ויקטור ואלדס פוטר וכצפוי יש הרבה ספינים בתקשורת הפרו ברתומאו נגד ואלדס. אני סומך במאה אחוז על זה שמנהל את חשבון הטויטר הזה: וגם על אסף לירן
עמל"ק
ויקטור ואלדס פוטר וכצפוי יש הרבה ספינים בתקשורת הפרו ברתומאו נגד ואלדס. אני סומך במאה אחוז על זה שמנהל את חשבון הטויטר הזה: וגם על אסף לירן
עמל"ק
בספורט הקטלוני הציגו זווית אחרת לגבי האפשרות של אנטואן גריזמן להשתלב בברצלונה והזכירו את תיירי הנרי ודויד ויאה . שניהם הגיעו מעמדת החלוץ השני ונאלצו להסתגל לשיטה חדשה ולעמדה בכנף שמאל כשבמקביל דרשו מהם מספרים ושואו כמו בארסנל ובולנסיה כבר ביום הראשון. עבור השניים הסיפור הסתיים בהצלחה גדולה עם גביע האלופות. הנרי שהגיע לקאמפ נואו ב-2007 והודה באוקטובר “אני חייב להתאים”, על אף שכבש ארבעה שערים וסיפק שלושה בישולים תוך פרק זמן קצר. רייקארד ביקש מהקשרים למסור לו יותר אך הוסיף: “הוא צריך להסתגל לקבוצה ולא להיפך”. עונת הבכורה הסתיימה עם 19 שערים ו-12 בישולים אך בעיקר בידיים ריקות, בעוד בעונה השנייה זכה בטרבל. ויאה הגיע ב-2010/11 כמחליפו. הוא שיחק כבר בנבחרת עם צ’אבי, בוסקטס ואינייסטה והגיע אחרי מונדיאל ענק. “אתה מבין שזה מסובך לשחק איתם, הם רואים צעד קדימה מהשאר”, אמר ויאה. הוא רשם 23 שערים ו-12 בישולים עם שני משחקי על - צמד בקלאסיקו הגדול נגד ריאל וגם שער ענק בגמר ליגת האלופות.
לגבי הנרי הוא קיצוני שמאלי קלאסי. אחד השחקנים המהירים בתולדות המשחק.
לגבי וייה זה יותר דומה והוא היה טוב יוצר בפעמים הבודדות יחסית ששיחק באמצע.
ברגע ששיחק בשמאל זה בדרך כלל לא התחבר כמו גריזמן גם לו חסרה מהירות לשחק קיצוני.
הנרי היה שחקן מאוד אינטליגנט, הוא לא קיצוני, זו העמדה בה כשל ביובנטוס, הוא בנה את הקריירה כחלוץ ענק - חלוץ שני. הוא גם הגיע לברצלונה מעבר לשיאו כשאיבד ממהירותו גם בשל הגיל וגם אולי בגלל פציעה לא פשוטה בעונה האחרונה. לגבי ויאה - אני זוכר אותו מפרק את ריאל בקלאסיקו עם צמד, אמנם בארסה כבשה שער מהיר באותה מאניטה אבל זה לא משנה. ויאה אגב היה שחקן הרבה יותר לוחץ, מנדנד, עם מרפקים, יותר מתלכלך וקרצייה מגריזמן. הוא כמובן גם הריח גולים.
ספורט מדקלם את דף המסרים של ברתומיאו.
הנרי ווייה היו שני שחקנים עם רגל ימין שיכלו להיכנס לאמצע למצב בעיטה.
גריזמן בניגוד אליהם שמאלי ברגל. לשים אותו על אגף שמאל זה לשחק ב10 שחקנים.
ברדיו SER דיברו על זה שבארסה תעבור ל4-2-4 כדי להתאים את עצמה לגריזמן, שישחק מאחורי החלוץ.
רק קבוצה מטומטמת תעבור לשחק במערך שיסרס את מסי באגף ימין עם פקק עצום באזור הרחבה.
אבל העיקר שקנינו את גריזמן ב120 מליון אירו.
אישית חושב שהוא צריך לתפוס מקום סוארז.
גריזמן כל מה שסוארז כבר לא, נייד מאוד, חד, זריז וקליל רגליים, סיומת נהדרת ובעיקר מבין את המשחק בצורה מצויינת (תנועה עם ובלי כדור)…
מסי וגריזמן כשכל פעם אחד יותר לאגף ואחד יותר למרכז, עם דמבלה בצד… חלום רטוב בעיניי.
אני לא מבין מדוע אתה אומר שגריזמן חד יותר.
גריזמן בבארסה השנה שיחק 771 דקות (ליגה+צ’מפיונס) והבקיע 3 שערים. שער כל 260 דקות.
סוארז שיחק 596 דקות והבקיע 6 שערים. שער כל 100 דקות. פער עצום מגריזמן.
היחיד שמתקרב לסוארז הוא אנסו פאטי, עם 2 שערים ב 233 דקות.
סוארז מספק גולים משום מקום, ולא עושה הרבה מעבר לכך. אבל זאת עדיין תפוקה נהדרת לחלוץ מרכזי.
השוואה בעייתית, כי כאמור גריזמן בקושי שיחק כחלוץ מרכזי. חוץ מזה, סוארס בקבוצה ועם מרבית הסגל הנוכחי כבר 5 שנים וגריזמן עוד לא 5 חודשים.
גריזמן כבש 3 שערים למרות שהוא לא מכיר את השיטה, מסרסים אותו בצד שמאל ומבקשים ממנו מחויבות הגנתית.
סוארז כבש 6 שערים בגלל שהוא 5 שנים חורש על השיטה, משחק 9 קבוע ואין לו מחויבות הגנתית.
סט היכולות של גריזמן נכון להיום הרבה יותר עשיר ומגוון מסוארז. הוא זריז הרבה יותר, חד יותר ואפילו טוב בהרבה לבניית השטף.
סוארז -שבשיאו היה עדיף בהרבה על גריזמן- עדיין גולר לרוב מתוך הרחבה, אבל הורס המון התקפות, נופל מכל נגיעה, קשה לו מאוד לכדרר או לרוץ מהר…
בכלל מתן המושכות לגריזי לא רק ישדרג את הקבוצה לדעתי, אלא גם ייתן לנו סוארז רענן ורעב מתי שרק צריך. אי אפשר עוד 4500 דק’ בעונה… הוא לא יעמוד בזה פשוט.
https://www.instagram.com/p/B3gvYaACaZm/
היום לפני 23 שנה: רונאלדו כובש את אחד מהשערים הגדולים בהיסטוריה של הליגה, המגרש הקטן בקומפוסטלה שאף אחד לא מכיר - ייזכר לעד כמקום בו נעשתה היסטוריה. רונאלדו דהר כמעט מגרש שלם. המאמן בובי רובסון הצטמרר בעמדת הראיונות, הזיע כולו ומילמל: “רונאלדו, או.קיי, מה שהוא עשה…כנראה שזה הגול הכי גדול בהיסטוריה של הכדורגל”. הברזילאי שיחק רק עונה אחת בקאמפ נואו ובסיום 1996/97 עבר לאינטר, אבל הזיכרונות מדהימים. שער שפתח את כל מהדורות החדשות. 47 שערים ב-49 משחקים, חלוץ בלתי ניתן לעצירה. העונה הגדולה בקריירה שלו. בארסה ההיא לא זכתה בתואר אגב, הקבוצה ההתקפית המדהימה של רובסון עם לואיס פיגו, לואיס אנריקה ואחרים - סיימה רק במקום השני אחרי ריאל מדריד של פאביו קאפלו, אבל היה תענוג לראות אותו.
רונאלדו. הפציעות, אוי הפציעות…לפני עידן כריסטיאנו ומסי, מספרים כאלה של 34 שערי ליגה היו נראים כמשהו ממשחק מחשב. איזה כיף להיזכר.
המבצר הגדול ביותר באירופה: בספורט כתבו על הרקורד המטורף של ברצלונה בקאמפ נואו בעשור האחרון. בארסה רשמה 298 משחקים מאז עונת 2009/10 - וניצחה ב-252 מהם, כלומר 85%. היא סיימה בתיקו 32 פעמים והפסידה 14 פעמים (4%). באתר הציגו גם את התוצאות הגדולות שלה כמו הניצחונות הענקיים בקלאסיקו, ה-1:7 על באייר לברקוזן, ה-1:6 על פ.ס.ז’ וגם השלישיות מול באיירן וליברפול.
בהשוואה ליתר הגדולות האחרות: ריאל מדריד שנייה עם 222 ניצחונות בסנטיאגו ברנבאו. מנצ’סטר סיטי תופסת את המקום השלישי עם 203 ניצחונות, שניים יותר מבאיירן מינכן (מן הסתם בבונדסליגה יש פחות משחקים מאשר באנגליה). פריז סן ז’רמן משלימה את הטופ 5 עם 194 ניצחונות, לפני ארסנל (193), צ’לסי (193) ואתלטיקו מדריד (192).
ההפסד האחרון של בארסה בליגת האלופות היה בגומלין חצי הגמר ב-2012/13 כשהובסה 3:0 על ידי באיירן מינכן. בליגה הקבוצה לא נכנעה כבר 11 חודשים מאז ההפסד 4:3 לבטיס.
ברמת הגולים, גם כאן בארסה מקדימה את כולן. היא כבשה 945 שערים - 104 יותר מריאל מדריד. באיירן מינכן שלישית עם 726 שערים ומנצ’סטר סיטי רביעית עם 710 שערים.
איך בארסה יכולה לסרב לאדם ששמו טן ה-אח. עוד לפני ארנסטו ייחלתי לבואו לאור הסגנון שהצליח להחיל על אייאקס המקסימה שלו. היות ודה יונג הוא הקפטן הבא של בארסה בעידן פוסט מסי, נראה שטאן ה-אח יכול בהחלט לבנות סביבו את הסגנון.
אגב
דיון מי יותר גדול פפ או קלופ? צ’יזס אי אפשר להניח למישהו פשוט להיות מצוין מבלי לנסות לנטרל את מצוינותו על ידי השוואה עקרה למישהו מצויין אחר? כמה ילדותי
אפשר. הדיון עליהם יוצא מנקודת הנחה שהם 2 המאמנים הטובים בעולם כרגע ככה שזה גם מתבצע.
מה שעוד אפשר, זה לדון על היתרונות והחסרונות של מאמנים/שחקנים מצויינים גם בלי להכנס למגננה.
הצחקת את ברתומאו, להזכירך אוזביו עדיין פנוי. מה שכן אפשר להפחיד את ברתומאו ולהגיד לו שזה או האח או שזה היה צאבי. שיבחר אחד מהם.
בשבילו, זה כמו מן הפח אל הפחת.
אבל (חח) לא הבעת את דעתך בדיון הנ"ל, סתם בלאנקו בא ומגיב. אם יש לך מה לומר או לדון, אז יאללה דון! מה אתה מנסה לחנך אותי על ‘מגננות’. כברסאי אני מוחה.
הארועים הפוליטים בקטלוניה שמים את הקלאסיקו בספק, הנהלת הליגה ביקשה מברצלונה וריאל לשנות את המיקום למדריד. ברצלונה וריאל מסרבות. ריאל בערמומיות רבה רוצה לשנות את העיתוי, בגלל הפצועים שלהם והמשחק הגורלי בטורקיה.
האמת, זה משתלם לשתי הצדדים. שישימו את המשחק בפגרה ואז זה לא יפול אחרי משחקים של ליגת האלופות.
בשום פנים ואופן אסור להסכים למשחק ללא קהל (כמו שנה שעברה) או לשנות את המיקום. בגלל שזה יצור לנו איזה 4 משחקי חוץ רצופים.
אם מתעלמים מעשרות אלפי האנשים שצפויים להגיע, מכל העולם, כן. אולי.
כן זה הבאסה. אבל אני מתיחס רק לצד המקצועי.
מדובר על עשרות אלפי אנשים, מרחבי העולם, שכבר הזמינו טיסות ומלונות, לקחו חופש, מצאו סידורים לילדים, לקחו הלוואות וכו’. אפילו הזזה של המשחק ביום יכולה להיות בעייתית להמוני אנשים. אז הזזה למועד רחוק יותר ו/או החלפת ביתיות? ובהתראה של גג 5 ימים לפני המשחק?
זה טירוף, שלא בטוח שמישהו שם יודע איך להתמודד איתו.
הבעיה היא שאם מתייחסים להתאחדות הספרדית, לא בטוח שמישהו שם בכלל חושב על ההשלכות האלו.
אני מסכים, איתך מצד שני, קטלוניה כרגע בכאוס. אם המצב ימשך , לא יודע אם אפשר לקיים משחק כדורגל באוירה כזאת. במיוחד שהיריבה היא ריאל.
אני גם מרגיש שהנהלת הליגה תנסה לעשות לנו שוב את התרגיל כמו נגד לאס פאלמס. ותנסה לעשות משחק ללא קהל.