מאיפה הנתונים? אשמח לראות
שהונגריה בטוחה ליהודים ממדינות כמו ספרד גרמניה או בריטיניה?
מראה עינים קודם כל.
הרי כל סטטיטיקה שתגיע לפה מי שמאמין לזה יאמין ומי שסקטי יגיד שזה מזויף.
לא. אני מתכוון ל
הראו לך את התלונות על האונס.
פולין המדינה היחידה ברשימה שיש לה מדיניות קשוחה נגד הגירה אז היא גם בתחתית הרשימה. תראה את הזינוק של השאר… זה לא עליה קלה זה זינוק חד למעלה.
דרך אגב, המספרים האמיתים הם יותר. כי יש מדיניות גם של הקהילה המקומית וגם של המוסדות הרשימים באותה המדינה לנסות “ולגמד” את התופעה כך שבכלל אי אפשר להאשים את העליה החדה הזו “באכיפה מוגברת”
אני יודע שזה ויקי ולשון המעטה אולי לא הכל מדויק שם. אבל בגדול זה נכון.
פקיסטנים התעללו מינית בקטינות נוצריות. והם בכונה חיפשו נוצריות. התקשורת והמימסד בבריטיניה “קברו את הפרשה” תן לי לנחש שאתה לא מכיר את זה.
הדבר האחרון שאפשר להסביר את העליה החדה הזו זה בגלל “עליה באכיפה”
בקיצור יש לך אנקדוטות לא נתונים
כי כמובן הם יספרו את האמת על זה ויסתכנו במחאות, בדיוק כפי שנתנו לך נתונים מדויקים על כמה חיסון הקורונה היה קריטי והיה צריך להכריח אנשים לקחת אותו בשביל הסבתא, נכון?
ליאור, דווקא היום חזרתי אחורה ל7.10 כדי לקרוא את ההודעות בת’רד הסכסוך. ההודעות שלך התיישנו רע מאוד. אבל האם למדת מזה?
אין ספק שבמהלך ה7.10 לגמרי לא הבנתי את המימדים ולגמרי לא האמנתי שחמאס מסוגל ושצה"ל כזה עלוב. אז אכן ביום הספציפי ההוא טעיתי מאוד ומשה זיהה הרבה יותר מהר את המימדים וצדק.
אבל עם כל הכבוד לטעות ה"מודיעינית" שלי (שנכתבה אני מניח שעה-שעתיים לתוך האירוע) תקרא את הדיון הלא מאוד ארוך שהיה כאן בפורום לפני אוקטובר 23 ותראה שבזמן שרוב באי הפורים תמכו בקונספציה של ניהול הסכסוך אני התנגדתי.
בכל מקרה, באמת שאני לא מוצא קשר בין מה חשבתי ב7.10 לבין מקרי האונס באירופה.
ובדיוק כפי שאז לא הבנת את המימדים ודיברת בביטחון מלא על דברים שלא הבנת, אתה ממשיך באותו הקו.
פעם או פעמיים אפילו הסברת לי איך אתה מכיר את האנשים ואת התרבות יותר ממני. מבין מה הבעיה פה?
אני בטוח שהאישה הזו תדבר על הסטטיסטיקות האלה ותנסה לפתור את הבעיות שמביאים ה"מהגרים". נכון?
אני גר בחו"ל מספיק זמן כדי להעיד שמשהו משתנה במהירות אדירה ולא לטובה. יותר מדי אלימות, יותר מדי חוסר ביטחון, לכלוך, רעש ומה לא. ועל הכל אחראים ה"מהגרים" שעושים את כל העולה על רוחם ואף אחד לא באמת עושה שום דבר.
אני גר במחוז קצת שמאלן, וזה קצת מעודד איך אנשים מתחילים לשנות את דעותהם כלפי האנשים האלה כי הם סוף סוף מתחילים לראות את מה שאני רואה כבר 20 שנה.
מצער אותי שאתם חייבים להביא את כולנו למצב הנוראי הזה כדי שסוף סוף תבינו ותרדו מעץ האוטופיה המטורפת שלכם.
גל ההגירה הגדול לאירופה התחיל ב 2015
https://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php?title=Crime_statistics
עלייה במקרי רצח והתעללות מינית בנשים מ 2013 עד 2024 לפי נתונים רשמיים של המשטרה (נתונים על רצח ככלל לא עקבי)
מה מנסים להסתיר בהכרח: את הקשר ביניהם
קצת מראה עיניים למי שמאמין רק דרך חוויה אישית: הנמל בברצלונה, סביליה, פריז בריסל, לונדון ועוד.
איך שלא נרצה יש קורלציה בין עלייה בין מספר מהגרים לנקרי פשע
גם בארץ שלחצו את המשטרה לקיר היא שיחררה נתונים שמראים שאצל המסתננים ובמיוחד מסתננים מאיזור מסוים בעולם, יש עליה דרמטית בפשיעה שלהם לעומת אוכלסיות אחרות.
המשטרה כמובן לא מפרסמת נתונים מדויקים, ולא מצאתי הפלא ופלא נתונים עדכנים אבל יש מ2010 .
מראה עינים למשל, אני ביקרתי באמסטרדם פעמיים אחרי השיחרור שלי 2001 בערך ואחרי גלי ההגירה ההמונים שנים אחרי (לא זוכר את השנה המדויקת)
אמסטרדם של אחרי שונה לגמרי מאותה עיר שביקרתי אחרי השיחרור… ולא לטובה.
לפי הנתונים שהבאת יש ירידה במקרי הרצח באירופה בין השנים 2013-2022. האם גם את זה אתה מייחס למהגרים?
אפשר, אפשר לדבר על אכיפה מוגברת בכל הנוגע לרצח, אפשר לדבר על ירידה באחוזים פר כמות אנשים (שעלתה כמובן מאז כניסת מהגרים סך הכל הגיוני).
יש לך הסבר אחר לעליה החדה במקרי האונס?
לא יודע… המושג תקיפה מינית (בקישור ששמת מחברים תקיפה מינית ואונס בגרף - אז מאוד קשה להפריד בין ה2) מאוד התרחב ב15 השנים האחרונות. מניח שיש גם עלייה משמעותית בדיווח ותנועת me too בטח תרמה לזה מאוד (והעלייה המשמעותית אגב מתחילה בדיוק אז).
ליאור אני כל הזמן שוכח איפה אתה גר, פעם חשבתי שאתה קיבוצניק וטעיתי. אני מניח שאתה לא גר באיזור מרובה עם מסתננים.
אני לא שופט אותך, אני גם חשבתי פעם שהימין מגזים ואין קשר מוכח בין מסתננים (מחפשי עבודה או איך שתרצה לקרוא להם) חשבתי כמוך ושנאתי טיפוסים כמו שפי פז, עד שזה לא הגיע אלי באופן אישי ומשפחתי.
אני באמת מזמין אותך לבקר בשכונות בת"א ולספר לי אח"כ שאין קשר מוכח בין מסתננים לבין עליה בפשע.
אתה יכול גם לבקר בפתח תקווה זה מספיק.
לא אמרתי שהכל מפוברק. אמרתי שאפשר לפברק הכל בקלות.
כלומר, יכול להיות שנתון מסוים לא מפוברק. אבל לי וגם לך אין שום יכולת להבדיל. לכן תמונה או סרטון או נתון סטטיסטי כלשהו לא יכול להיות הוכחה בויכוח.
גם אני מאמין למראה העיניים שלך, ומאמין לך שהמצב של פתח תיקווה הוא כזה. אבל אני לא מאמין כשאתה כותב על מקום באירופה על סמך ציוץ של מישהו שאתה לא מכיר. מילא היית מכיר אותו אישית, כמו שאני מכיר אישית אנשים מרוסיה ומאוקראינה, אבל סתם ציוץ שניתן לפברק? לא.
יש פה, בפורום הזה ממש, אנשים שגרים בספרד, בלגיה ונדמה לי גם אנגליה. למה שלא תשאל אותם איך זה לגור שם?
אני בטוח שבהונגריה יש פחות פרו פלסטינים. אז מה? השאלה אם הישראלים או יהודים במדינות מערב אירופה אשכרה מרגישים את זה על עצמם. כל הישראלים שאני מכיר אישית, שהיו באירופה בשנה האחרונה, אומרים פה אחד שלא הרגישו מאוימים וחלקם לא הסתירו שהם מישראל. ראו גראפיטי, ראו נוכחות משטרה, נמנעו מלהגיע לאישורי ההפגנות. זהו.
בתקשורת בארץ אוהבים לנפח כל מקרה פרטי לתופעה. זה קליקבייטס, אתה לא יכול לא להקליק על הכותרת “שוב אנטישמיות בגרמניה”. בגוף הכתבה כתוב שתמהוני ירק על ישראלי, או אישה עם שיער ירוק הורידה מדבקה של החטופים. אתה מבין שזה בולשיט, אבל כבר הקלקת , ספגת פרסומת והם בכל מקרה הרוויחו.
אני לא ממש מבין. יש בכלל ספק שהמקום הכי מסוכן לחיות בו כיהודי (או כיהודיה) הוא מדינת ישראל? אלא אם אתה בוחר ערים אירופאיות מסויימות מאד ובוחר לגור בכוונה דווקא באזורים מסוימים מאד בתוכן.
כל עיר גדולה בכל מדינה מערבית בטוחה יותר. כן, יש אלימות מהגרים. זה עדיין לא מדגדג את המספרים של הטרור בישראל, בוודאי אם מתחשבים בעובדה שהוא מכוון ספציפית כלפי יהודים.
לא כל דבר זה קשור רק אלינו…
הבאתי את הדוגמה של הונגריה למדינה שאין בה לפחות מאז שאורבן עלה שם לשלטון תופעה של הגירה לא חוקית והוא סגר את הגבולות שם, ושם בטוח ליהודים . עכשיו למה זה קשור? כי בד"כ אותם אלו ששונאים יהודים זה אותם אלו שמהגרים מהמזרח התיכון ואפריקה… מי שלא מבין, כן זה לא פולטי קורקט ויאשימו אותי בגזענות, אבל לרוב מהגרים שמהגרים ממדינות נוצריות , אותם נוצרים מעורבים פחות בפשיעה חמורה כמו אונס.
תקראו מה שהבאתי מאנגליה,הפקיטסנים שם חיפשו לאנוס נוצריות. זה לא צירוף מקרים שהקורבנות של אותם כנופיות היו רק נוצריות.
אם זה בטוח ליהודים יותר מהארץ או לא, זה לא הנקודה שלי.
אני לא, אני כותב את זה קודם כל, כי גם אם בקטנה, אני חווה את זה על בשרי. וזה באמת בקטנה כי המצב של פ"ת למשל הוא הרבה פחות קשה מהמצב של דרום תא והשכונות שם.
עכשיו בכל הכבוד, לכתוב לי שהתקשורת מנפחת את הכל, זה מנותק מהמציאות. כי הסיבה היחידה שיש פה דיון על האם “הגירה לא חוקית מגבירה פשיעה כן או לא” זה בגלל שהתקשורת המינסטרים “משתיקה” את הדיון הזה.
אם התקשורת היתה באמת מדווחת ועושה תפקידה (לא רק בארץ אלא בעולם) לא היה פה בכלל דיון על זה. זה ברור לכל מי שבאמת עוקב אחרי הנושא.
זה לא רציני לכתוב לי שהתקשורת מנפחת את המציאות. התקשורת מנסה למחוק את המציאות. חזרה לדיון על הקורונה פה שניסו להסביר לי שאני טועה והתקשורת אומרת אמת…
קשה לעשות את ההשוואה הזאת כי אצלנו מדובר בטרור ותקיפות רציניות יותר מרוב המקרים האנטישמיים שמדווחים בחול, ככה שמביחנת חומרת המצב ברור שיותר מסוכן בארץ.
אבל מבחינת כמות, מהנתונים שמצאתי באינטרנט (לא בטוח כמה הם מדוייקים כמובן)
בבלגיה בשנה האחרונה היו 4.1 מקרי אנטישמיות על כל 1000 יהודים.
בארץ זה כמובן מקרי טרור אבל היו 0.05 מקרים על כל 1000 יהודים.
בסוף אם בודקים כמה יהודים נהרגו בגלל היותם יהודים בארה"ב מול ישראל (כמה מיליונים בשני המקרים) אז אין מקום לספק *.
לגבי אירופה, מציע לכם לשאול אמא מגרמניה מי הרגישה בטוחה יותר להלך ברחובות מדינתה: את או בתך. העבר של אירופה רודף אותה, אבל היא תצטרך לקבל החלטה שהיא יבשת נוצרית אם היא רוצה לשרוד. בדומה לרוב התרבויות, החלטות קשות מקבלים רק כשאין ברירה אחרת.
הייתי בקיץ עשרה ימים ביוון. באזור פיליון, כבישים הרריים, היו אינסוף כתובת פלסטין חינם. באתונה כבר הרגשתי מאד לא נעים ורציתי לעוף משם כמה שיותר מהם (למזלי אלו היו רק יומיים). רק לציין שלפני שלוש שנים הסתובבתי שם כמה ימים והרגשתי בסדר גמור. המיקום שלנו היה עשר דקות מהמרכז הרועש, כתובת בכל מקום עם ניחוח אלים, אנשים עם חולצות פלסטין עם אגרוף וסממנים שמריחים מאלימות, בית קפה עם כתובת Israelis not welcome וכו׳. מצד שני בעל מסעדה מביירות שהתנהג כמו חבר, בעלת המקום שמעידה שבעלה הוא ידיד של הרצוג ואוהבת ישראלים, הרבה תמיכה מהעם היווני, אפילו לא פרצוף עקום אחד במשך כל החופשה כשאמרנו מאיפה אנחנו. אפילו להפך בהרבה מקומות. וכל זה במדינה שלא נותנת למוסלמים להרים צריחים של מסגדים (באתונה עד 2020 אפילו לא היה מסגד רשמי) כי 400 שנה של כיבוש איסלאמי עשו את שלהם.
זו המורכבות שבה נמצאת אירופה וממנה היא תצא כמו שבסוף אנגליה עשתה מה שצריך נגד גרמניה גם אם כמעט באיחור. וכשזה יקרה הם יהיו הרבה פחות נחמדים מהיהודים וזה יהיה בלי בג"ץ ובלי בצלם.
** זה חמקמק ויכול להתהפך בשניה בגלל מאורעות שונים אבל זה המצב כרגע
יוסף חדד מצטרף לדיון שלכם. הבעיה היא שממש לא מדובר במיעוט. האיסלאם מתרבה בקצב רצחני והוא כבר מגיע ל-20% במדינות מסוימות. תוסיפו את הפרוגרסיבים הפסיכופתים, ותקבלו שהם אולי לא הרוב, אבל הם גם ממש ממש לא מיעוט. מקווה שהם יעשו ניתוחים לשינוי מין כולם. שלא יתרבו.