אני לא מתמצא ברמה הפוליטית של המלחמה הזאת, אבל בכל הנוגע לפגישה אתמול נראה שמי שהגיע לעשות תרגיל זה בכלל זלנסקי. או שהכינו אותו בצורה נוראית למפגש הזה.
אולי הוא חשב שהוא בא לפגישה עם ביידן.
עכשיו כל אירופה, פרט להונגריה, יוצאת נגד טראמפ ומכריזה על התמיכה בזלנסקי.
נראה כמו עימות הרבה יותר רציני ממה שיקרה לאוקראינה. טראמפ דורש שיממנו את נאטו, והם לא ערוכים לזה. הם רגילים שהאמריקאים משלמים, ולהם יש חיים טובים ושקטים.
בנושא אחר, טראמפ בלי בושה מאיים להפעיל צבא נגד הקרטלים במקסיקו. הפרה גסה של הריבונות של מקסיקו.
אני כן חושב שיש כאן דיל שהוא מכוון לסגור. רק לפני הפגישה עם זלנסקי הוא אמר שהוא לא מאמין שהוא אמר את זה כשנשאל על כך שכינה את זלנסקי דיקטטור. כלומר זה take it or leave it בדרך מאד לא דיפלומטית.
תוכנית על גאונית - לא. להעמיד את האירופאים בפני בחירה האם להיות עם skin in the game - כן. זה דבר חשוב בפני עצמו. להעביר מסר שמעתה צריך להתחיל לכבד את המנהיג או להתחשב בו יותר כשזה מגיע למו"מ על דילים ביטחוניים ובעיקר כלכליים - גם.
יש דברים שהם מומ וסגנון רע, כמו לדוגמה לטעון שהמכסים לא הולכים להשפיע על הכיס של האמריקאי. טראמפ יודע שזה שקר גס והוא עושה את זה בין השאר כדי לאותת לאחרים שהוא מתכוון ללכת עם זה. הבעיה היא כמו שציינת - זה מעבר לסגנון. מנהיגות היא לא רק להכריח את הכפופים להסכים לעשות מה שאתה רוצה.
אני נע בין המחשבות. מצד אחד אולי הלכלוך הזה הוא תופעת לואי הכרחית של השינויים הגיאופוליטים שקורים בעולם, שהם גדולים ועמוקים הרבה יותר מהמקרה הזה כיוון שהמצב הנוכחי איננו בר קיימא. והמוסדות הבינלאומיים האלה - ראינו אותם - UNRA ומועצת זכויות אדם בהנהגת איראן… יותר מזה - בתקופת ביידן זה אפילו לא היה פחות אלים. ישנו מה שבאמת מעניין את אמריקה - סין, דרכי מסחר וכו’, ומי יודע מה המשמעות במשחק היותר גדול. אחרי שהודגמו יכולותיו המוגבלות ואחרי שלוש שנות שחיקה - רוסיה היא בטח לא הבעיה הדחופה של אמריקה. מצד שני, וכמו שאני תמיד חושב על ישראל - מה שמסריח עד כדי כך הוא אף פעם לא טוב.
מה שאני די בטוח שיקרה הוא שבעתיד יהיה סדר עולמי שונה ממה שהיינו רגילים. מההיסטוריה אנחנו לומדים שזה בדרך כלל עובר דרך אלימות, וזה מה שאני מהמר שיקרה עכשיו. פה, לדעתי, זה יקרה אם בבית הלבן יהיה טראמפ, ביידן או כל נשיא אחר.
מאוד קל לתמוך בזלנסקי שמי שמשלם על זה הוא משלם המיסים האמריקאי. בשביל לתמוך בזלנסקי הם צריכים משמעותית להעלות את תקציב הביטחון שלהם. ולזכור את החורף הקר ומי מספק להם גז…
שוב תראו את הפגישה ללא המסננים של התקשורת השמאלנית בעולם ובישראל ותנסו לשמור על ראש פתוח. זלנסקי היה צריך לשתוק ולחתום על העיסקה במקום זה הוא בחר לזלזל הוא ואפילו לקלל את ואנס באוקיראינית. ביידן הרגיל אותכם שאפשר לזלזל בארה"ב או להתיחס אליה כמו “ארנק פתוח”
כמו שאריאל כתב מעלי. אני מניח שהיועצים של זלנסקי הם באותה חשיבה כמו כל הפרשנים פה בארץ וחשבו שזלנסקי הוא החזק פה. זלנסקי או היועצים שלו הכשילו אותו. שוב תקראו את מה שהבחור שאי אפשר להגיד עליו שהוא טראמפיסט כתב מעלי. אני מאשים 100 אחוז את זלנסקי בפיצוץ הפיסגה.
אם המדינה המסיעת לך שולחת לך סיוע צבאי של משהו כמו 250 מיליון דולר אתה לא יכול להגיע לפגישה בבירה שלו בבית הלבן ולזלזל בו בפני העולם. ואם אתה צריך להוריד את הראש ולהיות צנוע אתה צריך לעשות את זה. אם זה לא נראה לך טוב בראש אז תמצא מדינה אחרת שתשלח לך נשק וכסף. זה כזה פשוט בעיני. זה גם תקף לנו דרך אגב.
אנחנו צריכים ללמוד מזה לקח, אוקראינים הולכו שולל אחרי קלינטון שויתרו על הגרעין שלהם. וברגע הזה הפכו את עצמם למטרה.
מה זה אומר בקשר אלינו?
בטווח הקצר, אנחנו צריכים להיות הילדים הכי טובים של טראמפ, לשמור על פרופיל נמוך ולנסות כמה שאפשר לא להיכנס לאש ידודתית איתו. זה יכול להיגמר בדיוק כמו מול זלנסקי.
בטוח הארוך יותר, חיבים לפחות לנסות, להגיע למקסימום עצמאות כלכלית וחימושית. אולי אי אפשר להגיע ל100 אחוז אבל חיבים לרדת כמה שאפשר מהסיוע האמריקאי. זה מה שחשוב לי להגיד בהודעה.
אי אפשר להשען לנצח על ארהב. זה כמו סם ממכר. מתישהוא יגיע הרגע שיגיע שהנשיא שם יעשה לנו בדיוק מה שטראמפ עושה לזלנסקי ואצלנו השמאל העולמי והתקשורת העולמית רק תעודד אותו לזה.
דרך אגב זה מה שהיה קורה לביבי אם הוא היה מעיז להגיד לא לטראמפ עם העיסקת חטופים.
נב
זה בדיוק מה שטראמפ רוצה …
עכשיו אני שומע שהגרמנים רוצים לאסוף שלושה מילארד אירו לאוקראינים…
טראמפ בתגובה:
I APROVE THIS MESSAGE
קראתי את זה והסתקרנתי אז ראיתי את כל השידור ולא רק את הקטע המפורסם וזה הפוך לגמרי ממה שהבאת פה.
זלנסקי נקלע לפרק של the office. מייקל סקוט הוא נשיא ארה"ב, דווייט שרוט הוא סגן הנשיא וקלי קאפור היא עיתונאית מפגרת ששואלת אותו על הבגדים שהוא לובש.
הוא פשוט היה בהלם מהזלזול והטמטום שהוא פגש שם ושום בית ספר לדיפלומטיה לא הכין אותו לכזה מצב הזוי.
כל עוד טראמפ הוא לא דיאנג’לו ויקרס, אין לזלנסקי זכות להתלונן.
אני מתעלם רגע מהקונטקסט הרחב יותר של המשמעות של הפיצוץ הזה בין אוקראינה לארה"ב, אבל אני רוצה להתייחס רגע נקודתית לדבר אחד, שלדעתי כבר התייחסנו אליו בעבר כאן בפורום.
זלנסקי דביל, וחצוף. ראינו את זה עוד ממש מההתחלה, אפילו מולנו, כשישראל סייעה לאוקראינה במגוון דרכים (כלכלית, קליטת פליטים, אפילו צבאית), וזלנסקי בא והאשים את ישראל בזה שהיא לא עושה מספיק, במנטליות (פרוגרסיבית) ילדותית קלאסית של “מגיע לי מגיע לי”. אה, והוא העז לעשות את זה תוך שאוקראינה שלו ממשיכה להצביע נגד ישראל באו"ם במגוון הצבעות. וכמובן שזלנסקי נהג באותו אופן מחוצף גם מול המעצמות האירופאיות, ארה"ב ומול כולם.
ישראל, עם כל הביקורת הרבה והמוצדקת על מדיניות החוץ שלה, יודעת לפחות להיות יותר חכמה מזה. גם בזמן נשיאים קשים על גבול העוינים כמו אובמה וביידן, שלחצו עליה לחצים עוינים לאינטרסים שלה, מדינת ישראל והעומדים בראשה ידעו תמיד לשחק את המשחק הדיפלומטי והמנומס של “ידידתנו הגדולה ביותר”, ושאר המחמאות מהסוג הזה. כשמעצמה נותנת לך גב בטחוני ומדיני, וכמה מיליארדי דולרים בכל שנה, אז לפחות תיתן את מס השפתיים הזה, שהוא (כמעט) בחינם.
המינימום של המינימום של יחסים בין בני אדם, זה לא לנשוך את היד שמאכילה אותך. זה נכון כשאתה סמוך לשולחנו של אבא שלך, בבית של ההורים שלך, וזה נכון פי כמה כשאתה מתנהל מול נשיא המעצמה הגדולה בעולם, שלא סופר אותך ולא חייב לך שום-דבר. בטח כשמדובר באדם קפריזי ולא צפוי כמו טראמפ. כאמור - זלנסקי דביל.
האמת ביבי עשה לאובמה יותר גרוע והלך לחתור תחתיו בקונגרס.
אנשים אוהבים לשמוט את הפרט ההיסטוריה הזה, אבל היה רוב בקונגרס נגד הסכם הגרעין עם איראן עד הנאום ההוא של ביבי. נאום שנעשה נטו בשביל זכות בבחירות פה בארץ.
אולי אין אנשי לטאה או מסדר סודי או משהו, אבל זה כל כך מצחיק. לפחות תנסו לשנות הניסוח, שנמשיך לחשוב שאתם אשכרה חושבים עם הראש ולא בובות של מישהו.
הם קיבלו את אותו האימייל? או יש להם קבוצת וואטסאפ?
המטורפים רוצים להמשיך את המלחמה המיותרת הזאת ולדחוף עוד ועוד למלחמת עולם שלישית, הרי מה אכפת להם? הרי לא הילדים שלהם נלחמים שמה ויש להם את הבונקרים שלהם.
אירופה במצב רע מאוד. ה"הגירה" יצאה משליטה, לאנשים אין כסף אבל הבובות שמנהיגות את היבשת ממשיכות לזרוק כסף על מכונת ההרג הזאת.
ואני שואל את עצמי, מתי נתעורר?
בונוס:
כמו עם כל דבר במערב, הכל פוליטיקה של זהויות. אם אתה בצד שלנו אז כל מה שאתה עושה נכון.
איך אנשים בוגרים רואים את העולם כלבן ושחור? הם לא מרגישים רק קצת מבוכה?
זה גם קשור ללקוח שלי מכל הסיפור: היום זה זלנסקי ומחר הזובור הזה יהיה על ראש ממשלה ישראלי
זה לקח שלא נלמד פה. וזה יקרה מתישהוא. גם אם לא טראמפ אז יגיע נשיא אחר.
ואנס למשל הפיבוריט להחליף את טראמפ הוא עוד יותר בדלן ממנו. למעשה אם טראמפ משתמש בתנועת “amrica first” בתור קרדום להצלחה פוליטית, ואנס הוא אידואלגי שם (גם אם הוא פרו ישראל)
אבל פה לא חושבים אף פעם על היום של מחר.
דרך אגב ביבי עשה לאובמה זובור אבל בניגוד לזלנסקי וטראמפ אובמה רצה ועשה זובור למדינת ישראל.
רק להזכיר פה למי ששכח.
אנחנו במצב הזה במזרח התיכון הרבה בגלל אובמה. אירן וסוריה ועירק זה על הראש שלו. עלאק פרס נובל לשלום.
אם יש מישהו שמסמל ‘זובור על ראש ממשלת ישראל’ זה אובמה. אז?
יש מישהו שלא ידע שטראמפ רוצה לסגור את הסיפור של אוקראינה בשבועות האחרונים? בשביל מה זלנסקי הגיע לבית הלבן?
אנחנו כבר חווינו את הביקור בבית הלבן. זובור לא היה שם.
לנשיא ארהב מותר לעשות זובור על ראש ממשלת ישראל. זה חלק מהכיף של להיות נשיא מעצמה מספר אחת בעולם.
מה שכן ביבי עם ביידן למד מה שזלנסקי לא הבין. וזה לזכותו.
אני באמת מקווה שארהב לא תלך עד הסוף נגדו.
בדיוק. לא ברור למה צריך לציין שזה הולך לקרות לנו כדי להראות כמה טראמפ ‘‘רע’’.
לא כי להראות כמה טראמפ רע (לפחות לא אני) אלא כדי לדעת שאסור לנו להסתמך כל כך על ארהב וזה גם לא אישי נגד טראמפ. זה גם אם בן שפירו היה נשיא ארהב…
אנחנו חיבים לדעת שזה יקרה יום אחד. אני לא אומר 100 אחוז עצמאות כי כנראה זה בלתי אפשרי אבל בטח לא ברמה שזה נעשה עכשיו. במיוחד חימוש ונשק. ביידן הדגים לנו בקטנה מה נשיא עוין יכול לעולל לנו במלחמה.
מסכים, וזה קרה. עם ביידן, אובמה והרבה לפני.
דל״פ (אולי), מי החליט שאוקראינה זה הטובים?
אם הולכים לפי המקורות שאנחנו חשופים אליהם אז גם הפלסטינים הם הטובים ואנחנו הרוצחים ומבצעי רצח עם.
אולי כי פוטין כבש להם שטחים ראשון? בדרך כלל המדינה הפולשת היא הרעה…
אני לא חושב שהאוקראינים תמימים. אבל הם בטח לא יותר רעים מפוטין.
ואני יודע שתגיד לי שהשמאל בעולם אומר שאנחנו הרעים כי פלשנו לעזה. אנחנו הגבנו לפלישה של חמאס.
פוטין יזם את המלחמה והחל אותה.
אני לא יודע מה היה קודם ומי נגד מי.
יש גם כאלה שאומרים שישראל התחילה ראשונה ומוחקים את ה07/10.