גיאופוליטיקה :: על הנעשה בעולם

דוד אבל יש לזה גם מחיר נוראי ממה שאני מבין. יותר מובטלים, יותר עוני…

זה זמני. צמצום הוצאות הממשלה והמיסים (מה שאיפשר את עצירת האינפלציה) מן הסתם הוביל לעצירה מסוימת של חלק מהכלכלה המבוימת (משרות מיותרות מטעם הממשלה ועל חשבון משלם המיסים זה לא באמת כלכלה), מה שמוביל זמנית לאבטלה וגידול בעוני.

זה אמור להצטמצם כאשר הכלכלה (האמיתית ובעלת הערך) תתחיל לצמוח. זה תהליך, אבל זה תהליך שצריך לקרות.

ומה שאני אומר הוא לא wishful thinking - הוא מגובה גם בתיאוריה כלכלית וגם במחקרים אמפיריים ומקרי עבר.

אני מחזיק לו אצבעות. במשך 40 שנה אני שומע כמה המצב הכלכלי בארגנטינה מזעזע. הלואי ואתה צודק.

תרשים שנתקלתי בו לאחרונה - לא בהכרח יש לי איזשהי כותרת/תיאור מחוכם לתת לו, אבל בכל זאת היה נראה לי מעניין, ועשוי לעורר דיון. אולי ‘כל בני האדם נולדו “שווים”’.

דרוזים בסוריה מתייצבים לצידם של הנוצרים אחרי שהמוסלמים שרפו להם עץ חג מולד.

אל ג׳ולני זוכה בתמיכת מנהיגי העולם תמורת קיצוץ חלק מזקנו. אנחנו קצת יותר סקפטים ונופתע אם זה לא ילך לכיוון של מדינה איסלאמיסטית. כמו כן נראה שהכורדים ימשיכו לסבול כי אף אחד לא יבוא להציל אותם. באמת שהלב יוצא אליהם.

https://x.com/MiraMedusa/status/1871293244535193946

טראמפ אמר משהו על תורכיה או סוריה או הכורדים?
או שזה כיוון שהוא עדיין לא ירה?

לא חושב שהוא אמר משהו. נראה שאף אחד לא יתעמת מול ארדואן או יסתכן בשביל הכורדים. אם הייתה להם תקווה שישראל תעשה זאת, אז כנראה שלא.

זוכרים שאמרתי שהוא יחון את אחיו ביום האחרון? אז טעיתי . הוא חנן את כל המשפחה שלו את פאוצי הועדה שניסתה להפליל את טראמפ ואת הגנרל מיילי…

אחד הנשיאים הכי מושחתים בהיסטוריה המודרנית של ארה"ב !

מה הם עשו?

מדהים טראמפ בכמה שעות עשה את כל מה שהוא לא עשה 4 שנים בקדנציה הקודמת שלו…

אני רק מקנא ששם יש נשיא שיכול לעשות כאלו דברים בלי לקבל אישור מגלי בהרבה :joy: :joy: :joy:

בניגוד לקדנציה הקודמת שלו עכשיו טראמפ רציני.

לפחות ממה שאני מצליח לעקוב כי הוא חותם על מאות צוים ביטל למעשה את כל הקדנציה של ביידן.

1 2 מינים ביולוגים. סוף לDEI בממשלה ספורטאי טראנס לא יכולים להתחרות בספורט נשי.
2 מוציא את ארהב מארגון הבריאות העולמי
3 חנינה ל1600 תומכים שהתפרעו ב6 לינואר.
4. שלל אישורי חיסיון מעשרות פקידי ביון ששיקרו לגבי המחשב של האנטר.
5.מצב חירום על הגבולות ושליחה של הצבא לשם.
6 משהו עם תעלת פנמה .
7. ביטל את הצוים המגבילים על המתנחלים.

בטח שכחתי כמה…

הוא יכול אחרי זה לקחת איזה חופשה ארוכה. חחח

צריך להגיד שעם כל זה שנראה שהממשל הזה יהיה טוב לנו בהרבה מהקודם, במובנים פנים אמריקאיים וגם בינלאומיים יש הרבה מאוד צעדים שלו שמדאיגים מאוד.

זה דבר אחד להיות נונ-קונפורמיסט, אבל זה דבר אחרי לגמרי לפרוש מארגון הבריאות העולמי, להכריז על השתלטות על תעלת פנמה, להעניק חנינה מוחלטת לכל משתתפי אירועי הקפיטול, ולדחוף לסיפוח קנדה וגרינלנד.

העולם צריך את ארה"ב חזקה, אבל גם כזו שמובילה ומנהיגה את העולם המערבי. לא כזו שפורשת ממנו.

אני חושב שהמוטו ‘שלום מתוך כוח’ נסחף כמה צעדים. הבעיה, הוא אשכרה יכול לזיין מדינות קטנות כי הוא מעריל גודל וכוח. לכן הוא מתקרב לסין ולרוסיה ולכן הוא דורס את הקטנים/בינוניים.

צריך להיות חזקים, גדולים לא נהיה…

בהמשך ישיר לזה - ככה נראית אימפריה בדעיכה, שלא לומר גסיסה מתקדמת:

image

image

image

עם כל הביקורת הרבה שיש לי על מערכת המשפט פה אצלנו, ברגע שהשפיטה של אזרחים ופסקי הדין שניתנים להם נהיים נתונים לגחמות ולרצונות של שליט כזה או אחר - זה התחלה של הסוף של חברה מערבית דמוקרטית מתפקדת. מקווה מאוד שמישהו שם בארה"ב יידע לשים סוף לתופעה הלא ראויה, לטובת העולם המערבי כולו.

(אגב, בהקשר הזה - מה זאת אומרת ‘רדיפה משפטית’? ולי הסבירו כל הזמן הזה שאין דבר כזה רדיפה משפטית, אלא שאם פשעת אז פשעת ותשלם על זה, ואם לא אז הפרקליטות תדע שלא לחקור אותך ולהעמיד אותך למשפט סתם. מה, לא ככה?)

לפרוש מארגון הבריאות העולמי זה משהו שכל העולם צריך לעשות לא רק ארהב. לא סתם היושב ראש הנוכחי על הפיירול של CCP בסין.

ארהב במוד בדלני. לא סתם האמריקה amrica first

אני כבר גם לפני הבחירה הזהרתי לא להפוך את טראמפ לציוני כי הוא לא , הוא בבסיסו איש עסקים.

הוא לא ילחם את המלחמות שלנו ואני צופה שיוציא את כל הכוחות האמריקאים מסוריה, לדאבוני הכורדים בדרך לגנסויד אמיתי.

אבל עם איש עסקים אפשר לעבוד. עם קמלה האריס, ובאמת היינו מתגעגעים לביידן. האמת, העולם היה מתגעגע לביידן. כמה שהוא גרוע היא פי עשר יותר גרועה.

אם טראמפ ירחיב את הסכמי אברהם יפסיק את המלחמה באוקראינה וירתיע את איראן מגיע לו פרס נובל. לדעתי הגיע לו פרס נובל על הסכמי אברהם. בטח יותר מאשר אובמה.

מה איתנו? צריכים להספיק לחיות על שנור מארהב ולהתחיל לפחות להתחיל לפתח משהו שדומה לעצמאות כלכלית. גם אם זה אומר לרדת באיכות החיים. בוא נתחיל בלבנות לעצמנו פיתוח פצצות ואמצעי לחימה, לפחות לצמצם את התלות בהם. מן הסתם זה תהליך יקר וארוך טווח אבל מי שרואה את התהלכים שהחברה האמריקאית עוברת ובמיוחד בגיל הצעיר (בימין ושמאל) מבין שאין לנו באמת ברירה. האמירקאים במקרה הטוב הופכים ליותר בדלנים .

שאלת תם של מי שלא מכיר את מאסק - מה הקטע עם ההצדעה הנאצית? הוא לא מכיר?

זה לא הצדעה נאצית. הוא אמר לקהל תרגום חופשי : אני אוהב אותכם או משהו כזה שם יד על החזה והרים את היד. מה שcnn עשו שהם הוציאו את הקול של מה שהוא אמר והויצאו את זה מהקשר.

הבנאדם סייר באושויץ בא לבקר בישראל וביקר בישובים שעברו את הטבח הוציע סרטון תמיכה בישראל רק לפני שבוע (שנאצים אמיתים כעסו עליו)

אחרי זה מתפלאים למה לא מאמינים לתקשורת.

דרך אגב, אם לא משחק עוד הייתי טורח למצוא תמונות של ברק אובמה הילרי וקמלה האריס שעשו תנועת יד זהה למה שהוא עשה. איזה נאצים אה?

לא ראיתי את זה בcnn… ראיתי את זה עם סאונד ולא הבנתי למה הוא עושה זיג הייל (פעמיים)… אני לא מכיר אותו אז לא יודע מה עמדותיו אבל אם זה לא זיג הייל הוא אידיוט

אפשר בוידאו ולא בסטילס?

אחרי המשחק אני יחפש בשבילך אם זה כל כך חשוב