אלישע - ההבדל ממלחמות קודמות הוא לא הצביעות והציניות של מדינות העולם (שתמיד היתה שם במידות משתנות) אלא העובדה שפשוט הפסקנו לשחק את המשחק. @whykds צדק מתחילת המלחמה פלוס מינוס, ישראל מיזמזה ומיזמזה ומיזמזה, מסרבת לשחק את המשחק הבינלאומי אפילו למראית עין, ולכן מוצאת בכוח מחדר הדיונים המטפורי אחרי הרים של גופות ובזבוז זמן ומשאבים עצום. כמובן שיש הישגים למלחמה, אבל יש 0 רצון להשתמש בהם בזירה הדיפלומטית, ואת כולם (בטח המשמעותיים שבהם) היה אפשר להשיג בהרבה פחות זמן.
יכולנו גם להוריד פצצת אטום על עזה ולאף אחד לא היה אכפת, המוסריות לא מעניינת את אף אחד רק השיווק, ובשיווק אנחנו גרועים מהנאצים וזה למרות הקלפים שקבלנו ב 7.10
וזה כשיש שרים כל כך טיפשים שמגיעים בתקופה שבודדים השרים הנורמלים והמקצועיים שאני זוכר… ערימת הטיפשים שאנחנו מצביעים לה - כולנו - עוברת את הרמות הנורמליות. פלא שהמדינה נראית בקריסה…
לפי כל ההערכות, אחרי השביעי לאוקטובר ‘שעון החול’ הידוע היה אמור לפוג הרבה הרבה לפני מאי 2025. מדינות העולם נתנו לנו לעשות פחות או יותר מה שבא לנו משך זמן רב מאד.
אני יודע שאני קצת חוזר על עצמי אבל בחיי שהרבה זמן לא הרגשתי כזו תחושה מכבידה. יתכן מאד ועוד חודש זה יסתיים ואפילו יסתיים בסדר, הלוואי. אבל רמת הבידוד היא משהו שאני לא זוכר כמוהו והמצב בעזה מבאס אותי באמת. העולם אוהב מנצחים יותר משהוא אוהב צדק, נתנחם בזה.
מזכיר לי את 2022.
רוסיה תקפה את אוקראינה, מלא הרוגים, כל החדשות מלאות בדיווחים ובפליטים המסכנים.
רוסים עושים ג’ינוסייד.
ואז אני קורא דו’'ח של כמות ההרוגים, 20 אלף, ושזה קונפליקט השני הכי קטלני ב 2022.
אני - מה??? זה לא הראשון???
מסתבר שלא. מקום ראשון היה מלחמת אזרחים באתיופיה. מי שמע על זה בכלל.
הזוי ועצוב לאן הגענו
עוד לבנה בחומה: הנציב למלחמה באנטישמיות קורא לבחון מחדש את מחויבותה של גרמניה לישראל.
מונח מפתח מרכזי ביחסי ישראל-גרמניה, שטבעה אנגלה מרקל בשנת 2007 בנאומה בכנסת, הוא ה״שטאטס-רזון״ כלומר: אבן יסוד של קיומה של גרמניה המודרנית היא הדאגה לקיום העם היהודי, ולבטחונה וקיומה של ישראל.
גרמניה זה חשוב מאוד. הספקית השניה בגודלה של נשק לישראל.
על הצרפתים ועל הבריטים אני משתין מהמקפצה, אבל גרמניה זה חשוב מאוד
לא יודע מי זה האיש הזה ומה זה התפקיד הזה, מקווה שזה סתם שמאלן.
הם מבינים שזה מופיע בכל העולם?
פטריוטים בשקל וחצי
https://x.com/Meital_Lehavi/status/1927031426299429272?t=Z3ET4-MjYOkby60vPitAIA&s=19
@dmitrys גרמניה היא המבצר האחרון. אם היא נופלת לא נשאר לנו הרבה באירופה.
בהתחלה חשבתי שזה רק השירים ועוד רציתי להגיב שזה לא כזה נורא (כלומר, ברור שזה שיר נורא, אבל בוא, אם זו ההתנהגות הקיצונית ביותר שלנו מצבינו די טוב ביחס לא רק לערבים אלא לכלל העולם).
אבל אז קלטתי שזה לצד קבוצת של ערבים שצריכים הגנה מהמשטרה כדי לעבור ברחוב.
נורא. סביר להניח שזה הקיצוניים שבקיצוניים, אבל עדיין. אני די מתבייש שיצאתי מהחינוך הזה.
לא יודע למה אתה כל כך מופתע, זה הכיוון של בן גביר וסמוטריץ שמבחינתם לשרוף כפרים של פלסטינים זה מקובל ואם המשטרה/שב"כ מתערבים אז זה ביזיון למדינה שהיא לא מגנה על יהודים…
יש הבדל בין להיות ימני לבין להיות משהו כזה…
מפליא שאתם מתפלאים על קיצוניות כשהציבור הנאור הכשיר את השרץ.
כשמנרמלים קיצוניות, היא מופיעה בשני צידי המפה. ואנחנו השפויים באמצע נסבול מכל הכיוונים. כיף
בכלל, עד כמה שניתן להגיד את זה (כי המצב לא היה משהו גם קודם לכן), חלה הידרדרות עצומה במעמדה של ישראל בעולם בחודשיים האחרונים. והאמת, אני יכול להבין את העולם. אם גם לנו הישראלים לא לגמרי ברור מה מנסים לעשות בעזה ולמה זה לוקח כל-כך הרבה זמן, קל וחומר לשאר העולם זה לא ברור. וכן, זה נראה מאוד מאוד מאוד רע.
בחודשים הראשונים למלחמה עוד היה איזשהו ניסיון לאומי להילחם ברמה ההסברתית, אבל נדמה שנטשנו את הזירה הזו לחלוטין. וזה כישלון מוחלט, שהוא כמעט שווה ערך לכישלון בשדה הקרב עצמו. אני חושב שכרגע כבר ברור לכולם שהמלחמה עומדת לקראת סיום, אף אחד לא ייתן לנו להמשיך בקצב הזה לשטח את עזה עד שנסיים מתישהו עוד כמה שנים.
בפועל, ישראל משלמת כבר תקופה ארוכה את המחיר המדיני עבור כמה עשרות הרוגים ביום בצד העזתי בממוצע, בלי לקבל בתמורה את הערך הצבאי שהמלחמה לכאורה נותנת. אף אחד לא ישכנע אותי שאין ברירה והמלחמה חייבת לקחת כל-כך הרבה זמן, ואני חושב שיהיה קשה מאוד לשכנע אותי למה שיטוח השטחים שנכבשו (אתגר הנדסי לא קטן שלוקח זמן) כל-כך חשוב בשלב הזה ועדיף על המשך כיבוש שאר השטחים.
בזירה הבינלאומית המצב הוא שיש סוג של קונצנזוס שנתניהו יצא משליטה לגמרי והוא מפציץ בלי אבחנה. זה אפקט מצטבר של שנה וחצי פלוס איך שמדינת ישראל מתנהגת לאחרונה.
כדאי רק לציין שהבעיה המרכזית היא לא איך ישראל מצטיירת בעולם אלא איך ישראל מתנהגת.
כן, אבל זה נגזר אחד מהשני. כלומר, אפילו אם לא הולכים לפרשנות “השמאלנית” שזה שישראל הורגת ילדים עזתים חפים מפשע זה לא בסדר, אפשר להסתפק באמירה של דוד, שבעצמה מעידה כמה ההנהגה בישראל פושעת:
זה דבר מטורף. להיות במצב הכי קיצוני שמדינה יכולה להיות בו - מלחמה - כשאף אחד מאיתנו לא יכול להצביע על תכנית אסטרטגית כלשהי, או על התקדמות שעשינו בחצי השנה האחרונה. אנשים נמצאים במילואים אינסוף זמן, ובשביל מה?
ברור פשוט התייחסתי יותר לדברים של whykds (ולטון הכללי שראיתי שלשום בטלויזיה. מין “אוי הרגנו 9 ילדים והבעיה היא שהעולם רואה”). הבעיה עם הרעב בעזה זה לא איך ישראל מצטיירת אלא הרעב בעזה. אני גם מסכים כמובן עם הטענה שהבעיה עם חיילים מתים לשווא זה חיילים מתים לשווא.
המציאות מורכבת:
- אנחנו מתמודדים עם ציבור עזתי שבכוונה אוגר נשק בבתי חולים ובתי ספר ולא נוטש מתחמים שעומדים להיות מופצצים כשמתקבלת ההודעה. קל להטיף מבחוץ למדינה וצבא שמתמודדים מול דבר כזה
- מצד שני ישנם דברים שקשה מאד להגן עליהם כמו הסיפור הזה של לשטח את כל עזה, כמות גדולה מדי של הרוגים ומלחמה ארוכה בלי מטרה ברורה במקום לעשות מה שצריך מההתחלה (ואם לא הבנו ממש בהתחלה, אז קצת אחר כך)
כמו שאני טוען או שהוא אידיוט או שהוא חסר אחריות ובמקרה של בצלאל אידיוט הוא לא
זאת דווקא נקודת האופטימיות בכל הדבר הזה. ביבי וחברי הממשלה הנוכחית ימשיכו לעשות את העבודה המלוכלכת (שחלק משמעותי ממנה גם נצרך, גם אם מבוצע הרבה יותר מידיי מאוחר), ואז אח"כ, כשכל זה יסתיים - יהיה קל יחסית לעשות ריסטרט ליחסינו עם מדינות המערב, בטענה שזאת אשמת הממשלה הקודמת (בהנחה שמצליחים להחליף ממשלה מתישהו בטווח הזמן הקרוב, אחרת אנחנו בבעיות עמוקות אחרות גם בלי קשר לזה).
במצב רגיל אני מתנגד מאוד לעשות דבר כזה - לתת למישהו להתלכלך בחרא בשבילך, רק כדי לזרוק אותו אח"כ מתחת לגלגלי האוטובוס. אבל חברי הממשלה הנוכחית, ובעיקר נתניהו עצמו - לגמרי לגמרי הרוויחו את זה הפעם. כפי שנכתב פה לא אחת, מה שאנחנו רואים עכשיו היה חייב לקרות הרבה הרבה יותר מוקדם, מה שהיה מציב אותנו כיום בעמדה הרבה יותר טובה - גם מבחינת המצב בשטח, בעזה, וגם מבחינה מדינית.
נ.ב. כפי שציינתי כבר לא אחת - ע"פ כל הפרסומים גם להרצי הלוי יש חלק משמעותי בכך שהשטחים הסטריליים וחלוקת הסיוע על-ידינו לא בוצעו עד כה, וחשוב לזכור את זה - בעיקר-בעיקר אם הרצי יחליט יום אחד ללכת בעקבות קודמיו ולהצטרף לפוליטיקה שלנו בתור המושיע התורן. עם זאת, אם אכן הרצי הוא זה שמנע מהלך שכזה - ביבי היה חייב-חייב לפתר אותו, גם אם היו מתעוררות מחאות.
אגב, ובניגוד מוחלט לתירוץ המוכן מראש הזה - דווקא אם היה מפתר אותו אז, בשלב מוקדם ובשל סיבה מקצועית מובהקת - המחאות היו קטנות בהרבה, או לפחות הלגיטימציה אליהן. המחאות עכשיו, לדוגמה, סביב פיטורי ראש השב"כ והחלפתו - מהלך מתבקש בהחלט לאור תפקודו הלקוי לחלוטין - הן תוצר ישיר של העובדה שהפיטורים מגיעים אחרי שנה וחצי של לחימה, ולא בסמוך לכישלון. התזמון עכשיו של הפיטורים, אחרי ש"הסתדרנו" במשך שנה וחצי - מעלה ניחוחות חזקים של פוליטיקה קטנה ושל חוסר ענייניות וטעמים מקצועיים - לא מפתיע בכלל, כשמדובר בנתניהו.
לדעתי יש בגדול שלוש אפשרויות:
- מה שכתבת עובר יחסית בסדר
- ביבי דאבלס דאון וגורר אותנו למטה ביחד איתו כשהוא הופך להיטלר מודרני וישראל מצורעת לגמרי
- טראמפ מסיים את האירוע בדרכו
כמובן שהמציאות בפועל לא תיהיה אף אחד מהם, אבל אלה נראים לי הכיוונים כרגע.
אגב, @EJB, אם מותר לשאול: מה משלושת האפשרויות היא היותר/פחות סבירה לדעתך? אתה מאמין שמה שאתה כותב יכול לקרות במציאות?