אנקדוטות ושאר ירקות הגירסה הברסאית

פיקה הבהיר את האמירה על שעות השינה שלו, שעוררה פה דיון ביני לבין משה.
What I said is that some day I sleep 4 or 5 hours, but in general, and especially on game days, I sleep 10 hours at night and two hours of nap

ראיון מלא, וכל אחד יוכל למצוא בו נקודות להישתלח או להגן עליו:

בקרת נזקים. לא מרשים אותי יותר מדי.

ספורטאי שמכבד את עצמו לא יכול לישון 4-5 שעות בלילה. אם יש משחק, ואם אין משחק.

זו, אגב, סיבה אפשרית לכך שפיקה נראה יותר איטי השנה משנים קודמות.

אני חושב שהאיטיות היחסית היא בגלל הגיל ולא בגלל מחסור בשינה.
אבל לפחות הוא נותן ראיונות שמעניין לקרוא.

מחווה מרגשת:

עומד לצאת סרט על ברצלונה בקדם עונה בין הדברים, פיקה וסוארז בשיחה מול נשיא ראקוטאן על שיחה עם ואלורדה:

"“We told Valverde that we were going to [a] party. New York. He didn’t understand it. Said he didn’t see a reason for us to go out and party. We met 5 times to convince him that we needed to go out one day and party. Whether he wanted it or not, we were going to go out”

תרגום חופשי שלי:

אמרנו לואלורדה שאנחנו יוצאים לבלות במסיבה בניו יורק , הוא לא הבין את זה ואמר שהוא לא מוצא לנכון שהם יצאו לבלות. הם חמש פעמים ניסו לשכנע אותו, אם הוא מסכים או לא, אנחנו יוצאים לבלות.

https://twitter.com/BarcaWatch/status/1200108949883760644

הנשיא הבא שלכם גבירותי ורבותי…
לעולם לא אבין איך הגיע למעמד שלו, אין לו לא את הכשרון, המנהיגות או הקלאס להיות איזשהו מנהיג בברצלונה… רק לחשוב שפעם היו גווארדיולה ופיול והיום יש אותו :confused:

כדאי גם לציין שפיקה הכחיש את הדברים וטען שכמה עיתונאים (ששחקנים משתדלים להתרחק מהם בגלל סיפורים כאלה) ראו את הקטע ולא הבינו והוציאו מהקשר וכשהסרט ייצא האמת תצא לאור.

ממתין לראות מה הוצא מהקשר. בסוף עוד נגלה שוואלורדה לחץ את השחקנים לצאת למסיבות ופיקה אמר לו בין אם אתה רוצה ובין אם לא אנחנו לא יוצאים…

אתה בטוח שהוא אמר את זה? הוא האחרון שמראה שהוא מנסה להתנתק מהתקשורת. כל שני וחמישי ראיון אצל עיתונאי או תחנת רדיו אחרת…

רשם בטוויטר.

הוא מתכוון בלהתרחק מהם מסוג העיתונאים כמו אלה שהדליפו
לא מכל התקשורת

לא הבנת את כונתי, אם הוא רוצה להתנתק מהם, אז הוא מוזמן להפסיק להתראיין. הוא מספק להם כל הזמן תחמושת ואז מתבכיין. נוהל קבוע אצלו.

המועדון בן 120 אז מזל טוב לברצלונה!

כולם בוחרים את הרגע הכי מרגש או שמח, לטעמי הארוע הכי חושב ומשמעותי ששינה את פני המועדון לנצח, זה ההגעה של קרויף בסוף 1973. המועדון שלפני קרויף לא יהיה אותו מועדון כמו אחרי קרויף.

ברכות למסי על הזכייה השישית בכדור הזהב או שאיך שקוראים לזה.

image

ובפרס הטרול של השנה זוכה מתיאו מסי ששמח לאידו של האחיין של וירגיל ואן דייק

image

הילדים של מסי טובים בהטרלות כמו שאבא שלהם טוב בכדורגל.

אני פשוט חולה על הילד הזה.

הילד גאון @asafbarca

הכותרת של שער הספורט הייתה ‘לכדורגל יש רק אלוהים אחד’. אני בטוח שקראתם פולואים רבים להנאתכם, הנה זה שלי בספורט1 על הבוקר. גם העובדה שברצלונה עברה את ריאל מדריד ויש לה 12 כדורי זהב, יותר מכל קבוצה אחרת - זו אחלה פיקנטריה.

בכל מקרה במארקה דיברו על השינוי הגדול שעבר, החל מתווית הפנים והשיער ועד למנהיגות, שימו לב למספרים שלו - עד כדור הזהב הראשון בדצמבר 2009 ומה שקרה מאז: עד אז כבש 91 שערים ב-175 משחקים וזכה בעשרה תארים. ב-2009/10 זכה גם לראשונה בקריירה בתואר הפיצ’יצ’י - מלך שערי הליגה בספרד. באותה עונה, מסי וברצלונה גברו על ריאל מדריד של פלגריני במירוץ האליפות כשהשיגו 98 נקודות ליגה. הוא זכה בטרבל נוסף ב-2014/15, הפעם עם לואיס אנריקה על הקווים ולואיס סוארס וניימאר כחלק משלישיית ה-“M-S-N”, וקיבל את כדור הזהב החמישי שלו. כן, הוא הוביל 2:5 על כריסטיאנו רונאלדו. המספרים שלו מדהימים. בעשור שחלף מהזכייה בכדור הזהב הראשון ועד השישי, מסי כבש 522 שערים ב-522 משחקים - שער במשחק, רשם 377 ניצחונות. עד לדצמבר 2009 הוא ניצח ב-66% ממשחקיו, מאז הנתון קפץ ל-72% כשבאמתחתו 24 תארים. הוא האריך את חוזהו בקבוצה שלוש פעמים.

"הכובשים הגדולים בהיסטוריה של ברצלונה

1. לואיס סוארס (מ-2014) 187 שערים
  2. לאסלו קובאלה (1950-1961) - 194 שערים
  3. ססאר רודריגס אלבארס (1942-1955) - 232 שערים

ביחד = 613

1. ליאו מסי (מ-2004): 614 שערים"

אם מחברים את השנים של סוארז קובאלה וסיזאר יוצא 29 שנה…
מסי עשה אותם שערים ב 15 שנה.

הוא לא סתם טוב מהשלושה הבאים אחריו, בוא פעמיים טוב יותר מהם!

בלתי נתפס.

ואלוורדה על אנפילד: ״התכוננתי למשחק עם הרקע של מה שקרה ברומא. יש לי את ההרגשה שאם הייתי מתכונן מההתחלה, אם עשיתי טעות, הייתי טועה שוב״.

אני חושב שבשלב הזה אפשר לתת לו את התווית של המאמן הכי לוזר בכל הזמנים…

הוא באמת אמר את זה? או שזה הטרלה?