אנקדוטות ושאר ירקות הגירסה הברסאית

סימאונה לא שם, אמרי כן. זה לא בדיוק “כל מאמני העילית”.

עזוב, גם אם הוא היה הולך זה היה מעיד על זה שהוא השטן כי הוא מפקיר את הקבוצה או משהו. איזה התעסקות בשטויות, בחיי…

כן, כי האוהדים של ליברפול מנצסטר סיטי איאקס פסז ריאל מדריד ועוד חושבים שהמאמן שלהם מפקיר את הקבוצה שלהם בגלל שהם משתתפים בועידה הזאת.

זה תרד לנושאים כאלו. ומקום לשים דברים כאלו בהומור ולא ברצינות תהומית. אני מבין ש"צבא האמת של ואלורדה" הסניף המדרידיאי חש את עצמו נפגע מכל טיפת ביקורת או הטרלה על האליל הברסאי שלהם (אתם יכולים להיות רגועים אני חש עצמי נפגע , במיוחד בצד הנפשי מכל דקת כדורגל שאני צריך לצפות בברצלונה משחקת תחת הצנון הזה אז אפשר להגיד תיקו), אבל זה הודעה שצריכה להתקבל בהומור ולא ברצינות תהומית. וזה גם פגרת כדורגל משעממת, על מה אתה רוצה שאני יכתב פה בפגרה? על טקטיקה של נבחרת ישראל?

צהריים טובים,

ניימאר היה נוכח ביום הולדת של אישתו של סוארז ולפי MD שוב הביע בפני סוארז ומסי את רצונו לחזור.
ראו בזה טריילר לעונה הבאה של הסאגה האפית הזאת.

הוא פצוע לא?

פצוע או לא…
מה אכפת לו להטריל קצת?..
אם כבר, הוא לא חותם על חוזה חדש? :rofl:

האמת, אני מופתע שעוד לא שמעתי שום מילה על זה:

חברת קוסמוס של פיקה תווכה בין ההתאחדות הספרדית והנסיכות הסעודית על אירוח הסופרקופה הספרדי בינואר. לפי הדיווחים, החברה תקבל 5 מיליון יורו כעמלת תיווך.

או על זה:

פיקה בראיון לאל פאיס: “אני ישן בקושי 4 או 5 שעות ביום. אין לי זמן לעשות הכול ביחד”.

“זה לא יצר בעיות עם המועדון. הם מבינים את זה. אני מקדיש את זמני הפנוי בלהשקיע את עצמי ולהתמסר למה שאני אוהב לעשות”.

~מקור: בארסה מאניה

אני מבין שהתייאשת ממנו סופית? :thinking::stuck_out_tongue_winking_eye:

חשבתי על זה. אבל הוא מתעקש להרוס בעצמו את התדמית והשם הטוב שלו. אפשר רק לעמוד מהצד, ולהסתכל במידה מסוימת של עצבות ויאוש לאיזה רמה אף סי בי אמיגוס מגיעה אליהם.

כן, זה עצוב שהגענו למצב של ״פני השחקנים כפני ההנהלה והמאמן״…

רצינו לסמוך עליהם, אבל ענקי הדור ירדו מהמגרש ונשארנו רק עם בני-אנוש. שחקנים שיודעים להיות מושפעים ולא באים על לב של טרזן מהבית.

אולי למעט טר-שטגן…
אבל לך תדע כמה זמן עד שזה יגיע גם אליו עם כל מה שקורה במועדון.

פיקה תמיד נטה להיות כזה. אבל פויול ומסצה תמיד דאגו ליישר אותו. ולהעמיד אותו במקום ,בעיקר פויול.

שהוא ניסה להתעסק בשטויות, עם מצית בברנבאו הוא חטף מפויול. שהוא (לפי מה שהוא סיפר בעצמו) ראה את פויול אחרי פציעה ארוכה וממושכת במצב של חמש אפס וניסה להעביר איתו דחקות הוא חטף ממנו צעקות.

מי יעמיד אותו עכשיו במקום? מסי? לעזאזל סרגי רוברטו הוא קפטן… המאמן? הוא כבר רמז לזה שהוא לא סופר אותו. הנשיא? עדיף שאני לא ימשיך…

אחרי זה הוא מתבכיין שהוא לא קפטן ושלא מעריכים אותו כמו שצריך, (מבחינה מקצועית הוא צודק. שהוא משחק כדורגל, הוא לא קיבל את הקרדיט ראוי , אבל זה בחלקו באשמת ההתנהגות שלו)

דבר אחד טוב שיוצא מזה, אני לפני שנה חשבתי שהוא ראוי להיות מועמד לנשיאות בעוד כמה שנים, אני חושב שבהתנהלות שלו די פוסל את עצמו לתפקיד הזה. אולי דובר מועדון או המחליף של אביב זה המקס שאני חושב שהוא מתאים…

אני חושב שהייתי גדול הנמגינים של פיקה פה בפורום.

אחרי המשפט הזה הוא לא צריך לשחק יותר העונה.

תגיד את זה למר -
image

במיוחד אחרי שנזכרים במה שהוא אמר על דמבלה בעונה שעברה.

שיילך קיבינימט. לא נפסיד מזה לא מקצועית, ולא אישית.

עזבו אתכם. הדג מסריח מהראש…

פיקה לא לבד בסירה ולא המציא אותה. הוא פשוט נמצא בסביבה שלא מאתגרת אותו וזה מה שיוצא ממנו.

בעונה הראשונה וורדה היה מקבל במחצית קבוצה בפיגור לחדר ההלבשה ומחזיר קבוצה מנצחת (לפחות בשלבים הראשונים של העונה). הייתה שם הבנה טקטית, רעיונות ברורים על איך לשחק… הכי חשוב, הוא החזיר את משחק הקישור שלוצ׳ו רצח וקבר!

אבל זה היה בחלק הראשון של העונה המאוד מוצלחת (הישגית, בליגה) ואח״כ משהו נבל (לא מצאתי תמונה של צנון נבול… סורי…).

כעת המאמן הזה לא מסוגל לתת מוטיבציה לעכבר על אקסטות, שלא לדבר על שחקנים עייפים שהשיגו כבר את הכל. תראו כמה התקשורת מתמקדת עליו כשבמקרה הוא מחייך אחרי גול :flushed: הוא עד כדי כך עייף, משעמם ולא מעוניין.

אז מה הפלא שהשחקנים עושים מה שבא להם ומחפפים?
אחרי אמירה כזו מאמן עם ביצים היה מוריד אותו לספסל לכמה משחקים ומעלה אפילו ילד מהמשתלה אם צריך, שלא לדבר על טודיבו שיושב על הספסל ונראה לא רע.

אבל לא ב Barca-אנחנו משלימים גביעים על חשבון מדריד ותודה למסי-fc.
להנהלה שלנו לא חשוב המשחק, חשוב התוצאה. זה טוב מבחינה שיווקית לטווח הקצר, וזה משהו שכולנו כבר הבנו.

אז מי שרוצה להאשים את פיקה או את הקלוב דה אמיגוס, כדאי שיחשוב עוד קצת…
אחרי ששברו להם את הקבוצה, את השיטה, את אופי הסגל, את האמינות, את ה״יותר ממועדון״, לעזאזל, אפילו את הפסים על החולצה לקחו להם… מה נשאר? ובשביל מי?..

אז לא, לא התכוונתי לעורר פה מהומה.
כשקראתי את הדברים (התפרסמו אתמול, אגב) רק תהיתי מי מעוניין לעורר עליהום על פיקה ולמה בעיתוי הזה.
הדג מסריח מהראש, אני לא מוצא סיבה להתלונן דווקא על הבלם.

כן ולא. אגיד את זה ככה - מבנאדם שמשלמים לו מיליוני יורו בשנה, וצופים בו עשרות מיליוני אנשים מכל העולם בכל שבוע, אני מצפה לפחות לפחות להעמיד פני מקצוען, ולא לפרסם את הזריקה שלו בציבור. לא משנה מי נמצא על הקווים.
אולי אני תמים, אבל אני חושב שזה המינימום שאפשר לדרוש ממנו.

מקצוענות זה לא משהו שאפשר לדרוש. זה משהו ששחקן שהעבודה שלו חשובה לו, צריך לעשות לבד. כמו לשמור על כושר גם כשאף אחד לא רואה, לישון טוב, לא לחגוג במועדון עד 3 בלילה ביום המשחק, לא להסתיר פציעות.
לפיקה ספציפית אני מתיחס קצת אחרת. יש לו פה גדול מאוד, כל מילה וכל פרשיה יוצאת מפרופורציה. לא אכפת לי מה הוא אומר, אם זה שהוא ישן מעט או שהוא חושב רק על טניס. הוא דמות כזאת שמחפשים אותו, אולי בגלל הפה שלו, אולי כי הוא נשוי לכוכבת, אולי בגלל שהוא לאומן קטאלוני או אולי בגלל שיש לו עסקים מחוץ למגרש.
לא סתם שרקו לו בוז בספרד כששיחק בנבחרת. שונאים אותו, ולכן אני לא מתיחס לכל דבר שמפרסמים לגביו. הוא לא נראה לי אדיש או נרדם במגרש, לא יותר מחבריו לפחות.

מקצוענות, בניגוד לכישרון זה לא משהו שנולדים איתו , זה משהו שרוכשים אותו בעבודה קשה. לא הבנתי כל כך למה כתבת שזה לא משהו שאפשר לדרוש. זה בטח משהו שאפשר לדרוש. במיוחד משחקנים שמשלמים להם כל כך הרבה, הוא גם מתחיב לזה בחוזה שהוא חתם. לא נוח לו? קשה לו מידי? שיפרוש.

ואף אחד לא מחפש אותו , בטח לא האוהדים. לא מוציאים את הדברים שלו מהפורציה כי הוא זה שמברבר את עצמו למוות בכנות מטופשת, אף אחד מהאוהדים לא מכריח אותו להתראיין ולבלבל את המח כל יום ראשון וחמישי בכותרת מזלזלת אחרת.

שרקו לו בוז בספרד כי הוא התגרה בריאל מדריד. (שימשיך בזה) לא חושב שאפשר ליחס לאף אחד מאיתנו פה שינאה לפיקה. בטח לא לי, אבל הוא פשוט מזלזל בנו. לגבי הנרדם במגרש. תזכור כמה פעמים השנה, אתה רשמת לי שאתה מסכים איתי שפיקה גילה יכולת חלשה ואז תגיע לתשובה. רק מזכיר גול נגד לבנטה . פנדל נגד אוססונה, המשחק נגד פילזן. אפשר להמשיך.

שחקן כדורגל שאומר שיותר חשוב לו יותר תחום אחר ולא הקבוצה לא יכול לשחק יותר בקבוצה כמו ברצלונה. שחקן כדורגל שמודה שהוא לא ישן טוב בגלל שהוא עסוק בענינים שלא קשורים לכדורגל , לא יכול יותר להיות שחקן כדורגל בברצלונה . אין על זה משא ומתן בעיני. אולי באנדורה הקבוצה שהוא רכש , יכולים להתנהל בצורה הזאת.

אפשר להמשיך, בראיונות שהוא נותן. זה לא הנקודה. הוא כבר לא שחקן מקצועי ברמה מספקת. הוא יודע את זה ולהגנתו הוא גם מודה בזה. אבל מה המעודון עושה בנידון? הוא מחפש לגנוב את הפצוע הבריזלאי מפאריז. זה לא מה שאנחנו צריכים. אנחנו חייבים עוד בלם במקום פיקה. (גם צריך אחד במקום אומטיטי).

ופה מתחיל הכישלון של ההנהלה, מה שפיקה למעשה מודה בו, היא חיה בהכחשה. הוא כבר מכין את הקרירה של הפוסט ברצלונה בפול ספיד, המועדון קובר את הראש בחול. זה מה שמרתיח אותי.

האמת משפט איום ונורא של פיקה, שמדבר בגילוי לב וחושף את הלך הרוח והיעדר המודעות בו המועדון הזה מתפקד. פיקה אהוב ברמה של לסלוח לו על הכל, על הכל! חוץ מעל חוסר מקצוענות- ואיפה פויול כשצריך אותו לתת לו כאפה.

בשביל לנהל משחק לחץ מחוייב ברמה של צבא, צריך חיילים שמוכנים לאבד את התסרוקת שלהם לטובת תספרות אחידה וקצוצה. מישהו בסגל שלנו עומד בסטנדרט הזה? כן, ההולנדי והגרמני. אולי קצת הברזילאי.

אבל רוח המפקד, אם יש כזה בסביבה, היא ‘אנחנו ממש משתדלים’ וכפי שכולם יודעים, בשביל בארסה גישה כזאת מספיקה בערך לכלום ושום דבר.

אולי לא התבטאתי נכון. התכוונתי להגיד שיש אנשים שלא מסוגלים להיות מקצוענים. זה לא משנה כמה תדרוש מניימאר או רונלדיוניו, הם תמיד יעשו שטויות. הפאן של החיים משתלט להם גם על מקצוע מממנו הם מתפרנסים. הם לא מסוגלים לעשות סוויטצ’ בין החיים הפרטיים לבין עבודה.
פיקה לא הראה לי חוסר במוסר העבודה במהלך הקריירה. זה שהוא עושה שגיאות במגרש זה ברור. אני לא חושב שזה מגיע בגלל שהוא חשב על גביע דיוויס באותו הרגע. הוא מזדקן, נהיה איטי וגמלוני וזה טבעי לבלם ולגוף גדול כמו שלו.

אני חושב שכן מחפשים אותו. הוא אמר שהוא חושב על טניס 24\7, ואתה טענת שזאת הסיבה ליכולת שלו (תקן אותי אם זה לא היית אתה). לי ברור שזה רק ביטוי, והוא לא חושב על טניס בזמן סקס, כשהוא משחק עם הילדים שלו, כשהוא עסוק בעסקים אחרים וכשהוא במגרש. זאת רק אמירה אומללה.
אני חושב שהאמירה על 4-5 שעות שינה גם היא נופחה מעבר לכל פרופורציה. אם היה מחסור בשעות שינה במשך כמה חודשים, הבן אדם היה נרדם על ההגה בדרך לאימון. או שהוא סתם הגזים, או שהגוף שלו לא צריך יותר (גיסי למשל ישן 5 שעות בלילה וזה מספיק לו).

פיקה אולי נותן ראיונות בלי לחשוב יותר מדי, אבל גם דבריו מוצאים מהקשרם. רוצים למכור עיתונים, אז הוא נותן להם סקופים.

שרקו לו בוז במיורקה, וויאדוליד ובכל מיני חורים אחרים שאין להם קשר לריאל. אפילו בחבל הבאסקים נדמה לי. יש שנאה כלפיו כי הוא לאומן קטאלוני מוצהר.

לפיקה היו עסקים גם כשהוא היה במיטבו. זה לא השפיע עליו אז, ואין סיבה שעכשיו זאת הסיבה ליכולת שלו.
אני די בטוח שהוא פשוט מזדקן. אינייסטה למשל גמר את הקריירה בגיל 33 בערך, ורונאלדו בגיל 34 עדיין בטופ. פיקה כנראה הולך בדרכו של אינייסטה.
הבעיה שלנו שגם בכושר כזה הוא הבלם הטוב בקבוצה. לנגלה נראה לי אחלה מחליף אבל לא מספיק בשביל להוביל את ההגנה. אומטיטי בבית חולים וטודיבו בפריזר. משהו לבוא בטענות להנהלה ולמאמן, לא לפיקה.

ספורטאים לא סתם מרוויחים סכומי כסף מפלצתיים - הם אמורים לשעבד את הגוף שלהם למקצוע בשביל זה.

תראו את הראיון עם כספי בספורט 5 מלפני כמה שבועות. הוא מדבר על איך הוא לא קם בלילה לתינקות שלו, בגלל שהוא מחוייב כספורטאי לישון שינה ארוכה ורציפה בשביל לתת לגוף שלו להחלים לקראת האימון והמשחק הבאים.

פיקה לא ספורטאי, אני מצטער.