לא לא לא (שלילה משולשת זו עדיין שלילה)…בוא נבהיר משהו - ההודעה המקורית שלי דיברה על רבע השעה הראשונה של המשחק, בה ספרד לא רק שלטה במשחק, אלא רקדה ברמה שזה היה נראה (לפחות לי) שתהיה פה עוד גוליאדה/מבול החמצות של פראן/גם וגם.
בדקות האלו, גאבי כיכב. יכול להיות שהוא לא מסר כמו פדרי, או לא בעט כמו החתן של לוצ’ו, אבל התנועה שלו וההשתחררות בין קווי המערך של הגרמנים מבחינתי נחשבים “יצירה”, כי הם הובילו למשהו בצד ההתקפי של ספרד, ולא רק באו לידי ביטוי בזה שהוא מפרק שחקני יריב. כלומר - הוא עשה משהו מעבר לללחוץ ולנסות לחטוף כדורים ולא צהובים. זכורה לי, למשל, מסירה ימינה של פראן לשטח, על מנת שגאבי יגיע לעמדת בישול במסירת רוחב (הסתום לא הצליח, אבל זה משהו אחר), משהו שאני בקושי רואה בברצלונה.
בנוסף, המרחקים בינו לבין חבריו לקישור, נושא שאתה מעלה הרבה בביקורת על ברצלונה (ובצדק) היו מצומצמים הרבה יותר, מה שאיפשר לו להשתתף גם בהנעת הכדור, גם אם לא מסר בפועל אלא “רק” תרם לשטף המשחק ההתקפי בדרכים אחרות, ולא רק בלרוץ כמו תרנגולת בלי ראש אחרי שחקני יריב.
לא מבין בסטטיסטיקה ובחמזמזים, אבל מבחינת מראה עיניים בלבד, אלו היו 10-15 דקות בהן ראיתי מספרד מה שאני רוצה לראות מברצלונה. סטטיסטיקה יכולה לשקר, או לא לספר את כל האמת. לא, לא דוגמת אינייסטה שוב, אלא אני גם יכול להגיד שסטטיסטית עם גאבי על הדשא ספרד כבשה 8 וספגה 0. שנינו יודעים שזה לא מספר את כל הסיפור.
האם זה נמשך לאורך כל המשחק? לא. האם הוא היה הכי טוב על הדשא, גם בדקות המדוברות? גם לא. אבל ציפיתי ממנו לפחות בתחומים הנ"ל, ביחס לפדרי, למשל. יכול להיות שבגלל זה גם התרשמתי ממנו.
מה כן? בלט לי שגם עם גאבי-בוסקטס-פדרי, ועם שבועיים הכנה, אפשר לשחק יותר “ברסאי” (לפחות בחלק מהמשחק), ושזו יותר בעיה של שיטה וסגנון משחק (וגיל השחקנים, בכל זאת - פדרי וגאבי בני 18 ו-20), מאשר של יכולת השחקן. לכן “קראתי לך” מעל דפי הפורום.