לרנקה
דיווח דרמטי: טראמפ כבר לא דורש מסעודיה נורמליזציה עם ישראל, בתמורה לגרעין אזרחי
הלכתי לראות במקור מה רויטרס כתבו.
הידיעה באה מכתב סעודי על סמך ‘‘מקורות’’ בממלכה.
לא מהצד של האמריקאים.
רוב הכתבה בכלל לא קשורה לישראל, אלא על דרישות קשות של אמריקאים מהסעודים כדי שלא יוכלו לפתח נשק גרעיני.
אבל בארץ כרגיל עושים כותרות מפוצצות משמועות.
אה על זה ברק רביד התפוצץ מזעם בטויטר ואי אפשר להאשים אותו שהוא ביביסט לא הבנתי…
אנחנו בימים קריטיים במלחמה. טראמפ מגיע למזה"ת ופוסח על ישראל. אף אחד לא יודע בדיוק מה הכוונות שלו כרגע, אבל נראה שהתנאי שהחזיק ממשל ביידן בדמות נורמליזציה עם ישראל כתנאי ליכולת גרעינית אזרחית סעודית - מבוטל. לאחר קריאה של קובי ברדה: העסקה המקורית הייתה ברית הגנה שכוללת סיום המלחמה בעזה (והחזרת החטופים) אשר צריכה לעבור ברוב של שני שליש בסנאט. נראה שטראמפ הולך לדיל של גרעין אזרחי בלי ברית הגנה.
המקום של עזה בתוך כל הסיפור הזה לא ברור. ההשלכות יהיו בהתאם למה שטראמפ יודיע, בתקווה שזה על דעת ישראל. התוצאה יכולה להיות גם פירוק הממשלה או אפילו גיבוי מהשמאל לדיל כלשהו (אם זה יקרה, ברור לגמרי שהימין שמימין לביבי יתנגד משיקולים פוליטיים למרות שהוא יבין מצויין שאין אפשרות אחרת). כל השאלות נראות פתוחות: חטופים, נסיגה ולאן, שלטון עזה ביום שאחרי וכו’.
כמו כן, נשאר לגלות מה קורה בגזרת איראן. נראה שטראמפ מנסה להשיג הסכם כלשהו בדרכי שלום. זה בטח לא מצויין בשבילנו, הרי כמו שאמר גלנט ‘אין שוער בשער’, הזדמנות שיתכן ולא תחזור גם עשרות שנים.
נראה שאחרי שהרגיעו את ארדואן אז ינרמלו גם את סוריה, בטח יקבלו איזו הבטחה על הקרח לא לדכא מיעוטים.
לבנון - לא ברור גם כן.
הרבה מאד מונח על הכף אבל לנו כאזרחים ידוע מעט מאד. אני מקווה שהדברים ידועים לממשלה הישראלית ועל דעתם ולא שטראמפ ממשיך במופע ובגדול מודיע לביבי מה נסגר.
שונאי ביידן/האריס להתפקד! מה השתתקתם?
יש מצב גדול שטראמפ הולך ומתברר כאסון. אבל עוד מוקדם לשפוט.
ביידן סתם שמאלני ודמנטי, אבל הוא אף פעם לא היה אנטי ישראל. שים לב שכל המקלות האמריקאים בגלגלים שלנו התחילו להגיע בזמן שראינו בלייב ירידה חדה ביכולות הקוגניטיביות שלו. סביר להניח שמאחורי הקלעים הסגנית שלו היא זו שניהלה אותו.
קאמאלה חוסיין האריס, היא סוג של אובמה על סטרואידים. אם אתה חושב ולו לשנייה שהיה לנו טוב יותר תחת ממשל שלה - אז אתה טועה ובגדול.
ואין בזאת להגן ולו לשנייה על טראמפ שנראה בינתיים כטרלול מהלך על 2.
אני גם חושב שמוקדם. כרגע נראה שיש בעיקר איזו ילדותיות וקפריזיות אינטרסנטית שמסוכנת מאוד לישראל, ברמה שלא הייתה לפני כן.
דבר אחד בטוח - נתניהו איבד לחלוטין את השפעתו על הממשל שכביכול טוב לו. אני משוכנע שהוא המבואס הראשי על ההפסד של קאמלה.
מה שכן, במהות שלה - הביקורת של ממשל טראמפ על ממשלת ישראל היא מאוד הגיונית. טראמפ נתן אור ירוק לפתוח עליהם את שערי הגיהנום לפני כמה חודשים, ורק עכשיו אנחנו מכריזים על מבצע? שהמטרה שלו היא…
נתניהו, כהרגלו, ממשיך למשוך זמן. הוא לא רוצה למוטט את חמאס, הוא לא רוצה לכבוש את הרצועה, הוא לא רוצה להחזיר חטופים. הוא פשוט רוצה להמשיך להילחם לנצח כדי להמשיך להגיד “עכשיו זה לא הזמן לועדת חקירה”. או שעד שאנשים יסכימו לקרוא למלחמה - מלחמת התקומה.
ההתנהלות הישראלית היא בדיחה.
מסכים לגמרי. אני כבר רואה איך כל מתנגדי טראמפ הישראליים הולכים לצאת מהחורים שלהם ולטעון “אמרנו לכם”, אבל בתכלס הם לא אמרו כלום. טראמפ נתן לנו את כל מה שרצינו, אנחנו אלו שבחרנו לזרוק את ההזדמנות לפח ולפספס הזדמנות היסטורית למהלכים אסטרטגיים על מנת לנסות להציל כ-20-25 איש.
דווקא הצד ה’ימני’ במפה הזהיר שהסחבת הזו של ביבי (שנובעת מהלחץ של הצד השני) תעלה לנו ביוקר ושלטראמפ מתישהו יימאס.
נחשו מה. נמאס לו.
מה ש"אמרנו לכם" זה שבמציאות אי אפשר למוטט את חמאס ועדיף קודם להחזיר חטופים.
המציאות = נתניהו ראש ממשלה
אני לא מאשים את טראמפ בכלום.
אני גם זוכר ש"המתנה" של ביידן אלינו היתה להוריד אותנו בדירוג של השבבים ביום האחרון שלו בתפקיד. רק דוגמה לכל מי שמתגעגע אליו.
ששמעתי אתמול בכיר בצבא או בממשלה שחושב שיש לנו עוד שנתיים שלמות של מלחמה כדי למוטט את חמאס עברתי לצד של טראמפ לחלוטין.
דרך אגב לדעתי טראמפ מסיים עכשיו את הבולשיט של ביבי ומסיים את המלחמה. זה רק על ביבי.
לדעתי טראמפ ינסה ללכת על הראש של ביבי. זה כנראה קשור לפרשה של ביבי עם היועץ האמריקאי שטראמפ הדיח. הטמבל חשב שטראמפ זה ביידן.
שהיה ברור שטראמפ יצא עלינו זה היה הרבה יותר גרוע מביידן. לביידן היה איך להתנגד . טראמפ חזק מתמיד.
ביבי הביתה!
לפני חודשיים קיבלנו אשראי להמטיר על עזה אש כמו שלא נראתה מעולם, ולבצע שינוי אסטרטגי עמוק מאוד בביטחון המדינה, ייתכן שינוי אולי הכי חשוב שנעשה בערך מאז יום כיפור.
ביבי בחר להמתין כי לחצו אותו להציל 20 חטופים.
ביבי אפס, מי שלחץ אותו מטומטם. ואני, מיואש.
מה טראמפ עשה הפעם?
העדיף לעשות משהו בשביל MAGA במקום לדאוג לאינטריסים של ישראל? בן זונה .
טוב, נוציא את התסכול על התימנים
זה לא נכון. נתניהו ממתין כי נתניהו לא פועל.
אתה מדבר כאילו העניין המרכזי הוא מיטוט החמאס לעומת שחרור החטופים אבל זו לא האמת. זה הויכוח בישראל אבל זה לא הויכוח שמניע את המציאות עצמה.
העניין המרכזי הוא הישרדות פוליטית. לפני חודשיים האשראי שקיבלנו (היה אשראי גם לפני) החזיר את בן גביר לממשלה. לזה שימש האשראי. נתניהו מונע אך ורק למען תועלת אחת.
מבחינת ישראל טראמפ עדיין עדיף על פני כל נשיא אמריקני שאני זכיתי לראות, בין אם רפובליקני ובין אם דמוקרטי.
האכזבה ממנו בהיבט הגיאופוליטי-ביטחוני היא בעיקר מהנטייה הבדלנית שלו והדחף הבלתי נשלט לשבור פרדיגמות, מה שמתנגש עם דוקטרינת ציר הרשע היותר קלאסית של הימין או של כל אדם הגיוני שרוצה לחיות.
בהיבט הזה ישראל היא עוד מקרה אחד מיני רבים ומשמעותיים: רוסיה-אוקראינה, פקיסטן-הודו צפון-דרום קוריאה, סין-טיוואן וכו’. הרצון לפתוח ערוצי שיחה חדשים יכול לפעול לטובתך ולשחרר קונפליקטים תקועים, אבל גם לשחק לידי גורמים שיודעים לנצל זאת לטובתם גם אם מדובר רק בקניית זמן.
ההיבט המעט יותר ייחודי לישראל הוא בסיס התמיכה האוונגליסטי שלדעתי מאחורי הקלעים שומר על האינטרסים שלנו, הרי לא במקרה פתאום וויטקוף נשמע פתאום לוחמני אחרי שכל התקשורת הישראלית מיהרה לפרסם שביבי וטראמפ “כבר לא”.
כל כך הרבה סימני שאלה, חבל שאנחנו צריכים להרגיש כאילו אחרי שנתיים של מלחמה הנשיא האמריקאי יטיל מטבע וכך יקבע גורלנו.
ההרג וההרס בעזה רבים וזה משהו שאפשר אולי לסבול אם יש תכלית כלשהי. אני לא מבין למה הסיפור הזה של מצד אחד להיאבק במפלצת ומצד שני להאכיל אותה צריך להימשך. ברור לי שכל הפוליטיקאים מבינים את זה. חיסול טרוריסטים והכרעת חמאס, שליטת ישראל או מי מטעמה בסיוע ההומניטרי וחלוקתו באזורים בטוחים. בלי תכלית אסטרטגית זו סתם נקמה שאותה מיצינו מזמן. אם לא מתכוונים לעשות את זה אף פעם אז לפחות תנו את החטופים וחכו לסיבוב הבא.
הוא מקורב גם לקאטרים, זה מדאיג
מה שלא ברור לי הוא שעכשיו אמורה להיות חפיפה בין האינטרס הפוליטי של ביבי לבין האינטרס המלחמתי כביכול. תעשה מה שצריך, גם הבייס שלך רוצה את זה. לחץ צבאי לפחות עד הרגע שיצטרך לבחור בין שחרור חטופים או לחילופין דיל בחסות טראמפ טובים לביבי. את הראשון כל הימין רוצה ואם הוא יעשה את השני (אפילו פלוס בחירות) - אני לא רואה אף ליכודניק עוזב אותו עקב כך, להפך, יגידו שהוא גאון.
אני חוזר ומזכיר פה את ההזייה שבכיר צבאי או מדיני חושב שיש לנו עוד שנתיים של מלחמה נגד חמאס.
אני איבדתי אמון לחלוטין בהנהגה של המדינה צבאית ומדינית. עצוב שהמילאומקנים והחילים הגיבורים שלנו מנוצלים ע"י חבורה של אפסים כאלו. אין אפילו צדיק בסדום.
טראמפ צודק במאה אחוז. אני היתי אפילו עושה דברים יותר גרועים לביבי אם הייתי במקומו.
אין חפיפה בין האינטרס הפוליטי של נתניהו לאינטרס המלחמתי, ואין דבר כזה בייס. הבייס של נתניהו דוגל בביביזם. כלומר מה שביבי יעשה זה טוב.
אז בעצם העולם נחלק ל-3:
- ביביסטים
- שותפים פוטנציאליים
- אויבי העם
1 ו-3 לא משנים כלום. רק 2.
לחימה בעצימות גבוהה מובילה לגיוס נרחב, מה שפוגע מאוד בשותפים הפוטנציאליים החרדים. השותפים הפטנציאליים האחרים, הלא הם החרדלים, רוצים מלחמה וכיבוש. נתניהו הולך בדיוק בין 2 הטיפות האלה.