קלופ המאמן הכי טוב באירופה בעשור האחרון. סיטי קבוצה של דולרים, ברצלונה היתה קבוצה טובה גם אחרי פפ ובאיירן היתה קבוצה יותר טובה מבאיירן של פפ.
קלופ, לעומתו, לקח את דורטמונד לגבהים שלא היתה בהם טרם הגעתו, וחזרה למקומה הטבעי אחריו. לליברפול הגיע שהיה עוד מועדון עבר והפך את המועדון הזה לאחת משלושת הקבוצות הטובות בעולם בתקציב זעום ביחס לאחרות.
הוא הודיע שלא יאמן קבוצה בסדר הגודל של ריאל מדריד ברצלונה וכו’, אחרת כבר הייתי מפנטז עליו.
אתה אומר שבאיירן שהייתה יותר טובה לפני (ובליגה זה לא נכון בכלל), בארסה עדיין טובה אחרי (לא, היא ממש לא באותה רמה) ובסיטי (הקבוצה הטובה ביותר בהיסטוריה של הליגה האנגלית) אתה מתייחס לכסף.
באמת באמת. הסתכלת פעם של הסגל שלהם? המחליפים שלהם פותחים בכל קבוצה אחרת בליגה אולי להוציא את ליברפול. סליחה אבל אותי פחות מרשים לזכות באליפות בליגה כשהתקציב שלך הוא פשוטו כמשמעו בלתי מוגבל. שלא לדבר על ליגת האלופות שהם לא רק שלא זכו בה, הם אפילו לא הגיעו לגמר.
אפשר לחשוב שקלופ לא שפך דליים של כסף כדי לבנות את הסופר טים שלו.
פפ אמנם בוחר מקומות עבודה נוחים, אבל לבנות שלוש מפלצות ליגה כאלה אחת אחרי השניה זה קשה מאד גם עם בארות נפט, שאל את קודמיו של פפ ואת מאמני פריז בעשור האחרון. לקלופ יש אחת כזו בקריירה, למוריניו 2 או 3 עם כמה וכמה כישלונות בנוסף. פפ הוא עילוי.
את באיירן הוא לא בנה. באיירן היתה בנויה ועומדת גם לפניו. זוכר את ה7-0 על ברצלונה?
את ברצלונה הוא “בנה” בעזרת נגרים וחטבי עצים כדוגמת מסי, צ’אבי ואינייסטה כשבר היו במועדון וסומנו כעתיד של בארסה עוד מגיל 0.
ושוב, אחזור על עצמי, לא מתרשם ממה שקורה בסיטי כשיש לו תקציב בלתי מוגבל, בטח שלא בהשוואה לקלופ.
לסיטי היה סגל טוב לפני פפ, אבל לא כזה מפלצתי. שחקנים מוכנים להגיע לסיטי כדי לשבת על הספסל בגלל פפ. בגלל שבעונה וחצי הראשונות שלו כמאמן קבוצת ליגה ראשונה הוא השיג יותר תארים מאשר קלופ שלך ב7 שנים בדורטמונד. תוך עונתיים הוא השווה את כל הקריירה של קלופ.
שחקנים מוכנים לשבת על הספסל של מאמן כזה כי הקבוצות שלו משחקות כדורגל יוצא דופן. בגלל שבכל ליגה שבה הוא היה הוא שבר את שיא הנקודות. הם פשוט יודעים שהם יהיו חלק ממשהו גדול.
גם יובנטוס של 8 האליפויות הרצופות לא לקחה צ’מפיונס עדיין, בארסה של מסי עם 1 ב8 השנים האחרונות, פסז’ ששופכת הרבה יותר מכל אחת אחרת (גם יותר מסיטי).
טורניר פאקינג גביע של 13 משחקים, שטעות שיפוט אחת יכולה להרוס לך בו את העונה. גם עם VAR, ושופט עיוור שלא רואה יד של יורנטה, אבל כן נבדל של סטרלינג שנה שעברה.
יש לך ספק שליברפול הייתה יותר טובה מבארסה שנה שעברה כקבוצה? אם דמבלה הטמבלה לא היה מחמיץ את השער הקל שמסי סידר לו דקה 94, אז ליברפול היו נשארים בלי כלום מעונה שעברה.
הישגים בליגה הרבה יותר מרשימים מהצלחה חד פעמית בליגת האלופות. על אחת כמה וכמה כשהם מגיעים עם עשרות גביעים ושליטה בלתי מעורערת בליגה. כמו קוואדרופל אנגלי ראשון בהיסטוריה.
לא, ליברפול היו מנצחים חמש אפס באנפילד. ותכלס זה היה משפיל יותר.
אין צורך לגמד לא את פפ ולא את קלופ. שני מאמנים אדירים. כל אחד מהם יש תורת עולם מעט שונה. הליגה האנגלית זכתה שיש לה שתי מאמנים כאלו. נשאר לי רק לקנא בהם.
קלופ מאמן נפלא, אבל באמת קשה לי להבין את ההשוואה הזאת. נעזוב בצד את מאזן התארים המפלצתי. פפ הוא מניה בטוחה. תביא אותו לקבוצה שלך ותקבל אליפות, שיטת משחק אמיתית ומוכחת, בסיס להרבה שנים והוצאת מקסימום מכל שחקן בסגל. שמיים וארץ ממוריניו לדוגמא, שידאג לשרוף כל חלקת אדמה לפני שיעזוב. בליגת האלופות הוא נכשל לאחרונה קצת בגלל קיבעון והרבה בגלל שאין לו תחת כמו של זידאן. המילה הרעה האמיתית היחידה שיש לי עליו היא שהוא אף פעם לא יגיע לריאל.
זו השוואה שנמצאת בדיוק במקום, מאמנים לא נמדדים רק בתארים, יש הבדל מאוד גדול בין הקבוצות שפפ אימן לקבוצות שקלופ אימן, קלופ לקח אליפות והגיע לגמר ליגת האלופות עם דורטמונד, פפ זכה בתארים עם קבוצות ענקיות והרבה הרבה כסף.
קלופ החזיר את ליברפול לטופ של אירופה אחרי שנים של דשדוש, הם משחקים את הכדורגל הכי יפה באירופה ביחד עם סיטי, אז להגיד שההשוואה הזו לא במקום קצת לא במקום.
אני כמובן לא מוריד מפפ ומההישגים שלו, שניהם מאמנים ענקיים עם סגנונות מאוד שונים, אבל בשבילי להגיד שפפ יותר טוב מקלופ זה פשוט לא נכון.
שאלה: פפ הצליח עם קבוצות גדולות ועשירות אז לא בטוח שיצליח עם קבוצות יותר קטנות, אבל קלופ שהצליח עם קבוצות יותר קטנות בטוח יצליח עם קבוצות גדולות? חלוץ בריאל מדריד שמבקיע 30 שערים בעונה פחות טוב מחלוץ של אספניול שמבקיע 20 שערים בעונה? למה? כי המסלול קריירה שלו שונה? כי התנאים שלו פחות קשים? איך אפשר להסיק משהו בלי שהוא יקרה?
יש לנו נתונים על 20 שנות קריירה של קלופ ו-10 שנות קריירה של פפ. כל השאר זה להתעסק בנדמה לי. אם תרצו נחכה שפפ יעבור למילאן, קלופ לברצלונה ואז נדבר.
ההשוואה הנכונה היא חלוץ שמבקיע 7 שערים באספניול ב20 משחקים. שלקח לו 10 משחקים להבקיע את הגול הראשון שלו או חלוץ בבארסה שמבקיע 28 ב10. שכבר על המשחק הראשון כבש שלושער, והמשיך ככה כל משחק בערך.