דווקא רוב האנשים מצביעים לשיר היפה לדעתם, בניגוד לשופטים במצביעים פוליטית לחלוטין.
לכן התפלגות הקהל במדינות מזרח אירופה, שלא אכפת להם מהמלחמה שלנו, מאוד מגוון.
אבל במערב אירופה כמעט כולם נתנו 12 נקודות דווקא לנו. קשה לי להאמין שזה לא מסיבות פוליטיות.
במזרח אירופה לא יודעים אנגלית, לכן לא הבינו את השיר, ולכן פחות התלהבו ממנו.
לדעתי העניין פשוט מאוד: אם אתה מצביע לישראל ואף אחד לא יודע, אתה בטוח. אבל אם מפורסם שהצבעת לישראל, אתה עלול להיפגע. הם מפחדים.
זה גם קשור טיפה לרשתות חברתיות והאובר קרדיט למה שהולך שם לבין העולם האמיתי
בגלל זה הצבעת הקהל היא מעניינת, והצבעת השופטים היא לא.
ב MD אומרים שאחת הסיבות שלא העיפו את ישראל מהתחרות היא הספונסר MoroccanOil. זאת חברה ישראלית, למרות השם.
ספרד מחולקת מאד מאד. בזמן שה RTVE הציגו שקופית גינוי, הנשיאה של מדריד שהיא פרו ישראלית (כולם מאוהבים בה עד מעל הראש בלי קשר) פרסמה את הציוץ הזה:
We would love to see those from the #EurovisionRTVE number with Israel say something about terrorism, or about the execution or imprisonment of homosexuals in Muslim countries.
https://x.com/IdiazAyuso/status/1923853840836706702
יש אנשים בספרד שהם בצד הפלסטינאי בקטע שאי אפשר להגיד להם כלום ומצד שני יש כאן אנשים שאמרו לי דברים שאם חבר ממשלה ישראלי אומר אותם אז הוא נשפט בבית הדין הבינלאומי.
כל זה בצד, לדעתי ההסבר הוא ישראלים בארץ ובחו"ל שהצביעו בהמוניהם לא פחות מתגובת נגד של מקומיים. אבל הכי חשוב: מי ששונא את ישראל מצביע לכל שאר המדינות, פרו ישראלים צריכים להצביע רק למדינה אחת.
זה כמובן פוליטי מאוד, אבל זה לא כי אוהבים אותנו, אלא פשוט בגלל הפורמט.
המיעוט שאוהב אותנו מצביע לנו, הרוב ששונא אותנו מצביע ל… המון מדינות אחרות. ואז יוצא שאנחנו מקום ראשון רק כי כל שונאינו לא מאוחדים. זה סתם הפורמט, לא להתרגש יותר מדי.
אני רואה המון ברשתות החברתיות שרואים בזה עדות לכך שבתכלס כן אוהבים אותנו. סתם בורות איך הפורמט עובד או לחילופין לא העפרונות הכי מחודדים.
מה שיפה זה שבטוויטר הם רבים עם עפרונות לא מחודדים מהצד השני, ואז הטיעון מתקבל. בוא נגיד שלא בטוח שאנחנו רוצים שיצרפו את פלסטין לאירווויזיון
אני חושב שאתם מדברים מסביב ומסרבים לגעת בנקודה העיקרית: ב-3 השנים האחרונות לקחנו את האירוויזיון ברצינות תהומית שאף מדינה אחרת לא מתקרבת אליה**. שלחנו את נועה קירל, עדן גולן ויובל רפאל, 3 זמרות בחסד עם שירים שתפורים עליהן, ובכלל היו מהטובים של האירוויזיונים בשנים האחרונות, ואולי בכלל. זה משהו שלא היה פה פעם.
חזרתי 20 שנה אחורה ובדקתי שיר שיר ששלחנו. רוב השירים הם כאלה שלא הייתי מצליח לעלות עליהם גם אם החיים שלי תלויים בזה. איזה שירים כן זכרתי?
השקט שנשאר של שירי מימון - לקח מקום 4
גולדן בוי של חובי סטאר - לקח מקום 9
טוי של נטע ברזילאי - לקח מקום 1
הגענו עוד פעם אחת למקום 9 עם האש שבעיניים של בועז מעודה, וסלחו לי - כמה גרועים היו המתחרים שהוא נכנס לטופ 10?!
כן, השופטים כבר כמה שנים נכנסים בנו. אבל זה לא רק בנו. ישראל, אסטוניה ושבדיה הן 3 המדינות שקיבלו הכי הרבה ניקוד מהקהל. שלושתן קיבלו פירורים מהשופטים, שנראה שעושים חישובים של “לאיזה מדינה אסור לתת ניקוד כי הם יקבלו הרבה מקהל?” אחרת לכו תסבירו את העובדה שמקום 2 של השופטים (שוויץ) קיבלה 0 נקודות מהקהל. זה קיצוני, וזה מרגיש שהשופטים מנותקים מהקהל כבר באופן כללי וממש לא כזה שקשור רק אלינו.
יכול להיות שהפתרון הוא לבטל את השופטים לחלוטין, או להוריד את האחוזים שלהם משמעותית.
** חשוב לשים לב שאנחנו מקבלים בפעם ה-1000 תזכורת לזה שכשאנחנו, כמדינה, לוקחים משהו ברצינות אנחנו מצטיינים בו. אנחנו יכולים לעשות את זה גם בספורט, וגם בהרבה תחומים אחרים שכרגע נראים כמו חרא רק כי עסקנים גנבו לנו את המדינה (ע"ע לוזון בנבחרת הצעירה).
לא מספיק שהחרא הזה רדף אחריי למקלט השכונתי ב-2 בלילה בזכות החותים, עכשיו זה כובש גם את דיון הגיאופוליטיקה?!
תגיד תודה שנמנעת מהמקום הראשון ושזה לא ירדוף אותך פיזית בשנה הבאה
(מי שמסיימת ראשונה מארחת בעונה שאחרי, אני גם לא ידעתי, תעביר)
הלכת רחוק עם ‘לוזון בנבחרת הצעירה’.
נסה משהו פשוט וישיר יותר, למשל… מדינת ישראל עצמה.
ניסיתי לא לערב פוליטיקה, אבל ברור הרפרנס לשם. צריך ממשלה אחרת, שתצעיד אותנו קדימה. יש פה עם עם צורך פסיכי להצטיין (לעיתים בצורה חולנית ולא טובה), ממש בכל תחום, ורק צריך לתת לו את הכלים לעשות את זה. הממשלה הנוכחית עסוקה בינתיים בלתת פטורים, אין לה זמן לשטויות שלנו.
יש פה עם ככל העמים שמצטיין בדברים מסויימים ולא מצטיין באחרים (אהמ ספורט אהמ), בחלקם יש לו סיכוי להצליח ובחלקם אין לו (אהמ הרבה מאד ענפי ספורט אהמ), בהתאם להון האנושי ולתמריצים.
לא חושב שיש יותר מדי מה ללמוד סוציולוגית מהביצועים שלנו בתחרות השירים הגרועים / פופולריות השנתית.
מה עם אפשרות לאיזה סייבר קטן מצד ישראל להעלאת המורל הלאומי?
בתוכנית הבוקר של קלמן ליברמן ברשת ב’ הוא מעלה את השאלה הזאת שנה 3 ברצף “האם בעצם לא שונאים אותנו?” ואחת התגובות מהמאזינים היתה שבשנות ה90 היה סקר איזה כדורגלן הכי אהוב ואיזה כדורגלן הכי שנוא ובשניהם אוחנה זכה במקום הראשון..
באירוויזיון מצביעים רק למי שהכי אוהבים.
די מתחבר למה שאתה אומר.
לא מבין בזה לעומק אבל הבנתי שהנציגה הצרפתיה היא אחת הגדולות בצרפת אם לא ה.
אותו עם, לא מאוד ספורטיבי, לקח 2 אליפויות אירופה לנוער בכדורסל בק-טו-בק. אותו עם הצמיח ספורטאים שהגיעו למדליות זהב אולימפיות. מה משותף לכל המקרים הללו? עבודה קשה וסיזיפית לאורך שנים. נכון, נדרשנו להגדיל את מאגר הגנים שלנו בשביל זה (אבדיה עם dna סרבי, דולגופיאט עם dna אוקראיני) ועדיין ראינו גם את ישראלים “אסלי” עושים הישגים מטורפים באולימפיאדות.
אני לא יודע כמה מהאנשים פה עוקבים אחרי הספורט שנקרא נינג’ה. ישראליים עשו מדוריאמה שנתיים ברציפות, משהו שלא קרה באף מדינה אחרת עד אותו רגע. וזה ספורט שהגיע לארץ כולה ב-2018. כשיוגב מלכה השלים את הטיפוס הוא הפך לנינג’ה ה-20 בעולם, 2 מהם ישראלים (התווספו מאז עוד. אצלנו בגלל המלחמה כבר שנתיים שזה בפאוז) מה שכן, בארה"ב לשם השוואה זה רץ כבר 16 שנה, ורק 4 אנשים הצליחו לסגור את ההר. האחרון ביניהם באמת עשה את זה פעמיים ברציפות.
אה כן, בגמר שיוגב מלכה השווה שיא עולמי של 22 שניות, היה ילד שגם סיים את ההר. פשוט לקח לו “רק” 29 שניות, אז זה לא נחשב. אנחנו מעצמת נינג’ה.
ולכן היא קיבלה הרבה מהשופטים. אני אישית פחות התחברתי (ונראה שגם שאר הקהל), יותר מדי חול…
מה שאני מנסה להגיד זה שאנחנו כבר 3 שנים עובדים על זה ממש חזק. זה לא נראה שיש יותר מדי מדינות שגם לוקחות את זה ככה ברצינות לאורך שנים.
אני רגיל לדברי החכמה שלך אבל שום דבר לא הכין אותי לזה.
ההצבעה היא נטו פוליטית. אלה שתומכים בישראל מרחוק ובשנים שיש שקט יחסית שוכחים מכך, מצביעים להרבה מדינות אחרות. בשנים שבהם יש מלחמה, אותם אנשים רוצים להראות את התמיכה שלהם, הם מצביעים בלי קשר לשיר או לזמרת עבורנו.
האנשים שמתנגדים לישראל מצביעים לכל מיני מדינות, בעוד האנשים שתומכים בנו מצביעים לנו. זה ההסבר המאוד פשוט שיש לתוצאות האלה.
כמה מדינות אתה מכיר שלא טובות באף ענף ספורט וגם אף פעם לא היו? על אחת כמה וכמה אם אתה מכליל כל מיני דברים שאינם ספורט כמו אירוויזיון. כל מדינה בינונית ומטה מספרת לעצמה את הסיפור שאנחנו מספרים לעצמנו, על העם הנפלא שרק מחכה לכמה החלטות נכונות. מסכים שתמריצים משפיעים, למען הסר ספק, פשוט לא רק אצלנו.
לגבי נינג׳ה וכו׳ אני לא מתמצא יותר מדי, אבל למיטב הבנתי האמריקאים מנקנקים את כולם, לא? זה בכל מקרה לא בדיוק ענף ספורט פר סה אלא יותר שעשועון עם טכניקות של טיפוס + אירובי.
יש דברים שאנחנו יותר טובים בהם אורגנית (שיט נניח), דברים שאנחנו לא טובים בהם אורגנית (אתלטיקה), ועוד המון דברים שהם בין לבין ורנדומליים למדי. בסוף יש לך ענפים שנשלטים לחלוטין ע״י מדינות עשירות / מפותחות ויש תחומים שע״י מדינות שבורות לחלוטין (ריצות ארוכות נניח. להבדיל - פינגפונג בשליטה סינית, כשבכדורגל הם לא מצליחים כבר עשורים ליצר נבחרת סבירה).
סירי, מה היא צביעות?
מצד אחד:
(*)
מצד שני, איך נראה משבר הומינטרי אמיתי:
בעוד:
אמלק: האיחוד האירופי הוא השותף הכלכלי השני בגודלו בעולם של סעודיה, ומהווה כ-15% מהסחר הגלובלי שלי סעודיה, עם סחר (שנתי? כולל?) של כ-40 מיליארד דולר.
שימו לב גם לתיאום המושלם והמצמרר בין מועד חתימת הסכם הסחר העצום הזה, בין סעודיה לבין האיחוד האירופי - 2021 - לבין הנתון המפורסם בדו"ח האו"ם לעיל, לפיו בשנת 2021 נהרג ילד תימני בן פחות מ-5 כל 9 דקות (בעיקר כתוצאה מרעב שסעודיה כפתה על האוכלוסיה המקומית - אוכלוסיה באמת לא מעורבת, שמעולם לא בחרה ולא רצתה בחות’ים).
(*) שלא לדבר על הצביעות האינהרנטית שיש בידיעה הראשונה שהבאתי, איך ביד אחת הם קוראים להטיל סנקציות על ישראל, בעוד ביד השנייה הם מסירים בקלילות את הסנקציות מעל גורמים שעד לפני שנייה וחצי הוגדר (בצדק) כארגון טרור ע"י כל העולם, כשהדם עוד לא הספיק להתייבש להם על הידיים.