באמת שאם עוברים לסדר היום על זה אפשר לסגור את המדינה.
מביך שהקבינט מחכה למוצאי החג כדי להתכנס.
עולב. עולב. עולב. עולב. עולב.
שאלה ותנסו בכנות לענות עליה. בהנחה שתהיה תגובה ותפרוץ סוג של עימות. האם תיתנו גיבוי לממשלה? או שישר תגידו שביבי עושה את זה בשביל לפגוע בהפגנות ובמחאה?
בשנים עברו הייתי אומר מיד שזה תרגיל של ביבי.
לצערי, הממשלה פח הזו שגרועה ממנה לא ראיתי בימי חיי, שיותר גרועה מממשלת רבין שהביאה את הסכמי אוסלו (ובכנות לא חשבתי שאפשר יהיה לרדת נמוך יותר), הביאה אותנו לכאוס וחוסר משילות שלא נראו כמותם כבר שנים רבות.
שרים חושבים שע"י אמירות פופוליסטיות ומפלגות הם יביאו אותנו לחוף מבטחים. אז הם יורדים על האופוזיציה, יורדים על העם, יורדים על המילואימניקים, יורדים על הנגיד, יורדים על שר הביטחון…
קשקוש בלבוש.
אם זה כל מה שהשרים שלנו והממשלה שלנו יודעים לעשות, למה שלאויבים שלנו לא תעלה המוטיבציה לנסות לפגוע בנו? מי יעצור אותם? בן-גביר? מה הוא יעשה?יגיד להם לא לאכול פיתות חמות?
רגב? מה היא תעשה? תקרא להם שמאלנים ובוגדים?
דיסטל אטבריאן? תגיד להם להתפטר?
פחחחחח…
ביבי לא היה צריך לעשות שום דבר מיוחד הפעם, רק להרכיב את הממשלה הגרועה בתודלות המדינה מאז שאני זוכר פה ממשלות.
אצטט את יאיר לפיד:
״במצבים כאלה אין אופוזיציה וקואליציה״.
לשאלתך, נותנים גיבוי לממשלה.
אני עדיין חושב כמו יוסי מעליי שהכל תוצר של ממשלה גרועה, ואני שם לב שלא במקרה בכלל, הביטחון נפגע מאז עליית הממשלה הזו, למרות שהם נחשבים ביטחוניסטים, אבל בזמן מלחמה/מבצע מתאגדים למען המטרה המשותפת.
אני ממש לא אתפלא אם היה ניצול ציני של המהומות בהר הבית.
לא חושב שזה המצב כרגע, אבל באמת שלא יפתיע אותי אם כן.
גב זה היה אמבוש של איראן לחיסולים בסוריה. מי שחושב שאיזשהוא ארגון ירה מאות רקטות לישראל בלי שחיזבאלה יתן אישור מראש לזה יש לי איזה עוקץ ניגרי למכור לו…
בנושא אחר:
מחבלים עשו וידוא הריגה לשתי נערות בנות עשרים.
תקראו את זה לא מדובר בסכסוך על אדמה אלא על מאבק על החיים שלנו.
“לדברי גורם צבאי, המחבלים ביצעו וידוא הריגה לצעירות שנרצחו”
](פיגוע ירי בבקעת הירדן: שתי נרצחות סמוך לצומת חמרה - וואלה! חדשות)
ואם זה היה הפוך - הם היו יורים ואתה היית מגיב בחודשים של תקיפות בסוריה, זה היה מספק?
לדעתי, מהעמדה שלנו כאזרחים קשה מאד לשים את האצבע על מהי תגובה טובה. בכל מקרה הדרך היא ממש לא לשחק לפי החליל שלהם. העובדה שהם מצאו עיתוי נוח, חולשה פנימית אווירה ציבורית תומכת בדמות הסרטון שמסתובב ברשתות, לא אומר שעכשיו צריך לפעול ביד קשה.
ביבי מבחינה בטחונית תמיד היה מתון ולא שש לשלוח חיילים למבצעים שיסתבכו ולא יביאו תוצאות. מקווה שימשיך ככה.
אני לא חושב על סוריה. אני חושב שהיום היו צריכים להפיל את חמאס.
רפיסות לא מביאה שלום במזרח התיכון. מי ששותק על כמה רקטות לשדרות יחטוף מאות רקטות בצפון ביום שאחרי.
שרון אמר משהו אחד שאני מסכים איתו. “בעל הבית השתגע”. זה צריכה להיות מה שמרכיב את תפיסת הביטחון של מדינת ישראל. לא רק בפני העולם הערבי אלא בפני העולם כולו. “בעל הבית השתגע” דם יהודי זה לא הפקר.
מי שרוצה להבין מה אני רוצה שביבי יגיד למטכל זה בדיוק את זה
מהי תגובה פורפרצינלית?
אני לא בטוח שאני מבין עד הסוף מה אתה מציע. ישראל תיתקל בהתנגדות אלימה בכל רמה כוח שתפעיל או לא, ולכן הפרדיגמה היא להפעיל את הכוח שיביא את הנזק למינימום.
אפשר לכבוש את הרצועה. ביום שאחרי או שאתה מתחיל לנהל את זה בכוח (שיענה בהרבה יותר טרור), או שאתה לא מפעיל הרבה כוח וזה יתפס כהזדמנות מהצד השני ותקבל אלימות.
אני מבין טוב מאוד. מדינה ריבונית אחראית על ביטחון תושביה. שום מדינה ריבונית לא יכולה להרשות לעצמה שחבל ארץ שלם יחיה במציאות הזו שהם חיים בה מאז ההתנתקות.
אני לא חושב שמיטוט חמאס זה משהו כיף או פיתרון קסם או כיבוש מחדש של עזה זה משהו שאני רוצה אלא יותר כורח המציאות. זה לא יביא שלום או ביטחון. אבל גם לא כל המציאות הזו של הסבבים. שכל ארגון טרור בעזה יבין מה יהיה גורלו אם הוא ירה טילים על ישראל.
נסראלה אחרי מלחמת הלבנון השניה זה הדוגמה הכי טובה להרתעה. בדיעבד מלחמת לבנון השניה הרתיעה אותו. למה כי הוא חטף תגובה לא פורפצינאלית.
אם אהוד אולמרט לא היה משתגע בשינאה שלו לביבי אני חושב שהרבה אנשים היו חיבים לו התנצלות. בסופו של דבר מלחמת לבנון השניה השיגה הרתעה נדירה מול חיזבאללה.
להפיל את חמאס, איך לא חשבו על זה קודם
הבעיה היא שאנחנו כבר שנים חיים פה מדינה בתוך מדינה.
אפשר לנסות לחיות בשלום, אבל יש אנשים ב2 הצדדים שעסוקים בלהבעיר את השטח.
למה אנחנו בכלל צריכים חיילים במסגד ההוא?
חלילה לא מצדיק את התגובה שלהם, אבל גם הצד שלנו מאוד מלבה את האש ומשחק את עצמו מופתע כשהיא מתלקחת.
מישהו מופתע מזה שערבים פנאטים עושים פיגועים אחרי שמאיימים לו על המקומות הקדושים? אם כן יש לי איזה עוקץ ניגרי למכור לו…
אני האחרון שיתנגד למבצע חזק, בלי שום חיל רגלים פשוט המון הפצצות ארטילריה וחיל אוויר. אבל ידוע לכולם שזה לא מה שיקרה, ושהמבצע המדובר לא היה בא על חשבון משהו, פשוט עוד מבצע שלא מקדם כלום.
אני מתנגד לכל העקשנות של המתנחלים. לא כי הם טועים, כי זה מביא עלינו חורבן. כי מדינה שלמה צריכה להתנהל כדי לרצות מיעוט קיצוני שחלקו לא פחות גרוע מאותו מיעוט ערבי. אנחנו משלמים על כך בחיי אדם. גם בכסף ובדעה עולמית.
אפשר גם בלי אימוגי מזלזל. לא חשבו על זה כי לא מבצעים את זה. אני לא אומר שזה פיתרון קסם או משהו שיביא שקט ושלווה. אבל המצב הנוכחי זה בלתי ניתן למניעה אם רוצים למצוא פיתרון לטווח הארוך.
אף אחד לא שינה את הסטטוס קוו של התפילה שם לא במספר היהודים שעולים להר הבית (כאילו שאני צריך לבקש מהם זכות לפולחן במקום קדוש גם לנו) ולא שאיפשרו להטיל קורבנות שם (לא מאפשרים) לתרץ את זה בתור סיבה לטרור שלהם זה לשתף פעולה עם העלילת הדם שלהם. כמו שכל רמדאן הם יוצאים לרצוח יהודים ואז מחפשים איזה סיבה לזה…
https://twitter.com/haggai_segal/status/1644219566170439681
ושוב אם אתה חושב שזה צירוף מקרים וזה סתם תגובה מקרית שלהם אתה באמת חי בסרט. אם לא היה הר הבית הם היו מחפשים תירוץ אחר. ואף ארגון לא יורה מדרום לבנון בלי אישור מחיזבאללה שבעצמו לא נושם בלי אישור מאיראן.
מגיע ליהודים להתפלל במקום קדוש להם, אבל לא מגיע ליהודים למות כדי שמיעוט יוכל להתפלל. זה מה שכרגע קורה. זה למה אני נגד ההתעקשות הזו על הר הבית.
זה גם לא שיש בחירה ובאמת מי שמוכן למות בשביל התפילה הוא זה שבסכנה.
לך תגיד עכשיו למשפחה וחברים של אותן נשים שנרצחו שזה שווה את זה כי הקורבן שלהן הוא חלק מהמאבק שלנו על תפילה בהר הבית…
זה כל כך הזוי שאני לא חושב ששוווה למות בשביל הר הבית?
אני פשוט לא חושב שמקום תפילה שווה את כל הבלאגן הזה.
זה הזוי שאתה חושב שאם יהודים יפסיקו להתפלל ברחבת הר הבית (לא בהר הבית עצמו) אז הטרור יפסק ושלום והשלווה ישרור בישראל. הם פשוט יחפשו תירוץ אחר… יותר מזה ההתקפלות שלך רק תגרום להם להריח יותר דם.
מה הדבר הבא? חמאס ידרוש לא להתפלל בכותל. למה שיהודים ימותו בשביל שיהודים יתפללו בכותל?
זה גם מטובל בטיפה של גזענות של ציפיות נמוכות שאתה חושב שהם לא מסוגלים לא לרצוח יהודים בגלל שיש כמה יהודים שמתפללים ברחבה שם.
אבל זה לא מה שאני חושב, אני חושב שאם נצא מהאיזורים הללו ונצייר גבול ברור אז המלחמה שלנו תהיה לא מול אזרחים אלא מול אויבים או צבא.
זה הרבה יותר קל טקטית, זה הרבה יותר קל הסברתית, וזה יחסוך המון הרוגים.
די כבר על המלחמות דת האלה, אנחנו בפאקינג 2023, לא ב23 לספירה.
אתה מדבר עם הבנאדם הלא נכון. תשלח את זה למנהיגי חמאס.
אתה רוצה לצאת מירושלים?
ניסנו את זה בעזה. מה אני יגיד לא עזר. ואם מורידים להם איזה סוכה ריקה בחוף עזה אז העולם משתגע עלינו באותה מידה
לא, אבל כן שנפסיק להתעקש על תפילות בהר הבית כי טוב לא יוצא מזה. שיהודים לא יעברו לאיזור הזה, מה קרה?
הם ימצאו משהו חדש להלחם עליו? אולי חלקם. זה עדיין יהיה פחות, ומבחינתי זה בא בחינם כי התפילה של היהודים במסגד אל אקצא שווה עבורי פחות ממריאנו.
שום דבר לא השתנה, אבל ברמאדם הם מגיעים בהמוניהם ואנחנו מתעקשים להתסיס שם את השטח. אפשר לקחת צעד אחורה ולהיות חכמים לחודש בשנה.
מישהו ימות מזה שלא יקריבו גדיים בהר הבית?
איפה הקריבו גדיים בהר הבית? אתה בסדר? המשטרה עצרה אותם.
בסופו של דבר גם לחיות בארץ ישראל… זה גם יוצר תסיסה אצלם.
אני אתיאסט אבל אני ילחם על הזכות הבסיסית של האחים שלי לזכות של פולחן. כמו שאני ילחם על הזכות שלך לחיות בתל אביב (אתה גר בתא או שאני זוכר לא נכון)
אבל תבין, תכנע להם שם והם ימצאו סיבה אחרת לטבוח בך. עד שלא תבין את זה לא נתקדם בדיון פה… הם לא רוצים יהודים.
גב, אתה מציע שניתן להם להישאר שם בלילה, הם יעמיסו את אולמות התפילה באבנים, זיקוקים והשד יודע מה, וימטירו בבוקר בצאתם מבית התפילה משולהבים בקריאות מוות ליהודים זיקוקים ואבנים על היהודים המתפללים בכותל, למה? או שנכבד אותם ונשחרר להם את הכותל חזרה?
יש סטטוס קוו. מנסים לעזור להם להשאיר את בית התפילה שלהם נטו כבית תפילה. עם זאת, הם יורים על חיילים שלנו בתוך המסגד הקדוש שלהם זיקוקים, הם הולכים עם נעליים שם (המחבלים) וכל קשר לכיבוד הדת שלהם ברמאדן לא קשור. החיילים שלנו לא מתגרים בכלל, הם מפנים את האולמות בלי נעליים כדי לכבד את המקום!! מי שמלבה את החג שלהם לכיוון טרור זה נטו המחבלים. לא הקריבו קורבן אחד השנה, העליה להר הבית - שבכלל אסורה לפי רוב פוסקי הדור אצל החרדים וגם את חובשי הכיפות הסרוגות - מדודה מאוד.
וכמו שמשה אמר, ויתרנו על גוש קטיף מה יצא לנו מזה? כי הרתעה אין וכל ההבטחות של כל כלל הימנים שירי יענה בירי שוות כקליפת השום. אנחנו המורתעים, מהם, מהעולם ומהאזרחים שלנו שעל כל חייל שמת במלחמה רוצים את הראש של ראש הממשלה.
איזו מין דרישה זו? אנשים מסוימים מתרגזים שאנשים אחרים עוברים לידם מבלי לעשות להם כלום, אז אתה מציע להעניש את מי שלא עשה כלום? אי אפשר לצפות ממוסלמים לא להתחרפן לחלוטין כשהם רואים יהודים בהר הבית? כשאני הולך לכותל ורואה שם מוסלמי זה לא מפריע לי. כשאני רואה מוסלמי מתפלל בכל מקום שהוא זה לא מזיז לי. למה אי אפשר לצפות מהם להתנהג כמוני? כי הם ערבים חיות?