גיאופוליטיקה :: על הנעשה בעולם

לפני 4 חודשים.

והיו לו עוד כמה התבטאויות ברוח הדברים מה7/10

לא צריך לזלזל בו, ארודאן הוא שילוב של חולה גדלות איסלמיסט אנטישמי ועכשיו הוא עוד בשוונג…

אני לא חושב שהוא בצורה ישירה יזום עימות, אבל לשלוח לפה איזה מילציה שתעשה לנו צרות זה אפשרי בהחלט.

עד עכשיו הוא בעיקר הפציץ את הכורדים בגבול. הוא עכשיו כבר למעשה מחזיק את כל סוריה ביד.

אני יודע שזה ישמע קלישאה אבל אם אנחנו לא תוקפים עכשיו באירן אנחנו חבורה של מטומטמים…

חיזבאללה סוריה וחמאס מנוטרלים לחלוטין. עליונות אוירית מוחלטת הן בסוריה והן באירן רוסיה עסוקה ומושפלת באוקראינה. הממשל הנוכחי חסר שיניים וטראמפ לא ישנה לו כי הוא עדיין לא נשיא…

לא יהיה הזדמנות יותר טובה לתקוף את הגרעין ומצד שני אירן קרובה מאי פעם לפצצה ויש לה עכשיו את כל המוטיבציה להגיע אליו…

תוספות בקשר לסוריה - רוסיה, הדיון מאתמול:

1. המלחמה הישנה של הסונים-שיעים לא הלכה לשום מקום. כישראלים טבעי שנסתכל על האירוע מנקודת מבטנו. מבחינתם - יש כאן חזרה של הסונים לשלוט. למעשה, המצב שבו השיעים היו הדומיננטים הוא החריג בפרספקטיבה היסטורית ומהווה מבחינת הסונים שיבוש שהיה צריך לתקן
  2. תורכיה - כמה תוספות
    א. בניגוד לרוסיה אצלה האינטרס הוא ‘מים חמים’ - כאן מדובר בישות שכבר שלטה באזור. אנחנו רואים שלאימפריות לפעמים קשה להשלים עם סטטוס ה’לשעבר’. מבחינת תורכיה המצב עד עכשיו היווה תוצאה של הבגידה בהם והליכה עם האנגלים והצרפתים שהסתיימה בסייקס פיקו ובלאגן בלתי פוסק. אף אחד לא מבטיח שאין לה רעיונות מגלומנים, בטח לא עם אחד כמו ארדואן ובטח לא אחרי האיומים שהוא מפזר. אומרים שהלקח מהשביעי לעשירי הוא פשוט להקשיב - אז הנה
    ב. אנחנו יודעים שלאימפריות יש נטייה לנהל קונפליקטים רחוק מהבית. גם אם תורכיה מבינה שהיא לא תעיף את ישראל כרגע, מי מבטיח שהיא לא תחליט לממן איזה פרוקסי
    ג. מלחמת פרוקסי (ובשום אופן לא מלחמה ישירה) היא דבר שאיראן ותורכיה מנהלות אחת נגד השניה. אני יכול לכתוב למה זה יכול לעבוד נגדנו ולטובתנו בדיוק מאותה סיבה - האויב של האויב שלי הוא החבר שלי. אין לי מושג לאן זה ילך אבל אנחנו יודעים שבאזור הנפלא הזה אפשר להילחם נגד מישהו במקום אחד וכמה מאות קילומטרים משם לשתף איתו פעולה
    ד. השמדת הנשק הסורי, חלק משמעותי ממנו רוסי, הוא לדעתי על דעתה של רוסיה. מבחינת ארדואן אני מניח שעדיף היה לעשות בו שימוש

הכי חשוב: גם כאן כמו עם הפלסטינאים צריך לנהל את האירוע מבחינה מדינית. כבשנו שטח, ברור שאין כוונה לתת אותו חזרה בלי לדעת טוב טוב מה יקרה. זה צריך להיות מנוהל. העמדה צריכה להיות פנינו לשלום, תקבלו מה שמגיע לכם תמורת הכרה מלאה במדינת ישראל, לא פחות.

@mos56 אין תקיפה ישראלית של הגרעין בלי הסכמה אמריקאית. לא ‘הסכמה שבשתיקה’, אלא החלטה מודעת ללכת למלחמה אפשרית. הכור מבוזר ומבוצר מתחת לאדמה, בשביל השמדה צריך את מיטב הטכנולוגיה האמריקאית (וגם אז אפשר לדבר כמה זה לוקח אותם אחורה ומה ההשלכות ארוכות הטווח של זה). ביבי לא יכול לקחת סיכון וכיוון שאני מאמין שאין דבר שהוא היה רוצה יותר מתקיפה כזו אז העובדה שהוא לא מבצע אחת קשורה לעניין הגיבוי.

לגבי התקיפה באיראן - לאור זה שזה רק ייתן לאיראן את התירוץ שהם חיכו לו לפריצה לגרעין, מדובר בפרוייקט של הכל או כלום. כלומר, אם אין רמת ביטחון גבוהה שניתן להשמיד לחלוטין (או לפחות לדחות את התוכנית להמון המון המון זמן) במהלך התקיפה/ות, עדיף כבר לא לצאת למהלך הזה מלכתחילה.

ולפחות על פי לא מעט עדויות מגורמי ביטחון שונים, לישראל אין באמת את היכולת לבצע את הדבר הזה לבדה. הכרה במגבלות הכח זה דבר חשוב מאוד.

על פי איך שאני תופס את המצב, יש רק 2 אפשרויות: לייצר איכשהו תגובת שרשרת שתוביל להפלת המשטר (אין לי מושג איך), או לצאת למלחמה כוללת יחד עם ארה"ב. אם הם מסרבים אין לנו הרבה מה לעשות. (כמובן שייתכן מאוד שניתן לקשור בין 2 האפשרויות גם יחד).

לגבי סוריה - המהלכים הישראליים מובנים לחלוטין אבל צריך לנהל את זה ברמה התקשורתית כדי שזה לא יתנקם בנו. כרגע, כרגיל, מרגיש שאנחנו בכלל לא באירוע.

לא הבנתי.

בסוריה אנחנו לא באירוע? הרימו אותנו ךמקרה שלא חלמנו עליו, מטוסי חיל האוויר הלוך ושוב ומפוררים יכולות מעולות של צבא אסד הרוסי/איראני. נכנסנו לאזור החיץ וכבשנו את כולו,

מה לא באירוע בזה?

עריכה (הוספה)

לא שחשבנו שהמורדים רחמנים אבל לראות את האכזריות שלהם בעיניים ובעיקר את הברבריות והקירבה לחיות… פשוט החליפו שם ברברי בברברי.
תפשו את בנדוד של אסד תלו אותו עם מנוף לעיני תשואות ההמון, תפסו איזה רב טבחים סאדיסט נוראי שהיה תופס עבור אסד מתנגדים/מורדים ומשליך אותם לאריות שגידל (יש תמונות ברשת מצטלם עם אריות). גם הוא ממתין לתלייה ברוב פאר והדר. מפחיד כמה חיי אדם עדיין שווים שם כקליפת השום, ומזכיר לנו בדיוק עם לעשות ביזנס אח"כ. המזרח התיכון לעולם (=בטווח הנראה לעין) לא יהיה דמוקרט או קרוב לזה, הדרישה שאנחנו נלחם לפי כללים אוניברסלים שרק צד אחד מקיים אותם היא מופרכת ברמות. לא שאני חושב שצריך לעשות להם את אותו הדבר, אבל הרעבת מחבלים שיאכלו רק לחם צר ומים לחץ ו/או הרעבה ודילול מזון לאוכלוסיה שם זה לא כזה נורא לאנשים כאלו ברברים. חיות אדם

אני לא רואה אפילו בכותרת הזאת איום צבאי על ישראל מצד תורכיה.
“יכול להתפרש כאיום” זה לא איום.
“כמו שעשינו בקרבאח ולוב” - לא שמעתי שתורכים תקפו בקרבאח או בלוב.

אם למישהו לא ברור שזה נבלה וזה טרפה

https://x.com/kann_news/status/1866540052961980808

אסד היה אויב חלש פחדן אבל גם צפוי וידוע.
המג’נונים החדשים הם חלשים גם אבל פחות צפויים.

well well…

מורד אסלאמיסט בסוריה: “הרמטכ"ל הישראלי אומר שסוריה היא חזית לחימה - ואנחנו אומרים לו: לאן הולכים חבר’ה? לירושלים! אנחנו באים אליכם יא יהודים”

כן, כי זה הלך לחמאס, חיזבאללה ואירן כל כך טוב. ועוד כשארה"ב קושרת לנו את הידיים, הרגליים והעיניים.

אם לא הייתי גר בתוך כל החרא הזה, זה היה ממש מצחיק.

רביע, יש הקלטה של מנהיג המורדים אל שרעא אומר את הדברים האלה -

“אחמד אל שרעא: אנחנו לא מוכנים לעוד מלחמה עם ישראל. הבעיה שלנו הייתה עם איראן וחיזבאללה.”

יש הקלטה רק איני יודע איך מעלים וידאו - אם בכלל ישנה אפשרות.

אגב, וכמו שאמר טל - שיבואו. המורדים זה צבא סמרטוטים עם אפס טכנולוגיה, זה לא אסד, זה בטח לא חיזבאללה ואני לא מזכיר את איראן בכלל. יודע מה? הם אפילו לא חמאס…

יש פער עצום בין ליסוע על טוסטוסים ברחבי סוריה עם AK47 לבין “היי בואו נתקוף את ישראל ככה כי כבשנו את סוריה בדקה…”

ורק להזכיר שהמטומטמים כבשו שדות תעופה צבאיים וחיפשו ביוטיוב מדריך איך להטיס מסוק… והיום אין כבר את אותו מסוק כי חיל האוויר וחיל הים יצאו למבצע נקיון בחסות כל העולם.

בכלל, העולם סותם כרגע על סרטוני המטבחיים שמבצעים המורדים בתומכי אסד. תלייה ע"י מנוף, גרירת גופה המחוברת לרכב נוסע, שחיטה של חיילי אסד גם כאלו הנכנעים, אבל מתישהו אם לא ירגיעו העולם יתהפך עליהם. וכרגע יש להם את המערב ביד כך שאסטרטגית יהיה מאוד טיפשי לוותר על כל החיבוק של המערב רק בגלל אל קודס.

אבל אנחנו נשאר עם יד על ההידק, כי זו השפה של המזרח התיכון.

מה, אתה לא יודע שהיסטורית ירושלים שייכת ל"סוריה פלסטינה" ואנחנו רק גנבנו למסכנים?

לא באירוע ההסברתי.

לצופה מן הצד, שכבר שנה שלמה שומע שישראל עושה רצח עם לא מוצדק בעזה, לראות פתאום את ישראל מנצלת את המצב, כובשת חלק קטן מסוריה ומפציצה את האמ-אמא של הצבא העתידי של סוריה המתחדשת, הדבר הזה נראה מאוד מאוד מאוד לא טוב והפעם בשונה מעזה גם ללא שום התגרות.

לנו הנסיבות ברורות, אבל לך תסביר את זה לספרדי הממוצע. לא בציניות. באמת, לך תסביר. ואת זה, הממשלה המדהימה שלנו לא עושה ולא מנסה לעשות. זה פיגוע הסברתי מטורף.

ברור שהם לא מוכנים, וכחלק מהמטרה שלהם לבנות את סוריה מחדש זה גם יהיה טיפשי מאוד מצידם לעשות משהו בחזית מולנו כרגע. זו גם הסיבה שהם אפילו לא מצייצים כנגד הפעולות הישראליות (המאוד אגרסיביות ומאוד מאוד מאוד לא מוצדקות, מנקודת מבטם).

אבל, צריך להיות תמים מאוד מאוד מאוד גדול (או סתם “שאר העולם”, שבדרך להוריד אותם מרשימת ארגוני הטרור “כי הם אומרים את הדברים הנכונים”) כדי לחשוב שסוריה לא תהפוך לחזית בעתיד. ישראל הרוויחה אמנם המון מהפלת אסד מכייון שזה מרחיק את איראן מהאזור, אבל אסד לפחות לא רצה להתעסק איתנו. כרגע הולכת לקום בסוריה ממשלה על ידי ארגונים שהם אקס דאע"ש ואל קאעידה. וזה רע, רע מאוד.

אתה אובססיבי לעניין… לא השתכנעת שזה זה חסר חשיבות בשנה האחרונה?

אני חושב שזה בהחלט חשוב, אבל לא כל התנהגות שצריכה להיות מול הפלשתינים צריכה להיות מול ג’יהאדיסטים קיצוניים.

הפלשתינים (עזה ויהודה ושומרון) זה סכסוך על שטח, זה סכסוך של מקומיים. כך הוא משווק בעולם (חבל שלא כמאבק דתי)

בסוריה המצב שונה. כל אירופה, ארה"ב ורוסיה יחד יודעות שדיקטטור כמו אסד יכול להחזיק נשק מסוכן אבל לא ג’יהאדיסטים קיצוניים. כולם כולל כולם מתחת לפני השטח מסכימים למחיקת הארסנל הצבאי של אסד, כלונר ראשי ומנהלי מדינות. לשאר העולם לא יעזור כמה שנסביר הם עדיין יטענו שאנחנו מתערבים סתם. אז כן, זה אולי לא כינון יחסים טוב עם סוריה המתקאמבקת, אבל בבוטום ליין הכאב ראש הסורי חייב להיות ברמה של אבנים ומקלות. מקסימום קלצ’ים. ופאק-איט הסברה לאנשים מהעולם - ברובם יפי נפש המעוניינים לדעת מה רע לנו עם אנשים דתיים מוסלמים…

בדיוק להפך, הבנתי שלטווח הארוך זה אחד הדברים הכי חשובים.

@Cockroach_Crazy האמת שאני יותר מתכוון להשתלטות של צה"ל על אזור החיץ, פחות להתקפות המרובות בכל רחבי סוריה, אותן נדמה לי קצת יותר קל להסביר. ובלי קשר, נדמה לי שבעולם המערבי התפתחה איזו גישה (ומאוד מעניין יהיה ללמוד כיצד ואיך זה התהווה) ששטח הוא איזשהו סוג של קו אדום שלא חוצים.

סתם לצורך הדוגמא, לעולם יהיה הרבה יותר קשה לקבל סיפוח ישראלי של חלק מרצועת עזה כענישה על ה-7 לאוקטובר, מאשר הרבה מאוד מהדברים הקשים מאוד שעשינו שם. וזה למרות שבכל מבט הומנטרי הגיוני, מדובר בצעד הרבה פחות קשוח.

אתה לא יוכל להיות יותר מערבי מזה.
איזה חיבוק מרגש היא דפקה שמה, בטוח חשבה שבגלל שהוא brown הוא בטוח מהטובים.

מישהו מהכתבים כלכלים או חוץ עושה על זה עבודה חוץ ממנו (וגם אורי כץ) ?

בדיוק דיברו עליו בפודקאסט של הארץ שנקרא חוץ לארץ. הבעיה שמדברים בעיקר על האקסצנטריות שלו ופחות על המהות…

ושוב, בפעם המי יודע כמה, מוכח שקפיטליזם וליברליזם (אמיתי) עובד.

אגב, להזכיר לכולם את היחס של התקשורת הישראלית כלפיו כשעלה לשלטון? וזה עוד למרות שהוא יהודי אוהד ישראל גדול. והפלא ופלא, המשוגע הליברטריאן מציל את ארגנטינה. מישהו יכה על חטא?

אחד החלומות הכי גדולים שלי הוא יום להגר אחד למדינה ליברלית אמיתית. עצוב עיניי שאין אף לא אחת כזו בעולם.