באיזו מדינה מערבית (פרט לישראל) יש 20% מוסלמים או קרוב לזה?
@Bblanko אני לא יודע מה נכנס תחת ההגדרה של ״תקריות אנטישמיות״ במספרים שהבאת. אני מתייחס לנתון פשוט וישיר - מה הסיכוי שלך להירצח בשל היותך יהודי. המספרים חד משמעים, וזו גם הסיבה שאנשים פונים לדבר על מגמות דמוגרפיות.
אני לא ממעיט חלילה מהבעיות של ההגירה המוסלמית לאירופה, רק מצביע על כך שישראלים וימנים שאינם ישראלים נהנים מאד לנפח אותה. אין בכלל ספק בעיני שבעיית האלימות האסלאמית של מערב אירופה קטנה מזו של ישראל ותמשיך להיות כזו גם בעוד עשור או שניים. בין אם מסתכלים על אחוז האוכלוסיה המוסלמי (או העוין מתוכו. בעיני יש מגמות חיוביות מאד אצל חלק מערביי ישראל) או על השכונה שאנחנו נמצאים בה ונמשיך להמצא בה (כמובן שכאן אין מה להשוות).
כמובן שהמקום הבטוח ביותר להיות בו יהודי היה ונשאר ארה״ב. זה המצב כבר 100 שנים לפחות (וכמובן לא ייחודי ליהודים).
לסמולנים אכפת הרבה פחות מהמשפחה (מסביר את השינאה העצמית שלהם) ויותר מ12 עד 16.
לרפרנס מהיר:
(1) כל בני המשפחה הקרובה שלך,
(2) כל בני המשפחה המורחבת שלך,
(3) כל החברים הקרובים ביותר שלך,
(4) כל החברים שלך (כולל רחוקים),
(5) כל המכרות שלך,
(6) כל האנשים שאי פעם פגשת,
(7) כל האנשים במדינה שלך,
(8) כל האנשים ביבשת שלך,
(9) כל האנשים בכל היבשות,
(10) כל היונקים,
(11) כל הדו־חיים, הזוחלים, היונקים, הדגים והעופות,
(12) כל בעלי החיים על פני כדור הארץ כולל פרמיציום ואמבה,
(13) כל בעלי החיים ביקום, כולל יצורים חייזריים,
(14) כל הדברים החיים ביקום כולל צמחים ועצים,
(15) כל הדברים הטבעיים ביקום כולל ישויות דוממות כמו סלעים,
(16) כל הדברים הקיימים.
המצב הנוכחי הוא שישנה הסכמה על מונופול כוח למדינה. בקרוב יגיע הרגע שבו צריך להדגים זאת בשטח. קשה להעריך לאן זה ילך, והאפשרויות מגוונות כשבהן כמובן סכנה למלחמת אזרחים. אחרי חיסולו של חיזבאללה, התגברה הלגיטימציה של הצבא בעיני הציבור, כשהרמטכ״ל הנוצרי עובר לתפקיד הנשיא. כרגע כמעט ואין התנגשויות באש בין הצבא לארגון הטרור. ישראל עוזרת להגביל את חיזבאללה כשהיא תוקפת כל מטרה שידוע לה עליה, מה שמקשה עליהם מאד להרים ראש.
ללבנון צבא לא מיומן עם כלים ישנים, כש 60% מכוח האדם שלו הינם בני העדה השיעית. העמדה הרשמית של חיזבאללה, לו הניסיון והלוחמים המיומנים, היא לא להתפרק מנשקו גם במחיר של מלחמה. מנקודת מבטם של השיעים, התפרקות מנשק יכולה להתברר כהתאבדות. הם מסתכלים על מה שהסונים עושים בסוריה ומבינים שזה יכול להגיע אליהם. עימות עצים בין חיזבאללה לצבא לבנון הוא משהו שנראה שאף אחד לא חפץ בו בנקודה זו: חיזבאללה המוחלש או צבא לבנון הבלתי מוכח שמייצג עם עייף ממלחמות, כלכלה חלשה ואזורים שעדיין לא שוקמו מהעימות עם ישראל (כפרים בדרום, רובע הדאחיה). לכן זה תקוע מצד אחד, ומתקדם לנקודת הכרעה מצד שני.
מלחמת אזרחים לבנונית תהיה שונה מקודמותיה בכך שהפעם זה ׳כולם נגד השיעים׳ שמהווים בערך שליש. צבא לבנון יודע שיש לו הזדמנות היסטורית להיפטר מחיזבאללה ולכונן מדינה נורמלית. כנראה שמתחת לפני השטח ישנו ניסיון להבין את ההיתכנות של מיגור חיזבאללה תוך שישראל מהווה גורם אקטיבי (נשמע מוכר מאיפשהו) ובגיבוי אמריקאי ובינ״ל משמעותי.
באופן אירוני, מי שכן עשוי לחפוץ במלחמה עם השיעים הוא אל ג׳וליאני. אם רק יפתחו לו את הגבול, הוא עשוי לשמוח לשלוח את הכנופיות שלו…
אני מחזיק באופטימיות בזמן האחרון, אבל זה בעיקר כיוון שזה בחינם ולא מבוסס על הרבה. המצב אצל שכנתנו הוא כמו תמיד מסובך, הכל יכול לקרות והסיכוי לפתרון אמיתי עדיין קטן.
זה מחקר וכך ענו יפי הנפש. זה virtù signaling במיטבו. אז אתה טוען שהם שיקרו במחקר או שהחוקרים שיקרו?!
אבל בוא, תרד קצת מהאולימפוס ותחשוב קצת: כמה שינאה עצמית יש אצל הווק והשמאל? כמה תיעוב להיסטוריה ולתרבות שלהם עצמם?
כמה אהבה יש אצלם לפושעים והאויבים שהם כל כל אוהבים להצדיק ול"הבין" ולהראות שהם כך רק בגלל שהמערב הקולינסטי גורם להם להיות כאלה?
כמה שינאה יש למטורללי השמאל (ירוקים, פימינסטיות, טבעונים רדיקליים) לכל האנושות?
לפני כמה שנים שוודי שרף קוראן או משהו ובפקיסטן רצחו מיד נוצרים פקיסטנים כנקמה וגם במקומות אחרים בעולם. כי כך הM.O. שלהם. אין אצלם נוצרי/יהודי חף מפשע. דמם מותר ברגע האמת.
אני מאמין שהמלחמה של ישראל היא רק קרב קטן מהמלחמה הכוללת שתגיע במוקדם או במאוחר, והכל תודות לשמאלנים שהכניסו את הסרטן למדינות שלנו.
אני טוען שזה לא מחקר. זה פסאודו מדע at best. אין שום הגדרה אופרטיבית מדידה ל"ליברל" או ל"קונסרבטיב". אין שום הגדרה אופרטיבית אמיתית ל-moral allocation ואין שום ערך מדעי לvirtu signaling. מחקר שכולו קליק בייטס למפגרים.
במאמר מוסגר, אני מקווה שאתה מבין שזה בדיוק כמו אלה שטוענים שהנאצים והפאשיסטים היו שמאלנים משלל סיבות. הווק זו תופעת שמאל (במקור קיצוני) מובהקת, העובדה שהיא חולקת מאפיינים עם חלקים קיצוניים של שמרנות/ימין זה תיאוריית הפרסה קלאסי.
אתה צודק כמובן ועדיין… תפיסת העולם שלהם היא של טוב ורע מוחלטים. זו תפיסה דתית ממש. היא פשוט לא מתבססת על כתבי הקודש. אני תופס עצמי כשמאל די ליברל ורלטביסט ואני לא מוצא מכנה משותף ביני לבינם. אם אני לא אז מי כן?
מהכתיבה שלך כאן אני מתרשם שאתה מאד ״שמאלני״ בדברים מסוימים ומאד ״לא שמאלני״ באחרים. השאלה שלך דומה מאד לליברטריאן שיתהה מה לו ומה ל-MAGA ומה בדיוק ימני באחרונה. יש ימין סמכותני ושמאל סמכותני, שמאל ליברלי וימין ליברלי. אין ספק שהגבולות האלה מטושטשים ולא מוגדרים היטב. בשיח הפוליטי, ובעיקר בזה האמריקאי, ״ליברלי״ מושאל כ-״שמאלני/פרוגרסיבי״ ולכן באמת משמש לתיאור של תפיסות מגבילות חירות או ממש אותוריטריות. אבל זה פשוט האופן שבו מונחים פוליטיים עובדים ועבדו מאז ומעולם, כל אחד משבש בהתאם לנרטיב ולקבוצת האינטרס שלו.
ואיכשהו ובמפתיע, אנחנו לא קשורים לזה. אירופה vs רוסיה ומרכז אסיה נשמע מעולה. לא שאני חלילה חובב מלחמות או הרג, אבל היהירות האירופאית וההטפות המוסריות שלהם עלו לי על הסעיף.
שיחטפו קצת ונשמע אותם אח"כ, קצת פחות יהירים, קצת יותר פרקטיים.