גיאופוליטיקה ::

בחיים שלי לא ראיתי הודעה מנותקת כל כך מהמציאות ומהחיים האמיתים ברכות ליאור

תקופת טראמפ (אני מתיחס כמובן לקדנציה הראשונה)

0 מלחמות חדשות.

אירן במשבר כלכלי חריף שבשיאו נאלצה לקצץ כסף לחיזבאללה

טראמפ אפילו הרגיע את הזירה הצפון קוראינית עם הדרום שבתקופה שלו הם לפחות ניהלו סוג של משא ומן

פוטין לא פלש לאף מדינה זרה…

ביידן והאחות קמלה בתפקיד:

נסיגה מופקרת מאפגנסטיאן תוך הפקרה של בעלי ברית אמריקאים נשק אמרקאי שנפל לטליבן ואזרחים אמרקיאים שנשכחו מאחור.

אירן מתעצמת מחדש והופכת למעצמה איזורית

שביעי באוקטובר.

וכמובן פוטין פולש לאוקיראינה מלחמה שלא נראית לה סוף ומלחמת עולם שלישית קרובה יותר מתמיד

ואם מסתכלים יותר רחוק

פוטין פלש לכרימה ועוד כמה שטחים באוקרינה בתקופת נשיאותם של אובמה ובוש

ביל קלינטון כופה על האוקראינים לוותר על נשק גרעיני ובכך גוזר את גורלם. פוטין למעשה חייב תודה לרוב לממשלים דמוקרטים…

פוטין נכנס לסוריה בגלל הפיאסקו של אובמה וציר הרשע רוסיה אירן אסד וחיזבאללה מתחיל

כמו שכתבתי שום דבר ממה שרשמתי פה לא באשמת טראמפ

אבל “קמלה אמרה!!!”

ליאור אני באמת מחבב אותך ובלי ציניות אבל לפעמים ההתנשאות שלך כלפינו עוברת גבול של הטעם הטוב טיפה צניעות ויותר שיפוט עצמי.

ואני רק בדרך אגב גם טרמאפיסט אבל לא במחנה של פוטין כמו שהבנת ממה שכתבתי.

התנשאות? מה פספסתי? עם איזה חלק מהציטוט אתה לא מסכים?

1. טראמפ טיפש
  2. טראמפ קל למניפולציות
  3. טראמפ מונע על חנופה
  4. טראמפ מעריץ דיקטטורים
  5. הדיקטטורים האחרים יותר חכמים מטראמפ

אני בדרך הביתה והפלאפון גרוע אבל סתם שאלה מקדימה

נשיא 1 אין מלחמות חדשות הסכמי אברהם אירן משבר כלכלי עצום פוטין לא פולש לאף מדינה ואני יכול להמשיך

ממשלים דמוקרטים :

פוטין משתולל ללא רסן

אירן מחמשת את חמאס וחיזבאללה עוזרת לחיזבאללה ואסד בסוריה לבצע רצח עם אמיתי

חמאס מקבל מיליונים של דולרים מusaid שזה זרוע של הממשל אמריקאי

שביעי באוקטובר

מלחמה ללא סוף בין אוקראינה לרוסיה. השלטון ברוסיה מוציא פרוטוקלים לשימוש בנשק גרעיני, נשק שארהב מספקת לאוקראינה משמש אותה נגד מטרות ברוסיה (מישהו זוכר תקדים לזה?)

בוא תסביר לי איך טראמפ הוא חביב הדיקטטורים וסליפי גו והאחות קמלה הם אימת הדיקטטורים

אף דיקטטור לא ספר אותם …

השאלה, לפי מה שרשמתי איזה נשיא יותר הפחיד את הדיקטטורים של העולם?

סליפי גו וסגניתו האחות המרקסיסטית קמלה או טראמפ?

דוגמה לסיקור החד צדדי לחלוטין של המלחמה (ושוב, אני בצד של אוקראינה בגדול): יאיר נבות, עיתונאי שהיה גר במוסקבה שנים ארוכות ומסקר את המלחמה מתחילתה
https://x.com/Navot_Yair/status/1896866422011396118

רה"מ בריטניה הצהיר שארצו “Is Prepared To Have Boots On The Ground & Planes In The Air”. טראמפ לפי דיווחים מפסיק את הסיוע הצבאי לאוקראינה ובכך מכריח את אירופה לשים את הכסף איפה שהפה שלה. כמו שרביע ציין, האירופי הממוצע מאד בעד אוקראינה אבל לא ממש בעד שזה יפגע לו ברמת החיים.

שימו לב למגמה:

הכתבה מלפני חודשיים, מעניין איך הנתונים נראים עכשיו, בעקבות ההתפתחויות

משה אתה יורה על אוטומט. שאלתי עם איזה סעיף בציטוט שלי אתה לא מסכים.

אני לא יורה שום דבר על אוטמט

אתה טוען שטראמפ טיפש דיקטטורים אחרים מפחדים ממנו ואני מראה לך שבמציאות זה לא קרה. במציאות , הדמוקרטים הכי פחות מפחידים את הדיקטטורים בעולם ובקשר לחוכמה? אתה הבאת פה את קמלה. היא בין הסגני נשיא הכי פחות חכמים שהיו בארהב. רק קוויל הסגן נשיא של בוש נראה היה טיפש יותר ממנה.

הסעיף היחיד שאני מסכים זה חנופה, וזה משהו שאני יכול להגיד על הרבה אנשים בעלי השפעה. אפשר לחשוב זה יחודי לטראמפ.

רה"מ צרפת הצהיר בתגובה שארצו “Is Prepared To Have Planes On The Ground & Boots In The Air”

סליחה, הייתי חייב.

בינתיים טראמפ מבקש את עזרתו של פוטין בתיווך מול איראן, למי שחלם על התקפת אתרי הגרעין. איראן היא דה פאקטו מדינה גרעינית. הליגה הערבית מציגה את התוכנית שלה ליום שאחרי בעזה. ברגע שטראמפ יראה שכל זה מתכנס לדיל הוא יתחיל להפעיל לחץ.

והנה - זה לא לקח הרבה זמן:

BREAKING: Italian PM Giorgia Meloni refuses EU proposal to send Italian troops to Ukraine: “You can go, but not with my soldiers!”

https://x.com/nexta_tv/status/1896927332994302074

שוב, לא דבר חדש.
טראמפ אמרי הרי שהוא מקווה לסגור את הסיפור הזה בהסכם.

טראמפ גם נתן אישור למחוק את עזה על יושביה. את ההזדמנויות הוא נותן - גם לזלנסקי. מי שמפספס הזדמנות זה אנחנו, אחרי מטריה מטורפת שנתן הנשיא הכי מטורף ולא יציב שהיה בארה"ב.

לכבוש נקודות אחיזה חיוניות בסוריה זה בדיחה למה שיכולנו לעשות בעזה ולקרב את סיום הסיפור. אבל כשיש את הפחדן בראש, יחד עם חבורת הסמרטוטים שמעניינת אותם 25 חטופים אומללים ולא 6 מיליון יהודים, אז זה מה יש. עם זה נחיה (ובעיקר נמות)

לדעתי האישית והלא באמת מבוססת, אנחנו בדרך לפעולה מאוד משמעותית מול עזה וביחד עם זה פתיחה מחודשת של כל החזיתות סביבנו בעתיד הקרוב.

לא לשכוח שיש חילוף רמטכ״ל על הפרק, לא רואה שום סיבה שביבי ייצא למהלך התקפי חדש מול עזה(ומול שאר המדינות מסביבנו) כשהרצי עדיין הרמטכ״ל במקום לחכות לזמיר הרמטכ״ל החדש שייכנס עם תוכנית הרבה יותר סדורה ולא יצטרך להתאים את עצמו לתוכנית שהרצי יזם.

האשראי של טראמפ עדיין פתוח, החימושים ממשיכים להגיע, החטופים עדיין בעזה, חמאס עדיין בעזה.
קצת סבלנות.

ולכבוש נקודות בסוריה זה ממש לא בדיחה ויש לזה המון ערך ברמה האסטרטגית והמדינית, עם כל הכבוד עד לפני חודשיים לא יכלת לירוק לעבר סוריה בלי לחשוש ממלחמה כלל איזורית והיום צה״ל נמצא כמה קילומטרים טובים בתוך סוריה בלי חשש.

אין ספק שממשל אובמה וביידן הפחיד מאוד את הדיקטוורים בעולם. עובדה הם כל כך הפחידו אותו שהם עזרו להם לקדם את תוכנית הגרעין שלהם

" וואו: דו"ח ועדת המשפט של הסנאט האמריקני חושף: ממשל אובמה-ביידן סייעו ביודעין לקידום ופיתוח תוכנית הגרעין האיראנית, במישרין או בעקיפין. מי שנחשף בשעתו לשיטות ההונאה החריגות בהן השתמש ממשל אובמה לצורך העברת הסכם הגרעין עם איראן, אינו יכול להיות מופתע, אם כי הדברים חמורים ממה שהיה ידוע עד עתה: !(https://abs-0.twimg.com/emoji/v2/svg/1f448.svg “Left pointing backhand index”) מחלקת המדינה האמריקנית התערבה ישירות כדי למנוע מעצרים של בכירים איראניים, וחסמה באופן שיטתי פעולות אכיפת חוק של ה-FBI נגד יעדים איראניים, במטרה לקדם את הסכם הגרעין עם איראן. על פי המידע, שמבוסס על מיילים פנימיים של ה-FBI וגילויים של חושפי שחיתויות, חסימות אלה כללו מניעת מעצרים של אנשים הקשורים לתוכניות הגרעין והטילים הבליסטיים של איראן. הדו"ח מציין כי פעולות אלו פגעו בביטחון הלאומי של ארצות הברית והשפיעו לרעה על מורל הסוכנים ב-FBI. החסימה נמשכה לפני, במהלך ואחרי המשא ומתן על הסכם הגרעין, והופסקה רק עם כניסתו של הנשיא טראמפ לתפקיד ב-2016. החשדות נגד היעדים האיראניים שבגינם נדרשו חקירות ו/או מעצרים היו קשורים בעיקר לתמיכה בפיתוח תוכניות הגרעין והטילים הבליסטיים של איראן, כדלהלן: 1. תמיכה פיננסית וחומרית בתוכניות גרעין וטילים בליסטיים המידע מצביע על כך שחלק מהיעדים האיראניים היו מעורבים במתן תמיכה כספית וחומרית לתוכניות הגרעין והטילים הבליסטיים של איראן, כולל רכישת חומרים וציוד רגישים שיכולים לשמש לפיתוח נשק גרעיני או לשיפור יכולות הטילים. 2. פעילות טרור לפי הדיווחים, חלק מהיעדים היו קשורים לפעילות טרור. אחד היעדים היה רשום ברשימת המעקב לטרור (Terrorism Watch List). מה שמעיד על חשד למעורבות ישירה או עקיפה בפעילות טרוריסטית. 3. רשתות הפצת נשק המידע מצביע על חשדות למעורבות של חלק מהיעדים ברשתות הפצת נשק, כולל תמיכה בקבוצות טרור ובהפצת טכנולוגיות רגישות הקשורות לנשק גרעיני וטילים בליסטיים. 4. פעילות בלתי חוקית בארה"ב חלק מהיעדים היו גורמים איראניים שפעלו באופן בלתי חוקי בארה"ב, כשהם מספקים תמיכה חומרית לתוכניות הגרעין והטילים של איראן, כולל - שימו ![(https://abs-0.twimg.com/emoji/v2/svg/2764.svg “Red heart”) - פעולות כמו רכישת חומרים אסורים והעברתם לאיראן. יצוין כי ככל הידוע מדיניות זו נמשכה בתקופה בה כיהן ביידן כנשיא, וכי הדו"ח מציין כי ממשל ביידן-האריס לא הגיב לממצאים הראשוניים של גראסלי בנוגע לחסימות אלה ב-2023. המשמעות, לפי הדו"ח, היא שהאדישות הנמשכת של ממשל ביידן תרמה במשתמע לחיזוק העיסוק האיראני בטרור במזרח התיכון, בדגש על ישראל. אהלן

@Nadav_Eyal

@tamarygil

@NeriaKraus

• מישהו ממכם רוצה להגיב אולי? - לינק לדו"ח המלא בתגובה

https://x.com/YOSSIBAUM/status/1897097853530497386

יוסי באום בטויטר

אתם חושבים שמירי רגב מטומטמת?

"מפלגת השלטון הרוסית רצתה לפנק אמהות לחיילים שנהרגו במלחמה אז היא העניקה להם במתנה מטחנות בשר

השבוע במורמנסק, צפון מערב רוסיה"

https://x.com/Yoav__Zehavi/status/1898002297029828814

לפחות הגופות לא ילכו לפח…

צלם לאירוע- 30 רובל
מטחנת בשר-40 רובל
הפרצוף של האמא שמקבלת מטחנת בשר- fucking priceless

רק חסר מאחורה made in Ukraine

לפני כמה ימים קראתי על תקרית בטחונית באיזור ים המלח. לא היו פרטים, רק שהוקפצו כוחות. לא היה שום הסבר בתקשורת ושכחתי מזה כי כנראה לא היו נפגעים.

היום קראתי כתבה ב BBC שאולי קשורה לזה.
הודים מחפשים עבודה בחו’'ל, עובדים עליהם עם הצעות עבודה והם מנסים לעבור למדינות שכנות.
לפני כחודש כמה הודים כאלה ניסו לעבור מירדן לישראל. הם נורו על ידי הירדנים, אחד נהרג. יכול להיות שזה היה האירוע הבטחוני שדווח בארץ.
מסתבר שהודים כאלה זאת תופעה עולמית. לא חשבתי שאנשים כל כך מטומטמים. בכתבה מוזכרים גם הודים שהבטיחו להם עבודה ברוסיה, אבל בפועל הם גויסו לצבא .

להבנתי הצלנו כמה מהם

חתן פרס נובל לשלום מיסטר אל ג’וליאני התחיל לרצוח מהר מהצפוי. התמונות מסוריה מזוויעות. גוררים גופות, מתעסקים עם ילדים. נראה שהוא בגדול מאיים על כל דבר שהוא לא מוסלמי סוני, אבל אני רחוק מלהבין מה קורה שם. שמח שישראל מציעה הגנה לדרוזים, שנמצאים בקונפליקט מובנה בין הזהות הסורית שלהם למצב בשטח.

מעניין מה האירופאים שלחצו לו את היד חושבים עכשיו. מישהו חייב לשאול אותם באיזה מסיבת העיתונאים, לראות אותם ממלמלים משהו.
בינתיים בתקשורת השמאלנית קוראים לעלאווים " תומכי אסד" ומציינים הרוגים של כוחות הבטחון. כנגד הקורבנות של אזרחים מציינים שאל ג’ולאני קרא בפומבי לא לפגוע באזרחים.
כל דבר אפשר להתאים לאג’נדה. רצח, פיגועים, חטיפה.

אפילו התובע ההוא של היעני צדק טס תוך ימים בודדים כדי להצטלם איתו וללחוץ לו את היד. איזו בדיחה עלובה.