גיאופוליטיקה :: על הנעשה בעולם

אם טראמפ היה אומר מה שהאריס אמרה הכותרות היו “טראמפ אמר שירה בבוחריו”

אתה מפספס עוד נקודה. אותה האריס רוצה לקחת נשק מהאזרחים שתחיים תחתה אבל את הנשק של המאבטחים שלה היא לא תיקח.

אם היא תזכה זה היה אפילו יותר גרוע מביידן.

המערבי הממוצע בי לייק:

https://twitter.com/FrumTikTok/status/1836221552452321781?t=rPQzjOj8GZ-cNGL8l_uCMA&s=19

האם הטמבלית הזאת יודעת מה זה חיזבאללה? או שבשבילה כל מה שישראל עושה, גם לשלוח צוותי סיוע לאזורים מוכי אסון, זה פשע נגד האנושות?

לאנשים כמוה אני מאחל את מה שהם מפיצים: אז בבקשה, תתרמי את עצמך לחיזבאללה ותגידי איך הם מתייחסים אליך.

אני מרבה לבקר את הממשלה אבל אני חושב שבימים האחרונים יש התנהלות שהיא נכונה - הדגמת יכולות והסלמה איטית. המסר הוא - המצב שלכם הולך ומורע. תוך כדי שזה קורה חיזבאללה נמצא במצב שהוא חייב לגבות את האיומים של נסראללה אבל ככל שעובר הזמן הוא חוטף יותר ולומד שאיראן לא מאד מעוניינת במלחמה שתגבה ממנה מחיר (על פי דיווחים גם זה כבר התחיל לקרות). ישראל מצידה צריכה להיות יותר ברורה בדרישה שלה - למשל לחזור לכבד את החלטת האום, וגם במחיר שהיא תיאלץ לגבות במידה וזה לא יקרה.

אתם כל הזמן מנתחים פה מלחמה לפי פסיכולוגיה. זה פשוט לא נכון לעשות את זה.

מה פספסתי?

ראיתי איזה רמז שהפיצוץ במכרה פחם מיוחס אלינו, אבל נראה לי שזה שטויות. לא פספסת כלום.

תסביר בבקשה

אתה כותב שיש התנהלות נכונה כי אנחנו מדגימים יכולות ושזה מעביר מסר “אתם תסבלו”. אתה מדבר על חיזבאללה כאילו הוא חוטף ולומד שאיראן לא מעוניינת. שישראל צריכה להיות ברורה ולדרוש.

זה נשמע כאילו יש ויכוח. הקונפליקט בין ישראל ללבנון הוא לא ויכוח. הוא מלחמה בין יכולות. התפקיד שלנו זה לא להרתיע אלא לשמור על בטחוננו. כדי לעשות את זה אנחנו צריכים לשלול יכולות של היריב ולפתח יכולות הגנה.

אנחנו כל הזמן עסוקים בניסיון להפחיד ולהכניע ולהרתיע ואלה מילים של פסיכולוגיה של היריב (בעיתות מלחמה - האם הוא מפחד או מורתע או מתחרט או נכנע ובדיבורי שלום האם הוא מכיר בנו, האם הוא רוצה בנו, האם הוא מקבל את היותנו).

כל אלה מיותרים לגמרי ולא מוסיפים כלום למשוואה.

לחיזבאללה יש מערך התקפי. עם זה צריך להתמודד ולא עם הפסיכולוגיה של נסראללה.

לאט לאט אני שואל את עצמי אם השד לא נורא כל כך כמו שעשינו ממנו…

לחשוב שרק לפני שנה חיזבאללה בנה שתי אוהלים בשטח ישראל ולביבי רעדו הביצים מלגעת בהם, עכשיו אנחנו מחזירים אותם לתקופת האבן.

אני יגיד דבר אחד. בניגוד לשטופי המח הפנאטים בעזה ובגדה. על תושבי לבנון הנוצרים אני די מרחם. בני ערובה של השיעים אם זה חיזבאללה הסוהר ואירן השולטת בהם.

משה, חכה
במוקדם או במאוחר מגיע הרגע שבו ברור שפצצות מהאוויר לא פותרות הכל ואז אתה נשאר עם הדילמה אם להיכנס קרקעית או לא. ההתחלה תמיד מבטיחה. תזכור מה היה ב - 2006

@Ganjo חיזבאללה עוד בשמיני לאוקטובר יצר משוואה של עזה והצפון הולכים ביחד. יש כרגע הסלמה שבסופה זה יכול להיפתר (הם יפסיקו בלי עזה) או שלא. ברור שזה אינטרס ישראלי. אין סתירה לכך שיש להתמודד עם יכולות חיזבאללה בשנים הקרובות

ואחרי זה מספרים לנו ש"לחץ צבאי לא מביא לתוצאות".
פתאום גם גדולות האויבות שלנו מאמצות את האינטרסים שלנו באופן מלא.

חשוב להגיד שהנוצרים כמעט-כמעט ולא נפגעים במהלכים האחרונים. באופן טבעי (ואף מכוון, מן הסתם), מי שנפגע באמת זו האוכלוסיה השיעית שמקורבת לחיזבאללה ופתחה עבורה את דלתות ביתה (ליטרלי, מחביאה עבורה אמלח בביתה).
כמעט ואין נוצרים בדר"ל, בטח ככל שמתקרבים לקו הגבול. המסר כאן הוא מאוד חד וברור - התקרבת לחיזבאללה? אתה תשלם על זה.

וכמובן, ככל שהלחץ עליהם גובר, ככה גם כמות התקיפות שלנו צריכות להתגבר.

הקטע הזה שההלחץ מבחוץ הוא תמיד על מי שקל ללחוץ. עם המשוגע אין מה לדבר, אז לוחצים על המתון. כרגע אנחנו בתפקיד המשוגע. נחמד

אני קונה עכשיו את מה ש2006 הביאה לנו.

להזכירך נסראללה בעצמו בכה אחרי זה בראיון שזה היה טעות והגבול עם לבנון הפך שנים אחרי זה להיות שקט .

אין בעיה, אבל כמה אנחנו מוכנים או לא ואם השד נורא או לא - זה ימדד בקרקע. באוויר אנחנו עליונים, אין ספק.

בגלל זה תחושת פיספוס שלא ניצלנו את מתקפה של ביפרים… אז הם היו בהלם מוחלט.

אתה מתכוון שכחלק מהמערב שהחליט לאמץ על עצמו מוסר לא מוסרי פצצות מהאוויר לא פותרות הכל.

אם המערב לא היה דפוק, בשמיני לאוקטובר נסראללה לא היה פותח מלחמה נגד ישראל, אלא היה משתין מפחד מהמחשבה שלבנון תימחק בדיוק כמו שעזה נמחקה ערב קודם לכן.

אני רק לא מבין מה יכול להיפתר בסוף ההסלמה? הם יפסיקו לירות? אבל באותה מידה הם יכולים חודשיים אחר כך להמשיך לא?

האינטרס הביטחוני של ישראל הוא שלאיראן לא יהיה גרעין ושהמשטר שם יתחלף, שחיזבאללה לא תשלוט בלבנון ולא תשב לנו על הגדר ושחמאס לא ישלוט בעזה. בשביל זה צריך שיהיו משטרים אחרים וחזקים יותר ואת זה ישראל צריכה לקדם. שלילת יכולות זה אקט צבאי חשוב אבל אם הוא מתרחש לבד אז מהר מאוד היכולות מתחזקות שוב.

נראה לי לשם שינוי זה פעם ראשונה שאני מסכים איתך בדיונים האלה.

צריך לחזק משטר ידידותי, כמו שהמוסלמים-איראנים עושים.