אנקדוטות ושאר ירקות הגירסה הברסאית

אני רק רוצה לציין שפיקה הוא לא לאומן קטלוני (לא שיש עם זה משהו רע) הוא במפורש אומר שהוא תומך רק בזכות של האנשים להצביע, הוא לא הצהיר אפילו פעם אחת , לפחות לפי מה שאני עוקב אחריו שום תמיכה בעצמאות. יש הבדל. האוהדים של ריאל “נזכרו” שהם שונאים אותו רק אחרי שהוא צחק על רונאלדו במסיבה של הטראבל. כל השריקות בוז נגדו התחילו אחרי החגיגה ההיא, הוא תמיד היה “פה גדול” ותמיד דיבר בעד זכות ההצבעה. אבל רק אחרי העקיצה לעבר רונאלדו אז הם התחילו לחפש אותו. לא שאני מתלונן על זה, זה אחד הדברים שאני אוהב אצלו.

זה הסיבה שהשחרור של רונלאדיניו היה החלטה מעולה, ולדעתי הגיע שנה או שנתיים מאוחר מידי. ניימאר, נו אני לא צריך להגיד מה אני חושב עליו. בדקו ומצאו שמאז שהוא הגיע לפאריז הוא שיחק שם משהו כמו 50 אחוז מהמשחקים האפשרים. כל השאר זה פציעות או השעיות.
מי שלא מסוגל לשמור על קוד בסיסי של מקצוענות לא צריך להיות שחקן של ברצלונה לטווח ארוך. זה לא אמור להיות קיטנה או מועדון של חברים.

הוא זה שמתראיין מרצונו החופשי ומשחרר אמירות כאלו, אף אחד לא מושך אותו בלשון או מנסה להוציא אותו מהקשרו, זה נטו הוא. הוא גם ממשיך . זה לא ראיון אחד או שנים, פשוט רצף ארוך של ראיונות מאוד מביכים.

שאלה קצרה אליך, הוא תיוך בין ההתאחדות הספרדית לבין סעודיה. תסביר לי, הרי מבחינת אינטרס של שחקנים , זה משהו שמאוד מיותר. טיסה ארוכה ומעייפת . אתה לא חושב שפה הוא מוכיח שהוא מעדיף את טובתו האישית על פני טובת החברים והקבוצה שלו? הרי זה ברור שאם זה ניתן לבחירה, השחקנים היו מעדיפים לשחק בספרד. (כמובן חוץ מפיקה שעשה חמש מיליון אירו על הגב שלהם)

לא חושב שזה סותר, גם כתבתי שהנהלה אשמה, היא זו שבקיץ רדפה אחרי פליבוי בריזלאי חסר בושה מאשר להשקיע בבלם.

תבדוק את גרף ההתעסקות שלו בעסקים פרטים (ואני אומר במפורש, זה רק הרגשה שלי , ויכול להיות שאני טועה פה) ואתה תראה שזה משהו שהתגבר בשנים האחרונות. וזה שוב בציר הזמן אחרי העזיבה של כל מיני שחקנים “כבדים” כמו צאבי פויול וואלדס. שלא לדבר על שאין שום סמכות במעמד של המאמן או הנשיא.

אני לא חושב שמוריניו או פפ היו עוברים לסדר היום, על אוסף הראיונות המאוד מביכים שלו. ודרך אגב, כתבתי את זה לפני כמה שבועות. בסרט של הפפ טים. דני אלבס ופיקה די רמזו, שפפ עזב, בין היתר, כי הוא הבין שהשחקנים כבר לא איתו. פיקה גם רמז לזה שפפ כעס אליו. שהוא עזב.

לא בטוח שזה לרעת השחקנים. סעודיה זה לא כזה רחוק, אין גיטלג. ההחלטה לקיים פיינל-פור במקום משחק בודד פוגעת הרבה יותר. חוץ מזה, הם יקבלו הרבה כסף, אז למה לא?
מה שפוגע הרבה יותר זה קיום המשחקים דווקא בסעודיה, מדינה טוטלטרית ושוביניסתית. אבל זה לא חדש , גם לפפ יש קשרים ענפים בקטאר.

איך אני יכול לבדוק את זה? כל מה שאני ואתה יודעים זה כמות הכתבות בעיתוני זבל.

תביא 2 בלמים יותר טובים מפיקה, ואני אתמוך בהורדה שלו לספסל והחוצה. ולא אכפת לי מה הוא אומר או מה הוא עושה מחוץ למגרש. כרגע הוא הבלם הטוב ביותר שמשחק בקבוצה.
כן, זה לא קייטנה או מועדון חברים. אבל פיקה משחק כי הוא יותר טוב מבלמים אחרים, לא בגלל שהוא חבר של מישהו. ואל תאשים אותו שאין בלם יותר טוב, זאת לא אשמתו אלא של מישהו אחר.

אני אפילו לא יודע על איזו עקיצה אתה מדבר. החמישייה שסימן לעבר האוהדים של ריאל עוד ב6-2 לפני לא מעט שנים, ההתעסקות עם המצית באותו קלאסיקו (זה שפויול כמעט הוריד לו סטירה) ועוד אינספור התגרויות ילדותיות ומיותרות.

אוהדי ריאל שונאים אותו כי הוא פרובוקטור. בכללי ההתבטאויות שלו לא מפתיעות אותי. בעיניי הוא תמיד היה טיפש ומגודל.

די מיציתי את דעתי על פיקה. אבל אתה “שוכח” שלא דיברתי על שריקות בוז לעברו שהוא לובש את מדי ברצלונה. אתה באמת רוצה שאני יזכיר לך? :slight_smile:

עד שהוא לא “עקץ” את רונאלדו במסיבה ההיא של הטראבל , הוא לא קיבל שריקות בוז בנבחרת ספרד., ותאמין לי הוא היה פה גדול עוד לפני החגיגה ההיא. אחרי זה , לא הפסיקו לשרוק לו בוז. לא שזה עיצבן לא אותי ולא אותו.

ותודה לחבר קוין רולדן שהכל התחיל בזכותו!

אפילו לא שמעתי את זה עד היום.

image

אני מופתע שאף אחד לא כתב על זה כאן: דויד ויאה הודיע ברביעי שיפרוש מכדורגל בסיום העונה. מלך שערי נבחרת ספרד בכל הזמנים, האיש שעזר לה לנצח את ‘שדי העבר’. מגיחון בליגת המשנה, סראגוסה, ולנסיה, הטופ של הכדורגל - ברצלונה, אליפות באתלטיקו וגם ארה"ב ויפן ברזומה, הליגה של פרננדו טורס ואנדרס אינייסטה. השחקן שהכי אהבתי בליגה הספרדית שלא לבש מעולם את החולצה של ריאל מדריד והדיווחים אמרו שהוא כבר היה עם רגל וחצי בריאל בקיץ 2009, וזה לא קרה. חלמתי על עונת פרישה שלו בולנסיה או לפחות פרידה בספרד וחבל שזה לא קרה.

הגיע לבארסה מאוחר מדי, קצת נראה, עבר פציעה קשה, שיחק בעמדה זרה לו. אבל היה כל כך חד ליד השער, כבש את הגולאסו לחיבור בגמר נגד מנצ’סטר יונייטד וגם קבר את ריאל עם צמד בקלאסיקו בעמדת הקיצוני השמאלי מול ראמוס. גם אני מאוד אהבתי אותו, El Guaje.

אכן הגיע מאוחר מדי. עם זאת, הוא היה זה שעזר למסי לסגור את הרמונטדה על מילאן, ולא קיבל צ’אנס אמיתי אחרי הפציעה. השחרור המטופש שלו עלה לנו באליפות, ופשוט חבל שלא הפקנו יותר מהשחקן המדהים הזה.

רגע, אז אם סוארז כובש בבלומפילד זה נחשב לו לשער חוץ?..
אפשר להגיד שנשבר הנאחס?

איזו פצצה יפה!
חבל שרק מסי (בוא נשבור עוד שיא בפרצוף של רונאלדו) לוקח את החופשיות בקבוצה.
לא שלא יפה לי בעין, פשוט בא לי עוד פעם קבוצה מאוזנת עם חיות וקילר אינסטינקט - כמו הקבוצה של אטו ורונאלדיניו, או כמו שהייתה הקבוצה בשנה הראשונה של ה MSN…

לא יקרה.
נחכה לפרישתו של הפרעוש בסבלנות, באהבה ובהוקרת תודה אין-סופית :heart:

עד אז הכל, ובצדק, יעבור דרכו…

אם זה דווקא אני לא מסכים איתך. יש לך את אחד הבועטים הטובים בכל הזמנים,וסיכוי לא קטן שהוא גם יהיה הטוב בהיסטוריה גם בתחום הזה, אז למה אתה רוצה לתת לסוארז לבעוט חופשיות?

ואני לא זוכר שמסי ויתר על בעיטות חופשיות בזמן של MSN. (חוץ מהבעיטה ההיא ב6:1)

אני לא באמת רוצה לראות אותו מוותר על בעיטות חופשיות…

רק אומר שאני רוצה לחזור לראות שוב קבוצה מאוזנת ומרגשת.

תחשוב סיטואציה אחרת:
סוארז ומסי עומדים ליד הכדור לפני בעיטה חופשית
גם אתה לא יודע מי מהם יקח את הבעיטה
הם מחליפים מילים על המגרש
הידיים מסתירות את הפה
החומה מסתדרת
השחקנים מנסים לחשב מה יהיה
כל העולם צופה
נושא עיניים
מה יהיה
מה יקרה
מי ישלח את הפצצה או המסירה החכמה?..

לא יותר מעניין ומרגש מעוד חופשית מושלמת של מסי לחיבורים של הפינה העליונה בצד ימין?

החופשית של מסי מושלמת.
כל כך מושלמת שלמרות שראינו כבר עשרות כמוהה,
למרות שהשוער יודע מראש לאן הבעיטה תלך,
למרות שהוא רוצה לעשות את הצעד הנכון,
הוא לא מספיק להגיע.

וזהו.
עוד מספר לסטטיסטיקה.

יפה?
כן.
מושלם?
ללא ספק.
מרגש?
לא בטוח…

בכנות, הם יתחננו שסוארז יבעוט. מסי בחופשית זה יותר מחמישים אחוז שער… אין דרך לסובב את זה.

מרגש? הכדור בסופו של דבר צריך להכנס. זה חשוב טיפה יותר מריגוש.

דרך אגב, אני קודם כל חולם על שער חוץ של סוארז באלופות מאשר על עוד שער בחופשית שלו. על זה אפשר גם לדבר :slight_smile:

הגם אתה ברוטוס?.. :rofl:

ושוב:

אני אחכה בסבלנות שהוא ירד מהבמה, שנצא מהמשבר שאחרי, שיהיה ניקוי אורוות, ושתבנה פה שוב קבוצה מרגשת שכיף לדבר עליה.

ואז אולי לא רק נבכה על אדון צנון וההנהלה המושחתת שמעליו :innocent:

וחוץ מזה, מתישהו יהיה כיף לחזור לדון על משחקים ולא על שחקנים / מאמן/ הנהלה לשם שינוי…

חד משמעית לא :slight_smile:

מצוי: השחקן הכי טוב בעולם בועט חופשיות הכי טוב בעולם, כובש מכל מרחק ומכל זווית.

רצוי: צמד שחקנים מתלחששים מתחת לכפות ידיהם על מי הולך להחטיא את הבעיטה.

ממש בני ישראל שביקשו במדבר לחזור לאכול את קישואי מצרים במקום המן המושלם אך הלא מרגש.

והאמת : איפשהו באמצע, השחקן הטוב בעולם אצלנו כבר מעל עשור, לא לקחנו כל גביע אפשרי כי כדורגל זה משחק קבוצתי ולכן (נקודה לזכות מסי שתמיד הבין את זה) הקבוצתיות והיכולת הקבוצתית תמיד תהיה שווה יותר משחקן אחד גדול ככל שיהיה.

אם ברצלונה תדע להבקיע, לקדם משחק, ליזום גם ביום שמסי יסגר ע"י שלושה או ארבעה שחקנים זה רק יטיב עימה, ויגרום לקבוצות פחות לסגור אותו. תאמין לי שכולם ירוויחו מהעניין. זה קצת אוך טופיק כי דיברנו על חופשיות אבל יש לי הרגשה שג’וזפה מתכוון גם לדברים האלה במשחק הברסאי הנוכחי.

השאלה שצריכה להשאיל היא האם גם בחופשיות הבאות מצד שמאל מסי הוא הבועט הטוב בברסה?
לרוב הבעיטות שלו מסובבות מעל החומה והסיבוב מקרב אותן לחיבור ומרחיק אותן מהשוער. בצד שמאל הסיבוב יעשה בדיוק הפוך.
אם מישהו רוצה אתם יכולים לבדוק סטטיסטית מאיזה צד מסי מבקיע יותר (תוציאו את טווח האמצע היחסי מהמשוואה שכן משם לא באמת משנה ימין או שמאל).

לשאלתך -
באדיבות בארסה מאניה:

המשחק של בארסה לא מאוזן, ואנחנו כבר מזמן מגשימים את נבואתו המצערת של טל בכך שהפכנו להיות ‘ארגנטינה 2’.

אני לא חושב שמסי אשם בכך. זה לא קרה בגלל שמסי הוא ענק והשחקן הכי טוב בעולם וכל השיט הזה.
זה קרה בגלל שמסי היה הצעיר ביותר בתוך חבורה של עילויים. האחרים פרשו ומסי נשאר לבד (כמעט, יחד עם בוסי ובאיזשהו מקום גם פיקה). ענק, קטלני, על-אנושי, אבל לבד. כבר אין מי שיאזן אותו.

אז עכשיו יש קבוצה שמשחקת בשביל שחקן אחד, נותנת לו את כל הפנדלים והחופשיות, אבל גם דורשת ממנו להיות יוצר, מבשל, מבקיע, בונה משחק מאחורה ומסיים בשער מקדימה.

למישהו יש ספק שעם שחקנים בקאליבר של צ’אבי ואינייסטה מסי היה מוריד מעצמו הרבה תפקידים ונראה הרבה יותר שמח?

ורק להזכיר לכם, מסי הרודן (בציניות קשה, כן?!) לא זרק אותם מהקבוצה תוך כדי שהוא קובע הרכבים ומחליט על זהות המאמן בובה התורן. לא, הם פשוט הזדקנו ופרשו בתורם. וגם מסי יפרוש בקרוב.

ועם כל האהבה וההערצה הבלתי נגמרת, אני באמת חושב ששיא הריגוש והאסטתיקה של הקבוצה הבנויה סביב מסי כבר מזמן מאחורינו.

אז לא שארקי (סליחה, אני לא יודע מה שמך…), אנחנו לא חוזים במן המושלם ומחפשים לחזור לקישואי מצריים. המן כבר מזמן לא מושלם ולא מרגש.

מסי יכול לעבור בדריבל שחקן או שניים, אולי גם שלוש או ארבע… ואז? חמישי ושישי?
עד אז כבר מחלצים ממנו את הכדור. אין מי שיעשה תנועה חכמה. אין מי שיפנה שטחים. אין מי שיפתח את הדרך עם דאבל פס.
אז מה נשאר? לנהל את המשחק ולהרשית חופשיות מושלמות.
מסי נראה כמו “ניימאר ראש בקיר” בהרבה מאוד משחקים.

עבורי זה “נקסט”.
התאהבתי בבארסה עוד בתקופה שסביולה היה הכוכב, ובארסה הייתה קבוצה עם משחק קבוצתי.
‘ארגנטינה 2’ זה לא הטעם שלי בכדורגל.

ומי שרוצה להגיד שאני חוטא ל"אלוהים", שיזכור שמסי הוא בן-אדם ענק והיסטוריה מהלכת אבל עדיין בן-אדם.
ההוכחה לכך היא שהוא לא יכול למסור לעצמו בגאוניות, לקבל את המסירה ולהבקיע.

מה לעשות, הוא מסי - לא צ’אק נוריס…

אז זה ממחיש בדיוק את מה שחשבתי אך לא רציתי לדבר בלי משהו עובדתי מאחורי.
בבעיטות חופשיות מצד שמאל מסי כבש 4 פעמים בלבד.
אז כדאי לתת לסוארז, או בועט ימני כלשהו, לבעוט מצד שמאל.
אלה נתונים של 10 שנים בערך, אני בטוח שלכל בועט חופשיות בעולם יש בבעיטות מהרגל החזקה שלו יותר מ4 שערים ב10 עונות. אל תתפסו אותי במספרים כי גם ממוצע של שער בעונה הוא נמוך.

אז בהחלט כדאי לתת את הצד השמאלי לבועט ימני (אהמ סוארז).

כדי למנוע תגובה שמאמין שתגיע, מבחינתי האמצע הוא שטח, ובגלל שגם בעיטות שבקו של קצה החצי עיגול של הרחבה אצל מסי נכנסות באחוזים גבוהים אז זה איסור שבהחלט כדאי להשאיר בשליטתו של מסי ורק מעבר לו לתת לבועט ימני.

הוא אפילו לא חייב לתת את כל הבעיטות בצד השמאלי של הרחבה לאחרים. הוא יכול מדי פעם לקחת, באקט שאשכרה יפתיע מישהו.