אנקדוטות ושאר ירקות הגירסה הברסאית

אם כבר חלוץ של אספניול שמבקיע 35 שערים מול חלוץ של ברצלונה שהבקיע 36 שערים, אבל החלוץ של אספניול הפציץ כל משחק בצ’מפיונס והגיע לגמר ולעוד גמר וגם זכה ואילו החלוץ של ברצלונה עושה במכנסיים כל פעם שרואה משחק נוק-אואט בצ’מפיונס.

קודם כל לא אמרתי שפפ לא יצליח בקבוצות קטנות, דבר שני קלופ הצליח בקבוצה קטנה(דורטמונד) ובקבוצה גדולה(ליברפול).
לא צריך לחכות שאף אחד מהם יעבור קבוצה ואני די בטוח שפפ לא ילך לשום קבוצה שלא תהיה לו בה אפשרות להצליח.

טיטי, אין לי מושג מאיפה הפלצת את המספרים האלה, אבל לפפ יש פי 4 תארים מקלופ בחצי משנות האימון. אם זה זניח לדעתך כמו ההבדל בין 36 ל35 אז אאחל לך בריאות.

כמו הטענה של מסי. מדובר על האנשים הכי טובים בתחומם, ההצעות שלהם (מקצועיות וכספיות) לא יגיעו מקבוצות קטנות. זה כמו שבוכים על זה שמסי שיחק כל הקרייקה בברצלונה. אם הוא היה מתאחד עם פפ בסיטי, הוא לא היה מבקיע פחות. הוא פשוט היה נח יותר כדי להגיע לאותם מספרים, וזוכה ביותר תארים.

מה שכן, אני באמת מאמין שפפ ממשיך בסיטי כרגע כי הוא לא מוצא הצעה שמספקת אותו מקצועית. לא יודע אם הייתי מגדיר את זה כאחד שמחפש מקום “להצליח” בו, אלא יותר מקום שבוא הוא יוכל להביא לידי ביטוי את הפילוסופיה שלו. יובנטוס ניסו להנחית אותו הקיץ, וטרבלים איטלקיים זה דבר של מה בכך לזברות. הוא יכול היה להצליח שם, אבל זו לא קבוצה התקפית שהוא יכול היה להינות שם.

אני מאמין שתוך שנה שנתיים הוא יעזוב את הסיטיזנס, כי הוא ממצה מהר, והוא יהיה חייב להתקדם. האם הוא ילך למקום שהוא לא מרגיש בו בנוח או יסיים את הקריירה כמאמן? לא יודע. האופציות האלה קיימות. אני חושב שהוא פשוט יצא לחופשה עד שקבוצה שהוא יחשוב שהוא יכול לבוא שם לידי ביטוי תהיה פנויה.

97 נקודות מול 98 נקודות.

מאמנים בינוניים הצליחו בברצלונה לא פחות מפפ, רייקארד לפניו ואנריקה אחריו, גם ואלורדה עם 2 אליפויות.
סיטי זכתה עם מאמנים כמו מנצ’יני באליפויות והמאמן הבינוני שיגיע אחריו יזכה גם באליפויות בסיטי(אלא אם השייח’ יחליט שנמאס לו).

קלופ היה יכול להחליט כבר לפני 7 שנים שהוא הולך לבאיירן ולזכות ב7 אליפויות רצופות זה היה הופך אותו למאמן יותר טוב ?

מסי לא אמור לשחק בגראנדה ולקחת אליפות כדי שיגידו שהוא הגדול ביותר, הטענה שלך לדעתי פשוט לא נכונה.
אני אישית חושב שפפ מאז שעזב את ברצלונה לא כל כך מצליח כמו שציפו ממנו, לקחת אליפויות בבאיירן בגרמניה זה לא כל קשה, באנגליה הוא הפסיד אליפות לצלסי שהייתה קבוצה פחות טובה מסיטי.
ההצלחה היחסית היחידה שלו היא האליפות האחרונה שהוא לקח אחרי המאבק האדיר עם ליברפול.
שוב אני חושב שמאזן התארים לא כל קשור למשוואה פה.

מדובר בהסתכלות שגויה בעיניי. גם לאלברו מוראה יש יותר תארים מהארי קיין, האם זה אומר שהוא טוב יותר? לוולוורדה יש יותר תארים מפוצ’טינו, רק אומר.

קלופ לטעמי מאמן טוב יותר בגלל זוג עיניים. קלופ לקח קבוצות בינוניות והפך אותן לאימפריות. לקחת לבאיירן תארים זה לא כמו לזכות בתואר עם ברסה או סיטי…

שוב לא להוריד מפפ, אם קלופ הכי טוב פפ מקום שני. זה כמו שאגיש שמסי שחקן טוב מרונאלדו, זה לא כי רונאלדו אפס, זה פשוט כי אחד טוב מהשני.

ואוף טופיק, הדיון התחיל כשמישהו טען שקלופ הוא הטוב בעשור האחרון. לכן העשור הראשון שלו כמאמן לא משנה.

בכל מקרה ההסתכלות על תארים קבוצתיים כדי לשפוט יכולת אישית היא פשוט שגויה בעיני. להחליט שרונאלדו יותר גדול כי אדר כבש גול כשהוא בכלל על הספסל או שמסי לוזר כי דמבלה החמיץ… כלומר לא זה לא חשוב, אבל זו לא הדרך היחידה לשפוט שחקן

רק שהמאמן הוא זה שאחראי על היכולת הקבוצתית.

למי אכפת אם יש מאמן גאון כדורגל שהשחקנים שלו מחרבנים על הדשא? מאמן צריך להוציא את המקסימום משחקנים, ולעזור להם לקחת תארים.

סטרלניג לפני פפ נחשב לטמבל שלעולם לא ימצה את הפטנציאל שלו. דה בריינה לפספוס שמצליח רק בקבוצות קטנות בלי הרבה לחץ בגרמניה. ואן דייק נחשב לבלם הכי טוב באנגליה, ועד שהוא הגיע קלופ לא הצליח לעשות יותר מדי קסמים.

אין דין שחקן כדין מאמן.

טל, כל כך קשה לי עם התגובות שלך. כמה אפשר להיות מסנוור בכוח? בכל ההודעות שלך אתה תמיד מאדיר כל מה שקשור לברצלונה - זה נהיה חולני. פפ לא הפך את דה בראיינה לשום דבר שדה בראיינה לא היה לפני והגיע לסיטי בתור אותו דה בריינה. מסכים לגבי סטארלינג אבל.

ובכלל, כמו שרבים טענו פה, באיירן מינכן זה ממש לא דוגמא טובה. גם קלופ היה לוקח איתם אליפויות.

פפ מאמן טוב וגם קלופ. תפסיק לסגוד לכל דבר שקשור לברצלונה גבר, הכל טוב.

סטרלינג? זה לא ההוא שכבר מגיל 17 בקבוצת בוגרים בפריימרליג? נו ההוא שסומן כבר מגיל צעיר כשחקן העתיד של נבחרת אנגליה?
באמת כל הכבוד לפפ על זה שגילה אותו וקנה אותו ב64 מיליון יורו. אכן סכום זעום, גילוי מרעיש. אסנסיו ב3 מיליון יורו? וראן ב10 מיליון יורו? עזבו חארטות, פפ הוא הגאון שגילה את סטרלינג.

קודם כל, פפ לא קנה אותו. הוא הגיע לפני

דבר שני, תגמדו כמה שאתם רוצים את פפ, ועוד תעשו את זה בפורום של ברצלונה… אבל לפני שפפ הגיע לסיטי סטרלינג היה בדרך להיות הפלופ הבא של אנגליה (אני זוכר טוב מאוד את הבדיחות שאוהדי יוניטד עשו עליו בפורום ז"ל). עכשיו , טוב כולם יודעים מה הוא עושה עכשיו.

אם יש שחקן אחד שפפ יכול להתגאות שהוא “שידרג” אותו. זה סטרלינג (יש עוד כמה).

אז הוא היה כבר במועדון עוד לפני פפ, ואתם נותנים את הקרדיט עליו לפפ? מתנצל אבל הוא היה כישרון גדול מגיל אפס, ורק המאניה דיפרסיה האופיינית לאנגלופילים סימנה אותו יותר מאוחר כפלופ, כשהוא עדיין ילד.

הבנאדם בסך הכל בן 24, הוא מתפתח בדיוק כמו שציפו שהוא יתפתח. פפ האמין בו, לא חכמה להאמין בשחקן כזה.

אני דווקא זוכר את פדרו, את בוז’אן קרקיץ’ ועוד כמה יהלומים שפפ טיפח ולא יצא מהם כלום.

בסופו של דבר אני מבין את האמונה שלכם בפפ, איתו הגעתם לגבהים שלא נראו בעבר מאף מועדון כדורגל. אני חושב שבראייה יותר אובייקטיבית, לשחקנים (שכבר היו במועדון) היה חלק גדול יותר משל פפ בהצלחה, ומאמנים אחרים (יותר נכון לומר קלופ) הצליחו עם תנאים הרבה פחות נוחים. תואר עם דורטמונד וליברפול (זאת של לפני קלופ) שווים כמו חמישה תארים בקבוצות כמו ברצלונה, סיטי, ולצורך העניין גם פסז’ יובנטוס או ריאל מדריד. בקבוצות הללו זכייה בתארים היא דיפולט בגלל היכולת הפיננסית, הסקאוטינג ומחלקות הנוער שגדולות בהרבה משל הקבוצות האחרות.

שפפ הגיע ונתן לו ישר מקום בהרכב, הוא חטף על זה המון ביקורת. היום זה מובן מאליו. אתה פשוט משנה את המציאות למה שאתה מאמין בה. אפילו שונאי פפ, לא מכחישים את השיפור שחל אצל סטרלינג תחת פפ. שאל את השחקן בעצמו, הוא יגיד לך אותו דבר.

לא יצא מפדרו כלום???

אין לי שום בעיה שאתה חושב שקלופ מאמן יותר טוב (לא מסכים) או שאתה מתרגש יותר מקלופ, לגטימי לחלוטין, הבעיה שאתה וטיטי (שים לב שאין לי שום דבר נגד מה שגב כתב) הופכים אותו לגירסה הקטלונית של מנציני…

עכשיו אני קורא על קרקיץ… חחחח

די ברור שאתה נותן לרגש שלך להשפיע על הרציונל. כי אתה משחרר פשוט הרבה דברים שלא נכונים.

פפ לא טיפח את קרקיץ, הוא צמח לפניו. יותר מזה, פפ לא החזיק ממנו יותר מידי, וזה מה שקרקיץ אמר שהוא עזב.

קרקיץ זה לא כישלון, עצוב לי, שמתיחסים עליו כך. עם יותר מזל פחות פציעות ויותר תשומת לב לבנייה של הקרירה שלו לדעתי הוא היה יכול להצליח יותר.

אבל זה די ברור שזה גם מה שאתם עושים מהצד השני.
הדיון פה הוא על מי מאמן יותר טוב בעיניכם וכל אחד מביא “עובדות” שהן סובייקטיביות במקרה הטוב ופשוט משאלות לב במקרה הרע… אז כן, בסדר, פפ לא טיפח את קרקיץ אבל כן סטארלינג ודה ברויינה (פאקינג דה ברויינה! שהיה השחקן הטוב בפריימר ליג עוד לפני פפ)

אגב תארים, זידאן בשנתיים זכה ב9 תארים (ובתוכם עשה הסטוריה) זה קצב של פפ… מישהו פה יטען שזידאן ופפ הם מאמנים באותה רמה?

מתי טענתי שהוא טיפח את דה ברוינה? ולא טענתי שהוא גילה את סטרלינג אלא “שידרג” אותו. וזה גם מה שטל טען.

אני לא נכנסתי לדיון הזה (למרות שמשפט אחד שכתבתי מתוך הודעה שלמה החל אותו) עד שלא אמרו את השם סטרלינג אבל משחררים פה הודעות שמבחינה עובדתית הם הודעות לא נכונות .

מצטער, פפ “שידרג” את סטרלינג וזה לא יעזור לכם הניסיון לשכתב את ההיסטוריה שתתאים לנרטיב של כמה ממכם. אני זוכר טוב מאוד מה הדעה היתה על סטרלינג בשנה שפפ הגיע ומה הדעה הנוכחית עליו. זוכר טוב מאוד.

טעות שלי, חשבתי שקרקיץ היה בן טיפוחיו של פפ, סליחה. עבר מדיי זמן והתקופות התבלבלו לי. מפדרו לא יצא משהו מיוחד, שחקן בינוני בהשוואה לשמות שרצו פה.

בכל מקרה, אני לא מגדיר את עצמי כששונא פפ. את צ’אבי ופיקה למשל אני לא אוהב, פפ לא מדבר אליי לטוב ולרע. נקודות הזכות שלו כמאמן הן השליטה בחדר ההלבשה (היו שחקנים בעייתיים שקראו לזה דיקטטורה אאלט), והאמונה בדרך שלו, כך שתמיד הוא יודע מה הוא רוצה מהקבוצה והשחקנים יודעים מה מצופה מהם. להקים קבוצה יש מאין - לא ראיתי עדיין דבר כזה ממנו.
כל אחד רשאי לדעתו. זו דעתי.

ההצלחה עם סטרלינג ראויה לציון. באנגליה כל ילד בן 17 שרץ מהר מוכתר מיידית לפלה הבא. לדוגמא - תיאו וולקוט, ארון לנון, ג’ק ווילשר. ב-20 שנה האחרונות שני אנגלים בלבד עמדו במה שהבטיחו בגיל צעיר והם מייקל אוואן (שמיד לאחר ההצלחה המהירה הפך לפלופ) ו-ויין רוני.
סטרלינג היה בדרך הבטוחה לרשימת הכשלונות עד שפפ הגיע. תג המחיר שלו לא אומר הרבה, כי הוא תוצר של הייפ תקשורתי באנגליה ולא של מוח כדורגל מבריק. גם אנדי קארול וגלן ג’ונסון עלו הרבה כסף. על המגרש סטרלינג נראה בעבר כמו תרנגולת חסרת ראש, ופפ הצליח להתאים אותו לקבוצה מנצחת. אפשר לשחק ב’מה היה אילו’ ולטעון שסטרלינג היה מתבגר גם בלי פפ, אבל אני אישית מאוד סקפטי לגבי האפשרות הזו.

זה שאני כותב שקלופ מאמן יותר טוב לא אומר שאני חושב שפפ הוא חרא של מאמן…פפ מאמן מצויין, קלופ יותר טוב ממנו, זה לא הכל או כלום.

בקשר לסטרלינג, גם כשהיה בליברפול וגם אחרי שעזב תמורת 50 מיליון ליש"ט אני טענתי שהוא יגמור בקבוצת מרכז טבלה במקסימום(בדיוק כמו דעתי על וניסיוס), פפ טיפח/שידרג אותו לרמה הכי גבוהה שאפשר.

פפ מאמן טוב יותר לקבוצה שרוצה אליפות. לקבוצה שרצה לצ’מפיונס העדפה היא לקלופ, הוא פחות עקשן.

מה זה קשור. הכוונה היא שיש דרגות שונות. קלופ משחק בקבוצות לבל 2 ובליגות שמאוד קשה לעשות את הקפיצה מ2 ל1, לעומת פפ שלקח קבוצות טובות יותר.
כן הצלחה עם קבוצה קטנה יותר מצריכה יכולת אימון גבוהה יותר.
שוב זה לא שאני מוריד מפפ, לטעון שהוא לא הכי טוב זה לא זלזול. זה כמו היכול רונאלדו ומסי, לטעון שמסי גדול יותר לא צריך להוריד מרונאלדו.

שאל את עצמך שאלה אחת. האם פפ היה לוקח יותר תארים מקלופ עם ליברפול ודורטמונד. והאם מצד שני קלופ היה לוקח את התארים שפפ זכה בהם עם הקבוצות שלו, בטוח שלפחות את ה3 שנים באיירן קלופ היה משיג לא פחות, בהנחה שהגיע קרוב לשם עם פרקינג דורטמונד)

זו כבר טענה יותר טובה. אבל מפה זה כבר לשחק בניחושים. אף אחד לא מבטיח שקלופ היה מצליח להיכנס למערכת סופר לחוצה כמו שפפ יודע לעשות, ולהתמודד מהשנייה הראשונה על כל התארים.

קלופ מאמן בשתי הקבוצות האלה כבר למעלה מעשור. אני יכול להגיד בלב שלם שאין לי ספק שפפ היה מגיע לכל הפחות לאותם הישגים, אבל כמו שאמרתי זה לשחק בניחושים.

מבחינתי זה שקול לטענות שלכם בזמנו שרונאלדו יותר טוב ממסי. יש את מה שהעיניים רואות על המגרש, ויש אנשים שלא מוכנים לקבל את זה.