גיאופוליטיקה :: על הנעשה בעולם

אני גם הייתי בהלם מדיווח הזה. זה דיווח שבכמה משפטים מציג היטב את אובדן הדרך של השמאל המערבי.

נכון, וכמו תמיד האג’נדה השמאלנית לא עובדת כשממול יש אנשים חומים קטנים.
הם לא מבינים.

טראמפ מקיים עוד הבטחה שלו ומסיר את החיסיון שלו על ההתנקשויות בקנדי ומרתין לותר קינג. הולך להיות מעניין.

קולומביה. כל חטאה שהיא לא אפשרה לשתי טיסות מהגרים קולומביאנים לנחות מארה"ב.

אז היא תשלם 25% אחוז יותר מיסים, כל הויזות של כל חברי הפרלמנט ומשפחותיהם בוטלו לאלתר, משחקים עם ארה"ב זה לא כיף.

תוך שש דקות!!! מהציוץ של טראמפ נשיא קולומביה אמר שישלח את המטוס הנשיאותי לאסוף את המגורשים…

האיש הזה מטורף. לא יודע אם בשביל להנהיג את העולם אבל מטורף.

האמת הרבה בגלל הכח הבינלאומי של ארהב.

הבדלנים בארהב לא מבינים הם באופן קיצוני יסוגו מהתפקיד של השוטר הבינלאומי ה"מקל" יעלם להם.

אבל לדעתי זה תקופה, הם יחטפו עוד איזה פיגוע בנוסח 9/11 והכח של בדלנים ירד.

בכל מקרה לקנא בארהב…

נשיא קולומביה בתגובה : נצחון מוחץ של העם הקולומביאני ! תבוסה מוחצת לטראמפ ולאימפריאליזם!

כך נראית כניעה מוחלטת וללא תנאים…

שתי האזנות לא רעות:

1. בהמשך לדיון על סוריה ועל טורקיה, ניתוח מהיר פלוס מה ישראל יכולה לעשות כדי להיטיב את מצבה. אמלק: לא בטוח שהשלטון הזה בסוריה הוא גזירת גורל - ישראל יכולה לחתור לשפר עמדות
  1. משה פייגלין מדבר על החזון שלו והפער בינו לבין ה’ציונות’ כביכול. מעניין ומדכא כאחד - האם יש בכלל מקום לחילונים במרחב הזה, ולאן המשיחיות עשויה לקחת אותנו
    https://open.spotify.com/episode/0cRRGj3bqr5Wtuddim1y6k?si=1bb18b05192d4fc4

ואם כבר נדב פרי הפרק שלו עם איתי ברון מלפני שבוע היה מרתק.

נכון
וחשוב לקחת מהפרק הזה את מה שידוע - הדיון על הלילה שלפני ועל ההתראה ועל נתניהו ידע או לא - מסתיר את בעיות העומק שצריך לגעת בהן ומהווה ספין.

פייגלין הוא עדיין תופעת שוליים, עד שיוכח אחרת. החשש המרכזי שלי הוא שהדמות שלו תגחיך מחדש, ולכן תקשה על השמאל מרכז לאמץ, רעיונות ימין כלכלי שהחלו לבצבץ סביב קפלן. בסוף זו היתה ונשארה הסוגיה החשובה ביותר בטווח הארוך והאפשרית ביותר לטיפול.

חחח מה קשר פיגליין לגיאופוליטיקה בעולם?

דמות שולית. אבל צריך להזכיר הוא הועמד לדין והורשע בעבירות שהיום הקפלניסטים מקבלים עליהם צל"ש.

ואם כבר המלצות צפיה/האזנה - בואו לאכול איתי בערבית תוצרת ישראל מעניין מאוד (פחות מבחינה קולינרית אגב כי זה האוכל הכי משעמם וחד גוני שראיתי בחיים)

שמעתי על זה רק אתמול… באמת נשמע מעניין.
יש שם רק ערבים ישראלים או גם יהודים דוברי ערבית?

בנושא הימין vs שמאל בעולם, עמידה לצד ישראל ואנטישמיות

באמצעות ground news אפשר לראות באיזה צד נמצא מי דיווח על כך ש’ניצולי שואה מעלים חשש לכך שעליית השנאה תביא איתה עוד שואה’. רק 16% מהדיווחים באים מכלי תקשורת ימניים. השמאל אוהב יהודים ושונא את ישראל, הימין אוהב את ישראל ושונא יהודים. תזכרו את המשפט הזה.

אם יש עדיין מישהו שזקוק לעוד כמה נקודות אזהרה לגבי טראמפ, אז בנוסף לכל מה שדובר, צריך בכלל להסביר כמה מלחמת הסחר הזו שהוא מתחיל היא נוראית? יש בה 0 תועלת והיא מחזירה את העולם המערבי כמה עשורים טובים לאחור.

יש רוחות של שינוי מאוד מאוד מאוד לא טובות, וזה באמת כבר ממש מדאיג. הכל אצלו קיצוני, גם בדברים הטובים וגם בדברים הרעים. כרגע מצבנו ללא ספק השתפר, אבל בטווח הארוך אני בכלל לא בטוח שהכיוון חיובי.

אני שמח שטראמפ התחיל במלחמות שלו. ארה"ב חוזרת לשפיות.
לא יודע מה הוא מנסה להשיג בהטלת מסים פרט ללחץ פוליטי על היריבים. אבל למה זה לא טוב ? אז לאמריקאי ממוצע חלק מהמוצרים מחו"ל יעלו קצת יותר, אולי יבחר בתוצרת מקומית ואולי לא.
כאילו שהמחירים לא עלו גם בלי זה.

אני רוצה גם שיאיים בסנקציות כאלה נגד כל מדינה שמארחת את בית הדין הפלילי. כרגע זאת הולנד, אני בטוח שתחת איום שכזה הם יסגרו את המשרדים בהאג. כך טראמפ יוכל בקלות להגלות את החרא הזה לאיזו מדינת אויב של ארה"ב, ובעצם להשמיד אותו בלי לעשות כלום.

האמת שאני די מופתע ממך דימה.

טיעונים כמו “גם ככה הכול יקר” מזכירים יותר טיעוני רחוב של ישראלים כשמנסים להסביר להם למה “תוכניות כלכליות” פופוליסטיות כמו ‘מע"מ 0’ או ‘נטו כחלון’ מזיקות יותר מאשר עוזרות.

יש הבדל גדול בין להטיל סנקציות ספציפיות כדי לרדוף ולהקטין את כוחו של ביהמ"ש הבינלאומי (שגם לזה יש השלכות שחשוב לקחת בחשבון, אבל לצערנו נוכחנו לדעת שביהמ"ש הזה כבר בכל מקרה איבד דה-פקטו את המשמעות המקורית והחשובה שלו, ככה שכנראה לא יקרה יותר מידיי אם ייהרג סופית), או אפילו להטיל סנקציות ממוקדות כנגד סין, שלא משחקת לפי כללי המשחק של הכלכלה העולמית, לבין להתחיל מלחמת סחר עם חצי מהעולם. זה עלול להיות צעד ראשון בדרך להחזרת העולם (המערבי, ובכלל) לגישה המרקנתילית של לפני העולם הגלובאלי של ימינו, לפיה כל מדינה עושה לביתה ומתחרה ברעותה, במקום לשתף פעולה וכך לייצר שגשוג וצמיחה הדדיים, ולבטל חלק ניכר מהישגי הדמוקרטיה המערבית המודרנית.

זה, לצד כותרות כמו מתן גישה לאילון מאסק ואנשיו למערכת תשלומים רגישה שאחראית על טריליוני דולרים - בהחלט מראים על כיוון מדאיג שלוקח הממשל האמריקאי החדש, עם כל ההערכה לצעדים שהוא נוקט לטובת ישראל.

עם זאת, כמו הרבה דברים עם טראמפ - נחכה ונראה לאיפה הוא מכוון, והשיפוט יהיה במבחן התוצאה. לא פעם הצעדים הדרסטיים וה"משוגעים" לכאורה של טראמפ, מתבררים בדיעבד כצעדים נכונים וכאיומים חשובים כדי לזעזע בחזרה לנורמליות מערכות עבשות, שהתרגלו לאוזלת היד ולהעלמת העין האמריקאית מבית היוצר הדמוקרטי.

אני לא יתעמק בסיפור הכלכלי. כי אני פחות מבין את זה.

אני מציע לכולכם להבין למה טראמפ מגיע למצב הזה. רמז מי שמטייל ברכבת התחתית של ניו יורק וזה רק דוגמה . מבין את זה.

הגבולות של ארהב פרוצים לחלוטין. סין מציפה את ארהב עם סמים. מהדרום הם מוצפים בהצפה מכונות של מסתננים. הם הרי לא מגיעים סתם.

לגבי קנדה, אני פחות מבין למה ומה הסיפור איתה

תחכו לסוף. גם נגד קולמביה הוא איים ובסופו של דבר הקולמביאנים התקפלו.

מיסוי זאת לא תוכנית פופוליסטית. יש את זה בכל העולם בלי קשר לכלום. טראמפ בחר למסות מדינות ולא מוצרים ספציפיים, זה הכל. למה זה בהכרח רע?

העולם הגלובלי דופק את היצרנים במדינות המפותחות. המוצרים שלהם יותר יקרים. טראמפ רוצה שלאמריקאים המוצרים מחו"ל לא יהיו כדאים. אז מצד אחד הצרכן האמריקאי ישלם יותר על המוצרים, אבל מצד שני הממשל יקבל יותר כסף ובכך יוריד את המיסים או ימצא שימוש אחר לכסף הזה.
אני לא יודע אם זה יצליח או לא, אבל אני לא רואה למה זה פופוליסטי או כשלון בטוח.
ולגבי המשפט האחרון , בשבילי “הישגי הדמוקרטיה המערבית המודרנית” היא 29 מינים, אנשים עם שיער סגול שמחזיקים שלטים נגד ישראל למרת שאין להם מושג בכלום, פקקים בכבישים כי איזה טמבל קשר את עצמו באמצע הכביש כי הוא מתנגד להתחממות כדור הארץ, ושריפת דגלי אמריקה באמריקה.
חלאס, קצת שכל ישר לא יזיק לעולם המודרני , גם על חשבון הדמוקרטיה וחופש הביטוי. אני רק מקווה שטראמפ לא יגזים לכיוון השני.