עדיף להכניס קצת יותר בסיס עובדתי לדיון הזה. מה הקייס נגד פאוצ’י ומהן העובדות. נתחיל מזה.
מצרף את הפוסט של ד״ר יפה שיר רז בנושא, היא די מסכמת הכל(כמה שאפשר, זה דוח של 500 עמודים שיצא לאור לפני כמה ימים)
מי שלא מכיר, יפה שיר רז היא בעלת תואר ד״ר בתקשורת וספציפית עיקר עבודתה היא בנושא תעשיית הפארמה ותקשורת בריאות.
יפה הייתה מהראשונים שזיהו את בלוף הקורונה, ושילמה על כך בעבודתה בתור עיתונאית.
מצרף מפוסט קודם שלה את המסקנות החשובות מהדוח(הפוסט המקורי שצירפתי הרבה יותר מפורט ומעמיק, ועוסק בנושא החנינה לפאוצי)
הרוב המכריע של מסקנות דו"ח הקונגרס האמריקני שפורסם שלשום הן חשובות מאוד:
הן מפריכות את תיאוריית הקונספירציה של “הנגיף הטבעי” שהגיע מהשוק הרטוב בווהאן, שאותה קידמה במרץ המפלגה הקומוניסטית בסין, בעזרתו (הרבה מאוד) של ד"ר אנתוני פאוצ’י.
הן תוקפות את מדיניות הסגרים, המסכות והסגירות הנרחבות של בתי הספר שנעשו כולם ללא כל ביסוס מדעי וגרמו לנזקים עצומים וארוכי טווח – נזקים כלכליים, נזקים לבריאות הציבור, הפיזית והנפשית, ובפרט לילדים, ונזקים לחינוך.
הן תוקפות גם את כפיית החיסונים ואת דרכוני החיסונים - שנעשו אף הם ללא כל ביסוס מדעי.
הן מבהירות שחיסוני הקורונה לא מנעו הדבקה, ושלא היה לכך גם שום ביסוס מדעי.
הן מתייחסות לתופעות הלוואי של חיסוני הקורונה, מבהירות שמערכת הדיווח אינה מספקת ואינה שקופה.
הן מתייחסות גם לבעייתיות של המערכת לפיצוי על פגיעות כתוצאה מהחיסונים, ומבהירות כי היא אינה יעילה, שקופה או הוגנת.
הן מפנות אצבע מאשימה כלפי פאוצ’י ובכירים נוספים על חלקם בהפצת המגיפה, בהסתרת מידע ובהעלמת ראיות.
הן מאשימות, ללא כחל וסרק, בכירים במערכת הבריאות, כולל פאוצ’י ובכירים ב-CDC, בהטעיית הציבור ובהפצת שקרים.
הן מבקרות את התלות המופרזת של הממשל האמריקאי בארגון הבריאות העולמי ובסין.
ואולי המסקנה החשובה מכל בראייה עתידית – הן מתריעות מפני האמנה שמנסה ארגון הבריאות העולמי לקדם.
זה ממש לא כיף כי אני הראשון שרוצה לראות את פאוצ’י בכלא.
קיי ליאור, הבנתי. אז זה לא שהדמוקרטים מטורללים לחלוטין ואשכרה פושעים בכל הפשעים שאמרו שטראמפ הולך לעשות אלא שהם עושים את זה בגלל… טראמפ?
הם מרמים, משקרים, גונבים, בונים פשיזם חדש אבל הכל הכל בגלל טראמפ, נכון? אם רק לא היה טראמפ הם היו לחלוטין אחלה, כמו בתקופת הקורונה?
זה מאוד מזכיר לי את המנטליות של הכדורגל האנגלי של פעם:
אם אתה מנצח את האנגלים זה כי רימית.
אם האנגלים מנצחים אותך אז הם ניצחו למרות הרמאות שלך.
פשוט אי אפשר כך.
אז לא, אף אחד מהשמאל המטורלל לא מעז להגיד שביידן יצא אפס מוחלט עם מה שעה הם הבן שלו. ץזה מוצדק כי טראמפ הוא ליטרלי היטלר.
אם יש משהו שאני ואתה יכול להסכים לו זה מחדל הקורונה.
אני באמת מקווה שאתה תבין שזה לא פוזיציה של אנטי טראמפ בעד טראמפ (הוא גם שותף למחדל יחד עם ביבי בדרך אגב)
יש לך קישור שלא פייסבוק (אני מושעה משם)
הפופוליזם גורם להיעדר תרבות פוליטית וכנראה זה מדבק…
אני לא בפוזיציה. אני חושב שחייבים להעמיד את פאוצ’י ושותפיו לדין. למרות שאני שמאלני בוגד.
אם ניקי היילי הייתה מנצחת בבחירות ביידן היה נכז לחלק חנינות? לא.
כי היילי (שאני מאוד מחבב אותה) היא חלק מהמימסד ולא היתה חוקרת אותם…
הקורונה שברה אצלי את כל האמון במימסד ובממשלה. אני פעם הייתי ילד טוב., שרואים מה עבד מאחורי הקלעים זה פחד אימים, מזכיר את הרע בסרטים של גימס בונד…
https://x.com/YaffaRaz?ref_src=twsrc^google|twcamp^serp|twgr^author
לי אין משתמש בטוויטר אז הפרסומים שמופיעים לי אצלה רנדומליים, מאמין שהיא מפרסמת גם שם הכל
רוצים סיפור אחד קטן שיסכם את מצב המערב?
ליאור בתגובה: “אם טראמפ לא היה נבחר ומאיים על המהגרים הבלתי חוקיים, אף אחד לא היה עושה את זה”.
@Ganjo אחי היקר, אתה יודע שאני אוהב אותך עם כל הקוראזון, אבל כך אתה נשמע לפעמים.
https://x.com/kaisos1987/status/1865582246226210927
סוף עידן אסד.
מדהים, חשבתי שהרוסים חיזבאללה והאירנים יצילו לו את התחת גם הפעם…
אפשר להסיק מזה כמה דברים חיובי וגם שלילי. לדעתי אולי המסקנה החיובית הכי מהסיפור הזה שאירן וחיזבאללה על הקרשים (במיוחד חיזבאללה)
זה הזמן הכי טוב לסיים עם אירן…
מסקנה נוספת, שהדוב הרוסי חבול קשות באוקראינה. לא מאמין שאני כותב את זה, אבל פוטין יותר נראה כמו אחד שרק יודע להתעסק עם חלשים… לדעתי עשה את טעות חייו שהתחיל מלחמה באוקראינה
מביא לפה ציוץ שקראתי בטויטר אני יעשה טיפה אמל"ק ותרגום חופשי שלי
בשישי לאוקטובר 2023
פרויקט הפרוקסי האיראני חנק את ישראל מכל הצדדים.
בדרום, עזה, חמאס צבא ענק אם עשרות אלפי טילים ועשרות אלפי לוחמים ואלפי נוחבות מיומנים לשעת פקודה (בלי הגיהאד)
בצפון, לבנון, חיזבאללה ענק עם עשרות אלפי טילים ועוד עשרות אלפי לוחמים מיומנים , תשתית מוכנה וחזקה לפשיטה על הגליל של כוחות רדואן.
במזרח צפון, סוריה עם כוחות אירנים מיליציות פרו אירן וחיזבאללה יחד עם צבא סורי עוין ושלטון עוין בראשות הבובה של אירן בשאר אסד.
ומעל כולם, puppet master , אירן . אין צורך יותר מידי לפרט את העוצמה שלה.
ואז מגיע השביעי לאוקטובר, דף וסינואר מחליטים על דעת עצמם לצאת למלחמה כוללת נגד ישראל את הקרב הם באופן טראגי ניצחו, אבל מה קורה במלחמה?
ואז בשמיני לאוקטובר, חיזבאללה נכנס למלחמה ויחד איתו כל כוחות הפרוקסי של אירן, עירק ותימן, יחד עם אירן בעצמה שהיו אמורים במקור להישמר לשעת פקודה.
9 לדצמבר 2024
בעזה חמאס וגיאהד מרוסקים לחלוטין. ירדו לרמת המילציות. מתקשים לירות רקטות, גם לא לטווח קצר. רמת המימשל של חמאס היא על “מכונת הנשמה” המנהיגות הצבאית והמדינית שלו בעזה כמעט כולה חוסלה. כרגע הוא היחיד שנשאר בלחימה מול ישראל. עזה מוחרבת לחלוטין. נקבה שנייה.
לבנון
חיזבאללה חטף את המכה הכי קשה שהוא אי פעם חטף בישראל. כמעט כל המנהיגות הצבאית והמדינית שלו מחוסלת. הזרוע הכלכלית שלו חטפה מכה קשה. כל צמרת רדואן חוסלה, כמות הרקטות שלו הצטמצה באופן דרמטי, הסיפורים על היכולת הצבאית שלו התגלו במקרה הטוב בתור הפרזה והפחדות. כל תשתית של רדואן לפלישה לגליל נוטרלה ע"י צה"ל, האופוזיציה לחיזבאללה בלבנון מעולם לא היתה יותר חזקה מהיום.
לא פחות חשוב מזה, צינור החמצן מסוריה אולי נחסם לשנים הקרובות.
סוריה, עקב המכה העצומה שחיזבאללה חטף בלבנון, המכות שאירן חטפה מישראל בזמן המלחמה טורקיה עולה על הגל, המורדים מגלים שאסד עם המכנסיים למטה, עושים “שביעי באוקטובר” שלהם ותוך זמן יחסית קצר, מפילים את השלטון פרו ציר הרשע ומגרשים את האיראנים וחיזבאללה מסוריה…
אירן, הנשיא ושר החוץ נהרגו בתאונת מסוק מיסתורית, ישראל בהתקפה מוצלחת מנטרלת את מערכות ההגנה שלה, תוקפת לה מתקנים אסטטרגים. ועכשיו הם מורתעים מטראמפ, שהם יודעים שלושת הזרועות האסטרטגים שלהם נגד ישראל למעשה מנוטרלים. חיזבאללה סוריה וחמאס כולם כבר מנוטרלים.
זה החיובי.
מה הצד השלילי, שכנראה החלפנו את הפרוקסי של אירן בפרוקסי של טורקיה…
זה מה שנקרא אפקט הפרפר, למעשה סינואר בלי כוונה ובעקיפין גרם לכל פרויקט הפרוקסי האיראני לקרוס . אם אני האיראנים אני לא נותן לחמאס שקל אחד נוסף על הנזק שהם גרמו.
מה שמבאס כ"כ באיזור הזה שלנו, זה שזו לא פעם ראשונה שהשטח נראה “נקי” ובשל להקמת מזרח תיכון חדש, מעורר תקווה ושגשוג, אבל בכל פעם מחדש מה שעולה במקום השלטון הרקוב, המושחת והאלים הקודם - זה פשוט חלופה אחרת רקובה, מושחתת ואלימה לא פחות במקומו. זה קרה בכל מדינה אליה הגיע ‘האביב הערבי’, זה קרה בכל פעם שארה"ב נכנסה למדינה מזרח תיכונית כלשהי ו"ניקתה" שם את השלטון הקיים, וזה קרה גם כשישראל עשתה זאת בדרום לבנון או בעזה.
אני מבין שבפרספקטיבה היסטורית אנחנו די נאיביים לחשוב או אפילו לקוות שהשלום היחסי באירופה ובמערב הוא המצב “הרגיל”, ושהמצב באיזור שלנו הרבה יותר דומה למה שקרה באותה אירופה במשך אלפי שנות היסטוריה לפחות. וגם למצב הנוכחי, אירופה הגיעה רק אחרי 2 מלחמות עולם רצחניות במיוחד, עם עשרות מיליוני הרוגים, עקורים ועוד, ואפילו אז אנחנו רואים שבקושי 100 שנה אחרי זה יש אנשים מסויימים שלא הפנימו עד הסוף את הלקח, ומחפשים הגדלת כוח אישי על חשבון טובת הכלל.
אבל למרות זאת, הייתי רוצה להאמין שבכל זאת נשפך פה מספיק דם, ובעיקר כשיש מודל חיובי במערב שאפשר ללמוד ממנו ומהטעויות הרבות שהוא ביצע - אז בכל זאת בני אדם יהיו קצת יותר חכמים מזה. אבל כל האמפיריקה מראה שלא.
האנושות זה עם מחורבן.
אני לא חושב שיש אדם אחד אופטימי כשחבורת איסלאמיסטים קיצוניים (ועוד סלפיים שהשם ישמור) עולה לשלטון.
עם זאת,
אתה לא יכול שלא לשמוח בפירוק דה פקטו של התוכנית הזדונית של קאסם סולימאני באיחוד הזירות נגד ישראל. הסדר שב על כנו, סונים נגד שיעים - כולל מעשי טבח רצחניים שיש רק בחלק הזה של העולם.
אתה לא יכול שלא לשמוח לראות את השיעים הלבנונים ואת אנשי החיזבאללה ‘מכותרים’ ע"י המורדים ממזרח וישראל מדרום. על הנייר המורדים מקיימים הלכה למעשה את האיסור על חיזבאללה להתחמש מחדש. כשהאיום שלנו הוא רק איראן/עיראק וכשגבולתנו ‘יחסית’ שמורים יותר המצב הוא הרבה יותר טוב - למרות שעדיין נחיה פה עם יד על ההידק.
אתה לא יכול שלא לשמוח לראות את פוטין ורוסיה במצוקה. הנמר מנייר שתמיד תמיד דרש ממנו מה שהוא בעצמו לא מקיים, שתמיד חיפף בכל הנוגע לשותפות עם ציר הרשע ומימונו בטכנולוגיות ובנשק, נמצא נס על נפשו וחסר משאבים לעצור את המורדים. המלחמה באוקראינה נראית היה בתחילה כמשחק ילדים רק שהוא גילה שהאוקראינים הרבה יותר קרובים לרוסים מאשר יפי הנפש האירופאים.
כמו שאמרת במזרח התיכון ובכלל במדינות איסלאם אין שום תקווה של אופטימיות אבל הבלגן הזה בהחלט משרת אותנו.
האמת שבנתיים המורדים לא מבצעים מעשי טבח יוצא דופן או שלפחות משהו שמתפרסם… טיפה משפילים חילים סורים (בעיקר לכפות עליהם את הטימטום שרונאלדו יותר טוב ממסי) גם נשמעים יחסית מתונים באופן יחסי. ב2011 זה היה הרבה יותר גרוע.
אני מקווה שעדיין יש בתוכם טיפה רחמים וחוכמה. אני לא אוהב ולא רוצה לראות תמונות של מעשי טבח ואונס , גם לא באויבים שלי.
מה
כן, כרגע הם לא צריכים לבצע מעשי טבח.
נשאלת השאלה מתי שהם ישכנעו את המערב שהם פסדר, ושהם יציבים ומנהלים רפובליקה איסלאמיסטית בצורה ראויה (פחחחח) למה שאז לא יפלשו ללבנון ויעשו ניקיון שיעי?? אתה חושב שהסונים שכחו את מעשי הטבח של החברים מהחיזבאללה?
משה, אני לא יודע עד כמה זה ‘תופעה’, כמו שנראה לי שפשוט טורגטת ע"י האלגוריתם של טוויטר באופן מושלם: מורד סוני, שתפס בשבי איש ממשל סורי, מתעלל בו קצת, ומכריח אותו לומר שכריסטיאנו יותר טוב ממסי?
אני לא מכיר אותך עד כדי כך טוב, אבל וואלה רק מהתיאור הזה יש בדיוק שני אנשים שישר הייתי חושב עליהם כדי להטריג אותם - אתה, ושוסאקו.
אולי פיספסתי את עצמי, או כונה שלך, אבל זה היה משפט שלי שנכתב בהומור. אני לא באמת מחפש בו איזה משמעות עמוקה…
לא יודע, אולי זה יותר מדבר עליך מאשר עלי. שזה בדיוק המשפט היחיד ש"נדבקת" עליו מכל מה שכתבתי פה.
כנראה שמסי גם שנים אחרי העזיבה של ברצלונה עדיין עושה לך “טריגר”. שאתה לא מסוגל לקחת משפט אחד עליו בהומור.
פשע נגד האנושות
משה, פספסת לגמרי את הבדיחה שלי. לא צריך להידלק כל פעם שאוהד ריאל מעז לכתוב משהו שקשור למסי.
וסתם לצורך העניין - גם אני חושב שמסי טוב יותר מרונאלדו, ושזה אפילו לא ממש קרוב.
בנושא אחר - אם יש משהו יותר פתטי מאשר הניסיונות של המערב לנתח ולהשליך מושגים מערביים על המזרח התיכון, זה הניסיונות של צרפת להיראות כאילו היא עדיין רלוונטית או משפיעה על משהו בעולם: