גיאופוליטיקה ::

אני מתקשה להבין את העובדה שבתקשורת מנתחים את המציאות לפי הציוצים וההתבטאויות של טראמפ. על סמך מה חושבים שיש לזה משמעות כלשהי? הבנאדם איתנו כבר עשור והוכיח שאין שום משמעות להצהרות שלו. הזמן היחיד שהן עושות שכל כלשהו זה כשהוא חלק מתרגיל הטעיה. מה אכפת לנו מה הוא אמר?

כי אז על מה הם ידברו שם? על דברים אמיתים שמענינים אותי ואותך?

אותי מעצבן ומעצבן רצח שהם כל הזמן חוזרים על דפי המסרים של משמרות המהפכה. וזה לא רק פרשן אחד זה אפילו רועי קייס שאני מכבד.

מה צריך לחזור על התעמולה שלהם? הם כל לילה מבטיחים לנו שערי גהנום חדשים שיפתחו עלינו שוב ושוב… איזה ערך חדשותי יש לזה? לא מבין את זה. למה צריך לתקשר את זה אלינו? אני יתחיל לפחד אם הם פתאום יגידו “אנחנו ניתן למעשים שלנו לדבר ולא לדיבורים” אז אני יבין שהלך עלינו וזה הסוף… אבל יש אנשים שנלחצים מזה.

הרף שם פשוט מההתחלה של חדשות ומה הוא חדשות או איך מביאים חדשות נמוך מאוד.

ברור שגם בערוץ 13 ובערוץ 12 יש כתבים שהם על הפנים.
בכללי בעיני כאן 11 הכי טובים ואמינים שיש, כמה שאפשר לפחות להציג היום בטלוויזיה בארץ.

טראמפוש ממשיך במלחמה שלו גם בקליפורניה.

למושל קוראים Newsom, אבל טראמפ קורא לו Newscum/
אני רק לא הבנתי אם הוא מתכוון ל new scum או ל news cum.

סרטון מעניין. נשמע משכנע, אבל לא יודע אם הוא מחרטט בביטחון או יודע על מה הוא מדבר.

זה נשמע שהשלכות הפלת המשטר באיראן לא בהכרח טובות לנו כמו שאולי היינו חושבים.

לא ראיתי את הסרטון, אבל אין סיטואציה כזו שהמצב יהיה גן ורדים.
בסוף מישהו יתפוס את המושכות של השנאה ליהודים/ישראל. חלק יעשו את זה בפומבי(טורקיה), וחלק יעשו את זה מתחת לרדאר(קטאר).
נופל אחד, קם אחר במקום.

דווקא באיראן, בגלל האוכלוסיה ההטרוגנית מאד והמיאוס מהרפובליקה האיסלאמית, יש פחות סיכון מאשר במדינות הערביות הסוניות. תואם שאה או מובראק זה לא מופרך (למרות שלגבי האחרון, אין היסטוריה של דומיננטיות של גנרלים בפוליטיקה כמו במצרים או בטורקיה של לפני ארדואן). זה כמובן לא ערובה לכלום ובהחלט קיים סיכון.

מתאר לעצמי שהמלצתי בעבר כאן, אבל למי שמעוניין בעידכונים טכניים יחסית זה ערוץ מעולה:

יש מצב מכיוון שזה היה המצב בעבר הלא מאוד רחוק ואבי ז"ל אפילו רצה להגר ולעבוד שם, למעשה אפילו עזרנו לאיראן לאחר עליית האייתולות במלחמן איראן-עיראק.

במדינות ערב הסוניות הצבא זה בערך הדבר היחיד שמחבר בין האזרחים ומכאן הדומיננטיות הטבעית שלו, אבל גם באיראן לצבא יש היסטוריה משמעותית והוא עדיין נבדל ממשמרות המהפיכה. מפקד חיל האוויר בזמנו הצהיר שיפיל את טיסת החזרה של חומייני אם יעז לחזור, בסוף הוא התרפס ו"טוהר" בעצמו.

רק להבהיר, לא התכוונתי לאיראן עצמה, אלא לעובדה שאם איראן תיפול ותחזור להיות מדינה שאפשר לעבוד איתה, זה לא מסיר לחלוטין את האיום של אסלאם/אסלאם קיצוני על המדינה היהודית.

רשמי : פקיסטן ממליצה על טראמפ לפרס נובל לשלום.
זאת לא בדיחה או הטרלה, זה אמיתי.
על ההתערבות שלו בהרגעת המצב בין הודו לפקיסטן.

עם התחנפות כזאת לטראמפ, לא נראה לי שפקיסטן תעזור לאירן בצורה כלשהי. אולי אפילו להיפך.

בתגובה, הודו תמליץ על פוטין.
סתם, סתם.

למה שפקיסטן תעמוד לצד מי שתקף אותה בטילים רק מלפני שנה וחצי?

מישהו באירן אמר שאם ישראל תתקוף אותה בנשק גרעיני, פקיסטן תתקוף את ישראל בנשק גרעיני.
אתה יודע, מדינה איסלאמית יחידה עם נשק כזה, וזה.
בלי קשר, התחנפות מצחיקה.

אחד החשבונות שמזוהה עם אידאולוגיית אנטי מהגרים (הבחור הזה כנראה מאיטליה), ומרבה להעלות תוכן אנטי מוסלמי שהובא גם פה לא פעם, העלה סקר: ‘מי הגורם לרוב הבעיות בעולם, יהודים או מוסלמים?’

מוזמנים לראות את ההצבעות והתגובות בעצמכם. גם אם לוקחים בחשבון שיש יותר מוסלמים שיצביעו ‘יהודים’ וההפך, הזהרתי לא פעם מהברית עם הימין הקיצוני באירופה. מדובר בסוג של נאצים שטופי שנאה. אסור להסתנוור מזה שאולי עכשיו הם מתמקדים בשנאה שלהם לאסלאם.

https://x.com/RadioGenoa/status/1936350528075927892?t=LBhQ6iU_s_jMi2BnMdqXrQ&s=19

זה דיי obvious בכנות, אבל שום רדיקלים בשום צד לא אוהבים אותנו. הימין בגלל היותינו יהודים, והשמאל מהיחצינו ישראלים. החוכמה תהיה לנצל כל הזדמנות לחבור לצד שנוח באותו רגע, אחרת לא נשרוד מתוך איזו תמיכה אידיאולוגית עמוקה מאף צד.

נראה לי שבגדול נגעת לאחת הבעיות הקיומיות של היהודים כעם. לא אוהבים אותנו, בין מסיבות דתיות או אחרות.
גם שעתנו לקבל חצי מדינה בהצבעה באו"ם הייתה וקרתה רק על רקע השואה וחיסול רוב העם, ואני מניח שרוב המדינות הבינו שניתן היה לעשות הרבה יותר להצלת האנשים במחנות ההשמדה. רגע של סימפטיה והבנה.
לאורך השנים המדינות הנאורות היו איתנו בקשרים טובים אבל לא מאהבת מרדכי.
אבל בשנים האחרונות אירופה הליברלית קיבלה הרבה יותר מידי מהגרים מוסלמים, ויחד עם הקהילות שהיו בעבר פחות משמעותיות אלקטורלית מגיעים למצב שהם משפיעים מאוד על מי ייבחר, כפי שרואים בזמן הזה את מקרון עושה הכל כדי לזכות לקולות שלהם כי ברור לו מי חשוב יותר כמותית בעת בחירות.

זה כמו שיעלו סקר באיזה אתר של חרדים, האם התפילות מצילות את היהודים, או שזה הצבא.
ברור שיהיה שם 90% לתפילות. כי אנשים כמוני לא נכנסים לשם.
אותו כנ"ל גם כאן.

אבועליאקספרס מוכיח את זה בכל סקר שהוא מעלה. הקהל שלו ימני, ולכן תוצאות הסקרים שלו בדרך כלל מנוגדות ממה שערוץ 12 או 13 מראה.

מכיר את החשבון. יש להבהיר משהו חשוב לטעמי:
מהניסיון שלי וממה שאני קורא בכל מקום, כשהאנשים באירופה מדברים על יהודים הם לא מדברים על היהודי הממוצע קשה היום. היהודים האלה לא מפריעים לאף אחד. אין בעיה של הטרדות בנות מיהודים, אין מקומות לא בטוחים בגלל היהודים וכו.

הם מדברים על הסורוסים למיניהם. הם מדברים על יהודים ליברלים בעמדות כוח (מהסוג הווק הקיצוני ששונא את ישראל) שתמיד דוחפים לעוד ועוד מהגרים לאירופה (כשמצד שני מוסלמים לא יכולים להגר לישראל) והם תמיד שמאל קיצוני מוחלט.
הם מדברים על הליגה נגד השמצה שכל יום יוצאים על הגבר הלבן ותמיד, עד ל7.10 שמה קיבלו סטירה, תמיד היו בעד הווק הכי קיצוני.

מנגד, כשהם מדברים על מוסלימים כבעיה הם לא מדברים על הפוליטיקאי המוסלימי הממוצע. הם מדברים על הeveryday מוסלימי שמטריד בנות באופן קבוע, הופך מקומות יפים לשעבר לno go zone והורס את המרקם באירופה.

בקיצור, הם מאמינים שהאליטה המורכבת מהסורוסים למיניהם השתמשה במוסלמים כדי להרוס את אירופה והמערב.

הדוגמה המושלמת:

https://www.timesofisrael.com/in-germany-jewish-funds-help-keep-mediterranean-migrant-rescue-missions-afloat/amp/

זה יותר מורכב.

עם הזמן ראיתי שאנשים באמת חושבים שיהודים הם מאד חכמים ומתוחכמים. אלה דברים שהתחדדו לי במלחמה, הדוגמה הכי בולטת לזה היא המוסד. לצד הרבה הערכה לפעולות שהם על סף הבדיוניות, זה בא גם עם שנאה. עובדתית אלה 20 מיליון איש שעושים ׳רעש׳ שהוא חסר פרופורציות לאחוז באוכלוסיה (מלחמות, פרסי נובל, עמדות מפתח או בגדול הכל חוץ מספורטאים נורמלים). התיק הזה בא עם הערכה ועם שנאה.

אני חושש שהימין בארהב יקרוס אחרי שטראמפ הצטרף לתקיפה. השמאל כמובן שנגדו, אבל גם לא מעט חלקים מהימין גם יוצאים נגדו, והתומכים הגדולים שלו דיי מגמגמים ומתקשים להסביר את זה.

אני בכנות חושב שעליה של השמאל בארהב היא צרה לא פשוטה. לא רק הצרות שהם גורמים למדינת ישראל, אלא גם הערכים שלהם, שבעיניי הם נוראיים.

יש עוד 3.5 שנים לבחירות, אף אחד לא יזכור את איראן עד אז.