גיאופוליטיקה :: על הנעשה בעולם

https://x.com/i/status/1881590556209693017

זה בערך הסבר נכון (לא מכיר את בעל החשבון)

הוא אמר “הלב שלי יוצא אליכם” ואז הרים את היד לקהל. מי שמצדיע הצדעה נאצית לא שם את היד על החזה ואז מצדיע.

אני גם חושב שמאסק הוא שילוב של אוטיזם או משהו כזה. שהוא מתרגש זה התוצאה. זה פשוט

דרך אגב מאסק לא צדיק ולא קדוש. הוא נתפס שהוא משקר ומתחזה לשחקן הכי טוב בעולם בדיאבלו . אני לא המעריץ מס 1 שלו.

אבל את מה שהוא עשה למאבק למען חופש הביטוי… אף אחד לא יקח ממנו. גם לא את התרומה שלו למדע ואת ההשפעה שלו על הכלכלה ועל היזמות.

.

והנה, יהודי חביב שאי אפשר לחשוד בו שהוא נאצי שפל מדבר על זה קצת:

מתי השמאל חסר הערכים ילמד שהעולם כבר מכיר את השקרים שלהם?

התגובה הזו מוכרת לי מאיפושהו. לא זוכר מאיפה.

גנבתי את זה מטוויטר כמובן. יש את זה בכל מקום.

בטח בכל מקום, כולל 4 תגובות מעליך :slight_smile:

חחחח לא ראיתי. יצאתי פיתה בחומוס.

הטעות שלך זה שאתה מנסה להביא תרבות של פיתה בחומוס לאיזור שבו מדברים בהמבורגרים והוט דוגס

רוקנתי את כל המדפים העליונים בארונות בבית.
כי אם מישהו יצלם אותי כשאני מוציא משהו משם, זה נראה כמו הצדעה נאצית.

מי שאמר שמה שמאסק עשה זאת הצדעה נאצית מעולם לא ראה הצדעה נאצית.

אני די מסכים עם ההודעה שלך. רק לציין שארה"ב כמנהיגת העולם במובן הישן וה’טוב’ של המילה זה קלאסי ג’ו ביידן. מנקודת המבט הישראלית, הדמוקרטים הם כביכול נאיבים וממשל טראמפ ידע להתנהל טוב יותר במזרח התיכון. כשמסתכלים על עוד חזיתות כמו זו האוקראינית - בדיוק הפוך. ה’טרוריסט’ (פוטין) מקווה לעליית ממשל טראמפ שרק יבקש לסגור את הסיפור בכל מחיר לעומת ביידן ה’מיליטנט’. קיצר - מורכב משנדמה.

@mos56 ושות’
בעניין החנינות של ביידן - שים לב לאקו צ’יימבר שאתה נמצא בו.
זה נראה לך סביר? או מה שאלישע ציין על פורעי הקפיטול?
https://edition.cnn.com/2025/01/21/politics/silk-road-ross-ulbricht-pardon-trump/index.html

טראמפ טוב לישראל ואולי טוב בכלל בהרבה דברים, אבל בוא - זה בנאדם מאד מאד בעייתי שאני אישית הייתי מובך מאד אם אחד כזה היה עומד בראש המדינה שאני חי בה. זה גם ממשיך לאיש ספק החזק בעולם. הבעלים של הרשת החברתית הכי חשובה בעולם מבחינת השפעה פוליטית עונה בטוויטר לקאנצלר גרמניה כאילו דיון של ילדים בני 14. זה נראה לך סביר? וזה שהוא תומך במפלגה גרמנית עם שורשים ניאו נאצים מובהקים?

לגבי ההצדעה, אתם רוצים את אמריקה גרייט אגן, לא? אז פעם באמריקה היית צריך להתנצל על הצדעה כזו. ולא, תמונות סטילס של פוליטיקאים מניפים יד זה לא אותו דבר. ולא, אני לא חושב שמאסק הוא נאצי או אפילו אנטישמי, באמת שלא. אבל כל מיני הצדעות כאלה שאחר כך אומרים לנו שזה לא נאצי אלא roman salute… נו בחיאת.

אני לא נמצא בשום אקוציימבר, המפלגה הדמוקרטית השתמשה במערכת החוק האמרקאית והפכה אותה לכלי רדיפה אחרי יריבים פוליטים שלה. אמרתם לנו שהאנטר ביידן זה פייק ניוז שלנו ושוב יצאתם שקרנים.

עכשיו מגיע התיקון לצד השני. אני הייתי יותר סימפטי אם הגואלד שלך ושל חבריך היה מגיע פעם אחת לצד השמאלי של המפה שהם משתמשים לרעה בכוחם. אבל זה תמיד רק לצד אחד.

לגבי הפייק הצדעה. בתור אחד שכל המשפחה מצד אבי ז"ל הוכחדה כמעט לחלוטין ע"הנאצים (חוץ מסבתא שלי ואחיה) אני חושב שאני יודע מה זה הצדעה נאצית. עשיתי על זה עבודות וכל מי שיודע על הדור השני של השואה יודע שספגתי לא מעט מה זה “מפלגה נאצית” מאבא שלי בחיים.

עצם זה שאתה ממשיך פה עם הפייק ניוז שהוא עשה הצדעה נאצית זה הבעיה פה והיא מראה שאתה מתעקש לצרוך מידע מכל אלו שהמציאו את המושג “פייק ניוז”.

זה לא היה הצדעה נאצית ואלון לא נאצי, יש לו הרבה חסרונות אני מסכים על זה,אבל הוא לא נאצי ולא בטיח. הוא למעשה חוטף הרבה אש מנאצים לאחרונה כי הוא הוריד להם את הוי הכחול ושם להם הגבלות באיקס.

תבקר את אלון כמה שאתה רוצה, ואם אין לך על מה לבקר אותו אני יכול לתת כמה נושאים לבקר אותו, אני יכול לעזור לך בזה אם תרצה. אבל הBS שהוא הצדיע הצדעה נאצית זה פייק ניוז אחד גדול. הבעיה של הצד שלך שיותר אין לכם איך לשטוף לנו את השכל. איבדתם את הכח. בגלל זה אלון מאסק הוא מטרה שצריכה לעבור “cancl” זה לא יעבוד יותר הדמקורטים איבדו את אקס אולי יאבדו את פייסבוק ואפילו גף בזוס כבר לא בצד שלהם. אי אפשר להמשיך בצורה שהם התנהלו עד היום

מה שמצחיק אותי איך אתה מנסה להתחמק מהתמונות כאילו שאתה לא יודע למה מחפשים אותו על זה. אם הוא היה תורם של המפלגה הדמוקרטית כמו למשל נגיד סורוס שעושה את אותם דברים רק לצד השני. השמאל היה הופך אותו לגיבור . אז בבקשה אל תגיד לי שאני באקו ציימבר.

שוב אם אתה רוצה אני יכול לתת TP על מאסק שתוכל באמת לבקר אותו. אבל על דברים אמיתים לא פייק ניוז בוטה. אני גם יכול לשלוח אותך ולהראות איך הוא משתמש בפלטרומה שלו ונכנס לעימותים טיפשים עם אסמונגדלד. אני יכול הרבה לעזור לך בלבקר את הבחור, אבל הנבזות לרמוז שהוא נאצי או אנטשימי מבחינתי זה לא לדיון . זה פייק אחד גדול. לא יעזור בשביל להפיל את טראמפ הדמוקרטים בארהב יאלצו לעשות משהו שהם לא עשו במשך עשור, וזה להגיד אמת ולהתוכח על מדיניות .

אני יתן לך ממתק

זה לא , אבל כמו שהראתי למעלה. הוא אמר באנגלית ה"לב שלי יוצא כלפיכם" שם את יד על הלב ואז הרים אותה, כן זה טיפשי וזה חלק מהאישיות שלו אבל זה לא נאציזם.

הצדעה נאצית זה מה שהיטלר עשה תחסוך ממני להיכנס לגוגל ולחפש תמונות כי אז האלגוריתם של גוגל דוחף לי אתרים של נאצים להיסטוריה.

אין על מה לדבר על זה בכלל.

דבר נוסף הנזק של לקפוץ על כל דבר ולצעוק “היטלר היטלר היטלר” עושה מאבק כזה עצום נגד הגזענות והאנטישמיות, זה הפך להיות כל כך ציני. שמשתמשים בהיטלר נגד כל יריב פוליטי זה הופך להיות חסך ערך וזה גורם לאנטישמים אמיתים לצאת נקי.

בקשר לחנינות לפורעים זה נושא מורכב שאני באמת לא מבין בזה, אבל מי שהכשיר את זה זה ביידן עם פרץ החנינות שהוא נתן לכל המשפחה שלו לאנשים שרדפו את טראמפ והכי גרוע לפושע פאוצי.

ביידן והדמוקרטים ה"כשירו" את זה. ביידן נתן חנינות לאנשים שחשודים בדברים הרבה יותר חמורים מכל מה שהפורעים ההם עשו בשישי בינואר.

גם שלא יהיה ספק, אחרי שהמטוטלת היתה בצד קיצוני השמאלי זה עכשיו יעבור לצד הימני הקיצוני. זה טיבעי. אני מקווה שבבחירות הבאות המטוטלת תחזור למכרז השפוי.

לא שמתי לב לזה,

אני אישית הרבה יותר מובך אם בראש המדינה שלי, היה עומד זקן סנילי שצריך עזרה בלהתלבש וקורא לזלנסקי פוטין פעמיים בלי לשים לב לזה. הייתי גם מאוד מובך אם בראש המדינה היתה
נשיאה ששוכחת את השבועה שלה שאין לה שום עמוד שידרה ומבצעת את כל הטועויות האפשרויות ולא מפספסת שום הזדמנות לעשות ממנה צחוק…

אני לא פאנבוי של טראמפ הוא לא איזה צדיק גדול, אבל בתקופה שלו לא היו מלחמות חדשות. הוא עשה את הסכמי אברהם איראנים היו כל כך מרוששים שהם קיצצו לחיזבאללה וחמאס את הכסף ופוטין לא העיז ליזום תקיפה נגד מדינה מחוץ לרוסיה , צפון קוריאה בתקופת טראמפ היתה שקטה ואפילו היו שיחות פיוס. סין לא ביצעה כל שבוע איזה תרגיל פלישה לטאייון. ולא היינו על סף מלחמת עולם שלישית .

מה עדיף? נשיא סנילי שלכולם ברור לא מחליט את ההחלטות (ראית את הראיון של יושב ראש בית הנבחרים גונסון עם ברי וייס שהוא אומר לה שביידן אמר לו שהוא לא שם לב לאיזה תקנה שהוא חתם ושזה מישהו אחר?) או נשיא שהוא טיפה מניאק אבל מחזיר את הסדר לעולם?

אם היה את אותו גוואלד שלכם נגד ביידן בזמנו, אני הייתי עוד מאמין לכם.

שניכם חיים במדינה שבראש שלה עמד יאיר לפיד.
יותר מביך מזה כבר לא יהיה לכם.

תתפלא, אתה כנראה לא עוקב יותר מידי אחרי פוליטיקה ישראלית.

אני יעשה את בצורה ברורה יותר

בלאנקו: לפיד היה ראש ממשלה אין דבר יותר מביך מזה!

שלמה קרעי hold my beer!

רק להמחשה… אני לא יודע מי זה שלמה קרעי.

אתה לא מפסיד כלום תאמין לי. עכשיו תכפיל אותו פי כמה וכמה זה כל הפוליטיקה הישראלית.

משה, שים לב מה כתבתי
לא טענתי שהוא אנטישמי או התכוון לזה. אבל בעולם מתוקן - מי שיוצאת לו תנועה כזו צריך להגיד שזה לא יקרה יותר. יותר מידי פעמים בזמן האחרון מנרמלים מסיבות כלשהן את ההצדעה הזו. ממש פשוט. אלון, אם יש ספק, הוא כרגע מעל החוק.

אתה חוזר על אותו פייק וזה לא יעזור. זה לא היה הצדעה נאצית.

זה כל העניין אם הוא היה מצדיע נאצי וצועק הייל היטלר או ההייל טראמפ בהקשר שלו הייתי מסכים איתך…

על מה אתה מבקש שהוא יבקש סליחה או שיחקרו אותו? על משהו שהוא לא עשה, פשוט מחפשים אותו בנרות. זה פעם היה עובד. היום זה כבר לא.

אתה רוצה שאני יבקר אותו. יש מספיק, סתם זה מה שעולה לי בראש, הוא לדעתי לא עושה מפסיק נגד מפיצי הכזבים באיקס, לא עושה כלופ נגד בוטים באיקס ונתפס שהוא משקר לא פעם ולא פעמיים ובעולם מתוקן שאין סורוס, גם היה טעם לפגם שביליונר שיש לו אינטרסים בא בקשר הדוק עם הנשיא המכהן. אבל בעולם שסורוס קיים, אז לא אכפת לי באמת מזה.

יש על מה לבקר אותו. הנה קיבלת ממני כמה נקודות, לבלף על הצדעה שאני הראתי למעלה, איך זה לא הצדעה נאצית אז לא…

יש לי עכשיו לחץ בעבודה אז אני מתעדכן בחדשות בערב לפני ללכת לישון.
קורא מה טראמפ אמר/עשה באותו היום וזה מרגיש כמו סדרה טובה. כל יום פרק חדש, איזה טויסט לא צפוי, מצחיק, משונה ובלי ווקי.

image

בחיי שיש לפעמים ידיעות שאני פשוט לא מסוגל להבין. נעזוב רגע בצד את הירי חסר האבחנה של טילים על אוכלוסיה אזרחית של מדינה שלא התגרתה בהם ואין לה שום סכסוך קונקרטי איתם, או את מה שהחות’ים עשו לפני כן בתימן גופא כלפי בני עמם שלהם. אתם רוצים להגיד לי שעצירת נתיב סחר עולמי מרכזי, תקיפת אוניות אזרחיות תמימות ממגוון מדינות ולאומים, ואף חטיפת צוות של ספינה למשך למעלה משנה - כל זה לא הספיק לממשל האמריקאי הקודם כדי להכריז על החות’ים כארגון טרור?? ממי וממה הם מפחדים בדיוק? את מי הם לא רוצים לעצבן? ואחרי זה מספרים לי שבראייה “הוליסטית” אז אמריקה של ביידן/הדמוקרטים טובה יותר לעולם, ותקיפה יותר כלפי הבריונים.

להיפך, הממשל הקודם הסיר את החות’ים מרשימת ארגוני הטרור טרם המלחמה.