אבל רודרי זכה על התפקוד שלו ביורו, אם אני לא טועה. שם אין אף חלוץ שנתן מספרים שיכולים להעיב עליו.
בסיטי יש לו את האלאנד על הראש, אבל האלאנד לא שחקן שמצטייר כשחקן שיכול לבד לשנות מהלך של משחק. הוא צריך שיזינו אותו כמו שכולם פה חוזרים ואומרים.
דווקא ראפיניה, עם היכולת לקחת כדור מחצי מגרש ולרוץ איתו עד לרשת הוא כן שחקן שיכול לשנות מהלך של משחק, ולכן הוא מעיב על פדרי שאמנם משחק מצויין אבל לא מגבה את זה במספרים.
רודרי לא מתחרה בפדרי רודרי מתחרה באמפבה ויני ראפיניה וסלאח.
כדור הזהב זה קודם כל טקס של יחסי ציבור ופוליטיקה. רודרי בשבילי היה יוצא דופן שעזר לו זכיה באירו. לפדרי אין את זה השנה. ואין לו גם מספרים באשמת חוסר החדות של ראפיניה ולבה מול השער…
שלא היה ספק אם פדרי היה ברשימה שאדם שם למעלה, הייתי בוחר בו ללא היסוס.
לא יודע מי יזכה, מבחינתי השחקן הכי טוב זה השחקן שאם אני יכול לבחור מי לא יעלה לשחק אני אבחר בו.
כרגע אם אני מסתכל על כל מה שקרה העונה אז בברצלונה זה פדרי, אחריו לאמין ואז לבה וראפינייה רק רביעי.
דווקא לפדרי יש את הפוטנציאל בעתיד להביא מספרים מספיק גבוהים כדי לזכות. אם הוא גם יביא איזה תואר בינלאומי(סיכוי גבוה מאוד) אז בכלל.
הבעיה שעומדת בפניו, כמו באותם ימים עליזים של שנות ה-10’, היא שכל עונה מוצלחת, כל תואר וכנראה גם לא מעט מהבישולים/גולים שלו ישקפו את ההצלחה של לאמין ימאל שצפוי להיות מתמודד עיקרי בשנים הבאות.
כשהיתרון של ימאל כשחקן התקפה הוא ברור, פלוס העובדה שהם גם משחקים באותה נבחרת…
וואללה צודק.
אז בכלל לא זכור לי שום יוצא דופן. רק השחקן שזוכה במשהו משמעותי עם הקבוצה שלו, מועדון או נבחרת, זוכה בכדור הזהב.
זה פרס דפוק , שיטת הבחירה היא דפוקה, ואם כרגע ויניסיוס מקדים את ראפיניה, אז זה דפוק בריבוע.
זאת לא הפעם שהוא התחיל להתבכיין כי חיקו אותו, ואז התחיל קמפיין הבכי המקורי, איומי החרם והפוסטים של שחקני מדריד. כתוצאה מכך דחו את הטקס בשביל לשנות את הזוכה שהיה מסי ולתת לרונאלדו בשביל שזה ייפסק, ואז הילדה הקטנה בכתה בטקס עצמו?