת התחמושת הם חוטפים לא מעט.
שורה תחתונה, אני לא חושב שידינו על התחתונה כרגע, גם אם המוראל בפורום נמצא בקרשים. בעזה, כרגע ולעוד שנים קדימה, המוראל נמצא במקום נמוך בהרבה יותר.
חמאס לא העריך נכון את התגובה שלנו והוא משלם על זה עכשיו מחיר יקר מאוד שאני לא בטוח שהוא תכנן לשלם. נקודה.
אגב, אני לא אופתע אם חמאס פוצץ את בית החולים במכוון בשביל לייצר לחץ בינלאומי על ישראל להגיע להפסקת אש. התיאור של ג’וקים שפוגשים חומרי הדברה מאוד רלוונטי פה. אין טעם לבוא עליהם עם כפכף, וכנראה שעכשיו כשהם מבינים שהכפכף לא בדרך ויש בעיה, … , …
נו…
הם אף פעם לא היו טובים בלדאוג לאוכלוסיה שלהם ולשמור עליה…