אנקדוטות ושאר ירקות הגירסה הברסאית

בהינתן העובדה שאין המון זמני התאוששות ומנוחה אני לחלוטין בסדר עם לחסוך נסיעות וטיסות. על עיניין הבייתיות אני בגדול מסכים.

אתם צודקים. אבל טכני זה נחשב משחק בית.

יום הולדת 45 לאגדה רונאלדיניו ואפילו אני מתגעגע למרות שכבר בתקופתו המאזן התחיל להיות לטובת ברצלונה. השער שלו בסנטיאגו ברנבאו, שניהם, זה שהוא המציא גול נגד צ’לסי, המספרת נגד אתלטיקו מדריד וגם זו נגד ויאריאל, שער הבכורה נגד סביליה בקאמפ נואו במשחק שנערך ממש מאוחר בלילה וגם הגול נגד אוססונה במגרש הבוץ הזה. אני גם זוכר דריבל שלו נגד אתלטיק בילבאו כשהוא עובר שלושה שחקנים על מטר, בועט, זה פוגע בארנסוביה ורק לקורה והשדר שם מתלהב בצדק וצורח: “זה השחקן הטוב ביותר בעולם” - ממש כאן המהלך השני בקליפ - 0:24

מבלי לעורר פרובוקציה, מהתגובות שאני זוכר כאן (או שאתם פחות ‘נוסטלגיים’ ממני ואני מטומטם ששוכח שאנחנו בהווה וזה בסדר) - יכול להיות שזה שאחריו הגיע השחקן הגדול בתולדות המשחק ליאו מסי - גרם לחלקכם להעריך אותו קצת פחות? או חוסר המקצוענות שלו והסיום היחסית קודר והעובדה שמיד כשהלך הגיע טרבל? או שהזיכרון שלי סתם בוגד בי. איפה אתם שמים אותו בין הגדולים של ברצלונה ובכלל?

על מה אתה מדבר? הוא מספר 2 אחרי מסי, ולדעת לא מעט הוא עדיין 1. בייחוד בגלל התזמון וההשפעה שלו שנים קדימה.

הוא התכוון אלי :grin::grin:

לא אצלי , בגלל שהיה בכושר תקופה קצרה מדי.
בפיק שלו כן, כנראה מספר 2 אחרי מסי. אבל זה היה למשך 2 עונות. הרבה שחקנים, מאלה שראיתי , תרמו למועדון יותר ממנו.
אולי זה דל"פ, אבל ככה זה אצלי בראש.

אבל זה כמו מרדונה לדעתי. החשיבות שלו זה לא בגלל נטו המספרים, זאת ההשפעה הכוללת והתזמון שלו. שים את מרדונה היום, אף אחד לא היה הופך אותו לכזה אליל בגלל גביע אופ״א ושתי אליפויות. זה התזמון שהוא הגיע לנאפולי ועשה אותה למשהו באיטליה של אז, עם מאבק המעמדות. זאת ארגנטינה שהייתה בסוג של שפל, הפיקנטריה מול אנגליה. זה המון דברים מסביב.

ככה גם רונלדיניו. המועדון לא הצליח להיות שם גדול באירופה, לא לקחנו גביע אירופה מאז 92! הוא הפך מועדון מדשדש שלא לקח אליפות 6 שנים למועדון שמח, מקדש לכדורגל יפה, מקום ששחקנים רוצים להגיע אליו יותר מלכל מקום אחר בעולם. כל המהפך של לאופרטה שהביא בקיץ אחד 7 שחקני רכש ענקיים-זה המון בזכות רונלדיניו ושראו שיש פה משהו גדול. רצו להיות חלק.

חוץ מזה שהעזרה שלו עם מסי זה חתיכת עזרה. זה לא מובן מאליו שככה השחקן הטוב בעולם באותם שנים מקדם ילד מהנוער ומפציר בכל מקום עם 0 אגו-הוא הרבה יותר טוב ממני, והוא יהיה הכי טוב בעולם. לא מובן מאליו בכלל.

מבחינתי, הוא פשוט מספר 2. יש לי כבוד עצום לאיניסטה, צ׳אבי, פפ, אבל אף אחד מהם לא יכל להשפיע כמוהו על המצב שלנו . היחיד שאולי נלחם איתו זה קרויף, אבל קשה לי להגיד כי לא הייתי בתקופת קרויף. את השינוי שרונלדיניו עשה ראינו 10 שנים אפילו אחרי שהלך. אז גם אם הוא לא מספר 2, הוא בטופ 3.

חוץ מזה שפגשתי אותו והיה לי קטע מצחיק איתו. אם תרצו אני אספר.

אז אני רואה את הדברים אחרת.
חלק גדול מהקריירה של מראדונה עברה מול עיניי, והוא היה שחקן אדיר אדיר אדיר, ולא משנה כמה אליפויות איטליה יש לו.
אני שם את אינייסטה ואת צ’אבי לפני רונלדיניו. גם הם השפיעו על בארסה שנים קדימה. הייתה גם קבוצה גדולה בבארסה לפניו , זאת של קרויף השחקן (לא ראיתי במו עיניי) וזאת של קרויף המאמן…
סטויצ’קוב למשל היה שחקן לא פחות טוב מרונאלדיניו, וגם זה שאסור להזכיר את שמו.
גם פויול מבחינתי השפיע יותר על בארסה מרונלדיניו. אני מעריך מאוד את הקלאסה , את המנהיגות ועבודת הגנה נקיה של שחקנים מסוגו. יותר משחקן מבריק שהבריק שנתיים.

זה הכל מאוד אישי ולא אובייקטיבי, כן?

אתה לא אמיתי שביט :comet:, למה אתה מחכה?

בארסה פותחת חנות רשמית ראשונה מחוץ לספרד .נחשבו איפה?!! לא תנחשו!

טביליסי, גיאורגיה! Wtf!! :flushed:

אז האולטראס של ברצלונה כדורסל הדראקס (הדרקונים) 1991 יצאו במחאה בין הרבע הראשון לשני במשחק נגד ז’לגיריס ונטשו את המשחק.

הם בסכסוך עם ההנהלה במחאה שההנהלה מוכרת יותר מידי כרטיסים לקבוצות החוץ, מה שמייצר אווירה לא ביתית בפלאו

אוקיי אוקיי אל תצעק.

מי שמכיר אותי מהקהילה שנים יודע שאני קצת פנאט כשזה מגיע ללפגוש שחקנים. החתמתי את פויול, פפ גורדיולה, קשקשתי אשכרה 10 דקות עם יוהן קרויף, נתתי צ׳פחה לתיאגו וניסיתי לקחת לו את הכדור שאיתו כבש שלושער פה בארץ בגמר היורו לצעירות, דיברתי עם איימאר וסביולה, גרמתי לאליל ילדותי מנדייטה לרדת מהאוטובוס לחתום לי, אשכרה שלחתי את סביולה לקרוא לו. אני לא רואה בעיניים שזה מגיע לדברים האלה. מה שהיה עם רונלדיניו שבר שיאים…

מתן קציר, אוהד ברצלונה מהקהילה מספר לי שרונלדיניו מגיע לארץ במסגרת החרטה הזאת של הייניקן ושאנחנו חייבים לפגוש אותו, והוא אומר לי שהוא צמוד אליי. אמרתי לו תדאג פאפי, בוא נברר מה קורה. ביררתי עם חברים מספורט 5 מתי הוא מגיע לשם לאולפן, כי מבחינת טיסות לא ידעתי מאיפה הוא מגיע-העדכונים ברשת החברתית שלו היו מלפני 3-4 ימים והם לא רלוונטיים כבר. שמעתי שהוא מגיע לספורט 5 ואחרי שחיכינו לו במלון פשוט נסענו לשם. כשהגענו כבר היו אנשים, והבנתי שככל שיש יותר אנשים =יש פחות סיכוי לתפוס אותו. תמיד צריך לזכור לבדל את עצמך בקטעים האלה.

אני החלטתי שאני יודע יותר טוב מכולם, לא קניתי את הסיפורים שהוא כבר עזב את הערוץ מבדלת האחורית או מהחניון התת קרקעי, כי ראיתי רכב שחור יותר מדי יפה מחכה. כל הטמבלים חיכו לו שיצא מהיציאה הראשית, ואיך שראיתי שהרכב השחור שאיתו הוא הגיע נעלם ידעתי שקורה משהו. אמרתי למתן לחכות מקדימה, ואני הלכתי ליציאה אחורית שידעתי שבוודאות קיימת. מצאתי אותה ופשוט חיכיתי בשקט בסבלנות. אחרי 10 דקות אני רואה את הרכב השחור מגיע…בינגו. דקה אחריי אני פתאום קולט אותו, מופתע שרק אני שם, אני בא להתקרב אליו עם החולצה והעט, הוא מחייך אליי ואני מחייך אליו והשומר ראש מפריד בנינו. אמרתי לו בספרדית אם הוא יכול להצטלם ולחתום לי, ותוך כדי הליכה וחיוך הוא מסמן לי על הידיים אח״כ ואומר ״despues “ שזה בעצם ״אח״כ בספרדית. נוכל המניאק. הוא מחייך אליי ואני מחייך אליו, הוא הרגע נפנף אותי המניאק!

אחריו מגיעה שיירה של הילדים שהבינו שאני צדקתי והם טעו והם כבר פספסו והוא נסע. אבל מבחינתי הוא נתן לי מילה, אח״כ זה אח״כ. אמרתי למתן יאללה בוא למלון שלו שוב, בערב הוא צריך לצאת לדבר הזה של הייניקן. שם נתפוס אותו.

מגיעים למלון, כבר יש בחוץ 20 אוהדים בערך. שוב, המון אוהדים =סיכוי לא טוב. אחריי שעה וחצי של דיבורים ותהיות, החלטתי לעשות מעשה. לא ראיתי אף מכונית מקדימה שבאה לקחת אותו, לא ראיתי תזוזה ושום כלום וכבר הייתה שעה שהוא צריך לצאת. נכנסתי למלון, התקדמתי לעבר הלובי, עזבתי את מתן ואת כולם והחלטתי להיות אגואיסט. ראיתי דלת שכתוב עליה ״צוות בלבד״, אז צפצפתי עליה ונכנסתי. הגעתי למסדרון ארוך שהוביל אותי בעצם לאיזור של הצוות של המלון. לחדר אוכל של הצוות, למעליות של הצוות, ואני מסתובב שם עם חולצה של ברצלונה! הגעתי לחדר כזה למעשנים, איפה שהם באים להפסקה, הם שמו לב שאני לא קשור. הבנתי שאני חייב לצאת משם, זה כבר גובל בפלילי. אני תיארתי לעצמי שאני אראה אותו במסדרונות האלה, הוא יהיה חייב לצאת משם בשביל לברוח מהאוהדים. אחרי הליכה במסדרונות הלא מובנים, שאלתי שתי מלצרים איפה היציאה לחניון כי הלכתי לאיבוד ואעלק חניתי שם. הם הבינו שאני משקר אבל שיחקו את המשחק, סימנו לי לכיוון. הגעתי למסדרון ארוך…אני מתחיל ללכת, ואז בסוף של המסדרון מה אני רואה? את הרכב השחור! מחכה לו! הבחור שישב שם זה בחור מטעם הייניקן שישר צעק עלי, אמרתי לו שומע תפסיק לבלבל לי ת׳מוח, תפסתי אותכם. הוא אמר שהמאבטחים ישברו לי את הפנים ואני אמרתי ״דיי דיי זה רק אני, חוץ מזה שהוא אמר לי אח״כ״. אחרי כמה דקות פתאום זה קורה, אני קולט אותו מהמסדרון, הפעם הוא קולט אותי ומחייך שוב חיוך ענק, מרים את היד כזה כאילו ״מה אתה עושה פה?״ ולא מאמין. אני ממרחק של 5 מטר שהוא מתקרב לכיווני אומר לו ״tu dice despues no? Bueno, estoy aca, ahora es despues” הוא מזיז את הראש מצד לצד ומחייך, ישר שולח יד לעט ולחולצה, חיבוק קטן, הוא מצחקק כי הוא הרגע עשה קוק, שאלתי אותו איך בישראל הוא שחרר תגובה גנארית, שאלתי איך בלימה לימה (מועדון) הוא דפק חיוך של זיין. אני לא זוכר באיזה שלב הגיעו מתן ועוד 2-3 אוהדים, אבל פשוט הם רצו בחניון והגיעו לשם גם ותפסו אותו אחריי, אני באמת לא זוכר אם הם באו בזמן שחיכיתי או בשנייה שירד, הייתי בעמוק. הספקתי להצטלם איתו והוא נכנס מהר לאוטו וברח לא לפניי שחתם והצטלם איתם גם מהר.

אחלה רוני.

אם יש לי אליל בכדורגל, זה הוא…

סחטיין עליך :star_struck:

אגב, סביולה היה הראשון שלי. הוא לא נעשה אליל, אבל כשהבן שלי (5) רץ מהר מהר בחוג הכדורגל שלו, אני צועק לו ״סביולה״ בעיניים בורקות :star_struck:

אז גם בזה ריגשת :joy::grin:

גם את סביולה פגשתי. הוא ואיימאר הראשונים. אני לא אשכח שהאגדות באו ופשוט הלכתי לאוטובוס אני רואה את סביולה ומתחיל לדבר איתו באהלן אהלן, ואז הוא שואל אותי את מי אני מחפש ואני אומר לו מנדייטה. הוא אומר לי שהוא היה מקדימה והוא כבר עלה לאוטובוס, ואז אני אומר לו ״אתה יכול לקרוא לו?״ והוא אומר לי ״כן כמה דקות״ ואשכרה מנדייטה ירד לחתום לי :saluting_face:

אחלה סביולה שבעולם. הוא זכאי מבחינתי.

סביולה אגדה :star_struck::star_struck:

מה שאני אוהב כ"כ בסיפורים של שביט (וזה יכול להיות סיפורי מפגש עם שחקנים, או סיפור על מפגש אקראי עם מישהי שנרצחה בנובה - לא משנה), זה שבכל נקודה בסיפור - בייחוד בצמתי החלטה בסיפור - שביט עושה/פועל/אומר לפחות 120-130 מעלות ממה שאני הייתי עושה/אומר אם הייתי במקומו, אם לא ממש 180 מעלות ממני. מה שגורם לסיפורים להתגלגל בכיוונים מאוד לא צפויים ולא מוכרים (מבחינתי לפחות).

אתה מתכוון למעבר לריאל?

זה היה אחרי שהקריירה שלו בבארסה הלכה והתפוגגה. לא חידשנו לו חוזה ובתאכל׳ס לא רצינו אותו. זה לא היה סתם, הוא באמת היה שחקן טוב מאוד לדרג ביניים אבל לא שחקן בקאליבר שמתאים לגדולות.

אז מבחינתי המעבר ללבנים היה יותר עונש עבורם מאשר ״בגידה״. אפשר רק להגיד לו תודה שעבר אליהם ונתן להם להוציא כסף על פארש. הוא גם לא היה סמל אצלנו או משהו שבגללו מעבר ללבנים היה צריך להיתפש כאסון.

אגב, אם אני לא טועה הוא חזר למועדון בסופו של דבר ויש לו איזשהו תפקיד אצלנו (בטח יש אחרים שבקיאים ממני). גם במשחקי האגדות הוא משחק במדים שלנו אם אני לא טועה…

– לגבי הסיבה שכל כך אהבתי אותו, נראה אם יהיה לי זמן וכוח להתפייט קצת , ואז אולי אשתף…

פגשת אותי ואת טל. לא צריך יותר מזה בחיים.

:wink:

@Mendieta

זה יהודה ארם של הפורום הברסאי

https://x.com/i/status/1903748814160252939

ברצלונה נשים הפסידה פעם ראשונה לריאל מדריד 3-1.

חשבתי שזהו? מה פתאום. במצב של 1-1 ברצלונה כבשה שער יתרון שנפסל בטענה הזויה לנבדל :joy::joy::joy:

כל הקהל במיני אסטדי שר בציניות ״asi, asi, asi gana Madrid״ :joy: