אנקדוטות ושאר ירקות הגירסה הברסאית

את קריירת קרויף השחקן לא ראיתי, אז לא יודע.
ההולנדים שהכי אהבתי בברצלונה, והלוואי שחקנים כמוהם עכשיו בקבוצה, היו אוברמארס וקומאן.

לי מספיק איך אנשים מדברים על כדורגל, אצל קרויף זה טוטלי.

אגב, מי שראה אותו משחק אומר שזה היה ואוו

סיכום השבת -

שאלה לחובבי הסטטיסטיקה:

מאחר והאליפות של ברצלונה יכולה לקרות מתמטית כבר השבוע אם ברצלונה תנצח וריאל לא, אז המשחק בקלאסיקו הוא כבר לא על האליפות. במצב כזה ברצלונה יכולה גם להפסיד וזה כבר לא משנה. אז השאלה היא האם קרה שברצלונה/ריאל הפסידו את שני הקלאסיקוס בעונה ובכל זאת לקחו אליפות?

בדרך כלל קבוצה שמנצחת את שני המשחקים היא בדרך כלל האלופה באותה עונה (6 נקודות פלוס יתרון במשחקים הישירים), אבל האם קרה פעם תרחיש הפוך?

ראשפורד הפך לשחקן עם כמות המעורבות בשערים (שערים ובישולים) ה-11 בגובהה באירופה העונה. הוא השחקן היחיד בטופ 50 שאינו שחקן הרכב קבוע, הוא מדורג במקום ה-25 בעולם ובמקום ה-3 במועדון.

לא מכיר שקרה פעם שבארסה או ריאל הפסידו ב-2 קלאסיקו ליגה ולקחו אליפות

עונת 1975/6 - ריאל זכתה באליפות, על-אף שהפסידה בשני הקלאסיקוס באותה עונה: 2-0 (בית), ו-2-1 (חוץ).

לא מצאתי מקרה הפוך, שבו ברצלונה הפסידה בשני הקלאסיקוס ובכל זאת זכתה באליפות.
איכשהו אני לא מופתע שזה קרה רק בכיוון הזה.

אני זוכר הולנדי אחד ששיחק לא הרבה אבל ממש שינה את הקבוצה מקצה לקצה, משחקני הרכש היותר טובים בחורף: אדגר דווידס. יחד עם רונאלדיניו הטיס את ברצלונה למעלה בחצי השני של 2003/04. שחקן שהערצתי.

בפרק האחרון בפוד קלאסיקו התייחסנו לעניין ההולנדים ואביב גם דירג את ההולנדים על פי התרומה שלהם. פטריק קלייברט למשל היה שחקן אהוב מאוד וחלוץ טוב אבל אני זוכר את ההתקופה ההולנדית כלא ממש מוצלחת למרות דומיננטיות מסוימת בליגה בסוף שנות ה-90. זו הייתה קבוצה שמזוהה עם חוסר ההצלחה בליגת האלופות. זנדן פלופ, מארק אוברמאס שחקן מהיר בצורה בלתי-רגילה אבל פציע, לא החזקתי מרייזיכר בלם ממש טוב ועוד. פיליפ קוקו שחקן טוב שהיה בתקופה לא טובה. הייתי מדרג את יוהאן קרויף ראשון כמובן על משחקים כמו זה ב-1974 נבנות אגדות. ברצלונה מזוהה עם השמחה הברזילאית נניח וכמובן עם ארגנטינה בזכות מסי.

-אגב אתם זוכרים מי המאמן האחרון שזכה עם ריאל מדריד בשתי אליפויות רצופות? ליאו בינהאקר עם הקינטה דל בויטרה, סוף שנות ה-80. כמעט 40 שנה עברו. כמה מאמנים עשו זאת בברצלונה? ה-מ-ו-ן. האנסי פליק מצטרף לחבורה.

לפחות בפיפא ריאל מדריד הבינו מה הדרך הנכונה, המהירה והבטוחה להצלחה -

חחחח שסני

אליפות במחזור ה-35.

91 נקודות (בינתיים) זה מספיק מבחינת טיטי כדי לטעון שזו אליפות לגיטימית?

שנה שעברה הוא לא אישר לנו.

הוא ישווה לעונות אחרות בשביל להגיד שלא אנחנו ניצחנו, הם הפסידו.

כן זה היה שנה שעברה. כמה צריך לקחת השנה כדי שהוא יאשר?

100 יספיק?

אני עדיין בהלם שברצלונה זכתה באליפות ה-17 ב04/05. היום זו ה-29. 12 אליפויות בתוך 21 עונות.

עוד אנקדוטה - ב3 מתוך 4 השנים האחרונות, זכייה באליפות קורת בעיר ברצלונה (פעמיים בRCDE והיום בקאמפ נואו).

לא יספיק. ליגה חלשה, וריאל לא טובה כי אנצ’לוטי השאיר אדמה חרוכה.

המדד האמיתי זה ליגת האלופות. שם הפסדנו לצ’לסי ולאתלטיקו, וניצחנו רק קבוצות חלשות.

מזל טוב לגמור מכולם, לאהוב באדם, לגאבי בחכם, לאאא"פ, למאל"פ, לפרמינייטור, ולעוד כינויים שעוד יגיעו -

איזו מתנה הוא קיבל ליום ההולדת.

בטח עובר עליו משהו. כל העונה עברו עליו שחקני התקפה של היריבות.

צחוק בצד, האמת שלא הבנתי את הדיווח הזה. קונדה מאז ומתמיד נראה קצת out ועוף מוזר בקרב השחקנים, עוד מימי הריצות שלו ברחובות ניו יורק בזמן משחקי האימון שלנו שם. לא חושב שיש משהו חריג דווקא עכשיו, זה פשוט האופי שלו.

פרמין אחרי הניתוח.

נראה שעבר ניתוח להגדלת …

יווו אדריאן!