אביו של רוברט נבארו, שהיה אחד מהכישרונות הכי גדולים בלה מאסיה עד שעזב בקיץ האחרון למונאקו בגיל 16, מדבר: “פפ סגורה לא מאמין ב-DNA של בארסה. יכול להיות שהוא עובד טוב ויש לו ידע בכדורגל, אבל אני לא חושב שהוא מאמין במודל של בארסה. האינייסטות, הבוסקטסים, הצ’אבים… את השחקנים הכי טובים ומתאימים מייצרים בלה מאסיה”.
“היו לנו 5 הצעות. באקרו (שהיה אחראי על הלה מאסיה ופוטר) הגיע כמה פעמים לפמפלונה, ואני אסיר תודה על כך. אבל הוא הציע דברים שהאנשים מלמעלה לא קיימו. הוא רצה שרוברט יגיע לקבוצה הראשונה, אבל הוא לא היה זה שמחליט ואלה שמעליו לא רצו להבטיח את זה”.
“בהצעה של בארסה הם רק אמרו שהוא יקודם לנוער א’, לא יותר, בזמן שהמועדונים האחרים סיפרו לנו בפירוט ובמדויק מה יקרה איתו - שנה אחר שנה. היה הבדל משמעותי בין ההצעה של בארסה לכל שאר ההצעות - מקצועית וגם כלכלית”.
“אנשים מבקרים את מירנדה וצ’ומי כרגע אבל אני חושב שאם מירנדה היה מתאמן עם הקבוצה הראשונה כבר מהעונה שעברה, הוא לא היה נראה כל כך ‘חיוור’ כמו שאנשים אומרים. להתאמן בכל יום עם מסי והשאר הופך אותך לשחקן טוב יותר”.
“זה סוג הפרויקט הספורטיבי שכולם מדברים עליו, אבל לא בארסה. וזה חבל - כי אני יכול להעיד שלבארסה יש את האקדמיה הטובה בעולם בפער גדול. אני לא יכול לדבר בצורה רעה על פפ סגורה, אבל הוא לא מאמין ב-DNA של בארסה. זה ההבדל”.
“רוברט מאוד אסיר תודה כלפי בארסה, במיוחד למאמנים שהיו לו. זה התחיל עם מארק סרה בילדים, שנתן לו תנופה מלאה והסביר לו מה הוא היה צריך לעשות”.
“אני זוכר שהבן שלי סיפר לי שהם לא הסכימו לו לעשות תרגילים, ואמרתי לו שזה לא חלק מה-DNA של בארסה, ושלאט לאט הוא יוכל לשלב את התכונות האישיות שלו עם הסגנון הברסאי”.
“אם שחקנים צעירים עוזבים את בארסה, זה כי הם רואים שבתוך המועדון לא מאמינים בלה מאסיה. הבן שלי סיפר לי שלא קידמו אותם. הוא נתן לי למשל את הדוגמה של הקשיים שנתקל בהם קרלס אלניה. הפעם האחרונה ששחקן הצליח הייתה לפני שנים, עם סרג’י רוברטו”.
“אנחנו יודעים שמדובר בברצלונה, אחת מהקבוצות הטובות בעולם. אנחנו מודעים לכך שקשה מאוד להגיע לשם, אבל בעבר זה קרה הרבה יותר מעכשיו. השחקנים לא טיפשים - הם רוצים שיקדמו אותם. הבן שלי רק רצה להפוך למקצוען - והוא ראה שהם לא הימרו על ה-DNA של בארסה”.
“למרבה המזל, לפחות גארסיה פימיינטה נמצא בבארסה ב’ עכשיו. כי אם לא - היה 0% סיכוי ששחקנים כמו ריקי פוץ’ ומירנדה יקודמו. השחקנים האלה צריכים להמשיך להתאמן עם הקבוצה הראשונה, כדי שלא יראו ‘חיוורים’.”