בשאלה של פפ או אטו לגמרי התשובה נכונה. אבל אולי הייתה תשובה שלישית של כן להסתדר?
זה כמו להגיד שאם הייתה שאלה של מסי או בוסקטס אז ברור שמסי, אבל זה לא אומר שלא עדיף שישחקו יחד.
וויה כן היה ברמה של אטו מבחינת יכולת והתאמה, אך בניגוד לקמרוני הוא נתן עונה אחת כזו, בעוד אטו נתן משהו כמו 4.
זהו, שלא היה באמת אפשרות של להסתדר. פפ לא מאמן שמוריד את הראש בפני שחקנים. ואטו הוא לא שחקן שמוריד את הראש בפני מאמנים, הוא לא סתם הסתכסך עם לא מעט מאמנים שאימנו אותו.
אחרי הסד"ח שפפ עשה ליא יא טורה בעקבות הראיון האומלל של הסוכן שלו, שאלו אותו שם למה הוא מתיחס בצורה כזאת ליא יא טורה. בתרגום חופשי ובזיכרון מאוד מחורר אני יתן את רוח הדברים שלו. פפ השיב:
“שהוא מאסכולה של קרויף וקרויף חינך אותו שאין שחקן שמעל המועדון”. שהוא רואה שחקנים שחושבים שהם עושים טובה או מזלזלים , זה לגמור את הקרירה עם פפ. הוא לא סלחן.
ודבר נוסף, בטניס פפ המציא את מסי ב9 מזויף. וזה נדרש לשינוי במיקום של אטו. בשביל שזה יצליח השחקן עצמו צריך להיות נטול אגו ולהבין שהוא הכוכב המשני. בהנחה שהציטוט שהביאו למעלה נכון, זה נראה לך שחקן שיכול לשחק בגישה כזאת?
וויה נתן עונה ופלוס טובה. זה הספיק לי לראות את הקבוצת הכדורגל הטובה בכל הזמנים (לטעמי) לכן הוא עשה את שלו.
אגב, חשוב לזכור שוייה נתן רק עונה אחת מהסיבה שהוא נפצע בעונה שלאחר מכן פציעה שהשאיר אותו שנה שלמה מחוץ למגרשים. לא עד סוף העונה, שנה קלנדרית. כשהוא חזר מהפציעה הוא נתן כמה משחקים שהפיחו תקווה (הרמונטדה על מילאן) אבל טיטו החל כבר אז במסורת של ספסול שחקנים שנותנים משחקים טובים, ומשם הוא כבר עזב לאתלטיקו ועזר להם לקחת לנו אליפות. שחקן ענק, אחד האהובים עליי.
זה משוגע זה
ברצלונה בטח משלמת לו את הסיגריות בקנטינה…
הוא עדיין שייך לברצלונה? זו לא, נניח, עילה לביטול חוזה?
יש בכלל משהו שמגן על מועדנים משחקנים שמחזיקים חוזים ארוכי טווח אבל כבר עם הראש לא בכדורגל? (או למשל שחקן כמו מריאנו שלא הולך להיות בסגל לעולם והתעקש לא לעזוב. הולך לעשות 5 מליון פלוס מנוי חינם ליציעי הברנבאו).
מאוד כיף לקרוא את הראיון של מסי. בלי טיפת פוליטיקלי קורקט וסיסמאות.
מוכן להחליף את וינסיוס בפאטי כבר היום (ואני אוהב מאוד את ויני).
אני ממש מחזיק ממנו מהדקות המועטות שראיתי ממנו, וינסיוס בהחלט עוד צריך לצבור נסיון, והעובדה שפאטי בגיל 16 משחק כמו שהוא משחק לא תלוי בזה בכלל.
גם בויאן קרקיץ’ עקף את מסי במספר השערים עונה ראשונה מול עונה ראשונה וכולנו זוכרים (או יותר נכון לא זוכרים) איך הוא גמר.
גם אם יהפוך לוורלד קלאס. יש וורלד קלאס ויש מסי. יש הזארד סלאח סוארז וכו… ויש מסי.
זה נראה כאילו קנה המידה היחידי שלכם להצלחה זה מסי. . כאילו זה מסי או כלום. במקרה כזה, הוא בטוח כישלון.
אתם צודקים מסי הוא לא יהיה (זה נכון לכל כישרון שיצמח בכל קבוצה ב100 שנה הקרובים). הוא גם לא יהיה רונאלדו. אבל מותר וצריך להתרגש מכל שחקן צעיר שעושה כזה בכורה ובכזה סטייל.
דרך אגב, אם במשחק מול בטיס שהוא נכנס למגרש היה מישהו שהיה כותב שתהיה לו כזה השפעה כולכם היתם כותבים עלינו שאנחנו “ילדי בועה” . מצחיק טיפה.
דרך אגב, כל הציניות ו"הבויאן קרקיץ " מפריע לי נורא, אנשים לא באמת מבינים למה הוא נכשל. זה לא שהוא היה שחקן רע, אלא שילוב של פציעות וחוסר מוכנות נפשית להתמודד עם הלחץ.
אני מאוד שמח על היכולת שמציג פאטי אבל ההתלהבות לטעמי קצת מוגזמת.
נכון, יש לו ביטחון נדיר לגיל שלו ונראה שיש לו סיומת טובה אבל גם ממוניר היתה התלהבות.
אני הייתי ממתין לסוף העונה (אם הוא ימשיך לקבל הזדמנויות כאלה) לפני שהייתי מחליט אם הוא טוב סתם עוד הבטחה.
יש כל-כך הרבה משתנים בדרך ש2.5 משחקים זה מאוד מוקדם לקבוע.
בהקשר לבויאן - גם רוביניו וחסוס נבאס לא כשלו בגלל שהיו רעים. כל שחקן וסיבותיו הוא וזו הנקודה, להצלחה הרבה מרכיבים.
דרך אגב, לא חולק על אף אחד מהפסימסטים פה, רוב הסיכוים שהוא יהפוך להיות המוניר הבא מאשר הסופרסטאר הבא. למעשה, אם היה כסף על השולחן היתי מהמר נגדו. אבל זה לא סותר, שלראות ילד בן 16 קורע רשתות ומשחק כל כך יפה זה משהו שמרגש אותי יותר באופן אישי יותר מאלף ניימארים.
בעולם כדורגל שמלא ביותר מידי ניימאר וציניות ללא סוף, זה כיף שיש איזה אנסו פאטי אחד. מוכן להמר על אנסו פאטי בקבוצה מאשר על עוד ניימאר. זה גם יותר זול…
כמה התלהבנו מהבחור. האוהדים, השחקנים, אפילו פרגי שטען שלמקאדה הסיומת הכי טובה בקבוצה (ששיחקו בה וויין רוני בשיאו, ברבאטוב, טבז ואחד כריסטיאנו רונאלדו).
והיום, קורע רשתות (לא באמת) ושובר צלחות (כן באמת) בליגה היוונית.
אני חושב שמתפספסת פה נקודה מאוד חשובה.
מעבר למסי וסוארז, לא ראינו משחק ברצלונאי משחקן התקפה כבר הרבה זמן.
זה לא רק העובדה שאנסו כבש ובישל, אלא גם החוצפה והדחיפה קדימה למשך כל 60 הדקות שבהן הוא היה על הדשא.
בשנים האחרונות ראינו בעיקר קבוצת דחלילים שלמדו לקבל כדור לרגל ולמסור כדור לרגל (אלא אם הם פוגשים קבוצה שמתאבדת עליהם כמו ליברפול או רומא), ומסי שאוסף את כל השיט הזה ומוציא מים מסלע.
אתמול ראינו קבוצה עם הנעת כדור קדימה. עם משחק התקפי שלא תלוי במסי. דאבל פסים ברחבה (ממש בוסרי אבל מתחיל להיות מעניין), והמון בעיטות מחוץ לרחבה, כולל אחת של בוסי שהייתה קרובה.
בין אם פאטי ינפק מספרים אימתניים ובין אם לא, אפשר לפחות להתחיל לשבת וליהנות מהמשחק של הקבוצה כשהוא על המגרש.
ואגב, גם גריזי היה מהנה, אפילו שלא כבש. הוא תרם לא מעט למשחק הקבוצתי בשליש האחרון והיה אחראי לעשות נזקים בהגנה של העטלפים. פתח אפשרויות לכובשים האחרים, ובפועל היה אחראי על השער שפיקה כבש בסופו של דבר.
אם כבר, אז פרז הזכיר לי את אנדרה גומש. רוב הזמן הרגשתי שאנחנו בעשרה שחקנים כי הוא נעלם לי והיה ממש חסר השפעה.
ועוד משהו, בעולם הכדורגל בו ממליכים מלכים אחרי 2 משחקים וכורתים ראשים בדיוק באותה המהירות, אני חושב שמגיע לוינסיוס עוד צ’אנס לפני שהבן אדם הופך לבדיחה, הוא בכל זאת מאוד צעיר.
שנה שעברה במשחקים מול בארסה הוא הציג יכולת גבוהה במיוחד ועשה להגנת ברצלונה בית ספר, אז נכון שהסיומת גרועה ביותר, וסיכוי טוב שניימאר הוא לא יהיה, אבל בכדורגל הכל נזיל.
אתה מבין שזה היה בצחוק נכון?
אני לא רוצה להשמע עורך דין של קרלס פרז. אבל כבר הרזומה שלו הרבה יותר טוב ממה שגומש עשה פה בכל התקופה שלו…
ואתה מפתיע, גומש הלך במגרש והסתכל חסר אונים על לוצו או ואלורדה בזמן שקרלס פרז יורד להגנה ומחלץ כדורים.
דרך אגב, אומרים שאבל רואיז יותר טוב ממנו…