מה ההיגיון בלהכנס לשטח סוריה ולכבוש שטח? יש לנו עניין לחמם את המורדים? מי ערב לנו שלא יתייצב המצב שם ומתישהו הם יזכרו לגבות ובריבית? ניחא להפציץ מחסני אמל"ח שלא יפלו לידי מורדים בטח נשק שובר שוויון, אבל לשם מה החרמון הסורי?
דווקא צעד מבורך בעיניי, ומראה על שינוי גישה בהנהגה הישראלית והפקת לקחים מהגישה ששלטה כאן טרום ה-7.10.
זה נכון שלעשות תמיד מלווה בחששות של ההשלכות של ההחלטות ושל המעשים - אבל זה בדיוק העניין, וזאת בדיוק הגישה שהובילה אותנו כ"כ הרבה זמן, עד ל-7.10, שמהפחד המשתק מההשלכות - מחליטים שלא להחליט, ובעצם נותנים לאויבים שלנו להחליט בשבילנו - על המה, המתי והאיך.
עכשיו אנחנו שומרים על האינטרסים שלנו באיזור בכלל ובגזרה הסורית בפרט, ולא מסתמכים על הכוונות או על הרצון הטוב של הצד השני. כשהמצב שם קצת יתייצב - נוכל לראות אם יש עם מי לדבר בכלל, ועל מה. וסתם לצורך העניין - אין שום הבדל מהותי (משפטית, לגיטימית ועוד) בין ה"כיבוש" הנוכחי של רמת הגולן הסורית (אם נחליט לספח אותו), לבין הכיבוש של רמת הגולן “הישראלית”. כך או כך מדובר בסיפוח שעל-פניו מנוגד לחוק הבינלאומי.
זהו, שלטעמי יש הבדל. אומות העולם (לצעט סוריה ועוד כמה איסלאמיסטיים) די מכירות פוליטית בעובדה שרמת הגולן שלנו. אבל עכשיו זה להפר קווים סתם כי אפשר… כך זה מרגיש לי. אני מאוד מתחבר לזה שאנחהו אקטיביים ולא מאפשרים לאויבינו פתח לצאת נגדנו, אבל קטונתי מלהבין את האינטרס לכבוש את כל החרמון.
אני לא חושב שיש הסבר יותר טוב מזה שהחרמון הסורי זה נקודה אסטרטגית שמאוד חשוב להיות בה, ובמיוחד אם המורדים ברגע שיבינו שאסד וחיזבאללה הלכו, אז הגיע הזמן לעשות איזה התקפה בנוסח שביעי באוקטובר על הגולן הישראלי…
אבל אם תצמח שם ישות עצמאית עם משילות בסיסית אין לי ספק שישראל תיסוג משם והאמת בצדק. מבחינה בינלאומית זה לא שטח שלנו וסוריה לא יזמה מלחמה נגדנו. רמת הגולן הישראלי הגיע אחרי מלחמת ששת הימים והעולם התרגל לזה…
כרגע ההסבר הוא שבגלל שהסכם הפסקת האש קרס ואין כוחות שיטור סורים אז יש לנו הצדקה מבחינת החוק הבינלאומי.
דרך אגב, לא מפתיע אבל הרוסים כבר “רצים” למועצת הביטחון לכפות "כוח שיטור שלום "
אני לא מספיק מכיר פוליטיקה ארגנטינאית. בחוג של הארגנטינאים שלי כולם מן הסתם שמאלנים ששונאים את מיליי. אני תחקרתי 2 ארגנטינאים שבאו לביקור ממש חודשיים לפני הבחירות ואני מאוד סקרן לדעת מה יהיה המצב בארגנטינה כשהוא יסיים. אם הוא יצליח לשקם את הכלכלה זה יהיה נס.
פתאום כל המדינות החביבות שמנהלות את העולם מסכימות מתחת לשולחן שהצבא הישראלי פשוט ימוסס את כל חיל האוויר וחיל הים של סוריה, העיקר שלא יבוא נשק מתקדם לידי ג’יאהדיסטים קיצוניים.
זה מטורף, מדברים שיש מגעים ותיאום מלא עם רוסיה על השמדת נשק רוסי שלא יצליחו לברוח איתו.
לבנון חזרה כמה עשרות שנים לאחור, ועכשיו בסוריה פועלים נגד הזמן לפני שהמורדים יגיעו לזה ובאמתלא שתוקפים את כוחות אסד. וזה כשחמאס על הברכיים ומתכנן הפסקת אש כולל שחרור חטופים - הלוואי.
עם דגש על ה’כרגע’. המציאות שישראל צריכה להיערך אליה היא כאוס ומלחמה ארוכה, אולי נופתע לטובה עם מישהו שיש לו אינטרס לשתף פעולה. נקודת המוצא בסוריה ולבנון צריכה להיות שהשליטה תעבור בין גורמים וכולם ישנאו אותנו. היחידים שאפשר לבנות איתם משהו קונסטרוקטיבי הם כנראה הכורדים (לא כולם, להבנתי) והדרוזים.
רוסיה מובסת וזה נחמד בלב, אבל תורכיה כ’מעצמה’ שמעורבת באזור היא גרועה יותר, לטעמי. לפוטין לא באמת הייתה שאיפה אסטרטגית להחריב או להחליש את מדינת ישראל, תורכיה של ארדואן זה סיפור אחר לגמרי. מה גם שהעובדה שאיראן נחלשת זה נחמד אבל דאע"ש הם לא ציונים גדולים.
עם זאת, עם טורקיה אפשר לעשות דילים כסוג של אירופאית (נאט"ו וזה). היא לא נגדנו ונגד השמדתנו באופן מובהק.
אני מבסוט שהבלגן חזר לרחובות לבנון וסוריה. ככל שיש שם יותר חמולות ויותר ריבים פנימיים - האנרגיה נגדנו יורדת. כשהם מאטחדים נגדנו מצבנו קשה. כרגע יש אנרכיה, והיא משרתת אותנו, אבל גם אם המורדים יחליטו לבוא עם הטוסטוסים שלהם לעבר הגבול הם יטעמו צבא קצת יותר רציני שלא יבחל לטבוח בהם ולמחוק אותם - מה שהוא עושה לצבא אסד עכשיו.
לא קרה אפילו פעם אחת.
הכי חזק של ארדואן זה סירוב לעגינה לספינות עם נשק לישראל. וגם מכבסת מילים ריקות מתוכן.
יש לו מספיק צרות בבית, ועכשיו גם צרות בחוץ עם טראמפ. שימשיך לצעוק ג’נוסייד ואנחנו נמשיך להפציץ את כולם סביבינו.
אם הם יחזרו לגלגול הקודם שלהם ויתחילו לערוף ראשים ולאנוס נשים, וארדואן ימשיך לתמוך בזה, הוא יסתבך מול המערב עוד יותר.
זה טוב לנו. אם יתנתק מהם, גם טוב לנו.
אם הם פתאום יפסיקו להיות ג’הדיסטים, אבל שונאי ישראל , זה מה שרע לנו.
אינשטיין אמר פעם שהוא לא יודע איך ילחמו במלחמת העולם השלישית, אבל ברביעית ילחמו עם מקלות ואבנים.
אז נראה שבמלחמת אזרחים הבאה הסוריה ילחמו עם אבנים ומקלות. מקסימום קלאצ’ים.