גיאופוליטיקה :: על הנעשה בעולם

את ארה״ב אף אחד לא תוקף ישירות דרך פרוקסיז. אצלנו חיזבאללה וחמאס מאפשרים לאיראנים ללכת עם ולהרגיש בלי, ולי לפחות די ברור שגם טורקיה בדרך לשם ומהר מאד.

כל הדברים של אוריה סופר דופר נכונים ותנאי מקדים לפרוקסיז יעילים כמובן (ובאופן כללי למהלכים אסטרטגיים).

טורקיה כבר שם מזמן והם נלחמו באיראנים עם פרוקסיז לא מעט. לשאלה האם אנחנו צריכים להחזיק כוחות בסוריה, המדינה אולי המסובכת בעולם - אני עם ביבי עד שתוצג לי אסטרטגיה בהירה. יש הבדל בין הקמת מדינה/טריטוריה דרוזית שגובלת בנו ולה נעזור לבין לממן מיליציות רחוקות מאיתנו שנלחמות בעיר בירה בלי להבין מה אנחנו עושים. הכורדים למשל - תחשוב על כל התרחישים בהם זה יכול להסתבך - הם פשוט אינסופיים. אנחנו כרגע מתקשים בסד"כ ובמשאבים שיספקו להגן על מדינת ישראל. ואל תשכח - אנחנו בסוף יהודים בין מאות מיליוני ערבים וזה יכול להתהפך עלינו בכל שניה.

עוד לא היו פרוקסיז טורקיים שתקפו אותך, ואני טוען שזה בלתי נמנע ועניין של שנים בודדות. מה הפתרון? להלחם איתם כמו עם חיזבאללה בזמן שארדואן צוחק ומלטף חתול בצד?

אני לא יודע אם יש ‘פיתרון’ ובכל מקרה פתרונות לבעיית המצב הבטחוני של ישראל הם בהגדרה חלקיים, הרי. מה שישראל עושה כדי להגן על עצמה עם השנים הוא בגדול לספח לעצמה עוד שטח. המורכבות של להגן על עצמנו היא עצומה, בטח במקרה של טורקיה שהיא בעלת צבא חזק מאד וגם חברה בנאטו. לא יודע אם אפשר לפתור את הסוגיה בלשלוח מי שיציק לטורקיה כי היא מציקה לנו. זה הכל תלוי בפרטים. אולי לפעול להדחתה מנאטו זה הדבר הנכון?

איך תדיח אותם מנאטו בדיוק?

הכורדים הם חמישית מאוכלוסיית טורקיה והם מתרבים הרבה יותר מכלל האוכלוסיה, אני נוטה יותר לסמוך על אויב מבפנים.

אולי כדאי להבהיר שלא מדובר ב"פרוקסים" במובן האיראני, או אולי פרוקסים בכלל אלא פשוט בני-ברית או סתם ישויות עם אינטרסים משותפים.

אם מסתכלים מעבר למרחב הערבי-מקומי, שווה להסתכל על אפריקה למשל. כיום מרוקו (!) קונה מאיתנו ואתם תהיו מופתעים מזהות האינטרסים, אני מניח שרבים מכם יופתעו מהדגל המרוקאי העתיק:

Flag_of_Morocco_hexagram.svg

מי שמכיר ולו במעט את הקונטקסט של הסיכסוך עם אלג’יריה והסכסוך על הסהרה המערבית יכול להבין שבהחלט יש עם מה לעבוד.

עוד כמה דוגמאות על שינויים טקטוניים חשובים:

• הודו התנגדה להקמת מדינה יהודית והיום היא בת ברית חשובה שלנו.
  • בניגריה כמעט מחצית (!) מהאוכלוסיה אוונגליסטית, ובכלל אפריקה “השחורה” הופכת לידידותית הרבה יותר מכפי שהיתה בעבר.
  • אינדונזיה מתחת לפני השטח כבר שנים מנהלת יחסי מסחר משמעותיים (כולל סייבר התקפי) עם ישראל.
  • קונגו הצהירה כי תעביר את השגרירות לירושלים.
  • אזרבייג’ן היא חלק אינטגרלי משוק האנרגיה שלנו.

ועוד…

לכל המדינות הנ"ל יש אתגרים משמעותיים בעתיד הנראה לעין, עלינו כאסטרטגיה לשאוף להרחיב את ההשפעה שלנו ככל הניתן בזירות המקומיות ואף מעבר להן.

זו לא צריכה להיות טקטיקה אלא אסטרטגיה, אנחנו לא בהכרח צריכים להשתמש בקשרים שלנו באותו אופן רצחני בו ארדואן / איראן משתמשים אבל אנחנו בהחלט צריכים להשתמש בהם בצורה רצינית יותר מכפי שהתרגלנו עד כה.

אם ברצוננו להתמודד מול אימפריות, עלינו להיות אימפריה בעצמנו.

אני בגדול מסכים, קודם כל עם העובדה שצריכה להיות אסטרטגיה. בכלל, השביעי לאוקטובר חייב להיות האירוע שהוביל לאסטרטגיה לאומית במובן הרחב והמסודר ופחות זמני של המילה.

בני ברית או סתם ישות עם אינטרס משותף - ברור. פרוקסי - לפחות מבחינתי הרפרנס הוא חיזבאללה או החותים וגם הבעיות שמניתי הן בהשראתם.

אגב, כבר יש סוג של ‘מאזן’ עם טורקיה - לא סתם אזרבייג’אן שהיא מצד אחד אחות של טורקיה ומצד שני הכריע מלחמה בזכות ישראל (וחוששת מאיראן) - פועלת רבות להרגיע את הרוחות בין שתי המדינות.

לא יודע, נתתי את זה כדוגמה לכך שזה צריך להיות יותר מרק החרב כי אנחנו בנחיתות מובנית מבחינת שטח ואוכלוסיה. זה יכול להיות צינור גז, בריתות כלשהן, דרך מסחר וכו’

אז חיל האוויר תקף בלילה בסוריה במספר איזורים ומחוזות שונים.
בדיווח הופצצו אתרים צבאים, תותחים נגד מטוסים ותשתיות של טק"א.

לא יודע כמה זה באופן ישיר תקיפה שמיועדת למנוע תקות נגד הדרוזים אבל זה להגיד אנחנו כאן.

גם יש דיווחים עליהם צה״ל לא הגיב, שמסוק נחת באזור של הדרוזים בסוריה ולקחנו כמה אנשים

הבעיה, מבחינתי, שאי אפשר להאמין לתקשורת.
הם נגד הממשלה, אז יש להם אינטרס להציג כאילו הממשלה מבולבלת ואין איסטרטגיה ודרך.
אז אני מתעלם מכל הניתוחים , וקורא רק מבזקים.
גם כלי תקשורת שמזוהים עם הממשלה כמומערוץ 14 הם לא אמינים. הם רק רוצים לתת קונטרה כנגד התקשורת האנטי ממשלתית, אין להם שום אינטרס לספר את האמת.
גדלתי במדינה שאי אפשר להאמין לתקשורת, ופה זה לא מאוד שונה. במסווה של דמוקרטיה, כל אחד משקר כדי לקדם אינטרסים שלו, ולי אין דרך להבדיל בין שקר לאמת.
לכן אני שונא פוליטיקה ורואה רק כדורגל.

התחלנו?

BREAKING: India has just attacked Pakistan, firing missiles at 9 sites, both in Pakistan and Kashmir, in what they call Operation Sindoor.

• Pakistan says they will respond.

• Flights have been diverted inside of Pakistan.

The World certainly doesn’t seem more peaceful in the last 4 months.

Update: Pakistani airstrikes are now ongoing in retaliation against an Indian airbase in Srinagar, Indian-controlled Kashmir.

https://x.com/krassenstein/status/1919851565734592863?t=Ou95yyN9eVu-v_GrE_nZzA&s=19

בתור מי שגדל בשנות ה90/תחילת ה00 ושמע כל יומיים על או-טו-טו מלחמה גרעינית בין הודו לפקיסטן אני קצת מסופק. היה שקט המון שנים בגזרה שלהם וקצת שכחתי. כיף להיזכר. זה קצת כמו התחושה לגלות שיש גירסא חדשה animaniacs. נותן לך הרגשה חמימה בלב. נוסטלגיה. טעם של פעם.

מאמין שכמו אז בשנות ה90 הם יפציצו קצת אחד את השני באזורי הגבול וזה ידעך. אולי כמה אלפי הרוגים שבשביל שתי המדינות האלו זה שום דבר.

(אם ימשכו את זה כמה חודשים וזה יעסיק את העולם לא יהיה כזה גרוע עבור המהלך הבא בעזה, בין אם הוא נכון או לא)

שיפציצו אחד את השני גם בלונדון.
מגיע לבריטים האלה .

אביעד, החשש המוגבר הוא להבנתי בגלל:

1. השהית הסכמים: הודו משהה את הסכם הינדו (מים, נהרות) ופקיסטן את הסכם שימלה (שנקבע לאחר ההיפרדות מבנגלדש בעקבות מלחמה). עד עכשיו אלו היו הפרות, עכשיו אלו הפרות גדולות והשהיה רשמית
  2. מודי רוה"מ הודו בונה שנים את הצבא שלו (תקציב גדל מאד) לקראת הרגע הזה והלאומנות ההינדית שלו מכוונת לקונפליקט עם המוסלמים
  3. על פניו הודו נמצאת כרגע במצב שהיא יכולה להילחם ולהביס את פקיסטן ובכך להשיג יתרונות ארוכי טווח באזור קשמיר
  4. העולם רק מחפש את הגפרור

בנוסף, לפי הערכות לפקיסטן אין הרבה מלבד הגרעין. זה מעלה חשש שבמקרה של מלחמה עצימה עם הודו הם יגיעו מהר למצב שאין להם הרבה מה להפסיד.

עד כאן ניתוח חובבני מאד

בגלל עניין הגרעין הסטטוס קוו נשמר והמלחמות האלה לא יתפתחו מעבר לגבול כנראה, צריך לזכור שכבר היו 3 מלחמות הודו-פקיסטן בעבר ובדרך כלל הן נמשכו בין שבועיים לחודש וונשמרו די באיזור הגבול ובעיקר בחבל קשמיר, גם אתמול זה היה ככה.

כל המלחמה בניהם היא נורא בוליוודית עם ההצהרות הבומבסטיות, השנאה אמיתית אבל לא קורה הרבה מעבר.

מקווה שכך גם יהיה הפעם

נחמד שהעולם רב עם עצמו ולא מתמקד בנו… אשמח לבלגן על אש שקטה גם באיזה אפריקה/דרום אמריקה שיוריד עוד עיניים אנטישמיות מהגב שלנו.

אני בן אדם לא רגיש ועם אפס PC אבל אחי, זה משפט מזעזע ונוראי.

אני מסכים לגמרי. וגם אנרכיה ואי יציבות בעולם תפגע בכולם בתכלס, אני פשוט מתוסכל איך אנחנו מרכז העולם כשיש בו כל כך הרבה בעיות הרבה יותר גדולות. ואיכשהו, מתקבלת התחושה שעזה כבר הרבה פחות מעניינת את העולם כשטראמפ מזעזע את אירופה, כשהוא מזעזע את החותים, ובכלל כשהחרא שיש בעולם צף.

זה לא שאני באמת ‘מייחל’ לזה, אבל האפקט עלינו הוא חזק מאוד - לדעתי.

אההה ומקבלים בהתחשבות אוהד בארסה מתוסכל ביום הזה. גם לדברים כאלו!!

אנחנו לא במרכז העולם. תיכנס ל bbc או cnn ותראה מה החדשות החמות.

זה נראה לך שאנחנו במרכז העולם כי אתה צורך רק תקשורת ישראלית. כל פלוץ שיצא מחור כלשהו הם מצטטים, וזה יוצר רושם שכולם מדברים רק על ישראל.
זה רק התקשורת המסריחה בארץ מנסה להצדיק את קיומה על ידי התעסקות אובססיבית במלחמה.
יותר חשוב להם מה אמרה בת דודה של חטוף כזה או אחר או חבר פרלמנט בריטי או מקור בטחוני בג’יבוטי, מאשר המלחמה בין הודו לפקיסטן למשל.

BBC היום :

1. הודו נגד פקיסטן
  2. בחירת האפיפיור
  3. השתלחויות של ביידן בטראמפ בראיון ל bbc
  4. מישהו בשם סמוקי רובינסון קיבל תלונות מ 4 נשים
    5 מלחמת הסחר בין ארה’'ב לסין

אנחנו חיים בפרק של סאות’ פארק.
לפחות שיהיה מצחיק.

אני צופה עכשיו ב bbc news כשאני מחכה לטיסה לארץ.
אין זכר לישראל, או למחבל הזה בפריז, או חות’ים או מזרח תיכון בכלל.

1. אין אפיפיור חדש עדיין.
  2. הודו נגד פקיסטן
  3. חגיגות 80 שנה לנצחון על הנאצים
  4. רוסיה נגד אוקראינה. הכריזו על הפסקת אש של 3 ימים וממשיכים להפציץ.
  5. US-UK tariffs agreement

מאיפה אתה בא דימה?