גיאופוליטיקה :: על הנעשה בעולם

זה שדמוקרטים ליצנים, לא סותר שהרפובליקנים ליצנים.
לא אכפת לי שמישהו שם שוכב עם קטינות או מסניף קוק, העיקר שיהיו טובים לנו.

אני יגיד לך את האמת חשבתי שהיה הרבה יותר גרוע. רוב המינוים שלו פרו ישראל. טוסי גלבארד גבולית אבל אחרי שביעי באוקטובר יצאה נגד החמאס,

עמית סגל כבר הדליף שהשליח של טראמפ אמר שהוא יוריד את כל ההגבלות על הנשק ברגע שטרמפ יכנס רישמי.

אם ביבי יהיה חכם הארבע שנים הקרובות שלו יכולות להיות גן עדן לעומת ביידן… אני רק מקווה שירגעו אם הצהרות של ריבונות על יש"ע… לפחות לא בקול רם לצעוק את זה…

לפי לקט ציטוטים שראיתי, טראמפ ממנה בן גבירים על סטרואידים.

רק שהוא לא רק דיבורים…

הבחור המוזר למטה מצד ימין גנב בגדים בשדה התעופה מאישה שחורה :rofl::rofl:
ולבש את השמלה האדומה שלה.

מה שקורה בסוריה מטורף. ערים שלמות נפלו למורדים, יש שמועות שכרגע בדמשק יש ניסיון הפיכה…

הכל התחיל בשביעי לאוקטובר. התחיל עזה נמשך ללבנון אירן וסוריה.

אני לא חושב שיש טוב ורע שם, זה נבלה וזה טרפה ואין לי פיבוריט שם, אבל אם סינואר ניסה במקור לאחד את כל הזירות נגד ישראל יכול להיות שבסופו של דבר וללא כונה כמובן הוא איחד זירות נגד ציר הרשע…

תגיד משה, מה עדיף לנו מבחינת השלטון בסוריה - אסד עם כל האירנים וחיזבאלה, או הפסיכים האלה מדאע"ש?

תיקו רב נפגעים…

חבל על הנוצרים שם… דרוזים גם. אם דאעש יוריד את אסד הם יטבחו בהם.

חד משמעית עדיף לנו את שלטון אסד, אני לא מבין בכלל את כל מי ששמח לאידם של השלטון הסורי, האיראני והרוסי שם.

אוי ואבוי לנו אם סוריה תהפוך לדאע"ש 2.

היה שקט עם פיגועי דאע"ש אבל נראה שהרעיון עדיין חי. ברור שעדיף לנו שלא תהיה חזית ישירה עם דאע"ש, ומצד שני הם מציקים לאסד כך שהוא לא פנוי להוות חזית ישירה מולנו בסיוע איראן (ורוסיה?).
תיקו רב נפגעים זה בדיוק מה שבגין בזמנו איחל לצדדים במלחמת איראן עירק (בהצלחה לשני הצדדים).

שום תיקו. תיקו זה כאוס, כאוס זה אומר שלגורמים הרוצים ברעתינו יש פלטפורמה נוחה יותר לפעולה.

לישראל יש אינטרס שבכל אחת מהמדינות הסובבות אותה יהיה שלטון סוני (עדיף חילוני) ריכוזי וחזק כמה שיותר. ניצחון מוחלט של אסד במלחמת האזרחים זה חדשות טובות עבורינו, לא חדשות רעות. ככל שיש שם יותר בלאגן ככה הפעילות נגדינו מסוריה תתרחב.

מסכים איתך בגדול,

אבל אני חושב בוא נגיד כך, שאם הראש של אסד יהיה טיפה עסוק במורדים, חיזבאללה יהיה חייב לשלוח לשם כוחות . הסיבה שחיזבאללה לא פתח הרבה שנים במלחמה נגד ישראל אחרי לבנון השניה זה פחות בגלל שהוא היה מורתע אלא יותר בגלל חזית הסורית שהיתה לו. שלא לדבר על הברחות נשק מסוריה שהשתבשו עכשיו.

אבל אתה צודק אם ההבחנה שדאעש שם זה יותר גרוע… אין ספק בזה.

דרך אגב אני חושב גם שאסד ינצח בסופו של דבר.

אסד לא סוני*. דווקא המורדים סונים ברובם (וכמובן ממש לא חילוניים).

מסכים באופן כללי שלא שווה את הסיכון, אבל אם הפרסים והפרוקסיז יהיו עסוקים יותר בסוריה בלי לנצח זה יהיה נחמד. על הדרך משתבש באופן משמעותי חלק מנתיב הובלת הנשק שלהם ללבנון. יש גם זווית טורקית לא קטנה שם, ארדואן מנסה להביא את אסד לשולחן המו״מ אחרי קיפאון ממושך ועל הדרך מזמבר את הכורדים שנואי נפשו.

*למעשה הוא עלווי, שזו קבוצה די קטנה בתוך האסלאם. יש מי שמסווג אותם כתת קבוצה של שיעים ויש מי שמתייחס אליהם כפלג משל עצמם.

אני בעד שיטת המוקדמות.
כל הכוחות הסורים מתמודדים אחד עם השני בשיטת גביע. אפשר גם בשיטה השוויצרית החדשה.
המנצח יפגוש אותנו בגמר. שופט אמריקאי , פוטבול כזה, שלא מאפשר חילופים עקב פגיעות ראש.

כרגע זה יותר דומה לכדורסל ישראלי: הקבוצה שהפסידה בחצי הגמר תתמודד נגד קבוצה שלא עלתה מהמוקדמות ומאז החליפה את הסגל שלה שלוש פעמים תוך כדי שחוקי הפורמט שונו פעמיים

תחת אסד אם ישראל רצתה להפציץ איזו שיירה אז אף אחד לא הפריע לה על פי פרסומים. מצד שני איראן וחיזבאללה היו משמעותיים שם. את ההשלכות של חילופי שלטון לא ניתן לצפות לשום כיוון, לדעתי. בטח לא במדינה שבורה כמו סוריה

בכלל לא מסכים @dkaro.

להשליך עח החיבור של תחריר א שעם עם דאעש ועם אל קאעידה זה קצת לערבב את הכל.

דאעש יצא הכי דתי ופנדומנטליסטי. אבל גם לארגונים שכאלו יש מעבר לאידאולוגיה גם אסטרטגיה איך ליישם את זה.

בסיטואציה העכשווית אל לנו להעדיף זרם אחד על משנהו, אבל בניגוד לשיעים החילונים שגם משתתפים באנטי לישראל - הדרך לירושלים אל קודס הכבושה בידי היהודים - אצל הסונים ישראל היא כמעט ולא אישיו והמקום החשוב להם הוא לא בירושלים כלל.
בימים האחרונים ראו מורד סורי אומר שהדרך לירושלים זה לא דרך סוריה… זה קריטי בלהבין את האינטרסים. הסונים שונאים אותנו או בגלל שהם מקומיים (חמאס) או בגלל שאנחנו חילונים ומביאים טומאה לעולם, עובדה שהמורדים הודו בפה מלא על טחינת חיזבאללה בידי הצבא הישראלי, חושב שתיקו רב נפגעים זה לגמרי אינטרס שלנו ולא מבין מה שנות השקט המדומה שהיו לאחר מלחמת האזרחים שם נתנו לך מעבר להתחמשות חולנית של ארגון הטרור הכי צבאי בעולם - חיזבאללה.

לחלוטין אסד.
אסד פחדן, אסד הוא אויב שאנחנו מכירים, הרע במיעוטו.
כל המורדים האלה זה אל קעידה ודאעש לשעבר, אנחנו לא רוצים אותם על הגבול שלנו.

אסד עוד יחסל אותם בנשק כימי ועזרה מרוסיה ואיראן אבל כל עוד המורדים האלה עושים כאוס ומעסיקים את כל ציר הרשע זה טוב לנו, שיהרגו אחד את השני

מה שכן האיראנים יצטרכו לשלוח כוחות שלהם הפעם ולא רק מפקדים כמו במלחמת האזרחים, חיזבאללה כרגע די מוחלש אין לו יכולת גדולה ללכת לעזור בסוריה כמו לפני עשור

טוב ביידן או יותר נכון, אישתו, שהיא כנראה הנשיאה בפועל, חננו את האנטר ג’וניור… אחרי הבטחה מפורשת שלא לחון אותו…

כל העינים על הכדור, סליחה, על השנה, ביידן חנן את הבן מכל אישום פלילי מאחד בינואר 2014 עד סוף היום הזה…

תשאלו למה? כי 2014 ביידן ג’וניור התמנה להיות חבר דירקטוריון בחברת השקעות באוקראינה (להזכיר אבא שלו שימש באותה שנה סגן נשיא ארה"ב והתיק האוקראיני היה תחת אחריות שלו) להזכיר שהבן שבחיים לא ביקר באוקראינה ריגקט מהצי הימי על עבירות סמים ובערך אם אותם כישורים שלי יש להיות בעל דירקטוריון…

אז בצירוף מקרים ביידן חנן את הבן שלו באותה תקופה מכל אישום פלילי זה בטוח צירוף מקרים …

דרך אגב, ביידן במכתב החנינה האשים את מערכת השפיטה והתביעה בפולטיזציה של ההליך המשפטי, למעשה הוא באותה סירה עם טראמפ עכשיו …

למעשה הנשיא האמריקאי המכהן מסכים עם טראמפ שמערכת החוק האמריקאית פוליטית ומושחתת…

זה לא אני כותב את זה, זה ביידן…

הוא לגמרי עם טראמפ עכשיו. השאלה היא האם באקלים פוליטי נורמלי הוא היה מעז. התשובה היא שלא. הציבור האמריקאי הצביע עבור מושחת וסימן לנבחריו שאין לו בעיה עם שחיתות. נבחריו הפנימו. בושה וחרפה לביידן.

בדיוק כמו בישראל. רגב ובן גביר למדו מראש הממשלה שאין מחיר פוליטי לשחיתות.

אז כולם מושחתים בפועל?