למה אתם חושבים שאתם צריכים לשפר את הקישור שלכם ?יש לכם שני שחקנים מעולים וצעירים (ארתור, דה יונג). האם זה לא מספיק?
אני לא רואה את זה ככה.
קוטיניו וראקיטיץ ביחד שווים בכיף 150k בשוק של היום ואני ממש קמצן, זה אומר שאנחנו נשלם על הילד הצומיסט 250k
שזה יותר ממה שמכרנו.
מעבר לקטע הכלכלי, אני לא רוצה אותו בגלל האישיות וגם בגלל הקטע המקצועי.
אשמח אם יוכיח לי שאני טועה.
צריך לדלל את הקישור, לא לשפר אותו. אין יותר מקום לראקיטיץ בקבוצה. ואני לא שונא את הבחור, ההפך הגמור. מאחל לו בהצלחה אבל הוא לא צאבי ולא איניסטה. עשה את שלו בצורה ראויה. עכשיו הוא צריך לפנות את המקום.
בעיני , אם וידאל מבין שהוא שחקן רוטציה לכל דבר, אהלן וסאהלן הוא מוזמן להשאר. (גם לא נראה לי שבשלב הזה של הקרירה שלו אפשר לעשות עליו יותר מידי כסף במיוחד שהסינים הפראירים השוק שלהם נסגר)
מי ישלם לך על שתי השחקנים האלו, מחיר כזה, שמולו עומד נשיא שמכר את סילסן למעשה בחינם. (רק דוגמה)
אף אחד לא טיפש, הם יודעים שברצלונה נואשת. שראקי הוא כבר שחקן מבוגר שעבר את שיאו וקוטיניו אחרי עונה מסויטת. זה לא סתם , שקוטיניו עדיין שחקן ברצלונה.
*זה לא סותר שאין לי אפילו את הספק הקטן שקוטיניו יעבור לקבוצה עם מאמן יותר טוב, הוא יחזור להיות קוטיניו של ליברפול.
אם זה המחיר שלהם אני קונה אותם מחר…
כשקוטיניו עשה קולות של רוצה לעזוב את ליברפול כתבתי בקבוצה של ליברפול שכל הצעה מעל 60m זה בונוס גדול, הייתי ממש המום כשברצלונה הציעה מעל 150m יורו ! עד היום אני לא מבין את הטימטום הזה, קנינו בכסף הזה את ואן-דייק ואליסון.
קוטיניו בשוק של היום אמור להיות בסביבות ה 70 מיליון, ראקיטיץ’ אולי 25 מיליון.
טוב בוא נתעלם ממה שקרה לפני. אתה די מוציא את הסיבה שהמחיר של קוטיניו עלה. לא מפתיע.
בלי תקיעת הסכין בגב של ניימאר, קוטיניו לא היה מתקרב למחיר שלו.
יש לי גם סוד בשבילך. נגיד לצורך העניין, פלורנטינו מוכר את בייל ב200 מיליון. (סתם מגזים וזורק מחיר) שפלורנטינו ירוץ לקנות שחקן בכסף הזה, הוא יגלה שהמחיר של אותו שחקן עלה בגלל זה.
אותו דבר קרה לדורטמונד שאחרי שקיבלו כסף על דמבלה רצו לקנות שחקן מחליף וגילו שהמחיר של אותו אחד פתאום קפץ.
גם אחרי כל הסיפור של ניימאר הופתעתי שהמחיר עבר את ה-100 מיליון, אבל היה לכם המון כסף וזרקתם 130 מיליון על ילדון מדורטמוד ואז בליברפול ידעו שיהיה מאוד קל לחלוב אתכם, רציתם קוסם ברזילאי במקום קוסם ברזילאי.
מסכים, אבל אם אני מוכר את בייל בטריליון יורו ויש לי בסגל את מסי אני לא ממהר לעשות רכש אחרי דקה.
בכל מקרה, הנקודה העיקרית שלי זה שבשום שוק המחיר של קוטיניו לא אמור לעבור את ה 70 מיליון.
אתה ואני מסכימים, בוא נחתום על הסכם שלום עולמי . (הכל בהומור חבר)
דרך אגב, קוטיניו שחקן טוב מאוד. בקבוצה אחרת עם מאמן יותר טוב הוא יגרום גם לך להתגעגע אליו.
להסביר את העיסקה של קוטיניו . זה מאוד מורכב.
אחרי העריקה של ניימאר, הדחה משפילה בצמפיונס (ואו זה עצוב איך שזה נהיה מילה נרדפת לברצלונה) אובדן אליפות והצבעה של אי אמון בנשיא. שמנסים להסביר את קוטיניו, צריך לקחת את כל זה בחשבון. רכש פניקה (זה ודמבלה , )
אני מבין את הסיבות, הסיבות למחיר של קוטיניו הם הסיבה העיקרית לרכש שבסופו של דבר הביא צ’מפיונס לליברפול.
קוטיניו שיחק אצלנו בקבוצה המצויינת של סווארז ואחר כך גם חצי עונה פלוס עוד חצי עונה עם קלופ, מכיר אותו טוב מאוד, אני יודע שלא אתגעגע אליו.
שחקן מצויין הברזילאי הקטן, כישרון נהדר, אם היה יודע לשחק כינור שני(להביא לידי ביטוי את היתרונות שלו כשהוא לא מוביל הכדור הראשי) היה יכול להיות בול מה שאתם צריכים, אבל הוא יודע לנגן רק כינור ראשון אבל לא מספיק טוב לקבוצה גדולה.
אני מצטער, אבל ערך השוק הריאלי של קוטיניו + ראקיטיץ’ לא עולה על 70-80 מליון. ביחד.
הסיבה הפשוטה היא שאף קבוצה לא תתקרב אליהם ביותר. קוטיניו הוא מעמסה כלכלית ענקית שלא מתאים לשום עמדה בבארסה, והמניות שלו רק הולכות ויורדות. ראקיטיץ’ היה שחקן חביב בשיאו, והוא הרבה מעבר אליו. להיפטר משניהם, עם משכורות הענק שלהם, והעובדה ששניהם רק פוגעים בבארסה בכל דקה שלהם על המגרש (וכל תירוץ שיהיה לצנון כדי לא לתת לארתור בוססקטס ודה יונג לשחק ביחד הוא יקח) יהיה בגדר חלום.
הבעיה שהקרואטי לא מוכן לזוז. הוא בטוח בכמות הדקות שלו, הוא מקבל משכורת ענק, והוא מודע לזה שהוא כבר עשה את שלו בקריירה.
בכל אופן, לפי הדיווחים ברצלונה הודיעה לפריז שדמבלה וסמדו לא על הפרק בעסקת ניימאר. נראה שאם העסקה תתבשל קוטיניו יעשה את הדרך ההפוכה, וכמות הכסף תהיה תלויה באם יצליחו לשכנע את אשתו של וואלורדה לעזוב.
טל, אני רוצה להאמין שאתה מתלוצץ.
כל מה שכתבת אח״כ, בעיקר הקטע של המשכורות, הוא נכון לצערי. עם זאת, ערך השוק של קאוטיניו לבד אמור לעלות על 70-80 מיליון.
זה לא מה אנחנו חושבים עליו או על המקום שלו במערך של הצנון, זה המגמה בשוק של היום לגבי עלויות של שחקנים.
הקרואטי בשוק של היום שווה את ה 30-40 מיליון. אני חושב שהיו קבוצות שישלמו עליו גם יותר מזה, במיוחד אם הן ממוקמות בסין. אבל מההנהלה שלנו אין למה לצפות בהקשר הזה, וגם 30-40 יספקו אותי.
אגב, בשום עולם לדעתי ניימאר לא שווה קאוטיניו, ראקי ועוד 100 מיליון.
לא הייתי מוציא עליו יותר מ 100 מיליון בסיטואציה הנוכחית של בארסה - כשיש לנו בהתקפה את גריזמן ודמבלה כהשקעה עתידית ואת מסי וסוארז כמניה בטוחה בשלהי הקריירה. באמת שאין מה להתפרע בסכומי עתק על רכישה של ניי (גם אם מורידים פה את השיקול האישי שאני לא רוצה אותו בחזרה בקבוצה).
שחקן שווה כמה שמוכנים לשלם עליו. האמת הפשוטה שאתה לא יכול להשיג עליהם סכום של יותר מ70-80 מליון.
האמת היא שהמניה של קוטיניו בירידה כי הוא הפך למצורע. הוא לא יכול לשחק אצלנו בשום עמדה, יש לנו 4 שחקני התקפה ו3 שחקני קישור מעליו ברוטציה, הוא לא יכול לפרוח אצלנו, בטח שלא תחת המאמן הזה, הוא לא מתאים לשיטת המשחק, ואף קבוצה לא רוצה אותו.
גם פריז לא רצו אותו. אנחנו אלה ששכנענו אותם לקח אותו בתמורה לניימאר שהם גם מתים להעיף.
ראקיטיץ? 30-40 מליון? הצחקת אותי ממש. מממש.
שוב, מסכים איתך לגבי בעיית השכר בקבוצה בכלל ואצל השחקנים המתבגרים בפרט. אנחנו חופרים לעצמנו בורות ואח״כ שואלים איך נכנסנו אליהם…
אבל עם כל זה שקאוטיניו בירידה ומצורע וכל דבר אחר שתוסיף, הוא עדיין קראק. כל מתעניינת שתחפוץ בו תצטרך לפתוח את הכיס, גם אם אף אחת לא תוציא עליו היום 160 מיליון אירו.
כפועל יוצא מהמחיר הגבוה שצריך לשלם עליו, בתוספת לשכר הפסיכי שרק ברצלונה כנראה מוכנה לתת לשחקנים שלה, ברור למה אף קבוצה לא מתעניינת.
וזה לא שבארסה שמה תג מחיר וכך הורידה את המתעניינות, אלא שכל השוק, כאמור, השתגע אחרי הפעלת סעיף השחרור של ניימאר ושינוי שיטת התשלום מזכויות השידור בליגה האנגלית. השוק יודע מה הערך שלו ולכן נמנע.
אנחנו יכולים ללגלג על קאוטיניו וראקי כמה שבא לנו, השוק עדיין מתנהל בצורה מסויימת ולא מושפע עד כדי כך מדעתנו על המאמן המזוויע וההרס שהוא מותיר בקבוצה.
אגב, אני מזכיר לך שעל מאלקום:
זניט שילמו 45 מיליון אירו. שחקן שעוד לא קרע זוג נעליים, לא הוביל את נבחרת ברזיל בקופה האחרון ובמונדיאל שלפניו ובכללי הוא יותר נעלם מאשר שחקן מוכח.
קאוטיניו יעלה בוודאי פי שניים ממנו.
גם ראקיטיץ׳ שחקן עם שווי שוק גבוה יותר. הרבה קבוצות היו שמחות לקבל את שירותיו. לצערי איתו אנחנו מפספסים את הרכבת. הערך שלו יורד דראסטית משנה לשנה, וכנראה שכבר ניתקע איתו עד למעבר לסין / קטאר / MLS / תיז-אלנאבי…
זה גם מה שאנחנו אמרנו על בייל וחאמס…
הבעיה היא שקבוצות משכללות את שווי השכר כתלות בשווי העסקה, וכשמדובר בשחקנים לא צעירים (בייל, ראקיטיץ’) והמניה שלהם נמצאת בירידה, קבוצות לא יוציאו סכומים גבוהים כולל שכר גבוה על נכס שלא יוכל להחזיר את עצמו בעתיד.
אגב לגבי סין, הקבוצות בסין לא רוכשות שחקנים בהרבה מאוד כסף, רוב הכסף שם הולך למשכורות כרגע, בלי קשר לזה שרוב השחקנים לא ירצו להגיע לשם ושחלון ההעברות השנה כבר נסגר שם.
ההבדל הוא שקוטיניו בן 27 (בדר"כ השיא של שחקני התקפה) אל מול 22 של מלקום, בנוסף קוטיניו מרוויח פי כמה וכמה ממלקום, את מלקום זניט תוכל למכור אם הוא לא יככב במדיה בסכום שיהיה כנראה לפחות 30 מליון במהלך השנתיים הקרובות, את קויטיניו יהיה כבר קשה למכור בלי להפסיד המון כסף (בהנחה שמישהו ישלם עליו 80 מליון יורו). שלא נדבר על הפוטנציאל של מלקום להפוך לשחקן מוביל כי הרי יש לו איכויות ואז זניט תוכל להרוויח עליו כסף.
בדיוק. אנחנו אומרים את אותו הדבר. שווי השוק של השחקנים לא יורד, וזה מה שמרחיק את ההתעניינות של קבוצות אחרות.
יש פה עניין של תוחלת. בארסה לא יכולה להרשות לעצמה להציב על קאוטיניו תג מחיר שיישפר את סיכויי המכירה שלו. זה יהיה פשוט ״לזרוק כסף לפח״.
אם כבר להפסיד כל כך הרבה כסף על שחקן, אז שיישב ויחמם את הספסל ויעשה מה שהוא יכול כשהוא כאן. והוא יכול לעשות הרבה:
כשהוא יושב על הספסל, הוא מאיים על מעמדם של שחקני ההתקפה האחרים (בסופו של דבר, הוא לא מסתדר בקישור שלנו). כל אחד מגריזמן, סוארז ודמבלה מסתכל לספסל, רואה שם את קאוטיניו ונותן עוד פוש.
הוא יכול לעלות מהספסל כסופר סאב ולכבוש שערים חשובים (עשה את זה העונה - כלומר, כבש שערים חשובים).
הוא יכול להיות מחליף במקרה של פציעה.
אני רוצה להזכיר שקאוטיניו, בניגוד למה שטל אמר וממש לא כמו בייל וזידאן, הוא לא מצורע. הוא פשוט תקוע בקבוצה עם סגל לא מאוזן. כשדמבלה כשיר הוא כובש יותר טוב ואז לקאוטיניו יש פחות מקום. עם זאת, הברזילאי לא חימם את הספסל כל כך הרבה כמו שאתם גורמים לזה להשמע.
לטיטי יש אג׳נדה ברורה נגד ההברזילאי, לשאר העולם יש עיניים.
יש סיבות להתבאס מהמעבר שלו שהיה יקר מדי ולא נכון מבחינת איזון הסגל, אבל מפה ועד להוריד את המחיר שלו מתחת ל- 80 מיליון יורו… לא נראה לי.
העניין פה הוא לא רק השווי והעלות של קוטיניו וראקיטיץ’, שהיא אכן יותר נמוכה ממה שהייתה לפני שנה שנתיים (“קצת” באשמת המועדון וההתנהלות שלו), אלא גם השווי של ניימאר.
לא רואה שום סיטואציה בה הוא שווה קוטיניו+ראקיטיץ’+כסף. לא משנה כמה כסף. ההתקפה של ברצלונה כבר כוללת 3-4 קראקים, כש-3 מהם באנקרים בהרכב. ניימאר עצמו לא עשה שום התקדמות, מקצועית או אישית, בשנתיים האחרונות, ובנוסף רק נהפך לפציע יותר (וזה בלי להתייחס לשמועות/דיווחים על זה שהוא לא החלים לחלוטין מהפציעה האחרונה, ושיש סבירות לא קטנה לפציעה חמורה חוזרת), וגם מורחק מחצי משלב הבתים באלופות. תוסיפו לזה שהוא, כרגע, בקבוצה בה גם הוא לא רוצה להישאר, וגם הסביבה המקצועית והחברתית (לפחות לפי דיווחים שונים) לא מעוניינת שהוא יישאר, תתבלו בצורת העזיבה שלו ובהתנהגות לא מקצוענית לאורך הקריירה וזה שהוא מבוגר בשנתיים מהגיל שהיה כשעזב, ותקבלו שחקן שממש לא שווה משהו שמתקרב ל-222 מיליון שהוא נמכר בהם לפסז’. גם לא חצי. הוא גם לא צריך להיות שווה את השכר שהוא גורר.
ברצלונה היא זוכה שצריכה לבוא מנקודת מוצא מוצלחת יותר במשא ומתן הזה מול פסז’. איכשהו המצב הפוך.
קוטיניו + ראקיטיץ’ זו אולי עסקה סבירה, אבל בעיקר בגלל זה שבעסקה כזו ברצלונה “זוכה” להיפטר מהקרואטי ומהברזילאי. לא בגלל שהיא מקבלת תמורתם את ניימאר.
מסכים.
בנוסף, תמוה בעיני שפאריז שילמה את סעיף השחרור של ניימאר ועכשיו רוצה למכור אותו באותו מחיר לפחות.
גם לפני שנתיים הוא לא היה שווה 222 מיליון. זו בדיוק המהות של סעיף שחרור. להרחיק קבוצות מתעניינות ולגרור אותן למו״מ עם הקבוצה שהשחקן נמצא אצלה תחת חוזה. קבוצה שלא רוצה מו״מ שתשלם את סעיף השחרור.
בארסה לאורך השנים שילמה הרבה סעיפי שחרור מיותרים, באף מקרה לא טענו שהשחקן שווה את זה, אלא רק שאנחנו לחוצים לקנות.
פאריז ״גנבה״ לנו את ניימאר בעיסקה מלוכלכת, אני פשוט לא מאמין שאנחנו נופלים למקום הזה וממשיכים לשחק את המשחק שלהם.
מצד שני, ברטומיאו אמור לשנוא את ניי באופן אישי אחרי שהאחרון השפיל אותו בפומבי (קרא לו ליצן, נדמה לי) ובאופן כללי השפיל את הקבוצה.
כולנו מסכימים שלניי אין קום מקצועי אצלנו, והדבר היחיד ש״מעלה״ את המניות שלו אצלנו זו השמועה שמסי רוצה אותו.
אם אני ברתומיאו, אני ״משחק את המשחק״ עד ליום האחרון של חלון ההעברות, ומשאיר את ניימאר, אל-חאליפי ופ.ס.ז. להרקב יחד.
אם הוא באמת יעשה את זה הוא יעלה במעט את המניות שלו אצלי (סליחה משה…).
אתם צריכים לקום מהחלום הזה שלכם שיש לנו איזושהי עליונות על פסז’ במשא ומתן. ריאל יהיו מוכנים בשמחה לעמוד בכל דרישה של הפריזאים, ויש לא מעט קבוצות כמו יובנטוס שישמחו לקחת אותו בהשאלה עם חובת רכישה בסיום העונה.
הסיבה המרכזית שאנחנו צריכים את ניימאר, זה כי אחרת אנחנו נתקעים עם קוטיניו, כשהפעם יש לפניו 4 שחקני התקפה בהיררכיה. עוד שנה שבה אנחנו נשלם לו את השכר העצום שלו (כמה הוא מקבל, 14?) וערך השוק שלו ירד, כי הסיכוי שהוא יצליח לפרוח פתאום בהתקפה כשיש כל כך הרבה שחקנים שישאירו לו אפילו פחות דקות זהה לסיכוי שמוריניו יזכה באליפות העונה.
חוץ מזה שסוארז כבר בן 32. המועדון כבר עשה טעות והחתים את גריזמן כיורש שלו, אז בפועל אנחנו נצטרך שחקן שיכול לשחק באגפים חוץ ממסי ודמבלה. עם כל הכבוד, אין מחוץ לברצלונה שחקן כנף יותר טוב מניימאר.
חוץ מזה שלדעתי אם ניימאר חוזר לברצלונה, הוא חוזר עם רעב עצום להוכיח שהוא עדיין אחד השחקנים הטובים בעולם, ולהשאיר את התקופה בצרפת מאחוריו. אופי ברזילאי או לא, בכל קבוצה שהוא לא יחתום, הוא יהיה אחד הטובים בעולם בשנים הקרובות.
מעניין איפה היו העיניים של שאר העולם בחלון הזה… ה"קוסם הקטן" הוצע לכל העולם ואחותו ובסוף יסיים את העונה כמחליף היקר בהיסטוריה.
ואין לי שום אג’נדה נגדו, אני פשוט לא חושב שהוא מתאים להיות שחקן מפתח בקבוצת על.