אנקדוטות ושאר ירקות הגירסה הברסאית

בארסה שילמה לאתלטיקו 15 מליון אירו דמי שתיקה על פרשת גריזמן.

(עוד) יום עצוב בתולדות המועדון.

למה עוד? זה אותו יום עצוב רק שקיבלת עוד אזכור אליו.
קראתי את הכתבה בספורט 5 כך שיכול להיות שלא הכל מדויק, אבל לפי מה שקראתי ברסה שמה עוד 15 מיליון כדי להימנע מסיטואציה בה תשלם עוד 80 מיליון, בנוסף לכך ההוצאות וכאבי ראש והתדמית הרעה המתווספים למשפט.

די התעיפתי מלכתוב על זה בפייסבוק ולהסביר לאנשים למה זה שערוריה. אבל זה מה שנקרא באנגלית “hush money” כל מי שראה סרטי מאפיה מבין על מה אני מדבר.

ברתומאו הוא הרבה דברים, אבל מבחינה שיויקית הוא גאון. בשביל להסתיר ולהסיט את הדיון מהעובדה שברצלונה שילמה דמי שתיקה לאתלטי , מה הוא עשה. עשה את מה שהמנטור שלו , רוסי , עשה בעיסקת וייה.

הוא עשה עם אתלטי הסכם שבתמורה ל15 מיליון אירו לברצלונה תהיה זכות להציע הצעה על סאול וחימנז ובתמורה אתלטי לא יפרסמו את המיילים וההתכתבויות של אנשי ברצלונה עם הפמליה של גריזי. ולא יפנו לאופ"א…

אם אתלטי ירצו למכור את שתי השחקנים (וזה מדע בידיוני מוחלט) ומועדון אחר יגיש הצעה עליהם. אתלטי יצטרכו לספר את זה לברצלונה וברצלונה תצטרך להשוות את ההצעה. כמובן שלאתלטי יש את החופש לקבל או לסרב אותה. מה שאומר שהסעיף הזה הוא חסר משמעות לחלוטין.

מה ברצלונה מרויחה מזה? אף אחד לא מדבר על דמי שתיקה אלא על הסעיף שלכאורה נותן לברצלונה אופציה (שלא באמת קיימת). או על זה שהמועדון נתפס על חם מבצע עוד משהו לא חוקי ושברתומאו שיקר פעם נוספת לסוסיוס. על זה לא מדברים, אלא על חימנז וסאול… ואופציה שלא קיימת.

אם למישהו זה נשמע מוכר, אותו דבר היה בעיסקה של דויד וייה לאתלטי. גם שם בשביל להסתיר שברצלונה מכרה את וייה תמורת מסטיק בזוקה. עשו סעיף דומה על שחקן של אתלטי. (אוליבר טורס או סאול) .

אסור לזלזל ביכולות השיוק של ברתומאו.

לא נראה לי שאתה מבין מה המשמעות של זכות ראשונים.

תיקנתי. זה לא משנה מה שכתבתי.

זכות ראשונים = כל עוד בארסה משווה את ההצעה מקבוצה אחרת שאתלטיקו הסכימה לה, אתלטי מחוייבת לאשר לה לפתוח מו"מ עם השחקן.

אני יחזור שנית, אני מכיר את הסעיף הזה מהחוזה של דויד וייה (אל תתמקדו בשם של הסעיף). בארסה משווה את ההצעה של קבוצה אחרת. אתלטי יכולה לסרב להצעה או לדרוש מהקבוצה השנייה לעלות את ההצעה.
אתלטיקו יש את כל הכח.

בכל מקרה, המחשבה שאתלטי תסכים למכור את שתי שחקנים בדרג של חימנז וסאול למתחרה הישירה שלה בספרד זה בעיני מדע בידיוני.

הנה האנגלית:
"Note: Barcelona actually has obtained preferential options on several Atlético Madrid players including Saúl and Giménez. Atlético need to inform Barça when a proposal for one of their players has arrived, giving Barcelona the possibility to match the offer and sign the player.

הסעיף הזה אומר שבהסה"כ אתלטי מחויבת לספר לברצלונה שיש הצעה מקבוצה יריבה והיא מוזמנת להשוות אותה. אין להם שום מחויבות להסכים. אותו דבר היה בהסכם של וייה. בהקשר של אוליבר טורס. הוא משחק בסביליה אם אני לא טועה.

https://twitter.com/barcacentre/status/1186379149604208640

לא, זה לא מה שזה אומר. מה שזה אומר שבכל מקרה בו אתלטיקו מעוניינת למכור, במידה וברצלונה משווה את ההצעה אתלטיקו מחויבת לקבל אותה.

בלי קשר למקרה הנוכחי, 15 מליון יורו לזכות ראשונים עבור 2 שחקנים ברמה הגבוהה ביותר, במיוחד מקבוצה שבהחלט מדי פעם מוכרת את הכוכבים שלה, זה רחוק מלהיות דבר הזוי.

מתי אתלטי מכרה שחקן מרכזי בסגל שלה בשנים האחרונות , אתה יכול להזכיר לי? את גריזמן הם לא הסכימו למכור לברצלונה , אפילו לא בתשלומים , למרות שמבחינה כלכלית זה השתלם להם יותר כי הסכמנו לשלם להם טיפה יותר.
סיטי קנו את רודרי בסעיף השיחרור שלו. אותו דבר, באיירן לגבי הרננדס, מיראנדה והשאר עזבו אחרי שהם כבר סיימו את החוזה שלהם או התבגרו.

אז תזכיר לי, איזה שחקן בסדר גודל של חימנז או סאול. עזב שאתלטי הסכימה למכור אותו בסכום פחות מסעיף השחרור שלו.

השחקן האחרון שברצלונה קנתה (לפני גריזי) מאתלטי, בלי לממש את הסעיף היה ארדה טוראן. וזה היה אחרי שהוא הסתכסך עם סימואנה (וכולנו זוכרים איפה ארדה טוראן התחיל ואיפה הוא סיים, שזה בכלא הטורקי)

אם זה קונספירציה, ולאתלטיקו יש עילה כלשהי ל 80 מיליון, מה האינטרס שלהם לקבל 15 מיליון?

פשוט מאוד: ה-80 מיליון רחוקים מלהיות מובטחים או קלים להשגה, בזמן שה-15 כן.

מבחינה משפטית. וזה מה שבועז סיטי כתב בזמנו. ברצלונה אומנם עברה על החוק. ולכן היא נקנסה. העניין שהיא עברה עבירת משמעת קלה יחסית שהעונש על זה הוא זעום (ראה ערך 300 אירו). לכן לאתלטי די נגמרו הטיעונים המשפטים

אבל לאתלטי יש תכתובות ומיילים . וכמו שאנחנו זוכרים ברתומאו באסיפה ומסיבות עיתונאים אמר במפורש שהם לא פנו אל גריזמן לפני הזמן החוקי. אז תדמיתית. ברתומאו יודע שהוא יפגע. לכן משתלם לו לשלם להם “דמי שתיקה”. הסעיף הוא ספין.

כמו שאמרתי זה כמעט זהה לעיסקה של דויד וייה. וגם אז הסבירו לי איך דויד וייה שחקן גמור וזה הגיוני. ויש לנו סעיף על שחקנים מבטיחים של אתלטי… .

“יותר ממועדון” :face_vomiting::face_vomiting::face_vomiting:

image

איפה התמונה צולמה?

אחרי המשחק האחרון בפראג… חדר הלבשה. לרגע חשבתי שמדובר בקבוצה ישראלית.

אתה בטוח שזה חדר ההלבשה של קבוצה שמשחקת בליגת האלופות?
ספסל של ילדים ושולחן פלסטיק מסכן. רצפת ברזל.

יש מספר מקורות לזה ומספר עיתונאים כתבו על זה.

זה חדר הלבשה לאחר המשחק.

קורס מאמנים של אופ"א כל מאמני העילית של אירופה מגיעים לכבד את המפגש ולהחליף דעות. נחשו איזה מאמן לא הגיע למפגש הזה?

התשובה בגוף השאלה

איפה מוריניו???
אה זה לא כנס שדרים.