שקבוצה חזקה עם נשיא כל כך חזק מוציאה וידאו של שבעה דקות על שופט יום לפני משחק ובמיוחד אם השופט הזה נוטה לטעויות זה משפיע.
אם זה היה בודד הייתי מסכים איתך. הואר של שסצני היה הרבה פחות ברור. אדום מוצדק כמובן.
אני חושב שלא נסכים על זה אבל זה דעתי בעניין. זה לא קונספרציה שלי ואני מסכים שיותר מהכל הוא שופט גרוע בלי קשר. אבל אתמול הוא בכח עבד נגדנו.
אתה צריך להבין ששופט מנסה לדפוק אותך הוא לא עושה את זה בדברים גדולים בדרך כלל, אלא מנסה לעשות את זה בדברים שלא שמים לב יותר מידי, לא לתת אדום שצריך לשרוק יותר מידי על עבירות. לתת לאמבפה לקבל טיפול במגרש שריאל ביתרון…
אני רק גאה בברצלונה שהצליחה להביס את ריאל למרות 12 שחקני יריבה. זה יותר מהכל.
דרך אגב רק להדגיש בסופו של דבר, אם אתה משחק באמת טוב שום שופט לא יכול לעצור אותך באמת…
יותר מהכל , זה מראה למה אני דוחה את כל הבכינות המוגזמת שברצלונה סובלת ממנה בשנים האחרונות…
במארקה עושים כבוד לראפינייה שנמצא בעונת חייו עם 20 שערים ו-11 בישולים ב-2024/25, בדרך לעונות שיא של הברזילאים בהיסטוריה של ברצלונה - בעקבות רומאריו, רונאלדו-פנומנו, ריבאלדו, רונאלדיניו וניימאר אם כי אף אחד מהם לא הציג מספרים מטורפים כאלה כבר בינואר. לרונאלדו היו 18 שערים בעונת 1996-97 בשלב הזה, ולניימאר כמות זהה ב-2015-16 (עונת הטרבל הייתה שנה לפניכן). רונאלדיניו היה מעורב ב-30 שערים - 17 כיבושים ו-13 בישולים, בשלב הזה, ב-2005-06. ראפינייה כבר כבש כמו בשתי העונות הראשונות שלו במועדון אז הבקיע עשרה שערים בכל עונה (20 שערים בשנתיים הראשונות ב-87 משחקים). העונה הוא היה זקוק לשליש מהכמות
אני חושב שהוא בעונה גדולה, עונת ‘בלון ד’אור’ ובכל רגע אתה אומר שהמספרים יתאזנו וזה לא קורה. הוא מנהיג, הוא אחלה שחקן. לא יכול ‘לשנוא’ אותו כיריב. הוא שחקן שלאו דווקא מתבסס על כישרון אלא על עבודה ומנהיגות ותשוקה. אבל הוא בעונה שכל בעיטה נכנסת לפי התחושה שלי.
אני ככל הנראה נמנה מאלו הבודדים שהעריך את ראפיניה גם לפני עונת הפריצה, ואני בהחלט חושב שההערכה שהוא מקבל עכשיו היא מאוד מוצדקת ולחלוטין יכולה לקבל את הכותרת של “תשקיע ותצליח”.
That being said, קשה לי עם ההשוואה לקוסמים ואגדות כמו נזאריו, דיניו וריבאלדו. זה מראה כמה הכדורגל הפך להיות שורה סטטיסטית מאשר מדד איכותי. כן, במספרים הוא נותן עונה מטורפת, אבל האם אנחנו נזכיר אותו בשורה אחת איתם? בכנות זה קצת מוריד מהקסם שהאגדות הללו השאירו אחריהם.
לא חברים, לא הכל חייב להיות סטטיסטיקה (וזה לא שאני סולד ממנה).
רונאלדיניו זה קודש הקודשים גם מבחינת אוהד ריאל מדריד. תאר לך את ניימאר רעב ועם מוסר עבודה שהוא חצי מראפינייה? ואני יודע שניימאר היה כל-כך הרבה יותר מוכשר ממנו עד ש…; אתה לא תזכור את ראפינייה באותה הנשימה בעוד שנים קדימה, ברור, אבל התחושה שהוא נותן לך העונה היא משהו מיוחד ואני בפודקאסט קלאסיקו אומר שבוע אחר שבוע שזו עונת בלון ד’אור על כל מרכיביה גם אם הבחירה הסקסית היא לאמין ימאל. ראפינייה היה נראה לי פעיל תמיד, רוצה, עובד, אבל הסיומת לא הייתה אותו הדבר, המעוף.
זו הייתה נראית לי אחלה אנקדוטה ואני מאוד-מאוד אוהב סטטיסטיקה. בוא נגיד ש"הנחתי את זה כאן" ואתם תיקחו את זה אם תרצו לאן שאתם רוצים. גם ברור שהכדורגל מתקדם ובעבר קשרים כבשו פחות והליגה גם הייתה חזקה יותר בזמן של רונאלדו-פנומנו וכו’.
אני חלוק לגבי ראפיניה. אני חושב שהוא שקר, אבל המספרים מוכיחים שאני מטומטם
אין עוררין על המוסר עבודה שלו ועל היותו סמל ודוגמה לצעירים. מבחינת יכולת אני מתקשה להתלהב ואני זוכר החמצות קשות שלו שבגללם איבדנו בדיעבד נקודות. זה לא מקרי שבלי ימאל כלום לא עבד.
נ.ב
הנה, בלייב. בדיוק כמו נגד סלטה ויגו. בדיוק כמו נגד את׳. במקום להכניס את השער ולסיים את המשחק עם פער גדול בשערים, ראפיניה מחטיא מצב של גול בטוח, הפעם בנגיחה משתי מטר, ואז ברסה חוטפת גול…
ניימאר היה רעב ולקח הכל בברסה והציג מספרים יפים מאוד. יהיה לנו מזל אם ראפיניה יתן 4 עונות שהם חצי מהעונות של ניימאר.
יש לאנשים פה זיכרון קצר קשה כלפיי ניימאר. הוא היה שכיר חרב מצויין, מעולה, שעל המגרש סיפק את הסחורה נקודה. הוא נתן בראש בברצלונה ולא סתם הצלחנו למכור אותו בכזה הרבה כסף.
אתה מתבלבל בין כישרון עצום ומיצוי פוטנציאל לבין מה שאמרתי - עבודה ודרייב ואכפתיות. ניימאר זה כישרון טהור. ראפינייה לא יקבל צהוב בכוונה כדי ללכת ליום ההולדת של אחותו ולחגוג בברזיל. אני זוכר לא מעט ביקורת עליו בעונה האחרונה למרות תצוגת המנהיגות נגד פריז סן ז’רמן. הסכום בו מכרתם אותו זה היה סעיף השחרור. בכל מקרה ברור לכולם מי שחקן טוב יותר בזה אתה צודק.
שמע נגד באיירן מינכן כל בעיטה גול וגם נגדנו, ועוד גולים נהדרים. לדעתי לא הוגן לבוא אליו בטענות העונה.
הכי מצחיק שהם קוראים לנו בכיינים. מועדון שמפרסם הודעה על שיפוט עויין, מועדון שעושה קמפיינים נגד שופט, מועדון שמחרים טקסים מתי ששחקן שלהם לא זוכה בפרס, מועדון שקל לו לדבר כי הוא מקבל הכי הרבה פנדלים העונה.
יש דין מדריד ויש דין כל השאר. וואלוורדה מאגרף שחקן בחנייה ולא מקבל כמעט כלום. לבה עושה סימון עם האף ומקבל 3 משחקים בחוץ.