אבל פוטין יזם והתחיל ראשון אין פה ספק בכלל. הוא גם כבש לפני זה שטחים אוקראינים.
מי שמוחק את השביעי באוקטובר הוא אנטישמי ומטומטם.
זה ההבדל.
אבל פוטין יזם והתחיל ראשון אין פה ספק בכלל. הוא גם כבש לפני זה שטחים אוקראינים.
מי שמוחק את השביעי באוקטובר הוא אנטישמי ומטומטם.
זה ההבדל.
אז אם תשאל רוסים, יש ספק לגבי זה.
גם יש פלשתינים ונאצים שחושבים שחמאס והיטלר הם גיבורים. אז מה?
יש אמת אחת. רוסיה יזמה ופלשה לאוקראינה. אתה יכול לסתור את זה?
זה כל מה שצריך לדעת על המלחמה. זה לא אומר שאני 100 אחוז פרו אוקראינה. הם יצטרכו להתפשר. אבל לא בגלל שהעולם צודק.
אני לא יכול לסתור את זה. אני טוען שאני לא יודע וחושב שגם אתה לא.
ה’אמת האחת’ שאתה מציג פה היא מה שהמערב מספר.
אותו מערב שמספר שאנחנו מפלצת וכל הזמן מתעללים בפלסטינים.
הסתייגות:
אם קראת חומר על המלחמה ואתה יודע בוודאות שרוסיה אשמה, אני לוקח את המילים בחזרה.
אתה מתחפר לדעתי סתם.
העובדה שרוסיה במלחמה הנוכחית פלשה לאוקראינה במלחמה זה לא דעה שלי זה עובדה. זה כמו שתגיד לי להוכיח לך שחמאס פלש לישראל בשביעי לאוקטובר…
אני לא אומר שאין פה גם לרוסים קייס מסוים (הם טוענים שאוקראינה איימה עליהם בהצטרפות לנאטו והסי אי אי החביא באוקראינה כל מיני מעבדות לנשק לא קונבצניאלי)
אבל מי שפלש למדינה זרה ועשה את זה ראשון זה פוטין ורוסיה. אתה רוצה להוכיח לי שכדור הארץ הוא לא עגול אז נטל ההוכחה עליך לא עלי חבר.
אתה טוען שאנחנו חיים במציאות וירטואלית ויום אחד לא קמנו לפלישה רוסית לאוקראינה וזה מין מטריקס שהסי אי אי זומם נגד העולם אז תוכיח לנו את זה.
בהחלט.
כבר כתבתי על זה, באשכול הזה. ברוסיה יש תפיסה אחרת לגמרי, הם מבחינתם מגנים על רוסים אתניים שעוברים ג’נוסייד מממשלת אוקראינה.
אתה יכול לבטל את זה בטענה שזאת תעמולה, ואולי אתה צודק. אבל זה לא ברור מאליו לכולם בכל העולם.
אני לא חושב שאוקראינה עשתה אי פעם גנוסיד ברוסים האתנים שם. תשמע גם חמאס טוען הרבה דברים זה לא אומר שאני צריך להתיחס אליהם ברצינות.
אני יכול לקבל את זה שהם רואים בהצטרפות של אוקריאינה לנאטו איום עליהם וברור לי שהם מפחדים שהאוקראינים יכניסו כוחות מערבים שזה איום ברור וממשי על רוסיה. זה דבר נפרד.
אבל לא כל תעמולה של פוטין אני צריך להתיחס אליה ברצינות.
אני גם חושב שזלנסקי כושל. כתבתי שאני מאשים רק אותו בפיצוץ של הפיסגה.
שהיה ברור אני פטריוט ישראלי ציוני. האינטרס של ישראל מעל הכל. אם האינטרס שלנו זה לעשות עסקים עם פוטין אני בעד.
אוקראינה עושה אותו דבר.
נ.ב אם לנו היה את התמיכה שהמערב כולל ארהב תמך באוקריאינים כל השלושת שנים האחרונות, המלחמה בעזה היתה נגמרת תוך חודש אתה יודע מה? בגלל הצמרת הכושלת שלנו נלך על שלושה ארבעה חודשים טופ…
דבר אחד שהיה חשוב לי להוסיף לגבי החשש על זובור אמריקאי לישראל -
לא מתוך תמימות יתר, ולא מתוך שאננות, אבל:
בפועל:
הנקודה המרכזית שלי היא, אם-כן, שעם כל הבדלנות ואף ה"קיצונות" לכאורה של הצד הרפובליקני, הסיכוי לזובור אמריקאי על ישראל הוא הרבה הרבה (הרבה) יותר גדול מכיוון הצד הדמוקרטי, מאשר זה הרפובליקני. כמובן שזה לא מפחית מהסיכון שבדבר, אבל כן שם את הפוקוס על המקור האמיתי לסכנה אפשרית, ומאפשר לנו להנות/לנצל את ההזדמנות הבאמת חד-פעמית שיש לנו כאן עם טראמפ, במקום להשתתק כליל מתוך חשש תמידי ולא באמת מוצדק של מה יקרה הלאה - חשש שמי שנוטע אותו בנו, עושה זאת מכוונות ברורות.
אז כן, טראמפ רחוק מלהיות מושלם או המשיח, הוא הפכפך, והסגנון שלו הוא לבטח לא כוס התה שלי. אבל אם נסתכל רגע על המעשים שלו, בניכוי כל הרעש והצלצולים (גם שלו, אבל גם ובעיקר של התקשורת שמנסה “לפרשן” אותו (= להפחיד אותנו)) - הם קונסיסטנטיים, קוהרנטיים, וברורים לגמרי*. הרבה יותר מאשר אלו של ביידן והממשל הדמוקרטי, שביד אחת מחמשת ביד נדיבה יחסית את ישראל ואת אוקראינה, וביד השנייה קושרת להן את הידיים מאחורי הגב, עם מגבלות על השימוש בנשק (במקרה של אוקראינה) או על הפעלת לחץ אמיתי על האויב (במקרה של ישראל).
*כך גם במקרה של אוקראינה, לדוגמה - הסוגיה היא אפילו לא אוקראינה עצמה. טראמפ רואה איך ארה"ב שופכת עוד ועוד כסף לבור ללא תכלית וללא תוחלת, ללא שום סיכוי אמיתי לניצחון או להכרעה (בניגוד למצב אצלנו!), וכל זאת בזמן שהוא גם רואה מדינות אירופאיות, מערביות, עשירות, וחזקות על-פניו - נותנות לארה"ב לשפוך את כל הכסף הזה, על מלחמה שקורית בחצר האחורית שלהן - בזמן שהן מרשות לעצמן להסתפק בתרומה של שקל תשעים “למען המטרה”. ואפילו על הגז הרוסי הן לא העזו לוותר, שלא לחוש אי-נוחות קלה, חס וחלילה. אז לדבר הזה, טראמפ אומר שמספיק זה מספיק.
מחר טראמפ אומר לביבי לסיים את המלחמה ולעשות שלב ב. ביבי מסרב ובהנחה שטראמפ רציני. מה אתה חושב שיקרה?
למה אני נכנס לתרחיש היפוטתי. עיסקת החטופים והנסיגה מלבנון. שתיהם בוצעו עקב לחץ של ממשל טראמפ.
זה לא סותר את מה שכתבת על זה שטראמפ בנתיים פרו ישראל, אבל צריך לדעת שיש מחיר לזה.
ואני אומר לך שצבא אוקראינה הפציץ את דונייצק בלי שום הבחנה בין אזרחים וחיילים, לפני שפוטין נכנס לאוקראינה.
זאת עיר באוקראינה שמאוכלסת על ידי רוסים אתניים ברובה.
אני שמעתי את זה ממקור ראשון, ממישהו שאשכרה היה שם. לא מפוטין.
גם “פלישה” זה מונח לא ברור. האם פלשנו לסוריה ולבנון? הרגנו שם אנשים?
אם טראמפ יתקוף את הקרטלים במקסיקו או יפלוש לפנמה, זה מה?
אתה יודע פוטין פלש לאוקראינה גם לפני המלחמה הנוכחית.
יש מלחמה שנכפית עליך על ידי הצד השני ועל פי החוק הבנלאומי מותר לך לפלוש על מנת להסיר את האיום.
לבנון? חיזבאללה פתח ראשון באש (נסראללה לא הכחיש את זה)
סוריה , צבא סוריה קרס והסכם הפרדת האש מ75 קרס. וכוחות גיהדיסטים על הגבול גם החוק הבנלאומי יקיר בלגטימציה של ישראל לפלוש לשטחים שקורבים לגדר.
אם הקרטלים במקסיקו מהוים איום ממשי ומוחשי וממשלת מקסיקו או שלא מונעת או שעוזרת להם לארהב יהיה את הלגטימציה לפלוש.
אבל בוא נהיה אמיתים, ארהב לא מבקשת אישור מאף אחד לפלוש או לא לפלוש. זה כל הכיף בלהיות ארה"ב.
אני לא נציג של אוקראינה ואני לא חושב שהם צדיקים או תמימים. אבל אני יודע מי פלש ראשון וזה לא אוקראינה.
זה לא דעה זה עובדה.
זה שתכתוב את זה בכל הודעה לא יהפוך את זה לנכון.
מה לא עובדה שרוסיה פלשה לאוקראינה ? זה עובדה… אני באמת לא מבין את זה.
אתה יכול כמו דימה לחפש הצדקה לזה. אבל לא לטעון נגד זה. אם אתה חושב שאני טועה תביא סימכוין לזה.
יש לך איך לסתור את זה? נטל ההוכחה עליך לא עלי.
ישראל פלשה לעזה.
ישראל פלשה ליו״ש.
ישראל פלשה ללבנון.
ישראל פלשה לסוריה.
כל זה עובדות חד משמעיות ורק מהשנה האחרונה.
האם זה הופך את ישראל לאשמה וזאת שהתחילה מלחמה?
אתה מבלבל בין שתי דברים.
אני טענתי שרוסיה החלה במלחמה ופלשה לאוקראינה. האם הצדק עם הרוסים או האוקראינים ? אני חושב שרוב הצדק עם האוקראינים כי אתה ודימה מתעלמים שפוטין הוא פולש סידרתי. זה לא הפעם הראשונה שלו. . אבל אני לא באמת יודע במאה אחוז מי צודק ומי לא. כי אני לא מקומי. האוקראינים התגרו ברוסים יכול להיות… אבל זה שהם לא היו נחמדים לרוסים זה לא מצדיק שהרוסים יפלשו ויטבחו במיליונים שם.
אבל זה מדינה אחת פלשה למדינה שניה. והמלחמה הנוכחית החלה עם הפלישה של הרוסים זה בעיני לנוכח כל הראיות עובדה. שוב אתה חושב שאני טועה , תביא לי חומר שיסתור את זה.
אין לי איך להוכיח את זה יותר …
אני לא יודע. אתה מדבר על חצי האי קרים? לא בטוח שאתה מכיר את כל הסיפור.
מבחינת רוסיה זאת לא מלחמה וזה לא נקרא מלחמה. “מבצע מיוחד” או משהו כזה. מה החוק הבינלאומי אומר על מבצע מיוחד?
מי אמר שהם ג’יהדיסטים? כל אירופה כבר הספיקה להתנשק עם אבו אבו הזה, הוא כזה מתוק. זאת ישראל המרושעת פלשה וכבשה שטחים של סוריה.
אז הרוסים יקראו לצבא אוקראינה בשמות, ויכבשו שטח שקרוב לגדר, רק כמה מאות קילומטרים ממנו. מה ההבדל?
הם לא מהווים איום קיומי. הם רק רוצים למכור סמים. ועדיין טראמפ מאיים בכוח צבעי נגדם בשטח מקסיקו.
פלשה פלשה. רק לא בטוח מי התחיל והאם הייתה לו הצדקה.
לך הכל ברור, לי לא.
אני לא הסנגור של אוקריאנה. באמת שיש לי ולנו צרות יותר ממלחמת רוסיה אוקראינה.
אני אבל לא טוען משהו שהוא יוצא דופן או מנותק מהמציאות. רוסיה פלשה לאוקראינה.
אני לא שולל שהמערב משקר והרוסים פלשו בגלל שהאוקראינים עשו פרובקציות. אני לא מקומי.
בקשר לארהב, אם ארהב תפלוש למקסיקו אף אחד לא יעצור אותם באמת, גם אם טראמפ יגיד שהוא פלש למקסיקו בגלל שהוא לא אוהב את הנשיאה שם… זה טעות להביא את ארה"ב בתור דוגמה.
אתה מערבב 2 דברים.
רוסיה פלשה, זו עובדה.
גם ישראל פלשה, זו עובדה.
זה שרוסיה החלה במלחמה זו לא עובדה אלא החלטה שלך.
(אני מניח ש)אתה לא יודע מה קדם לזה ומה גרם לפוטין בוקר אחד להחליט לפלוש לאוקראינה.
כמו שישראל פלשה לסוריה מסיבות מאוד מוצדקות בעיניך (גם בעיניי) כי אתה מעורה בפרטים, ככה ייתכן שהפלישה של פוטין מוצדקת ולא זו שהתחילה את המלחמה אלא מעשים של אוקראינה שהכריחו אותו לפלוש כדי להגן על רוסיה.
אני חוזר ומדגיש, אין לי מושג מה קרה שם. אני לא מעורה בפרטי הסכסוך. המקורות היחידים שיש לי הם כאלה שאני לא סומך עליהם (כמעט) באף תחום אחר.
יש לי יסוד סביר להניח שהם עם אינטרסים גם פה ובחרו את אוקראינה כקרבן כי ככה נוח להם ולא כי זו האמת.
ישראל פלשה לעזה אחרי שחמאס פלש וטבח ב1200 אזרחים שלה וחטף מאות אזרחים ישראלים חפים מפשע לעזה בזמן שהיה הפסקת אש.
אני שואל בתמימות, אוקראינה לפני המלחמה, פלשה לרוסיה וטבחה באזרחים שלה? אוקראינה חטפה אזרחים רוסים ושמו אותם במנהרות? כן או לא?
אם תגיד לי חיובי אני יגיד לך פוטין מלך העולם אני בעדו.
היה נראה שיש לך דעה מוצקה שרוסיה התחילה כי פוטין רע ורוצה לכבוש שטחים.
כל מה שכתבתי זה רק כדי להראות שלא כולם מסכימים עם התפיסה הזאת.
גם אני לא יודע מי התחיל ומי צודק, אני רק טוען שזה לא חד משמעי.