אנחנו בסה"כ בחצי השנה הראשונה של הקדנציה של טראמפ. יש עוד 3.5 שנים, המון דברים יקרו עד אז.
טראמפ הוא מלך הפופוליזם. אני בטוח שהוא בדק יפה את השטח לפני שהלך על המהלך הזה.
יותר מזה - חלק אינטגרלי מ-make america great again, זה שכולם מסתכלים על אמריקה בהערצה/יראה. איזו דרך טובה יותר יש להשיג את זה, מאשר להצטרף לסוס המנצח של המזרח התיכון, להפציץ בלילה אחד-שניים מה שגם מדינת ישראל החזקה לא הצליחה, ולהביס אויב שלא באמת יכול לדגדג אותך, בלי שום boots on the ground ושום הסתבכות שתארך שנים?
על הרקע של כל הנ"ל - גרף מעניין במיוחד שנתקלתי בו, שמראה את התזזיתיות וה"הפכפכיות" של טראמפ, אבל גם מי צוחק בסופו של דבר:
בזמנו עסקנו כאן בחופש הביטוי ואילון מאסק. אז זה הצד השני של זה. בסרטון מראים שמנוע הבינה המלאכותית של x מחפש ישירות ציוצים שלו בנושא (החיפוש הוא על ישראל-פלסטין אבל זה לא משנה).
ממשלות שמפקחות על אג׳נדות פוליטיות של כלי תקשורת זה גרוע, אבל גם כלי תקשורת ׳חופשיים׳ לגמרי לא חפים מבעיות. חלק דומות למה שהוצג בסרטון, אבל נוסף לאלה לא באמת נפטרנו מהרצון והיכולת של ממשלות וגופים חזקים להתערב גם במדיות החדשות.
אין כבר כלי תקשורת עצמאיים לגמרי. כולם שייכים למישהו, כולם צריכים לדאוג שימשיכו לפרסם אצלם, והעיתונאים צריכים לדאוג שלא יפטרו אותם.
חופש הביטוי לא בא מהם אלא מאנשים שיכולים להתדיין חופשי בפלטפורמות שונות כמו הפורום שלנו.
וזה הולך ונעלם כי אלגוריתמים מתחילים לפקח על מה מותר ומה אסור, ואין להם שיקול דעת. לי למשל מחקו ביקורת חיובית בגוגל על בית הארחה באירופה כי כתבתי שאין להם בעיה עם ישראלים. אני משוכנע שזה לא נמחק ידנית, אלא רק כי הבוט החליט שזה לא ראוי.
מה שקורה עכשיו הם הרשימה של אפשטיין מדהים.
הגזלייטינג של הימין האמריקאי הפתיע אותי. הייתי רגיל להתנהגות מחפירה כזו רק מהדימוקרטים ואנשי השמאל אצלם, שלרוב הראו שאין להם ערכים.
טראמפ עשה המון דברים ששימחו אותי, אבל התגובה שלו לגבי זה שהבייס שלו דורש תשובות הייתה ממש ממש מביכה: “הוא מת מזמן, את מי זה מעניין?!”
מה? רשת פדופיליה של אנשים חזקים זה לא מעניין?
מה שמרשים בכל זה, זה התקשורת הימנית והיוטוברים שאני עוקב אחריהם. אני גאה בהם.
במקום ליישר קו כפי שהשמאל תמיד עושה עם ההנהגה שלו כדי להגן עליה בחירוף נפש, הימניים הראו שיש להם ערכים.
טאקר קאלרסון, מרק דייס, בני ג’ונסון, מאט וולש, טים פול (הסוג החדש של ימני, זה שהופך לימני יחסית לשמאל שהלך יותר מדי שמאלה) Liberal Hivemind ואחרים, כולם יצאו נגד טראמפ, כולם מדברים על זה ולא מעוניינים לוותר. גברים אחד אחד.
צ’ארלי קירק מצד שני איכזב מאוד כשהחליט לוותר על הדרישה הזו. כנראה דיברו איתו מלמעלה. מאכזב.
בנתיים כולם דורשים את זה ולא מוותרים, וטראמפ לצערי הרב, נלחם בבייס שלו. לא יצא טוב מהמלחמה הזו.
לעניין עצמו - ממה שאני מבין יש שם בעיקר פורנו ילדים ושום פרט מעניין… כנראה שגם שם, כמו ברוב הקונספירציות, ההר הוליד עכבר. אין שום דבר מעניין לפרסם, כמו במקרה של תיקי קנדי.
אני כמובן לא מכחיש שאפשטיין היה מקושר ובסבירות גבוהה שיחד ו/או סחט אנשים בכירים עם קטינות וכו׳, רק מטיל ספק שקיימת איזה רשימה או רשימות עם מלא שמות שהמשטר מפחד לפרסם.
כי אני לא ווקיסט שמוחק אנשים ברגע שאומרים דבר שאני לא אוהב. אני מסוגל לפלטר את הדברים ולהסתכל על דברים גם מנקודת המבט שלהם.
תחשוב על זה כך: מה היה קורה אם הייתי מוחק כל בן אדם שמעליב את הנוצרות/נוצרים או את ישוע בפני או בפומבי (כשקוראים לו ישו)?
אותו דבר עם האנשים האלה. עד נושא ישראל, הסכמתי איתם על הכל כמעט. למדתי מהם והערכתי אותם.
ראיתי את התגובה המאכזבת של כמה מהם אבל הבנתי ש:
אי אפשר להסכים תמיד על הכל לצערי.
הם לא בדיוק חיים בישראל ויודעים מה זה.
ושוב, אני מסתכל על זה מבחוץ ולא מנקודת המבט הצרה שלי: האנשים האלה יצאו נגד המנהיג שלהם, שהם אוהבים ומערכים, וכמה אפילו חברים שלו (כמו טאקר).
אז עזוב את נושא ישראל, אי אפשר להגיד שלבן אדם אין ערכים.
האם אני מסכים עם כל הערכים שלו? לא. אבל אי אפשר לא להעריך יותר ואומץ כאלה.
ועוד דבר: זה מונע ממני לחיות בתוך אקו צ’אמבר איפה כולם מסכימים איתי על הכל. אני זקוק כל הזמן לאנשים שגורמים לי לחשוב על העמדות והרעיונות שלי ולאתגר אותי.
בגלל זה אני אוהב לקרוא את כל מה ש @Ganjo ו @whykds כותבים.
לא היה לי שום מושג בקשר לכסף, אני לא מסכים איתו על כמה נושאים והוא לא מבריק במיוחד, אבל הנקודה שלי היא שמצביע טראמפ כמוהו יצא נגד טראמפ. ואת זה אני מעריך מאוד.
שנייה, לא הבנתי. אנשים חזקים בעמדות כוח שצורכים פורנו ילדים זה בסדר? זה לא סקנדל היסטרי והיסטורי?
טראמפ, פטאל ואחרים דיברו על הרשימה שנים.
אם אין שם כלום, אז שיפרסמו הכל וזהו. לא?
כנראה שאין רשימה במובן של רשימת שמות, אבל כן יש מידע על האנשים האלה במחברת או משהו, וזה מה שכולם דורשים לדעת.
אני מתכוון ש-allegedly, מה שמצאו זה פשוט פורנו ילדים וככזה אין מה לפרסם… לא בנוכחות מפורסמים ולא משהו שמכיל מידע משמעותי, ולכן לא מפרסמים. כאמור זה הכל ״דיווחים״ וכו׳ וכמובן שאין לי מידע קונקרטי. כלומר בדיוק לא זה:
לגבי תחילת ההודעה:
מקבל, אבל האיש מרחק קפיצה קטנטונת מקנדס אוונס ודומיה. הוא די איבד את זה, לאו דווקא בהקשרי ישראל ספציפית, אבל מי כמוך יודע שזה נייר לקמוס לא רע. גם אני חיבבתי אותו פעם, וגם את ג׳ו רוגאן, אבל ה-woke right זה לחלוטין דבר, גרוע באותה מידה כמו ה-woke left, וטאקר מייצג אותו נאמנה.
יפה, אז שיפרסמו את מה שיש, למה לא?
הבעיה היא שבתחילת הקדנציה של טראמפ דווקא אמרו שיש מה לפרסם.
אז שיקרו?
קנדס אכן התשגעה לחלוטין ואי אפשר לדבר איתה בהיגיון.
על איזה נושאים מדובר? אין לי מושג. יש לך לינקים או משהו?
ג’ו רוגן הוא דוגמה מושלמת לאדם הממוצע במערב.
לא חושב שהוא חכם מדי או מבין מספיק ובגלל זה קל להתעלם ממה שהוא אומר/חושב.
אבל אני מבין את הבעייתיות בקשר לזה שיש לו קהל עצום. וזו אכן בעיה.
טאקר קרלסון פעם היה עיתונאי שמאוד הערכתי, לצערי, התבדתי, הוא משקר כמו שהוא נושם. והוא פחדן רצח, בן שפירו “מתחנן” לעימות מולו והוא בורח כמו נקבה.
רק בשביל הדוגמה, היום הוא עומד לראיין בפעם השניה איזה פייק היסטוריון שהוא נאצי על מלא (שכחתי את השם) הוא קורא לאותו היסטוריון “היסטוריון הכי אמין בארה"ב,” אותו היסיטוריון מטיף שהיטלר היה לא מובן וצרציל היה הבחור הרע האמיתי של מלחמת העולם השניה… מיותר לציין שהוא לא באמת היסטיריון אמין.
אני יכול להמשיך… לצערי טאקר וחבריו עומדים להשתלט על הימין הארה"ב שאלוהים יעזור לנו.
בקשר למשפיעני רשת של הימין. אני התפכחתי מהם, כולם צבועים וגריפטרים. בני גונסון טים פול ואחרים, למה? הם מיללים אפשטיין אפשטיין אפשטיין אבל מצד שני “הכשירו” את האנס אנדרו טייט ואחיו, לו הם מלקקים את התחת כל הזמן. בני גונסון טאקר טיים פול כמעט כולם.
זה הכל עניין של קליקים וכסף. אנדרו טיט פופלארי אז הוא מקבל מהם “ניקוי” הבנאדם סוחר נשים ואנס. אבל הוא לא “יהודי” אז זה לא משתלם להם. אתם מבינים, כנראה שאם אתה נוצרי שהתאסלם ואז התנצר , כנראה שאז מותר לאנוס ולסחור בנשים. זה הכל עניין של פוזיציה.
אבל אין ספק שהווק של הימין הוא כבר ללא שליטה. השתלט כמעט כולו על הימין המרכזי. אנחנו באמת בצרות.
ואני בעברי הלא רחוק מאוד חייבבתי את טאקר. שיוצאים מהאקו צימבר של הימין מגלים כמה הבחור שקרן… אני שואל את עצמי, לגבי הרבה מה שהקשבתי לו בעבר, האם זה היה אמת או שקר.
צריך לבדוק כמה קטאר עובדת פה, הם שילמו כבר לטאקר ולדעתי הוא לא לבד. קטאר עובדת פול טיים על הימין האמריקאי.
נ.ב ההיסטוריון הנאצי שמו דריל קופר.
נ.ב 2 גו רוגן הוא תומך של ברני סנדרס ממנו אין לי כל כך אכזבה כי אין לי ציפיות ממנו.
הקטע עם קופר זה שהוא לא היסטוריון, ואפילו החברים שלו בפודקאסטים אומרים שהוא לא טוען או יטען שהוא היסטוריון.
זה כמובן לא מונע ממנו לדבר בכל מיני תכניות כ-היסטוריון. ימים יפים.
הוא “היסטוריון” כל כך מבריק שהוא לא יודע שהיטלר נולד באוסטריה ולא בגרמניה…
אבל זה לא טעות מצידו. הוא אמר את זה לרוגן. צוחקים עליו על זה, אבל לדעתי זה בכוונה. גם התעמולה הנאצית טענה שהיטלר היה גרמני, כי אז לא היה נעים להם לספר לגרמנים שזה שעומד בראש הפירמדה הוא לא גרמני טהור… זה עד כדי כך כמה הוא עמוק בלהיות ניאו נאצי.
פוטין וטראמפ נפגשים כעת , אם טראמפ יצליח לעשות הפסקת אש בדרך לסיום המלחמה באוקראינה אז באופן מוחלט וסופי בחצי שנה בערך עשה פי כמה יותר ממה שביידן עשה למען השלום בעולם בכל הכהונה שלו.