גיאופוליטיקה ::

15 פוסטים אוחדו לנושא קיים: על דת, אידיאולוגיה, גזענות ומה שביניהם ::

קצת הזוי שאני בישראל יודע יותר טוב מראש ממשלת ספרד מה באמת האיום הקיומי של המדינה שלו.
כמו שהאיסלאם דורש בעלות על ארץ ישראל כי היתה אדמה בשליטה מוסלמית מתישהו, ככה הוא יכוון מטרה על שטחי דרום ספרד, “אל אנדלוס”. רק צריך לשחרר את פלסטין קודם ותהיה גישה מהים…

לפני כמה ימים נבחרות ספרד וקוסובו עד גיל 21 נפגשו, וההתאחדות הספרדית המלכותית הצליחה לעצבן את הקוסוברים בכך שכינו את המדינה “טריטוריית קוסובו”.
בתגובה, כנראה לא בעמוד הרשמי של ההתאחדות, קוסוברים פרסמו כרזה חדשה למשחק ובה “קוסובו נגד אל-אנדלוס”.

חבר ילדות שחי ברוסיה ( עם דעות מאוד פרו - רוסיות) שלח לי כתבה מאיזשהו חשבון טלגרם פוליטי שהוא אוהב ברוסית.

אם להאמין לכתבה, מחוז צ’צ’ניה ברוסיה קלט עשרות אלפי עזתים שברחו מהמלחמה. הם קיבלו עזרה ממשלתית לקלוט את הפליטים, ופרסמו כמה הם הומניטרים ברחבי רוסיה.
אבל אחרי שקיבלו את העזרה, הצ’צ’נים בעצם הפסיקו לעזור לפליטים העזתים וההנהגה הצ’צ’נית התנערה מאחריות. העזתים , שלא קיבלו מחייה, התחילו להתפזר ברחבי רוסיה.
בכתבה אומרים שבכל מקום אליו הגיעו העזתים, עלה משמעותית אחוז הפשיעה והמשטרה המקומית מתקשה להתמודד. הם לא מקבלים תקציבים בשביל זה.
בגלל שרוסיה תומכת נחרצות בפלסטין, כלי תקשורת ורשויות חייבות להשתיק את הבעיה.

התגובה שלי לחבר הייתה קצרה - מגיע לכם. העזתים הורסים כל דבר שהם יכולים להגיע אליו. תמשיכו לתמוך בהם.

סיפור ענק דימה. כמובן לא שמעתי על זה בכלל. אבל זה לא מפתיע אותי בכלל.
אני אומר לאנשים פה כל הזמן: “תחיו בבקשה את מה שאתם מבקשים מאיתנו. תביאו ‘פליטים’ לכפרים הקטנים שלכם. תביאו רופאים ומהנדסים לעריות השקטות איפה שהילדים עדיין משחקים בחוץ לבד עד 10 בלילה. ואז נראה”.

אני לא מבין משהו בפסגה הערבית הבהולה בדוחא.
לפי הספירה שלהם, הרגנו כבר מעל 60 אלף עזתים ו still counting. לא עשו שום פסגה מאוחדת כזאת.
פה הרגנו 5 אנשים ורק אחד מהם קטארי.
אז מה שווה דם העזתים בעיניי הקטארים?

זה לא עניין של כמה אנשים נהרגו, אלא של הפרת ריבונות של מדינה שאיננה במצב מלחמה איתך, ואפילו לא מוגדרת כמדינת אויב, שלכאורה ניסתה ‘לעזור’ במצב, בצורה הכי חמורה שיש. זו תקיפה שדרשה לא פחות אומץ ממה שהיה באיראן בעיניי, אם הקטארים אכן לא היו מודעים לעניין מאחורי הקלעים.

האמת שהיה צפוי מראש שזה לא יעבור בשתיקה, לקטאר יש ים כוח פוליטי והם גם לא טפשים. נתניהו מתחיל לדבר על בידוד בינלאומי ובפסגה הערבית נשיאי מצריים וירדן כבר קוראים לנו אויבים. אני לא יודע כמה הפסגה הזאת תניב משהו, אולי כן ואולי לא, אבל אנחנו נדחקים יותר ויותר לפינה.

ההרגשה שלי היא שעל ההחלטה לכבוש את עזה אנחנו נשלם ביוקר, בהרבה מובנים.

ההודעה הקודמת הייתה סאטירית.
אבל זה כיף ךעקוץ את הקטארים שגם להם לא אכפת מהפלסטינאים.

תגובה לדבריו של שטייניץ לפיהם בעוד כעשור שמי ישראל יהיו בטוחים לחלוטין בזכות טכנולוגיית הלייזר. בינתיים כנראה שזה היה יעיל ביירוט כטב"מים. הנושא נידון כאן בעבר למיטב זכרוני, לא נטען שזה קרוב לתחזית האופטימיות של שטייניץ, אם כי לא דובר על עשור קדימה

מומלץ

וואו טראמפ
Green energy scam

גם הירידות הקשות על או’‘ם מבמת האו’'ם לא ציפיתי.

כל מילה אמת

ערב של פנינים

חייב להגיד שהפסטיבל ממוריאלס שעושים לצ’רלי קירק ממש מביך. נראה כמו אופרת סבון שירדה מהפסים. האישה האבלה שלו נראית כל כך פייק. האגוצנטריות של טראמפ נראית כל כך מביכה. הם כל כך מנסים למקסם מזה רווחיח פוליטיים שכבר קשה להבחין שיש פה בן אדם שנרצח.

מקבל את הכבוד הראוי לו. טבעי שלא תאהבו את זה.

גם לי יש קצת ביקרות על כמה דברים, למשל הזיקוקים וזה, אבל זה חלק מהאמריקאיות. כך הם.
בכל מקרה הייתי נזהר מלבקר אישה צעירה שאיבדה את בעלה היקר רק לפני שבועיים ומנסה לא לקרוס מול כל העולם בשידור חי.

ולצ’ארלי כמובן מגיע כל הכבוד שבעולם. גם יום אבל לאומי על שמו.

נסחפת.

בכלל בכלל לא. הגיבור הזה היה חשוב להמון אנשים. רק לראות תגובת העולם לרצח המתועב הזה

גם אם לא ייתנו לו יום רשמי, העולם יזכור אותו בכל שנה.
המון המון נוצרים מתחילים להתעורר בגלל התפשטות ערכי הווק בכל מקום והכיבוש השקט של המערב, ועוד יותר התעוררו מאז ה10.9 ובכמויות אדירות.

מגיע לו כל הכבוד שבעולם.

ההלבנה שעושים למנהיג המורדים הסורים באו’‘ם היא פסיכית לצפייה. אפילו סידרו לו ראיון ע’‘י דוד פטראוס, מי שהיה מנהיג הכוחות האמריקאים בעיראק כשא-שרע נעצר ע’'י האמריקאים.

זה לא יאמן היחס אלינו והיחס אליו בו זמנית.
למערב אין באמת בעיה להרים לטרוריסטים, כל עוד הם רוצחים רק את בני עמם.

גם לי אין בעיה עם זה.
אם יחתום על הסכם בר קיימא איתנו, יעיף את האירנים, אני מרשה לו להרוג את כל השיעים והאלווים בסוריה.

ומה חדש? גם בארה"ב, עם כל ה- black life matters, כששחור הורג שחור זה לא אישיו, ודאי במקומות אחרים. בהרבה מקומות מתעסקים איתנו ובנו כי זה הסנטימנט היום, להשיג פרסום ובעיקר כדי להרחיק את הדיון משחיתויות של הדוברים.

זו בעיה מובנית בסיטואציה הנוכחית שלנו בעולם, כי כמעט כולם שונאים אותנו, וכאשר יהיה קונפליקט בין צד א’ לצד ב’, ולא משנה איפה, יצא שגם צד א’ וגם ב’ נגדנו ולכן האמירה שלך סופר נכונה, שלא לחזור על המשפט האלמותי של בגין על מלחמת אירן-עירק (אני מאחל בהצלחה לשני הצדדים).