אנקדוטות ושאר ירקות הגירסה הברסאית

ומה לגבי הקלאסיקו?
בעייתי באותה המידה. מדובר בבני אדם ולא במכונות

ברור שבעייתי, תראה מה קורה עכשיו עם הקלאסיקו.

אבל מה האלטרנטיבה? הקבוצה הפחות טובה עלתה לגמר, כי הם קיבלו יתרון לא ספורטיבי.

יש מקרים שבהם צריך לשים דברים בפרופורציה. בארסה עלתה לשחק מול ויאריאל יומיים אחרי שטיטו מת. איזה ערך היה למשחק הזה? איזה ערך היה לחצי הגמר ההוא בסן סירו?

אני לא כל כך מבין מדוע בארסה לא מסכימה להחליף ביתיות. יש לריאל הרבה פצועים, הם לא משחקים טוב בדיוק כמונו, הזארד לא בכושר. אצלנו אולי זה מאפשר לדמבלה לשחק, אבל הוא בכל מקרה שחקן ספסל השנה.
לא מבין מה ההגיון של בארסה.
לשחק באמצע השבוע ב 18.12 , בין 2 משחקי ליגה, נותן יתרון מסוים ליריבות במחזור שאחרי זה.

נ.ב. בטח פיקה מה זה מבואס. קיבל צהוב מכוון כדי להתנקות לקלאסיקו, ועכשיו מה?

מתקזז עם ההרחקה הדבילית של דמבלה.

מניח שהמחשבה היא לא לגזור עליכם 3 או 4 משחקי חוץ רצופים. מעבר לעובדה העצובה שאתם יותר טובים בברנבאו מאשר בקאמפ נואו (ניצחון אחד בששת המפגשים האחרונים בכל המסגרות), לא הוגן להיטרטר בהרבה טיסות ברצף, זה שוחק. ודי הרבה עומד על הכף. הפסד שלכם בקלאסיקו יכול לפתוח פער רציני.

ואני חושב שכל עוד הדחייה תפגע במדריד ובבארסה באופן שווה, הצדדים יהיו מרוצים (עם כל הכבוד לאתלטיקו).

לדעתי הדחייה מאוד טובה למדריד. שליש סגל עדיין לא הגיע לעונה הזאת. זמן מעולה לצבור נקודות וביטחון ולתת דקות לחבר’ה שיוכלו לעזור לנו בהמשך העונה ועדיין קפואים (יוביץ’, ברהים, ויניסיוס, רודריגו…). בבארסה אלבה חזר, פיקה נוקה מצהובים, הקישור בינגו, ההתקפה נוטפת כישרון…

בנימה אישית- אמא שלי טסה במיוחד מחול (גרה ביוון על איזה אי) כדי לעשות איתנו את העל האש קלאסיקו השנתי (שעכב השנים האחרונות עבר למשחק בקאמפ נואו). ביאס אותי לגמריי.

חבל, ההפסד הכספי לקבוצה ולעיר הוא עצום, אני בטוח שאם הם היו קצת יותר משקיעים היה אפשר לקיים את המשחק בזמן.
יש לי הרגשה שזה גם עונש לקטאלוניה…

יוני, אם הדחייה מאוד טובה למדריד , אז היא בהכרח רעה מאוד לבארסה. עם כל הכבוד לאתלטיקו כמו שכתבת.
ברנבאו כבר עשור מגרש הבית שלנו. בגלל זה ובגלל הפציעות של ריאל אני לא מבין מדוע בארסה התנגדה.

אם אכן ייבחר ה 18.12 זה נחמה קטנה.
זה בתווך של 2 משחקים קשים של ריאל - בחוץ נגד ולנסיה ובבית מול אתלטיק.
אצלינו הקלאסיקו יהיה אחרי ההפסד השנתי באנואטה, אבל לפחות אחריו יהיה משחק קל בבית מול אלאבס.

ברור. אבל במקרה של הקלאסיקו אין מה לעשות כי מדובר בלסכן את האוהדים, במקרה של הסן סירו מדובר בנסיעה מעט ארוכה יותר.

איזה קשקוש.

בארסה הציגה הוכחות של גורמי אכיפת החוק בברצלונה (גם המשטרה המקומית וגם המשטרה הספרדית), לכך שלא תהיה בעיה לאבטח את המשחק.

גורמי אכיפת החוק הציגו דוגמא שמשחק התקיים בלי בעיה אחרי מתקפת הטרור הרצחנית ברמבלאס, עם הידיעה ברקע שהטרוריסטים תכננו גם פיגוע בקאמפ נואו עצמו.

אבל את ממשלת ספרד זה פחות מעניין, וכמו שהיא רצתה לבטל את המשחק ההוא נגד לאס פאלמאס ששוחק בסופו של דבר מול קאמפ נואו ריק, היא הפעילה מכבש לחצים על הנהלת הלה ליגה ועל ההתאחדות בשביל שהמשחק ידחה לתקופה יותר רגועה.

במקרה ההוא של ה"נסיעה הארוכה יותר" זה עלה לנו רק במפעל שלם שעבדנו עונה שלמה כדי לזכות בו.

תודה שכתבת את זה שכולנו נאכל את הלב מקנאה… :heart_eyes:

איזה רווח ממשלת ספרד האיומה מרוויחה מדחיית הקלאסיקו? די כבר עם תאוריות הקונספירציה. גם אם זה מיותר לא נעשה פה עוול לאף אחד, אולי לפאטי שהיה מחליף את דמבלה.
גם אני כאוהד ריאל הייתי מעדיף קלאסיקו כסדרו.

לגבי הנסיעה, די להאשים את ההפסד בזה, זה פשוט מביך.
קורה לפעמים שקבוצה משחקת רע, וזה לא היה ההפסד היחיד של פפ. גם העובדה שפתחתם טוב ונחלשתם לא אומרת הרבה כי זה קורה כל משחק לכל קבוצה, זה נקרא מומנטום.
אז נכון שזה לא היה אידיאלי, ונכון שבעולם מתוקן זה לא אמור לקרות, אבל להצהיר שזה עלה לכם בעונה זה מוגזם, בטח בהתחשב שאין לדעת מה היה קורה אילו.
אם זה עוזר לכם לקבל את זה אז זה הדרך של פיפא לאזן את התואר מתנה שהם נתנו לכם שנה לפני כן…

האמת שיש משהו. קראתי שהקריאה לדחייה לא באה ממשרד הפנים והם טוענים שיוכלו לאבטח את האירוע. בנוסף, התחילו דיבורים על דחייה עשרה ימים לפני המשחק, לך תדע מה יישאר מכל הרעש הזה עוד שבוע. משהו פה מרגיש לי מוגזם, ואין ספק שזה בעקיפין אכן עונש למועדון ודופק תוכניות לעשרות אלפי אוהדי ברצלונה.

אני רק יוסיף משהו אחד לדיון פה, אף אחד מאיתנו פה לא מכיר את המצב בספרד מול קטלוניה בצורה אוביקיטיבית ורצינית. ולכן מוטב לנו לשמור טיפה יותר על צניעות. אין לי מושג מי צודק או לא (למרות שאני כמובן מוטה לטובת הקטלונים החביבים). וכמו שאני לא סובל שהאירופאים הסנובים דוחפים את האף החסר מושג שלהם לסיכסוך הישראלי פלסטיני כך אני לא חושב שאנחנו צריכים להתערב בסכסוך שלהם. (פעם חשבתי שאני יודע ודחפתי האף שלי לסיכסוך שלהם, היום אני לגמרי חושב אחרת)

איזה רווח יש לממשלה הספרדית פה? להתעלל באוהדי ברסה?
מבחינת המפגינים הם השיגו את שלהם, להפריע לאורח החיים במדינה ולקבל המון חשיפה.
אני גם לא מבין למה לבטל, אבל בעקבות כך שכולם מפסידים אני מניח שיש סיבה.

תוכל להרחיב?

וגב, אני לא יודע. זה פשוט מרגיש מוגזם. אולי לפגוע בקטלונים על המהומות והאיומים שלהם, ולהוציא את העוקץ מהמחאה שתיכננו לאותו יום.

יכול להיות האמת. לתת למחאה קונוטציה שלילית בעולם וכך להוריד את הלגיטימציה שלה בעולם. הרי בטח כל אוהד שקנה כרטיס למשחק שבוטל כרגע ישנא אותם.
ממש לא אכנס למי צודק או טועה. לאהדה שלי של ריאל אין שום הקשר פוליטי.

אני דווקא זוכר שבארסה היא זאת שלא רצתה לשחק והיא אוימה ע״י הליגה שיהיה עונש חמור אם היא לא תופיע ולכן היא החליטה לשחק אבל ללא קהל.

פירפו על וואלורדה: “בהתקפה, הוא לא ביקש כלום. הוא לא אמר לי שום דבר שלא עשיתי בכל מקרה. הוא אמר לי שיש לי הכל, שאני יודע מה לעשות ולא לדאוג לכלום. בהגנה, הוא ביקש ממני להתרכז במשימות של מגן ולהיות מודע להזדמנויות של היריבה”. 🤦🏻‍♂🤦🏻‍♂🤦🏻‍♂🤦🏻‍♂🤦🏻‍♂🤦🏻‍♂🤦🏻‍♂🤦🏻‍♂🤦🏻‍♂🤦🏻‍♂🤦🏻‍♂🤦🏻‍♂🤦🏻‍♂🤦🏻‍♂🤦🏻‍♂🤦🏻‍♂🤦🏻‍♂🤦🏻‍♂

התאריך של הקלאסיקו נקבע ל18 דצמבר יום רביעי. לה ליגה תערער על זה כי לא רוצה בימי רביעי. עניין של זכויות שידור וכסף.

השאלה , אם המהומות ימשכו. האם גם המשחק נגד וידוליד ביום שלישי הבא ידחה.

https://twitter.com/barcacentre/status/1186281236878286849

את המשחק של אספניול לא דחו והוא שוחק כרגיל.
אני מניח שדחו את הקלאסיקו כי הוא מסמל את קטאלוניה נגד הממשל. וכדי לתת לריאל זמן להתכונן היטב למשחק הגורלי שלהם בתורכיה.
אני מקווה שלא ידחו את ויאדוליד. אחרת זה יבוא מתישהו בלחץ, נצטרך רוטציות וזה יתן יתרון ליריבות.