גיאופוליטיקה ::

גם אנחנו עשויים לעשות הסכם עם אחמד א שרע הרוצח, שטווח בדרוזים - החברים הכי קרובים שלנו. בעולם שבו אין פתרונות מוחלטים אלא מזעור בעיות, אנחנו נחזור מהם מאד ׳לנהל׳ חלק מהסכסוכים שלנו. אי אפשר להילחם בהכל כל הזמן.

במי טים ווסט כן נלחמים? מלבד היהודים כמובן.

במי היית רוצה שטים ווסט ילחמו?

שאלתי בהקשר הזה:

אה

לא חושב שזה ספציפית נגדינו, גם רוסיה זוכה ליחס דומה ואף יותר גרוע.
בעבר הלא רחוק התיחסו כך גם לסרביה.

הבעיה היא הצביעות שקשורה לאינטנסיביות של המלחמות. המערב זועק על בעיות הומניטריות , מספר הרוגים וכאלה שאיבדו את הבית, אבל מתעלם מכל זה כשמדובר במלחמות פנימיות.

מאז 2020, ה 60 אלף הרוגים בעזה (וכולם מתיחסים למספר הזה של חמאס בתור אמת מוחלטת, כשלון קולוסלי להסברה שלנו) בקושי מציב אותם מחמישיה של כדור הזהב.
מלחמת אזרחים בסודאן (שהתחילה ב 2023), מלחמת אזרחים באתיאופיה, מלחמת סמים במקסיקו, כולם עם יותר הרוגים, ובסודאן יש מיליונים שאיבדו את בתיהם. זה לא מעניין אף אחד , גרטה לא שטה לסודאן כדי להציל מיליונים. מדינות לא מדברות על זה מבמת האו"ם. מעניין אותם רק ישראל ורוסיה.

נכון, הבעיה היא כשאתה לוקח את ה-moral high ground תוך כדי שאתה מחבק ומנשק רוצחים.
אצלנו זה לרוב ברור שמדובר בהפסקות אש של כבדהו וחשדהו. אנחנו לא הולכים אחרי זה ועושים חרמות על איטליה או אנגליה למרות שאנחנו רואים אותם מתאבדים ונותנים יותר ויותר מקום לאנטישמיות.

יותר מכך, אם א-שרע הוא פתאום ידיד, אז אין שום סיבה שיהיה נגד ראש ממשלת ישראל צו מעצר או שהוא יצטרך לטוס מסביב ליבשת כי מאיימים לעצור אותו.
בגלל זה אני חוזר ואומר שזה משחק מכור.

הם לא נלחמים, אלא לא פותרים את הבעיות שלהם מספיק ומתייצבים מאחורי אמריקה שנותנת את הטון. זה ככה כבר לא מהיום.

מה הטיעון?

זה עניין של גיאוגרפיה ופוליטיקה.

גיאוגרפיה היא הסיבה שהעימות ברוסיה מטריד את גרמניה יותר משהוא מטריד את ספרד או שהרזולוציה שישראל רואה בה את הדברים במזה״ת שונה משל אירופה/אמריקה שבעיקר מעוניינות בשקט (ללא קשר לאם אתה חלוק או לא על הדרך שהם מנסים להשיג אותו).

פוליטיקה - כוח פוליטי איסלאמי והברית המדוברת עם השמאל.

מתייצבים מאחורי אמריקה? איך בדיוק? אני רואה את ההיפך הגמור.

לישראל יש אינטרסים מורכבים מול קבוצת ג’יהאד סוניות, מצד אחד מדובר בטורף הטבעי של גרורות הציר האיראני ומצד שני מדובר בסכנה מיידית לאחינו הדרוזים ובסכנה אסטרטגית לישראל עצמה. אם הלגיטימציה של סוריה “החדשה” תיקנה במחיר של מסדרון הומניטרי לא-סווידא אולי זה שווה ואולי לא - אבל העקרונות המנחים ברורים והמטרה בהחלט מצדיקה את האמצעים.

כיצד אפשר להצדיק לעומת זאת את היחס החם מצד מקרון? יש כאן פרגמטיזם מוסרי שאני מפספס?

מקרון בכיס של הקטארים וזה גם הזדמנות בשבילו לדחוק את התעשיה הצבאית והטכנלוגיה הישראלית. אין פה יותר מידי מורכבות.

מעבר לכך זו בעיני פשוט אותה “רחמנות על אכזרים” בצורתה האנטישמית החמורה ביותר.

מי ציין את טבח הדרוזים מלבד נתניהו?

הוא לא מרחם על אף אחד. זה הכל ציני. מרקון הוא חרא של בנאדם.

מה הבעיות שלהם?

להיפך, הטכנולוגיה והנשק שלנו מוכיחים את עצמם בזמן אמת. ישר אחרי המלחמה כשהכל יירגע כולם ירצו כזה אצלם גם.

תגדיר טבח. אלף הרוגים? אלפיים?
יש עשרות קונפליקטים כאלה כל שנה, ופה מדובר בעניין סורי פנימי. מלחמת אזרחים עם מאות אלפי הרוגים לא מעניינת אף אחד, אז דווקא הטבח הזה?

אבל זו לא מלחמת אזרחים, זה טבח מצד שלטונות מוכרים באוכלוסייה שאיננה חמושה.
האירוע היחיד שדומה זהו הטבח בעלאווים מצד אותו גורם שמקבל נשיקות צרפתיות בבמת האו"ם, ובניגוד לדרוזים הם קראו תיגר על השלטון כך שיש טריגר מעבר לכך שהם “כופרים”.

גם בסודאן הממשלה נלחמת במיליציות וקוראים לזה מלחמת אזרחים. מה ההבדל בדיוק?
אוכלוסיה לא חמושה? הדרוזים??

אני לא בקיא במלחמת האזרחים בסודאן, אבל בא-סווידא מדובר בטבח לשם טבח כשהמניע הוא גזעני-דתי במובן הכי פשוט של המילה. זה היה ה7.10 שלהם ובמידה רבה אף חמור יותר, מכיוון שלהוציא נשק קל לא היה להם כלום בעוד שחברנו מטים וסט נותנים גב לג’יהאדיסט המעונב.

האם יש בסודאן שתמך במעשים דומים וזכה לכבוד מלכים בדומה לאחמד אל שרע?

אני לא יודע מה אתה יודע על הטבח בדרוזים. אני ראיתי אותם עם נשק קל מתמודדים מול קבוצות אחרות עם נשק קל. כשהג’יהדיסט החליט לקדם נשק כבד יותר , ישראל הפציצה את השיירה שלו ואת דמסק והוא הבין את הרמז.

בסודן, לממשלה יש כמה מטוסים ולמתנגדים אין. קראתי על הפצצות של כפרים ללא גברים כי כולם במלחמה. ילדים ונשים נטבחו בעשרות אלפים, וסה"כ כמות ההרוגים נמדדת במאות אלפים.
אתה רוצה להגיד לי שהטבח בדרוזים יותר חשוב מזה, וזה שערוריה שמלבד ביבי אף אחד לא מזכיר את זה באו"ם?
ביבי עשה מזה סיפור כי יש דרוזים בישראל, וזאת הסיבה היחידה ששמעת על זה בכלל. מישהו הורג מישהו אחר בגלל לאום או דת קורא בכמה מקומות בעולם במקביל כל הזמן. התקשורת שלנו והעולמית, וגם האו"ם וגרטות למיניהן מתעלמים כולם. זאת הצביעות של כולם, כולל ישראל.

אני מעודכן עד כמה שניתן במה שקורה באסווידא וכרגע הצורך המיידי הוא במסדרון הומניטרי מכיוון שהם נמצאים בפועל במצור.

אני לא מצפה מכל מנהיג לאומי להתערב בכל משבר בעולם באופן סימטרי, אבל היחס הרך כלפי א-שרע מביך ומבזה - בוודאי ממדינות שמתיימרות להוביל את לפיד המוסריות העולמי. אני מזכיר את ההקשר המקורי: כתב ההגנה הוא שטים ווסט לא יכול לנהל את כל המלחמות במקביל, אבל אני לא רואה את טים ווסט נלחם על משהו מעבר לרדיפה אובססיבית ואנטישמית כנגד ישראל. אז למה דחוף להם לחבק רוצחים בחליפות?

אשמח להשכיל לגבי סודן, ממה שאני מכיר הRSF ביצע פשעים נגד האנושות זוכה להוקאה בינלאומית. האם הSAF ביצע פשעים דומים?

אני לא זוכר איך קוראים למי בסודאן. הצבא של השליט מפציץ כפרים של מתנגדים. לא התעניינתי יותר מזה. השליט היה גם חבר של ישראל, קיבל מאיתנו נשק מיושן.
המערב רוצה שקט וזה ברור, אז אם צריך ללחוץ ידיים למחבל בשביל זה, הם ילחצו לו ידיים. גם ארדואן טבח בכורדים שנים רבות, מה כל כך מפתיע אותך?
מה שהדליק אותי זה שאתה מתפלא שאף אחד לא מזכיר את הדרוזים. זה טבח קטן מבין רבים. לא מזכירים טבחים הרבה יותר גדולים.
האובססיה נגדינו היא לא ממש אובססיה. היא אובססיה של התקשורת המחורבנת שלנו להציג כל דבר נגדינו. אי אפשר כבר לשמוע חדשות או לקרוא עיתון. כשאני קורא ב CNN או BBC, איזה פלוץ של מפורסם שלא שמעתי עליו מקבל יותר כותרות. ובפוליטיקה הם הרבה יותר אובססיביים לגבי רוסיה.